Ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

27 Ιανουαρίου 2009 στο 11:03 μμ | Αναρτήθηκε στις αταξινόμητα | 31 Σχόλια

Για τις παρεμβάσεις ανάπλασης στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

mona_lisa

  1. Η παρέμβαση του Δήμου στο τέως πάρκο Κύπρου και Πατησίων, έγινε στα πλαίσια της Διπλής Ανάπλασης. Ο χώρος ήταν υποβαθμισμένος, γεμάτος αηδιαστικά ψηλά δέντρα και αποτελούσε εστία μόλυνσης για την περιοχή. Από τους περιοίκους υπήρχαν παράπονα ότι τα δέντρα τους κρύβουν την θέα στην Πατησίων, ενώ όταν φυσάει, το θρόισμα των φύλλων δημιουργεί ανυπόφορες συνθήκες ηχορύπανσης. ΤΑ πουλιά που μαζευόντουσαν γέμιζαν τον τόπο κουτσουλιές, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.
  2. Στον χώρο υπήρχαν επίσης σκουπίδια και παρκαρισμένα αυτοκίνητα Ο Δήμος είχε υποχρέωση να προστατεύσει και αυτόν το χώρο με τα μόνα μέσα που διαθέτει, δηλαδή μπουλντόζες. Μην σας μπουν ιδέες όμως ότι μπορεί να τις χρησιμοποιήσει και για κατεδάφιση αυθαίρετων.
  3. Η παρέμβαση που έγινε ήταν η ελάχιστη δυνατή, προκειμένου να μην διαταραχτεί το φυσικό περιβάλλον. Καταστράφηκαν μόλις πενήντα δέντρα, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν πάνω από εκατό χρόνων, δηλαδή σε βαθύτατο γήρας, με σοβαρά κινητικά προβλήματα, ασθενή όραση, μερικά και με κατάθλιψη.
  4. Ο Δήμαρχος είναι πιστός στις δεσμεύσεις του, στον χώρο του πάρκου θα κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ τεσσάρων επιπέδων που θα είναι προσβάσιμο στους κατοίκους έναντι του συμβολικού ποσού των 30 ευρώ την ώρα. Πάνω από το πάρκινγκ θα φυτευτεί ένας πλάτανος και θα διαμορφωθεί μια πλατεία χωριού, με λιθόστρωτο, καφενείο, ταβέρνα – οβελιστήριο, σταθμό χωροφυλακής, βρύση και ηρώο πεσόντων. Σχετικές λεπτομέρειες υπάρχουν στο προεκλογικό πρόγραμμα του Δημάρχου. Για να κάτσεις τον Ιούλιο, θα χρειάζεσαι πουλοβεράκι.
  5. Η φθορά που προκλήθηκε σε δέντρα είναι αμελητέα, εν σχέσει με την καταστροφή που προκαλείται καθημερινά στα τροπικά δάση του Αμαζονίου, για τα οποία οι δήθεν «ευαίσθητοι» πολίτες δεν λένε κουβέντα.
  6. Τα υπόγεια πάρκινγκ είναι πολύ φιλικά προς το περιβάλλον, αφού από πάνω μπορούν να τοποθετηθούν ζαρντινιέρες, με παχιά σκιά, που συμβάλλουν στην βελτίωση του μικροκλίματος. Τα υπαρκτά παραδείγματα άλλωστε είναι πολλά. Στην Βαρβάκειο Αγορά έχει διαμορφωθεί υπερυψωμένη πλατεία, με βιοκλιματικό νυχτερινό κέντρο, ενώ στο Πολεμικό Μουσείο λειτουργεί ένα πρότυπος χώρος καθαρού τσιμέντου, κατάλληλα σχεδιασμένος ώστε να συντηρείται χωρίς περιττή σπατάλη νερού, και όπου η σκιά από τις τεράστιες μπούκες εξαερισμού, προσφέρει καθημερινά λίγη δροσιά σε εκατοντάδες συμπολίτες μας.
  7. Τέλος οι πολίτες που αντιδρούν δεν ξεπερνούν τους 130 και είναι ο γνωστός περιφερόμενος θίασος , που από πίσω του κρύβονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, εργολάβοι και φαρμακοβιομήχανοι. Επιπλέον ελέγχουν το Συμβούλιο της Επικρατείας και κάθε άλλη υπηρεσία που βγάζει παράνομες εργασίες του δήμου. Για το ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Διαβάστε τις προηγούμενες ανακοινώσεις του δήμου για όλα τα θέματα. Άλλα η οργή των ΜΑΤ θα γίνει ποτάμι που θα τους πνίξει.

teliko

Σημείωση: H αρχική λέξη «σχιζοφρενής» που υπήρχε στην αφίσα άλλαξε σε «μπετοφρενής» γιατί μας έφαγαν οι τύψεις, μήπως έστω και στην πλάκα αναπαράγουμε στερεότυπα που θιγούν και ενοχοποιούν συνανθρώπους μας με ψυχικά νοσήματα.

31 Σχόλια »

RSS feed for comments on this post.

  1. Έφηβος : Ο Δήμαρχος μας έχει φετίχ με τα νεκρά δέντρα…

    Ο Δήμαρχος μας έχει φετίχ με τα νεκρά δέντρα…

  2. Μας έπεισε η ανακοίνωση ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑΣ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ!

  3. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ!!!!
    Παρά την οργή, μας κάνεις να γελάμε.

    Πάντως, σήμερα το πρωί σε κάποιο ράδιο άκουσα τον Κακλαμάνη να λέει «τί να κάναμε, ν’ανατινάξουμε κανα – δυο πολυκατοικίες για να γίνει το πάρκινγκ;»…
    Δεν ξέρω αν ήταν εκείνη την ώρα η συνέντευξη ή απόσπασμα, αλλά εγώ γιατί τον θυμάμαι να λέει πως θα ανατινάξει ολόκληρα τετράγωνα για να κάνει πράσινο;
    Που μπερδεύομαι η γυναίκα;

  4. Ο μπετοσχιζοφρενής δημαρχούκος, είχε πει για την ακρίβεια:

    «Πολύ πριν από μένα, αυτή τη σκέψη την είχε διατυπώσει ο Αντώνης Τρίτσης. Σήμερα είναι ακόμη πιο επίκαιρη. H Αθήνα είναι μια «γερασμένη πόλη» από άποψη πολυκατοικιών. Οι παλαιοί ευεργέτες έκτιζαν, θα ψάξουμε να βρούμε σημερινούς ευεργέτες όχι για να κτίσουν αλλά για να αγοράσουν χώρους ή οικοδομές για τον δήμο προκειμένου να τους μετατρέψουμε σε ελεύθερους χώρους ή γκαράζ ή και τα δύο. Ο στόχος δεν είναι «ονειρικός», είναι εφικτός. Δεν πρόκειται να θέσω στο περιθώριο τους πλούσιους δημότες αυτής της πόλης. Έχω αρχίσει συναντήσεις μαζί τους, αναπτύσσοντας ένα σχέδιο «χορηγιών» για την Αθήνα.»

    Ορίστε και η πηγή

  5. εντάξει δεν υπάρχει η αφίσσα 🙂 🙂 🙂

  6. xaxaxa είχαμε παρόμοια έμπνευση
    http://kopria.blogspot.com/2009/01/blog-post_120.html

  7. Ο Super 3 καταγγελει τους αγροτες

    Εχουμε καταλαβει πολυ καλα τον υπουλο ρολο των αγροτων εναντιον του Αρη της καρδιας μας. Η ομαδα με συμβολο το θεο και σημα του μονου και μεγαλυτερου συνδεσμου της το μπουλντογκ
    θιγεται ανεπανορθωτα απο τις «τυχαιες» κινητοποιησεις των αγροτων
    πριν απο τα 2 κρισιμοτερα ματς της ιστοριας μας. Τοσο ο παοκτσης υπουργος Γεωργιας Σωτήρης Χατζηγάκης οσο και ο αντι-Αρειανος εκπροσωπος των αγροτων απο τη Θεσσαλια κ. Σιδηρόπουλος εμπαιζουν
    το λαο του Αρη με τις αποφασεις τους. Κλειστοι ολοι οι δρομοι της επαρχιας πριν το ΑΡΗΣ-παοκ, ενω πριν μια εβδομαδα ολοι οι δρομοι ηταν ανοιχτοι.
    Κυβερνηση-αντιπολιτευση-αγροτες ενωμενοι να πολεμησουν μεχρις εσχατων το υπερηφανο και ανεξαρτητο σωματειο του Αρη. Εμεις σαν Super 3 καταδικαζουμε ολους τους αγροτες και δεν ξαναπηγαινουμε στη λαικη.
    Την Κυριακη ενα ειναι σιγουρο ολοι οι δρομοι θα κιτρινησουν και ελπιζουμε να μη σας βρουμε μπροστα μας.
    ΑΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ SUPER 3
    ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  8. Kοιτα ομως παχυδερμια ε; . Τιποτα δεν τους καμπτει : Ουτε ΣτΕ , ουτε Δασαρχειο , ουτε νομιμότητα , ουτε αντιδρασεις κατοικων , ουτα πλακα ,ουτε οργή ..Αυτοι εκεί : Στα παρκιγκ , στους εργολαβους ..
    πριν μερικά χρονια ο Κακλαμανης προεβαλλε την εικονα του σοβαρου και μετρημένου..οπως καιοι Νουδες : »σεμνοι και ταπεινοι΄

  9. Πάρε την κονκάρδα -blogάρδα ” ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ” με ένα απλό copy-paste για το δικό σου blog ή το site σου και βοήθησε να παραμείνει online ζωντανή η μνήμη 45 αδικοχαμένων δέντρων
    http://www.coblogsikos.blogspot.com/

  10. Ο δήμαρχος αντουανέττα που μπετό βάζει παντού ας βάλει και eine pfauenfeder in’s fidle οταν κάνει το κιτς βωβω σόου του, η μήπως πρέπει να το του το βάλουμε εμείς, έστω συμβολικά;

  11. αχ! Gioconda το χαμογελακι σας ποσες υποσχεσεις δινει…

  12. Θα’θελα να’ξερα ποιοι από όλους εσάς τους καραγκιόζηδες γνωρίζετε καν που πέφτει το παρκάκι της Κύπρου, αν το έχετε δει με τα ωραία του παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή ίσως το βράδυ ως στέκι ναρκομανών, αν έχετε γνωρίσει κανένα κάτοικο που ΔΕΝ θέλει υπόγειο πάρκινγκ 180 θέσεων και ένα σωστό πάρκο από πάνω. Ε;;;;

  13. Κύριε Νικήτα ή Petros αν το προτιμάτε

    Αν και μας τιμά δεν είναι πρέπον εσείς ένας δήμαρχος να κάθεστε και να γράφετε σχόλια σε blogs.

  14. To Petros:
    Δόξα τω Σπαθάρη, Το «Καραγκιόζης» είναι φιλοφρόνηση…

    ‘Οχι, δε ξέρω που πέφτει το παρκάκι της Κύπρου. Επίσης, δε ξέρω που πέφτει κι ο Αμαζόνιος. Κόφτε τα όλα.

    Επειδή μετά την παρέμβαση του κου Δημάρχου, υπάρχουν ΑΚΟΜΑ ναρκομανείς και δασάκια για να κάνουν στέκι, προτείνω να συνεχίσει ακάθεκτος. Θάνατος στους ναρκομανείς και τα κρυσφήγετά τους!

    Σωστό πάρκο με δυο μέτρα χώμα ΔΕΝ γίνεται. Κι αν είναι έτσι γιατί το Δασαρχείο έκανε μήνυση;

  15. έκανε

  16. επτέλους ρε Πέτρο πές τα γαμώτο!
    Να ξηλωθεί κάθε γαμημένος χώρος πρασίνου στην πόλη, γιατί μαζεύει ναρκομανείς.
    Και να γίνει το έβδομο πάρκινγκ 180 θέσεων στηνπεριοχή, γιατί τα άλλα έξι που υπάρχουν είναι άδεια και έχουν αποτύχει στο ρόλο τους.

  17. ξέχασα και το άλλο, συγνώμη.
    Το ναμ ην υπάρχουν παρκαρισμένα στο πάρκο, είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αστυνομίας, ή μου φαίνεται;
    ΣΕ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ Ο ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ..

    Συγνώμη για την παρεκτροπή.

  18. Που υπάρχει αυτό το σάπιο ελλεινο τρισάθλιο άτομο,σαν το Κακλαμάνη.
    Αμά τον πετύχω στο δρόμο,θα του ριξω χλέπα στα μούτρα και ας με πάνε φυλακή.

    Τον σιχαίνομαι,οσο κανέναν άλλον πολιτικο

  19. Απίθανη ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.
    Σαλάτα ήρθε η ώρα να το κλείσεις το μαγαζί και να μετακομίσεις στο cityofathens.gr

  20. ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ » ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝΙΣΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ » ΚΕΡΔΟΣ »
    http://coblogsikos.blogspot.com/

  21. …δε θέλω πολλά!

    Μια βαριοπούλα και την διεύθυνση της φτερούς..

  22. Ανεκδιήγητος ο …έλληνας τζουλιάνι. Και όπως εύστοχα σχολιάσατε και παλαιότερα… Ό,τι έγινε έγινε. Ας χτίσουμε τώρα.

  23. ACHTUNG – ACHTUNG !
    Ο Φύρερ των Αθηνών ανακοινώνει:

    1. Για την καταστροφή κάθε πλαστικού ομοιόματος δέντρου μέσα στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Αθηναίων, σαν ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ στους κατοίκους, θα κόβωνται πενήντα (50) πραγματικά δέντρα.

    2. Προτεραιότητα για την εφαρμογή των μέτρων αντιποίνων θα έχουν οι χώροι με το μικρότερο ποσοστό πρασίνου εντός των ορίων του Δήμου και από αυτούς θα προτιμώνται τα δέντρα με την όσο μεγαλύτερη ηλικία και μέγεθος

    3. Η απόφαση αυτή θα λαμβάνεται αποκλειστικά απο το Δήμαρχο και θα εκτελείται απο τους εντεταλμένους Αντιδήμαρχους με τη συνδρομή Δυνάμεων των ΜΑΤ και Εθνοφυλακής και υπό την υψηλή παρουσία απεσταλμένου των Δικαστικών Αρχών.

    4. Η θέση που υπήρχαν τα κομμένα δέντρα θα καλύπτεται με χιλιάδες τόνους τσιμέντου προς αποφυγή του ελάχιστου ενδεχομένου να φυτρώσει εκεί έστω και ένα πράσινο φύλλο, ενώ επάνω θα αναρτάται σχετική επιγραφή που να θυμίζει τους λόγους των αντιποίνων και στην οποία θα περιλαμβάνεται και η φωτογραφία μακέτας που να θυμίζει το πως ήταν πριν η περιοχή.

    ΕΔΩ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ «ΚΥΠΡΟΥ & ΠΑΤΗΣΙΩΝ»
    (Αποτελούμενο απο 45 αιωνόβια δένδρα, 100 νεώτερα και απροσδιόριστο αριθμό θάμνων και φυτών)
    ΞΕΡΙΖΩΘΗΚΕ
    την 26η Ιανουαρίου 2009
    επί Δημαρχίας
    ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

    ως ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ
    Για τον εμπρησμό του πλαστικού δέντρου που έστησε ο φύρερ
    στην πλατεία Συντάγματος, την 8η Δεκεμβρίου 2008

    Στη βάση επίσης αυτής της μεγαλοπρεπούς επιγραφής θα υψώνονται εκατέρωθεν και δύο στήλες στις οποίες θα είναι χαραγμένα ονόματα.
    Στην μεν αριστερή στήλη τα ονόματα εκείνων που με τις ενέργειες τους προκάλεσαν τα δίκαια αντίποινα. Τόσο των φυσικών αυτουργών όσο και των ηθικών αυτουργών οι οποίοι χαϊδέυουν τ’ αυτιά των κατοίκων με απατηλές ελπίδες
    Στη δε δεξιά στήλη θα χαράσσονται τα ονόματα εκείνων που εξετέλεσαν την αποστολή αντιποίνων, δηλαδή του δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη και των Αντιδημάρχων της αυτής Ποταπότητος
    α) δίωξης μεταναστών μικροπωλητών, εξοχωτάτου Ανδρέα Παπαδάκη, και
    β) καταπολέμησης αλλεργιών ένεκα γύρης, καμπιών και χλωροφύλλης, εξοχωτάτου κυρίου Κικίλια.
    γ) του ευνοούμενου Δημαρχιακού εργολάβου στον οποίο θα ανατίθεται προς τσιμεντάρισμα και εκμετάλευση ο πρωην χωρος του εκάστοτε πάρκου
    δ) του επικεφαλής των Δικαστικών Αρχών

    5. Απο τα υπολοιματα των ξεριζομένων δέντρων θα κατασκευάζονται απο εξειδικευμένους τεχνήτες του Δήμου Αθηναίων τασάκια, λαμπατέρ και άλλα αντικείμενα τεχνης, τα οποία θα δωριζονται ως αναμνηστικά σε όσους εξετέλεσαν την επιχείρηση αντιποίνων. Οσα υπολοίματα δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν έτσι θα παραδίδονται ώς καύσιμη ύλη για τα τζάκια των λοιπων Δημαρχικών Παρατρεχάμενων.

  24. Δεν κωλώνει.

  25. Φιλε μου εγραψες ιστορια!!!Σε «κλεβω»

  26. Κλέψτε ελεύθερα!

  27. Ωραίο παράδειγμα για τους πολίτες στις σχέσεις τους με το κράτος δίνουν οι δεξιοί.
    Νύχτα δουλεύουν, στη ζούλα όλα!
    Και μετά τα παπαγαλάκια τους σκίζουν τα καλσόν τους για την…νομιμότητα.
    ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΝ.
    Βρε ούστ νεοφιλελεύθερα και δεξιά καφράκια.

  28. ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ » Ο (ΠΕΡΙΟΔΕΥΩΝ) ΘΙΑΣΟΣ » ΠΟΥ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΕΝΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΠΩΝ
    http://coblogsikos.blogspot.com/

  29. Οχι τιποτα αλλο, αλλα δεν θα εχει και δεντρα στο μελλον για να «κρεμασουμε τον τελευταιο καπιταλιστη με το σκοινι που θα μας πουλησει». Ισως γι αυτο να τα κοβει ολα ο Κακλαμανης…

  30. Δεν χρειάζονται δέντρα για το κρέμασμα, καρμανιόλα θα λειτουργεί και αυτή τη φορά θα είναι άθραυστη, απο τιτάνιο…

  31. Ο κλασσικός ο «μαλάκας» ο Ελληνας που κάθεται απαθέστατος στην ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ των υπεραιωνοβιών αναντικατάστατών δέντρων,θα παίρνει τηλέφωνο το Σκάι για να συνδράμει στην «δεντροφύτευση»
    …ενώ θα καίγεται το καλοκαίρι όλο το σύμπαν…

    Ο Κακλαμάνης έχει ξεπεράσει σε θρασσος το Πολύδωρα.Ειναι αλήτης από τους λίγους.

    Αυτά,για όσους είχαν αυταπάτες για το ρόλο του.


Σχολιάστε

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.