METANOEITE!

21 Σεπτεμβρίου 2007 στο 9:55 μμ | Αναρτήθηκε στις cult, αριστερά | 134 Σχόλια

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ

Για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών στις 16 Σεπτεμβρίου 2007

1. Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι θετικό, γεγονός που αυξάνει υπερβολικά τις ευθύνες της ταξικής πάλης. Απαγορεύεται η χαρά. Όποιος θέλει χαρά και φλουφλιές να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.

2. Την πάλη μπροστά στα προβλήματα που οξύνονται και την καταιγίδα της αντιλαϊκής πολιτικής, θα την κάνουμε μόνοι μας. Όλοι οι άλλοι που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, είναι ρεφορμιστές και προσπαθούν να μας παρασύρουν.

3. Ιδιαιτέρως θετική υπήρξε η πολιτική συμμαχιών του κόμματος, με κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν στην κατεύθυνση δράσης εναντίον των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών επιλογών, με προοπτική τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Σε αυτή τη συμμαχία καταφέραμε να συμπεριλάβουμε μόνο εμάς, απομονώνοντας με επιτυχία όλους τους υπόλοιπους.

1

4. Μοναδική έκφραση αντίθεσης στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να θεωρείται η ψήφος στο ΚΚΕ. Κάθε άλλη ψήφος κατά του δικομματισμού, στηρίζει αντικειμενικά τον δικομματισμό. Απαγορεύεται να αθροίζονται τα ποσοστά του ΚΚΕ με άλλων κομμάτων και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

5. Μόνο εμείς δηλώσαμε από πριν ότι δεν θα συνεργαστούμε μετεκλογικά με κανέναν. Όποιος άλλος το δήλωσε, λέει ψέματα και το 1993 ψήφισε το Μάαστριχτ.

6. Η δική μας άνοδος οφείλεται στη συνεπή αγωνιστική μας παρουσία στους ταξικούς αγώνες, όλο το προηγούμενο διάστημα. Κάθε άλλη άνοδος, οφείλεται στο προεκλογικό παιχνίδι εντυπώσεων και είναι συγκυριακή. Εκτός αυτού, ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε υπογείως και από το ΠΑΣΟΚ, που είχε ψήφους για χάσιμο.

7. Δεν υπάρχει πανεπιστημιακό κίνημα και γενιά του άρθρου 16. Υπάρχει ένα ευρύτερο κίνημα από τους παιδικούς σταθμούς μέχρι τα μεταπτυχιακά, που πρέπει να τεθεί υπό την αιγίδα του ΠΑΜΕ, γιατί είναι πρόβλημα της λαϊκής οικογένειας.

8. Σ΄ αυτό το έδαφος θα αντιμετωπίζονται οι ρεφορμιστικές και οπορτουνιστικές αυταπάτες που αναστέλλουν τη ριζοσπαστικοποίηση και εγκλωβίζουν λαϊκές μάζες σε επιζήμιες για το παρόν και το μέλλον του λαϊκού κινήματος χίμαιρες και αυταπάτες. (Γενικά οι ρεφορμιστικές αυταπάτες που εγκλωβίζουν σε επιζήμιες αυταπάτες πρέπει να αντιμετωπίζονται αποφασιστικά, γιατί υπάρχει κίνδυνος να ξεχάσουμε τα ελληνικά μας και να μην καταλαβαίνουμε τι γράφουμε.)

2

9. Λόγω επικινδυνότητας για το λαϊκό κίνημα, απαγορεύονται επιζήμιες αυταπάτες και χίμαιρες σε συνάθροιση άνω των τριών. Ρεφορμιστικές και οπορτουνιστικές αυταπάτες που κυκλοφορούν μετά τη δύση του ηλίου θα αντιμετωπίζονται χωρίς προειδοποίηση.

10. Δεν υπάρχει πάλη για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, που δεν είναι εγκεκριμένη από τα καθοδηγητικά όργανα του κόμματος. Η διεξαγωγή τέτοιας πάλης χωρίς την έγκριση των αρμόδιων καθοδηγητικών οργάνων, συνιστά παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και θα διώκεται ποινικά.

12. Οποιαδήποτε κριτική προς το ΚΚΕ, θα θεωρηθεί ως επίθεση από πολιτικά κέντρα που στηρίζουν το σύστημα.

13. Απαγορεύεται ο δανεισμός και η ανατύπωση.

Αθήνα 19-9-2007

Η Κεντρική Επιτροπή.-

 

Ζήτω ο γνήσιος ταξικός αγώνας. Προσοχή στις απομιμήσεις, όπως η από κάτω.

3

 

 

134 Σχόλια »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Σύμφωνα με την λογική του ΚΚΕ υπάρχει μια ελάχιστη αριστερή μετατόπιση, κατά 2,2%. Δηλαδή από το 5,9% που είχε το ΚΚΕ στ 8,1. Κατά συνέπεια τα πράγματα δεν είναι καθόλου ελπιδοφόρα, μιας και ο δικομματισμός μαζί με τις μικρότερες εκδοχές του ελέγχει ακόμα το 91,9% των ψηφοφόρων. Έτσι εξηγείτε και η προειδοποίηση του ΚΚΕ «τα χειρότερα έρχονται».

 2. Παιδία, το σημείο 7 του κειμένου είναι σοκαριστικό, γιατί είναι αληθινή δήλωση της Αλέκας. Αν και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα είναι επίσης αληθινές δηλώσεις, λίγο τσιμπημένες.
  Εύγε!

 3. και το σημείο 8, είναι ακριβές κατα λέξη.

 4. 14. Συντροφοι και συντροφισες το λαικο κινημα ειναι πλεον παντοδηναμο ,φανηκε καθαρα ,το εδειξε η καλπη .Πλεον το ΚΚΕ παντοδηναμο δεν εχει την αναγκη της απλης αναλογικης , αυτη τους την χαριζουμε…

 5. Έχω την αίσθηση ότι με αυτό το χιούμορ, θα γελάει όλος ο κόσμος εκτός από τους ΚΝίτες. Όχι όμως γιατί καταλαβαίνουν και τσαντίζονται, αλλά ακριβώς γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν που είναι το αστείο. Άντε πχ να καταλάβουν την εικόνα με τον Κιμ Γιούνγκ Ιλ της Βόρειας Κορέας. Που είναι το αστείο θα σου πούνε εκτός του ότι μπερδεύτηκαν τα γράμματα;
  Γιατί προφανώς γι’ αυτούς ο Κιμ είναι άστρο της επανάστασης.

 6. ere xeironaktiki-gewrgiki ergasia poy sas xreiazetai synaspistakia na strwsete kala.
  etoima eiste na pouli8eite oso-oso, exete valei kai times sto koutelo sas.

 7. Η σαλάτα εποχής μεταφέρει την αποτίμηση της ΚΕ του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα

  Ξεκαρδιστική απόδοση της εκτίμησης του αποτελέσματος των εκλογών από το ΚΚΕ. Όλα τα λεφτά η δεύτερη εικόνα.Οι «αυταπάτες που… οδηγούν σε …

 8. Καταγγέλω τους μπουρζουάδες σαλατέμπορες ως κοινούς λικβινταριστές και πράχτορες του διεθνούς ιμπεριαλισμού που σερβίρουν κρυπτομενσεβίκικες απόψεις καλυμμενες με χιουμοριστική στρουχτούρα. Ο αγώνας κατά του ρεβιζιονισμού συνεχίζεται κι ας μην ξέρουμε τι είναι.Τιμημένο ΚΚΣΕ.Ζήτω ο Γιαρουζέλσκι.Μα τις χίλιες πίπες.

 9. Έκλαψα από το γέλιο, ειδικά με το βορειοκορεάτικο. Άπαιχτοι.

 10. Είστε όλες ξανθιές ρε-βιζιονισμένες.
  Θα καείτε στο πυρ του ανύπαρκτου που έχουμε διασώσει σε μία κασέλλα στον περισσό.

 11. Σαλάτα έχεις αναγορευτεί σε Πάπα του Ρεφορμισμού και προδότη των γνήσιων δυνάμεων της προλεταριακής δυναμικής που αντιπαρέρχεται μέσα από τα βάθη των αιώνων τους διωγμούς και τις διώξεις του προ και μετακαπιταλιστικού κεφαλαίου και κατόρθωσε να σηκώσει κεφάλι και να εκτοξεύσει το ποσοστό από 5,9 σε 8,15!

  Γεροτυφλοπόντικά καλά τα κατάφερες.

  ΥΓ ο mao-mao φαντάζομαι θα σε έστελνε σε γκουλάγκ για αγροτικές εργασίες που συνετίζουν το πνεύμα των ρεφορμιστων..

 12. mao-mao,
  Υποθέτουμε ότι ο Μπογιόπουλος έχει λυώσει να ξεχορταριάζει τα χωράφια, να μαζεύει ελιές, να καθαρίζει ψάρια και να χτίζει, έτσι;

 13. Y.Γ.1 Salata, parfait!
  (ως συνήθως!)

  Υ.Γ.2 Τώρα που τελείωσαν οι εκλογές μπορούμε να ασχοληθούμε όσο θέλετε με τις έριδες της Αριστεράς και τις 85.495.905.849 τάσεις του ΤΣΥΡΙΖΑ. ;>

 14. Εχετε ποτέ αναρωτηθεί για τα γιγαντοπανώ του κουκουέε στην ακρόπολη και τον λαμπράκη κατά(;) κοντολίζας και πάουελ;
  Εμείς ούτε να κλάσουμε χωρίς να μας συλλάβουν δε μπορούσαμε όχι και να «καταλάβουμε» το πολιτιστικό άντρο της αμερικανικής πρεσβείας απέναντί της…
  http://www.eamb.gr/kke/kke01.htm
  Salata synexize 8eloume na gelame!

 15. Arbeit macht frei,

  gi’ayto yparxoyme na diaswsoume tin ergasia kai tous ergates……………………………………………………….. 🙂

 16. Η προδοτική αυτή προβοκάτσια του σαλάτα είναι κάθετη ομολογία του ότι συμπορεύεται με τα μονοπώλια που έχουνε βάλει σκοπό τους τη καταπίεση των επαναστατημένων εργατικών μαζών.

  Τέτοιες ενέργειες ρίχνουνε νερό στο μύλο των βιομηχάνων σκοπεύοντας άμεσα στον αποπροσανατολισμό του εργατικού κινήματος και το φρενάρισμα του αγώνα για το σπάσιμο της αλυσίδας που δένει το προλεταριάτο από την άμωμο κοίμηση του πατερούλη της εργατιάς Στάλιν και δώθε.

  Η απάντηση θα δοθή στα σχολειά, τους παιδικούς σταθμούς, τα εργοστάσια και στην εκπομπή του Παπαδάκη.

  Η ηρωίδα του προλεταριάτου συντρόφισα Λιάνα Κανέλλη παραμένει ακοίμητη στο πλευρό της επανάστασης με το τσιγάρο αναμμένο.

  Το προλεταριάτο ζει.
  Ένας κουμουνιστής

 17. Η δεύτερη φωτογραφία πραγματικά έγραψε! Λέω να την βάλω για wallpaper να μου φτιάχνει τη μέρα! 🙂

 18. Σαλάτα ακολουθείς πιστά την «μη επίθεση στην υπόλοιπη αριστερά» που λέει και ο Αλαβάνος. Α, και της Αυγής που δεν αντιπαρατίθεται με το ΚΚΕ. Που την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με το ΔΗΚΚΙ (και αν θες συζητάμε και τους όρους) έγραφε στο κεντρικό του θέμα «Έμεινε χωρίς συμμάχους το ΚΚΕ».

  Έγραψα ξανά ότι δεν θα αντιπαρατεθώ με τον ΣΥΝ και διάφορες αντιλήψεις που έχουν οι οπαδοί του, όμως δεν λέτε να ησυχάσετε μετά τις εκλογές. Σκέψου να παίρναμε και εκείνη την έδρα στο Ηράκλειο (ανάθεμα τον εκλογικό μου νόμο) και να μην έβγαινε ο Αλαβάνος. Θα μας κατηγορούσαν ότι ανεβάσαμε υπερβολικά τα ποσοστά μας με δόλιο σκοπό.

  Μήπως θέλεις να πούμε για την σχέση ΣΥΝ-ΚΚΕ. Μήπως θέλεις να συζητήσουμε ποιανού τα στελέχη κάναν πλιάτσικο το ’91 στον Περισσό. Μήπως θες να ξεχάσουμε ότι οι του ΣΥΝ υπέγραψαν το Μάαστριχτ. Ή μήπως να ξεχάσουμε την φετινή του τακτική στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Μήπως υποστήριξε τις δυνάμεις της ΔΑΣ (ΚΚΕ), οι οποίες αναδείχθηκαν πρώτη δύναμη; Ή μήπως έκανε το κομπρεμί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φτιάχνοντας το Δ.Σ. κατά το δοκούν;

  Τελικά το απομενωμένο ΚΚΕ που ευθύνεται από την Μικρασιατική Κατασροφή ως και για τους μειωμένους ρυθμούς αναπαραγωγής της λευκής πεταλούδας, (με συγχωρείς για τα ταπεινά μου κριτήρια) έχει μεγαλύτερη άνοδο και σε ψήφους και σε ποσοστό από το ενωτικό ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον ο λαός δεν ήταν ακόμα έτοιμος για τόσο μεγάλο βήμα.

  Τέλος πάντων έχει πλάκα να διακωμωδείς τις διαφορές ΚΚΕ-ΣΥΝ με αιχμές κατά του ΚΚΕ και στο τέλος να οδηγείς στο συμπέρασμα που θέλεις, αλλά από πολιτικό λόγο, γελάει ο κόσμος.

  @maniadakisparty

  Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια οργανωμένη δύναμη και ένα σκορποχώρι. Αν παίρνετε τηλέφωνο και τα κανάλια πριν κάνετε μια κίνηση είναι λογικό να σας συλλαμβάνουν. Κατηγορείστε τώρα το ΚΚΕ που κατάφερε να φτάσει στην Ακρόπολη και στο Μέγαρο Μουσικής.

  @me

  το κατάλαβα το πολύ έξυπνο αστειάκι με τον Αλαβάνο και τους Βορειοκορεάτες. Τι κερδίζω;

  @salata

  Πραγματικά η χρήση του photoshop είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Ξέρεις να χειρίζεσαι πολύ καλά το εν λόγω εργαλείο αλλά και λίγη ΠΟΛΙΤΙΚΗ αντιπαράθεση δεν θα έκανε κακό…

 19. Όχι ότι έχει και μεγάλη σημασία, αλλά μιας και το αναφέρεις να σου πω ότι μαθηματικά με βάση τη δύναμη των δύο κομμάτων της αριστεράς στις εκλογές του 2004, φέτος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση.
  Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι όλοι οι αριστεροί πλην ηγεσίας του ΚΚΕ αθροίζοντας τα ποσοστά, κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς βγάζουν το ελπιδοφόρο συμπέρασμα ότι η αριστερά έφτασε το 1 εκατομμύριο ψήφους. Μαζί με τον ΚΚΕ της δουλειάς μου αυτό το πανηγυρίσαμε. Δεν σου λέω το όνομα μην πέσει σε δυσμένεια. Μόνο ο Περισσός πιστεύει ότι η δύναμη της αριστερά ταυτίζετε με αυτή του ΚΚΕ και τέρμα. Για εσάς τα πράγματα είναι πιο μαύρα. Για εμάς που αθροίζουμε τα ποσοστά είναι κάπως καλύτερα.

 20. Αν δεν σου κάνει proletar η σάτιρα της Σαλάτας, κάνε εσύ καλύτερη και χώσ’ τα στον ΣΥΡΙΖΑ. Να δούμε και το πνεύμα των ΚΝΙτών. Γιατί αν κρίνω από την «σάτιρα» του Τηλέπαθου στην τελευταία σελίδα του Ριζοσπάστη… κλάψτα

 21. @ yo man

  Γενικά πετάτε λίγο στα σύννεφα. Εδώ ήταν νίκη που το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από την διαδικασία της αναθεώρησης. Άσχετο που ο Γιωργάκης δήλωσε στο ντιμπέιτ, ότι αποχώρησε για το ΆΡΘΡΟ 24 και την νοθεία και όχι για το Άρθρο 16. Από εκεί και πέρα όχι δεν βλέπουμε τα πράγματα μαύρα, ίσα-ίσα. Θα τα βλέπαμε έτσι αν είχαμε ξεγράψει την υπόθεση σοσιαλισμός και παλεύαμε και εμείς για ανθρώπινο καπιταλισμό.

  Όχι φίλε δεν χρειάζεται να μου πεις το όνομα του φίλου σου. Όχι γιατί θα πέσει σε δυσμένεια, απλά γιατί δεν χρειάζεται να γράφουμε ονοματεπώνυμα στο ίντερνετ. Ξέρεις εμείς ως απωληθωμένοι γενικά τα περιφρουρούμε κάτι τέτοια…

 22. @ πιο Proletar

  σε χαλάει λίγο η κριτική ε; Μήπως σε αντίστοιχη περίπτωση, θα με κατηγορούσες για σταλινικό (αν και δεν το θεωρώ βαριά κατηγορία); Λέω τώρα, μήπως; Τελοσπάντων, η σαλάτα μου αρέσει και γι αυτό και την διαβάζω. Αν μάλιστα δεις και το δικό μου blog που είναι καθαρά ΚΚΕ και το δηλώνει κιόλας, έχω link της σαλάτας…

  Τα συμπεράσματα δικά σου. Και μια παράκληση μην προσπαθείτε να αντιπαρατεθείτε με αστεϊσμούς. Αν θέλετε πολιτική κουβέντα, έχω την όρεξη να το κάνουμε. Ευρπόσδεκτο βέβαια το χιούμορ, όχι όμως η κουτοπονηριά όπως αυτή με το συνάδελφο ή το αν οι ΚΝίτες καταλαβαίνουν την φωτογραφία. Έχω άλλωστε την εντύπωση, ότι η Σαλάτα είναι παρά τα λάθη και τις αδυναμίες του ένας υγιής χώρος για κουβέντα.

 23. @ proletar
  Ζητάς από τη σαλάτα που είναι απλά ένας ή μια ομάδα από bloger(s) να πειθαρχήσει στην «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ; Στο μυαλό σου δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση;
  Σημερα το πρωί στην Καισαριανή ενώ είχε μαζευτεί πολύς κόσμος από όλη την αριστερά αλλά και εκτός αυτής, μερικοί δικοί σας μοίραζαν φυλλάδια που καταγγέλουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ. Σημειωτέον ότι ο δήμαρχος της Καισαριανής υποστηρίχθηκε από ΣΥΝ όπως και ο δήμαρχος Ελληνικού Κορτζίδης που ήταν επίσης παρών. Έλεος πια. Ξεκολλήστε. Τι μιζέρια, τι εσωστρέφεια είναι αυτή;

 24. Καλέ μου σύντροφε Proletar
  .
  Είναι καλό να παλεύεις για το σοσιαλισμό, αλλά επειδή τη συγκεκριμένη φράση την έχει πει και ο Παπαντωνίου, είναι επίσης καλό να μας λες και τι εννοείς. Πέραν των αόριστων για λαϊκή οικονομία που είναι για να φαίνεται ότι το ΚΚΕ έχει πρόταση, τι εννοείς σοσιαλισμό; ΕΣΣΔ, Ανατολική Γερμανία, Βόρεια Κορέα, Βουλγαρία, κάτι άλλο; Ξέρεις δεν έχω γνωρίσει πιο αντικομουνιστές ανθρώπους, από μετανάστες από ανατολικές χώρες.
  Και επίσης θα ήταν καλό να μας πεις με ποιους θα γίνει αυτό. Στη Ελλάδα το ΚΚΕ δεν έχει κανένα σύμμαχο εκτός της Κανέλη. Και ας πούμε εδώ όλοι οι άλλοι είμαστε με τον καπιταλισμό. Έξω όμως; Αν εξαιρέσεις κάτι λιλιπούτεια ΚΚ, ποιοι άλλοι είναι συντονισμένοι σε αυτόν τον δρόμο; Το αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα κυριαρχείται από τους οπορτουνιστές. Οι ένοπλοι Ζαπατίστας είναι ρεφορμιστές. Ο Τσάβεζ συμμετέχει στα κοινωνικά φόρουμ. Το ίδιο και τα ΚΚ της Ινδίας. Γενικά παίζει κάτι συγκεκριμένο και υπαρκτό για το ΚΚΕ, ή θα ηγηθεί μόνο του και της παγκόσμιας επανάστασης;
  Και κάτι άλλο. Στη Ευρωπαϊκή Ένωση, δύο χώρες έχουν ισχυρά ΚΚ. Η Ελλάδα και η Πορτογαλία. Συμπτωματικά είναι οι χώρες με τη χειρότερη σχέση μέσου μισθού των εργαζομένων σε σχέση με τα υψηλότερα κέρδη των επιχειρήσεων και τους ρυθμούς ανάπτυξης. Και αναρωτιέμαι εγώ ο αφελής. Πως γίνεται εκεί που υπάρχουν οι μαζικότερες, γνήσιες ταξικές δυνάμεις, η εργατική τάξη να είναι σε χειρότερη θέση, πχ από τη Γαλλία ή τη Γερμανία, ή την Ιταλία, που όλη η αριστερά είναι ρεφορμιστική, οπορτουνιστική και ανάχωμα του κεφαλαίου. 8,2% στο ΚΚΕ και οι εργατικοι αγώνες και επιτυχίες στο ναδίρ. Κάτι δεν κολλάει εδώ.

 25. Το ΚΚΕ ξέρει πολύ καλά τι λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ

  Η ασθένεια των ρεφορμιστικών και οπορτουνιστικών αυταπατών που αναστέλλουν τη ριζοσπαστικοποίηση και εγκλωβίζουν λαϊκές μάζες σε επιζήμιες για το παρόν και το μέλλον του λαϊκού κινήματος χίμαιρες και αυταπάτες, είναι παλιά και έχει και άλλες παρενέργειες, όπως η συνεργασία με τον ταξικό εχθρό, η προδοσία κ.α.

  Χαρακτηριστικά η ασθένεια αυτή είχε χτυπήσει ομαδικά την περίοδο 1936-38, ένα μεγάλο μέρος της κεντρικής επιτροπής ενός άλλου ΚΚ, αυτού της Ρωσίας.
  Από τα 26 μέλη της την περίοδο της επανάστασης του 1917 στη Ρωσία:

  Τα 12 μέλη είχαν ομαδικές οπορτουνιστικές αυταπάτες επιζήμιες για το παρόν και το μέλλον του λαϊκού κινήματος και θανατηφόρες για τους ίδιους.
  1 Είχε οπορτουνιστικές αυταπάτες που αφού τον ταλαιπώρησαν αρκετά χρόνια, δολοφονήθηκε από αυτές στο Μεξικό.
  9 πρόλαβαν και πέθαναν πριν κολλήσουν οπορτουνιστικές αυταπάτες.
  3 δεν είχαν ή δεν πέθαναν από αυτές.
  1 δεν είχε και δεν ήταν δυνατόν να έχει γιατί ήταν αυτός που έκανε τη διάγνωση για τους άλλους.

  Οπότε προσοχή γιατί μπορεί σήμερα να είστε θετικοί σε αυτήν τη ασθένεια, αλλά μην είστε καθόλου σίγουροι, ότι κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα υποτροπιάσει και θα γίνει θανατηφόρα. Ξέρει το ΚΚΕ τι λέει γιατί έχει μεγάλη και λαμπρή ιστορία πίσω του.
  Δείτε και το ιατρικό ανακοινωθέν αν δεν με πιστευτέ:

 26. Εμ βέβαια
  Όταν αυτήν την ύπουλη ασθένεια την κολλάνε επαναστάτες, που λογικά θα είχαν και αντισώματα, τι να σου κάνει κι ο Συνασπισμός. Ευτυχώς που σήμερα υπάρχει και η Κ.Ε. του ΚΚΕ να μας κάνει τη διάγνωση, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, πριν πάθουμε κάνα κακό. Θυμάμαι τις δεκαετίες70-80 το ΚΚΕ εφάρμοζε συχνά πυκνά τη θεραπεία του ξυλοδαρμού στους αιρετικούς του λαϊκού κινήματος τότε. Αλλά βέβαια όταν ξέρεις ότι αύριο θα ψηφίσουν το Μάαστριχτ θέλεις να προλάβεις να τους συνετίσεις. Γιατί προφανώς το να δέρνεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους για το καλό τους είναι πιο ελπιδοφόρο από το να ψηφίζει κάποιος το Μάαστριχτ.

 27. Λοιπόν,
  επειδή οι συνθήκες του παρόντος και οι απαιτήσεις του μέλλοντος προϋποθέτουν απαλλαγή απο τις αγκυλώσεις και προκαταλήψεις του παρελθόντος με την μορφή των ανούσιων πιά αριστερών καυγάδων, να δεχόμαστε την αλληλοκριτική ιδίως όταν είναι με χιούμορ και να μην το πολυτραβάμε.
  Απο την αντιπαράθεση να βγαίνει κάτι θετικό που να το επεξεργάζονται ΣΩΣΤΑ και οι 2 ηγεσίες.

 28. Απαντήσεις στα όσα ρώτησα δεν είδα βέβαια από πουθενά, αλλά δεν παίζει και κανέναν ρόλο. Δεν τις περίμενα. Παρόλα αυτά εγώ θα προσπαθήσω να απαντήσω στις (επι)θέσεις σας.

  @aristerix

  Πότε ζήτησα εγώ από την Σαλάτα να πειθαρχήσει στην γραμμή (δεν χρειάζεται να την βάζεις σε εισαγωγικά, έχει γραμμή, δεν είναι ψέμα); Είπα απλά ότι ακολουθεί την ίδια τακτική » το αγαπάμε το ΚΚΕ, είναι αριστερά αλλά γ@&*^$@#»…

  Όσο για την Καισαριανή… Αδερφέ, το ΚΚΕ είχε και μέχρι να αλλάξει χαρακτήρα ο ΣΥΝ θα έχει πρόβλημα μαζί του και δεν διστάζει να το λέει για να μην πληγεί το (ταξικά) ενωτικό του χαρακτήρα του. Στην τελική ακόμα και λάθος να είμαστε έχουμε συνεπή στάση απέναντι στον Συνασπισμό. Όμως για πες μου, ο Αλαβάνος δεν λέει, ότι «εμείς (ο ΣΥΝ) κοιτάμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν». Εγώ πάντως άλλα είδα στην Αυγή… Εκτός αν είναι τυχαίο (το ξαναναφέρω) πως την μέρα που έκλεισε η συμφωνία με το ΔΗΚΚΙ, η Αυγή έγραφε «Έμεινε χωρίς συμμάχους το ΚΚΕ»…

  @ Πράκτορα της Αντίδρασης

  Μπορώ και εγώ να σου πω ότι δεν έχω γνωρίσει πιο αντικομμουνιστές ανθρώπους, από τους Συνασπισμένους. Θα ήθελα να ακούσω ξανά την άποψη του ΣΥΝ για την Κούβα, στην οποία οι αντιφρονούντες… εκτελούνται σύμφωνα με τους Συνασπισμένους. Γίνανε και οι Αμερικάνοι πράκτορες, αντιφρονούντες.

  Για να μην τα πολυλογώ όμως. Αν δεν ξέρεις τι είναι ο Σοσιαλισμός, πιάσε ένα βιβλιαράκι, άνοιξέ το και δοκίμασε να διαβάσεις. Συμβουλή: Ας μην είναι από τα «Ιστορικά» της Ελευθεροτυπίας. Και ναι φίλε μου, όταν λέω σοσιαλισμό προφανώς εννοώ, την πλειοψηφεία των στοιχείων που είχε η Σοβιετική Ένωση, στην οποία από κάποια στιγμή και έπειτα έγιναν τραγικά λάθη και την οδήγησαν εκεί που την οδήγησαν (έτσι γιατί όταν δέχεσαι ότι έχεις φτάσει στον σοσιαλισμό από τόσο νωρίς και υιοθετείς σαν θέση ότι δεν υπάρχει πλέον ταξική πάλη εκεί καταλήγεις, σκέψου εκείνους που έχουν καταργήσει την ταξική πάλη στον… καπιταλισμό)

  Το γεγονός πως συσχετίζεις τα εκλογικά ποσοστά των Κομμουνιστικών Κομμάτων Ελλάδας και Πορτογαλίας, με τα δεινά που περνάνε τόσο ο λαός της Ελλάδας, όσο και οι Ίβηρες φίλοι δείχνει από μόνο του πολλά. Μήπως θες να πεις ότι βοηθάνε κάπως τα Κομμουνιστικά Κόμματα σε αυτήν την άσχημη τροπή. Θα ήθελα να απαντήσεις εσύ σε αυτό. Από εκεί και πέρα το ΚΚΕ, γνωρίζει ότι αυτή η εκλογική του άνοδος, του φορτώνει ακόμα πιο πολλές ευθύνες για την συνέχεια και σε διαβεβαιώνω ότι όλοι από τα στελέχη του ΠΓ μέχρι τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ έχουν αντιληφθεί το βάρος των ευθυνών.

  Φυσικά και ο λαός απαιτεί νίκες και φυσικά εμείς θέλουμε το ίδιο. Το έχουμε δείξει (και) στο (πρόσφατο) παρελθόν και φυσικά θα το επαναλάβουμε. Και επίσης, η ανάπτυξη του καπιταλισμού δεν συντελείται με τους ίδιους ρυθμούς παντού γι αυτό ξανασκέψου γιατί η εργατική τάξη στην Γαλλία ή στην Γερμανία είναι σε καλύτερη θέση από ότι στην Πορτογαλία ή στην Ελλάδα.

  @ Δικομόσχας

  Τα ίδια λέγονται και για το ΚΚΕ με την ΟΠΛΑ, τα υιοθετείς;

  @ Alt Delete

  Θα προτιμούσα να δέρνω πολιτικούς μου αντιπάλους (θυμάται κανείς άραγε την μετεκλογική φοιτητοκόντρα της ΑΡ.ΕΝ. με την ΑΡΑΣ και την κατάληξη στα γραφεία της) από το να υπογράφω το Μάαστριχτ. Πάντως θα λυπόμουν ακόμα περισσότερο αν έλεγα ότι είμαι κατά βίας, αλλά όπου έχω τους συσχετισμούς να το ξεχνάω και επίσης να λέω ότι είμαι υπέρ της εργατικής τάξης και να υπογράφω το Μάαστριχτ.

  Ξέρω ότι οι απαντήσεις είναι πολύ ΚΝίτικες για τα γούστα σας, όμως θα ήθελα να δω και καμία δική σας απάντηση στα δικά μου παιδικά ερωτήματα…

 29. χαίρομαι που ανακαλύπτω σιγά – σιγά ότι δεν είμαι ο μόνος που κοιμάται και ξυπνάει με το ΚΚΕ.

 30. @ Proletar
  .
  Γίνανε τραγικά λάθη στη Σοβιετική Ένωση. Δεν ξέρω ποιοι τα κάνανε, το τελευταίο που θυμάμαι είναι το ΚΚΕ να χαρίζει στον Γκορμπατσόφ προτομή του Ηρακλή για το ηράκλειο έργο του. Εύγε στο ΚΚΕ για την πίστη του στο κόμμα μητέρα.
  .
  Σίγουρα είσαι τυχερός proletar που είσαι άντρας στρέιτ κομουνισταράς και όχι ομοφυλόφιλος στην Κούβα. Γιατί ο αμερικάνος πράκτορας και ο ομοφυλόφιλος είναι το ίδιο πράγμα εκεί. Δεν σχολιάζω το θέμα θανατική ποινή ακόμα και για αμερικάνο πράκτορα, που αν εκτελεστεί δεν έχει και νόημα να μάθουμε αν ήταν ή δεν ήταν.
  .
  Ερώτηση. Όταν το ΚΚΕ κατακήσει επιτέλους την εξουσία, θα απαγορεύσει την λειτουργία κάθε άλλου κόμματός; Γιατί αν κρίνουμε από την ιστορία και την πολιτική συνεργασιών του, μάλλον θα τα εξαφανίσει από προσώπου γης. Γιατί είπαμε, όχι στον δικομματισμό, ναι στον μονοκομματισμό.
  .
  Πραγματικά με έπιασε η μέση μου διαβάζοντας πόσο βαθιά έχετε αντιληφθεί το βάρος των ευθυνών του εκλογικού αποτελέσματος για το ΚΚΕ. Επιτέλους να επικρατήσει και λίγη προσήλωση στη γραμμή του κόμματος, να σταματήσουν τα χαζολογήματα και η διασκέδαση για τους κνίτες και να προσηλωθούν στο δικό τους ηράκλειο έργο να σώσουν το λαό.
  .
  Λογικό συμπέρασμα από αυτά που λες για το βιοτικό επίπεδο.. Πρέπει να εργαστούμε όλοι να ανέβει το επίπεδό οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα για να βελτιωθεί η θέση των εργαζόμενων και να μην περιμένουμε από το ΚΚΕ και τους εργατικούς αγώνες. Κατά τα άλλα η απάντηση σου σε αυτό είναι επιεικώς υπεκφυγή. Όχι ότι υπάρχει κάτι που θα περίμενα να πεις
  .
  Όσο για την απάντηση σου στον δικομόσχα, ήταν αφοπλιστική. Σου έδωσε αποδείξεις για ένα ιστορικό θέμα και εσύ ουσιαστικά απάντησες ότι αυτά είναι αντικομουνισμός. Ενώ δεν είναι να εκτελείς κομμουνιστές επαναστάτες, που αν ζούσαν σήμερα πιθανά θα ήταν αμερικάνοι πράκτορες στην Κούβα.
  .
  Εύγε proletar. Για άλλη μια φορά μας έδειξες αυτό που είδαμε κατά κόρων στα τηλεοπτικά πάνελ. Αν δεν θες/μπορείς να απαντήσεις, υπάρχουν 1000 τρόποι για να το αποφύγεις. Είμαι σίγουρος όμως ότι μερικά από όλα αυτά που διάβασες θα τα σκεφτείς, έστω για να έχεις

 31. Ρε παιδία μην μπαίνετε σε διάλογο με εκπροσώπους της ηγεσίας του ΚΚΕ. Οι άνθρωποι δεν κατηγορούν μόνο το ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγορούν το 99% όλων των κινημάτων του πλανήτη για τα ίδια ακριβώς πράγματα. Από τα εκατομμύρια διαδηλωτών κατά της παγκοσμιοποίησης σε όλον τον πλανήτη, μέχρι και τους Ζαπατίστας. Μόνη τους αναφορά είναι 10-15 ΚΚ τα περισσότερα μεταξύ 0,1-και1%. Οι άνθρωποι επιθυμούν να πορεύονται μόνοι εναντίων όλων. Εσείς γιατί τους το χαλάτε. Πείτε τους, «ναι είστε οι μόνοι συνεπείς στον πλανήτη από τότε που πέθανε ο Μπρέσνιεφ».
  Και δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και το ψήφισα και συμφωνώ και σε πολλές από τις κριτικές που του κάνει το ΚΚΕ.

 32. @ Πράκτορα της αντίδρασης

  Με κατηγορείς ότι υπεκφεύγω, ενώ δεν προσπάθησες να κάνεις ούτε αυτό στις ερωτήσεις μου. Μάλλον έχεις πάρει τον ρόλο του κατήγορου και εγώ απολογούμαι. Με συγχωρείς που δεν δέχομαι τον ρόλο που μου έχεις αποδώσει.

  Μπράβο πάντως. Όχι στην Κούβα, ζήτω η Ιταλία!

 33. Πάντοτε είχε συνεπή στάση το ΚΚΕ. Με συνέπεια καταψήφιζε τις φοιτητικές καταλήψεις το 2006 και με συνέπεια λίγο πιο μετά τα μάζευε όπως όπως να στηρίξει τα ενωτικά πλαίσια.

  ωραία και τα Μααστριχτ και οι Κούβες, αλλά και λίγο αυτοκριτική ρε παιδιά..

  Πολύ μιζέρια πια βρε αδερφάκι μου..

 34. Εμένα δέ με νοιάζει καθόλου το τί λέει η Παπαρήγα και το συνάφι της γιατί αυτοί δε θα είναι για πάντα στο ΚΚΕ. Εμένα με νοιάζει τι είναι ο μέσος ψηφοφόρος του ΚΚΕ σήμερα. Και αυτός είναι αριστερός που έχει σιχαθεί το ψευτοσοσιαλιστικό πια ΠΑΣΟΚ και τη δεξια ΝΔ. Ας σταματήσουμε να κατηγορούμε κόμματα για τις ηγεσίες τους. Η αριστερά αναδεικνειεται σιγά σιγά λόγω της βάσης της, αρκεί να μην τρώγεται αναμεταξύ της…

 35. Ρε παιδιά, εσείς του ΣΥΝ προσπαθήσατε κάποτε να διαλύσετε το ΚΚΕ απο τα μέσα. Δεν τα καταφέρατε. Από τότε η ΚΝΕ έχει τεράστια ανάπτυξη οργανωτικά και το ΚΚΕ τελευταία κάνει όλο και περισσότερες στρατολογίες απο νέους εργαζόμενους. Έχουμε οργάνωση κάτι που εσείς αγνοείτε. Είμαστε Κόμμα επαναστατικό κάτι που εσείς απορρίπτετε μετά βδελυγμίας (επανάσταση; Φτου κακά!).

  Εμείς δεν είμαστε εκλογολάγνοι, για μας οι εκλογές είναι μία μάχη, ένας δείκτης, μία ευκαιρία να κάνουμε πιό πλατιά τη δουλειά που κάνουμε όλο τον καιρό. Γι αυτό και δεν πετάμε στα σύννεφα με το αποτέλεσμα. Και βέβαια δεν αθροίζουμε τα ποσοστά μας γιατί δεν έχουμε τίποτα κοινό με σας. Τίποτα απολύτως και το ξέρετε κι εσείς. Το κακό για σας είναι ότι το βλέπει κι ο κόσμος γι αυτό και τελικά θα σας αφήσει. Δεν έχετε τίποτα το φιλολαϊκό. Ψηφίσατε το Μάαστριχτ (όσο και να κάνετε τις πάπιες), εφαρμόζετε τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, η στάση σας στο εργατικό κίνημα είναι γνωστή και παρόλα αυτά θέλετε να το παίζεται φιλολαϊκοί; Δε γίνεται, πως να το κάνουμε.

  Θέλετε να μιλήσουμε πολιτικά, εδώ είμαστε. Εμείς την αντιπαράθεση την επιδιώκουμε, ξέρουμε ότι πάντα θα βγαίνουμε κερδισμένοι απο αυτή. Αλλά δεν την θέλετε, γι αυτό και το μόνο που ξέρετε είναι να κάνετε χιουμοράκια και βλακειούλες αναπαράγοντας ότι πιο αντικομμουνιστικό είναι της μόδας.

  Απομωνοτικό το ΚΚΕ; Η ΚΝΕ είναι η πιο μαζική οργάνωση νεολαίας, το Κόμμα μας έχει δεσμούς με την εργατική τάξη. Πήγαινε στα σωματεία να δεις ποιός συνεργάζεται με ποιούς στο κάτω κάτω. Το ΠΑΜΕ που τόσο το λοιδορείτε έχει συσπειρώσει πολύ κόσμο μη ΚΚΕ όσο και να σας χαλάει αυτό. Ποιό σοσιαλισμό θέλουμε; Αυτόν που στην εξουσία είναι η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της και τα βασικά μέσα παραγωγής κοινωνικοποιημένα. Η λαϊκή εξουσία-λαϊκή οικονομία για μας είναι ο Σοσιαλισμός. Όμως είναι μια φράση στα πλαίσια συμμαχιών, δεν έχουν όλοι στο μυαλό τους ότι θέλουν να πάνε στο Σοσιαλισμό τι να κάνουμε. Και για μας οι συμμαχίες δεν είναι εκλογικές συγκολήσεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά έρχονται μέσα από την κοινή δράση με κοινή κατεύθυνση.

  Το ΚΚΕ κάνει πολιτική κριτική στο ΣΥΝ. Ο ΣΥΝ κάνει χυδαίο αντικομμουνισμό. Αυτή είναι η διαφορά μας. Πέστε ότι θέλετε εδώ μέσα, αλλά η αλήθεια και όλα αυτά που έχετε κάνει τόσα χρόνια δε θα καλυφτούν ποτέ. Ο κόσμος σκέφτεται και καταλαβαίνει, γι αυτό και ενισχύει το ΚΚΕ. Γι αυτό και θα σας γυρίσει αργά η γρήγορα την πλάτη.

 36. Salata τα κάνατε με την photoshopιά σας ημιμαθείς λικβινταριστές του Syriza! Από πότε ταυτίζεται ο συνεπής αντικαπιταλιστικός αγώνας με το καθεστώς του Κιμ Ιλ Σουνγκ ή όπως αλλιώς λέγεται; Είναι γνωστό ότι δεν μπορούμε να μην δεχτούμε ότι στην Β.Κορέα υπάρχει μια μορφή σοσιαλιστικής λαϊκής δημοκρατίας! Γνωρίζετε την δημόσια κριτική, εντός των οργανωμένων διαδικασιών του κόμματος που έχει ασκηθεί από τα μέλη μας σε σχέση με τον υπαρκτό σοσιαλισμό? Δεν έχει σημασία αν όλοι αυτοί που άσκησαν κριτική έχουν διαγραφεί, έτσι και αλλιώς η δημόσια διαπόμπευση και εκκαθάριση των πληρωμένων λακέδων της άρχουσας τάξης που σαν αποστολή έχουν να παρεισφρήσουν στις τάξεις του λαϊκού κινήματος, είναι παράδοση της πιο αγνής σταλινικής μας περιόδου. Όλοι θυμάστε τον Πλουμπίδη ή τον Φαράκο, τον Κάππο και τον Κωστόπουλο και στην ερώτησή σας αν οι εξοβελισμοί είχαν αποτέλεσμα, σας καλούμε να δείτε τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών.
  Για όσους αμφιβάλουν για το πόσο δυναμώνει το λαϊκό κίνημα μετά τις εκκαθαρίσεις, ας ρωτήσουν τους διαγραφέντες! Όλο και κάποιος θα βρίσκεται εδω γύρω! Οι τελευταίοι, είναι αυτοί της ΚΟΒ του Ελληνικού (καμμιά 15αριά άτομα) που συμπαρατάχτηκαν με τον προδότη δήμαρχο Κορτζίδη για ελεύθερες παραλίες.

 37. @ Γκρου: (GRU είναι η μυστική υπηρεσία του στρατού της Ρωσίας διαδόχου της KGB)
  Μια ζωή σαν να μην άλλαξε τίποτα. Μια ζωή ακούμε από το ΚΚΕ αφορισμούς, ρουφιανιές και αστείες στη βάση τους αντιπαραθέσεις για το ποιος είναι ο πιο macho υπερασπιστής γνήσιος και αυθεντικός. Γιαυτό και οι δύο πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, πάντα οι δύο πορείες κλπ κλπ.
  Κάντε τη δουλειά σας και αν είναι μέρος της δουλειάς σας να καυχιέστε, να λοιδορείτε και να συκοφαντείτε τότε ναι, είστε άριστοι… πράκτορες.

 38. @Γγρου

  Τα επιχειρήματα και οι λογικοί συλλογισμοί σου είναι συντριπτικοί. Όσα λες είναι τόσο αυταπόδεικτα και αξιωματικά που δεν νομίζω ότι ο διάλογος θα είχε νόημα. Άλλωστε όπως σωστά προέβλεψες αργά η γρήγορα ο κόσμος θα γυρίσει την πλάτη στην υπόλοιπη αριστερά, ακόμα και αν συγκυριακά 120.000 άτομα της γύρισαν το πρόσωπο. Άλλωστε η πορεία δεκάδων ΚΚ ανά τον κόσμο που από πανίσχυρα κόμματα εξουσίας βρέθηκαν στην ανυπαρξία αποδεικνύει ότι πράγματι και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει τη τύχη του ΚΚ Ανατολικής Γερμανίας, του Βουλγάρικου ΚΚ, του Τσεχοσλοβάκικου, τού Ουγγρικού ή ακόμα και του ρώσικου του συντρόφου Ζιουγκάνωφ.
  Όσο για τις συμμαχίες του ΚΚΕ ήσουν και εκεί συντριπτικός. Μέχρι να σε διαβάσω νόμιζα ότι το ΚΚΕ είναι μόνο του. Τώρα πιστεύω ότι όλη η υπόλοιπη αριστερά είναι μόνη της.

 39. Με τον ρυθμό που πάει το κουκουέ, συν 1% κάθε τετραετία, σε 70 χρόνια τους βλέπω στην κυβέρνηση οπότε προλαβαίνουμε να τους ξεφτιλίσουμε πριν μας στείλουνε πακέτο στη Μογγολία να κάνουμε παρέα με τα γκνου. Το ξέρατε λοιπόν εσείς ότι η κυρία με το σπινθηροβόλο βλέμμα της κουκουβάγιας αποτελεί το παγκόσμιο αντίβαρο του καπιταλισμού; Σωθήκαμε δηλαδή, αν είναι να μας προστατεύσει η Αλέκα καλύτερα να αναστήσουμε μια ώρα αρχίτερα τον Ρασπούτιν και να παραδώσουμε από τώρα τα λαϊκά στρώματα στις ανώμαλες ορέξεις του. Μα πείτε μου εσείς τώρα, έχει το Αλεκάκι την παραμικρότερη ιδέα για το πως λειτουργεί σήμερα το καπιταλιστικό σύστημα; Ή μήπως ενδιαφέρεται να μάθει; Λίγο γυάλισμα το σφυροδρέπανο, καμιά εκδρομή με τις γριές στο μαυσωλείο του Λένιν, κάνένας επικήδειος με βλέμμα πλάνο στον Μεγάλο Πατερούλη, καμιά σημαιούλα στο κόκκινο που σου πάει πολύ, αυτά ξέρουμε, αυτά εμπιστευόμαστε.

 40. proletar,Γρου, η Σοβιετικη Ένωση έπεσε χωρίς να βρεθεί κάποιος να αντισταθεί.Γιατί;
  Έγιναν λάθη,λέτε,αλλά δεν μας εξήγησε κανείς μέχρι σήμερα ποιά ακριβώς ήταν αυτά τα λάθη που οδήγησαν στην κατάρρευση της ελπίδας εκατομμυρίων ανθρώπων.
  Δεν έχουν τίποτα κοινό, λέτε πάλι, ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ.Αναφέρεστε προφανώς στην ηγεσία του ΚΚΕ,γιατί αν αναφέρεστε στους ψηφοφόρους των δυό κομμάτων,μάλλον κάνειτε λάθος.
  Είμαι ανένταχτος της αριστεράς και οι όλοι σαν και μένα, αθροίζουν τα εκλογικά ποσοστά των δυο κομμάτων, με την ελπίδα πως κάποτε αυτή η πρόσθεση θα αναγκάσει τις ηγεσίες να δουν πως με τα μίζερα αυτά ποσοστά,ο λαος θα μένει θεατής μιας στείρας αντιπαράθεσης που το μόνο κέρδος που έχει,είναι να γατζώνονται ορισμένοι στις καρέκλες τους…
  Και πως γίνεται να συμφωνείτε με την Κανέλλη και δεν μπορείτε να συμφωνήσετε με τον ΣΥΡΙΖΑ;
  Αν πάρετε την εξουσία,(λέμε τώρα…) τι θα την κάνετε χωρίς συμμάχους;
  Εκτός και δεν ενδιαφέρεστε για την εξουσία,αλλά την έχετε βρεί σαν διαχειριστές και προστάτες της (κακοπληρωμένης) εργατικής τάξης.
  Μέχρι και φτάνουν τα όνειρά σας;

 41. Μην ανησυχείτε καθόλου, το άρθρο για το συνασπισμό έρχεται στο blog της ΕΛΔ… Να γράψω για το συνασπισμό ως κόμμα ή να ασχοληθώ με κάθε τάση ξεχωριστά;;;

  Υ.Γ. Η ελευθεροτυπία γιατί δημοσίευσε το παραπάνω άρθρο;

 42. Θα παρακαλούσα πολύ ορισμένους να σταματήσουν να προσθέτουν την ψήφο μου με αυτή ενός κόμματος-απολογητή απάνθρωπων τυρρανικών καθεστώτων τα οποία ουδέποτε αποκήρυξε. Μόλις λίγο πιο πάνω, ένας κομμουνιστής χαρακτηρίζει τους εκτελεσμένους αντιφρονούντες της Κούβας «πράκτορες» – προσφιλής χαρακτηρισμός των κομμουνιστών προς άπαντες τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Ως προς την απέχθεια που τρέφει για τη δημοκρατία και την περιφρόνηση προς όλες τις μειονότητες και τους διαφωνούντες το ΚΚΕ μόνο με το ΛΑΟΣ μπορεί να συγκριθεί. Αν θέλετε να προσθέσετε κάτι, προσθέστε τις ψήφους αυτών των δύο.

  Ψήφισα Συνασπισμό φέτος για πρώτη φορά ενώ μέχρι τώρα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ (εξ ου και το 5%). Το έκανα γιατί εκτίμησα την καθαρή θέση του σε μια σειρά από ζητήματα όπως ο χωρισμός της εκκλησίας από το κράτος, το περιβάλλον, η μείωση των εξοπλισμών, τα δικαιώματα των μεταναστών και των μειονοτήτων και η καταδίκη κάθε μορφής πατριδοκαπηλείας, ζητήματα που αφήνουν παντελώς αδιάφορο τον Περισσό. Επιτέλους, αν ήθελα να ψηφίσω ΚΚΕ θα ψήφιζα ΚΚΕ. Με το να επιμένετε να προσθέτετε τις ψήφους όσων σας τίμησαν με εκείνους της Αλέκας, της Κανέλλη και των άλλων παιδιών παίζετε το δικό τους παιχνίδι. Το παιχνίδι της «ορθοδοξίας» και της «ιδεολογικής καθαρότητας» ξοφλημένων γραφειοκρατικών-κομματικών μηχανισμών που με τις ευλογίες του συστήματος καπελώνουν τις πραγματικές ανησυχίες μιας ζωντανής κοινωνίας.

 43. Αναρωτιέμαι γιατι όλοι στην Ελλάδα ασχολούνται οπαδικά με τα κομμάτα ή σαν ειδικοί αποκομματικοποιημένοι αλλά πολιτικοποιημένοι προπονητές με άποψη. Και κανείς δε σχολιάζει ποτέ το πολύ μεγάλο ποσοστό αποχής. Αν δε κάνω λάθος έφτασε σχεδόν το 30%. Με λίγη διαφήμιση, άνετα έβγαινε αυτοδυναμία 😛

 44. Ας μην μιλάμε για την Κούβα, μία μικρή χώρα του
  τρίτου κόσμου που τα καταφέρνει καλύτερα απο μας σε πολλά θέματα παρ’όλες τις αντιξοότητες, με αμερικανικά στερότυπα και προκατάληψη

  http://gaynewsingreek.blogspot.com/2007/06/blog-post_18.html

  http://gaynewsingreek.blogspot.com/2007/09/blog-post_10.html

 45. General, δε σε συμφέρει. Οι περισσότεροι απο αυτούς που δεν αξιώνουν την αστική δημοκρατία είναι ακροαριστεροί και αναρχικοί που ευχαρίστως θα έκαναν πάρκο την αυτοκρατορική πρεσβεία.
  Εσένα που δεν μένεις και δε συμμετέχεις εκτός απο βίρτσουαλ στην ελληνική κοινωνία τί σε μέλλει;
  Να ασχολείσαι με τη χώρα σου. Μη ζητάς να ψηφίζεις εδώ. Πολλοί ξέρεις έμειναν, δεν ΕΦΥΓΑΝ και τώρα έχουν άποψη…

 46. Παιδιά μόλις είδα την ταινία Γή και Ελευθερία του
  Κεν Λόουτς. Μα τόσες πολλές ομοιότητες με την Σταλινική σημερινή ηγετική ομάδα του ΚΚΕ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!!

 47. Ομως για μια πιο σοβαρή προσέγγιση δες και αυτό:
  http://www.sofistis.wordpress.com

 48. Η πρώτη φωτογραφία από το κίνημα δεν είναι παιδιά του άρθρου 16, είναι παιδιά των καταλήψεων.
  Και τι εννοώ με αυτό. Δεν μπορούν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ(που π.χ στο ξεκίνημα των καταλήψεων ήταν ενάντια τους το Μάιο του 2006,ή ακόμα ακόμα τις κοροίδευαν στον αγώνα των φοιτητών κατά Αξιολόγησης,ΙΔΒΕ,ΔΟΑΤΑΝ-2005) να το παίζουν πολιτική καθοδήγηση του κινήματος.

  1)Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και η πρόταση που έκανε στη Βουλή για το ν.Πλαίσιο είναι από μόνη της αιτία καταλήψεων και πάει κόντρα στο φ.κ

  2)Στην πορεία από όπου είναι η φωτογραφία με τα ΜΑΤ ο Ριζοσπάστης αποκαλόύσε το φοιτητικό κίνημα «αριστεριστές». Δεν υπερασπίζομαι τον ΗΛΙΘΙΟ σεχταρισμό του ΚΚΕ αλλά δεν μπορεί να ταυτίζεται το φοιτητικό κίνημα με μία δύναμη (νεολαία ΣΥΝ,ΚΟΕ) που καμία σχέση δεν είχε με τον σχεδιασμό του και το πολιτικό περιεχόμενο που αυτές ανέδειξαν.

  Ε.Α.Α.Κίτης

 49. @EAAKίτη

  Πολύ καλά έκανε ο Αλαβάνος και ο ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρονταν και υπερασπίζανε το φοιτητικό κίνημα. Αν δεν το έκαναν τότε θα υπήρχε πρόβλημα.
  όσα λες για την στάση απέναντι στις καταλήψεις, είναι προσωπική σου άποψη, γιατί αν και δεν είμαι φοιτητής, έχω πολλούς γνωστούς που είναι σε σχήματα του Δικτύου και τα παιδιά τα είχαν δώσει όλα για τις καταλήψεις. Μένανε ένα μήνα στη σχολή. Κάνε λοιπόν πιο προσεγμένες κριτικές και όχι να πετάς ότι θες.
  Τέλος επειδή εσύ βγαίνεις σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος του φοιτητικού κινήματος, δες τι ψήφισαν οι φοιτητές και μετά μου λες ποιος να μιλάει και ποιος όχι.

 50. Σίγουρα τόσο το ΜΕ.Ρ.Α όσο και το ΕΝΑΝΤΙΑ δεν κατάφεραν να εκφράσουν τους αγωνιζόμενους φοιτητές. Αν θες τη γνώμη μου αναμενόμενο στο βαθμό που η Επαν.Αριστερά δεν είναι συγκροτημένη σε πανκοινωνικό επίπεδο πολιτικά και οργανωτικά .
  Ωστόσο μέσα στο φοιτητικό κίνημα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν βαθιά ηγεμονευόμενος από τα ΕΑΑΚ.
  Βέβαια θα μπορούσα να σε αφορίσω λέγοντας σου να δείς τα αποτελέσματα τν φοιτητικών εκλογών και την αποτυχία για ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα Πανεπιστήμια(Αρ.Ενότητα).
  Δεν βγαίνω σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος του κινήματος.Απλά υπερασπίζομαι τις θέσεις του όπως τις αποτύπωσε στις Γ.Σ , στις πορείες και τη φυσιογνωμία του.Από τις συγκρούσεις μέχρι το αν το πολιτικό πλαίσιο θα πρέπει να είναι συνολικό(όχι μόνο αρ.16 αλλά όλο το Συνταγμα, όχι μεταρρυθμιστικά αιτήματα αλλά συνολίκα άλλη εργασία,εκπαίδευση, αν θα πρέπει να δίνει βάρος σε ζητήματα εργασίας ή μόνο ζητήματα εκπαίδευσης.)
  Σίγουρα καλό είναι που ο Αλαβάνος και το ΚΚΕ βάλαν το ζήτημα στη Βουλή. ΑΛΛΑ,έχοντας τόσα χρήματα:
  -Δεν τύπωσαν ούτε σε μία φυλλάδα τους τις αποφάσεις των Γ.Σ και των Συντονιστικών 400 Συλλόγων
  -Δεν είπαν τι ΛΕΝΕ οι φοιτητές με βάση τις Γ.Σ αλλά τι ΛΕΝΕ αυτοί για την εκπαίδευση
  -Δεν έδωσαν ένα ΕΥΡΩ για να τυπωθεί έστω και μία αφίσα του Συντονιστικού..

  Με λίγα λόγια προσπάθησαν να αντικαταστήσουν το πολιτικό περιεχόμενο του κινήματος με βάση τα κόμματα τους.

  Αποκορύφωμα, η κατάθεση άλλου Νόμου Πλαίσιο από το ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή, που σε μεγάλο βαθμό ενσωμάτωνε τους βασικούς πυλώνες της εκπ.Αναδιάρθρωσης.Αποκορύφωμα πάλι, Συνελεύσεις ΣΥλλόγων της Αθήνας και το Συντονιστικό Αθήνας που έφτασε να αποτυπώσει τη διαφωνία του φοιτητικού κινήματος με τις δηλώσεις Αλαβάνου και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ…

 51. Και σου λέω το εξής.Κάθε 2 βδομάδες έστελνα στην ελευθεροτυπία με e-mail τις αποφάσεις του Συντονιστικού(www.edopolytexneio.org).
  Γιατί ποτέ δεν τύπωσε μία απόφαση Συντονιστικού(να δει και ο κόσμος τι λένε αυτοί οι φοιτητές) αλλά έκανε διαρκώς αφιερώματα στη γενιά του αρ.16 με δηλώσεις της νεολαίας ΣΥΝ?

 52. Το να ασχολείται κάποιος με ένα σύστημα που ονομάζουν «δημοκρατικές εκλογές» ενώ ουσιαστικά είναι μια απλή επιβολή προσώπων και καταστάσεων, δε το θεωρώ «ασχολία με τα κοινά» αλλά κοροϊδία. Είναι σα να σου προσφέρουν 5 διαφορετικές μάρκες από ένα προϊόν που όχι μόνο δε χρειάζεσαι αλλά και που σε υπνωτίζει κιόλας κι εσύ με υπερηφάνεια λες «ασχολούμαι με τα κοινά, είμαι πολιτικοποιημένος», ενώ ουσιαστικά είσαι ένα πιόνι του συστήματος άλλων. Η λύση;

  Ασχολείσου με το να είσαι ανιδιοτελής με αγάπη εδώ και τώρα, και όχι νοητικά σε ανούσεις συζητήσεις. 😉

 53. Σε οτι αφορά τη συζήτηση:Οι παιδικές αρρώστειες ειναι υγεία για το παιδί, άμα τις ξεπερνάει.Σε ότι αφορά το εν λόγω κόμμα: ’38, ’68, ’89, 200;

 54. Προς Κνίτες/ΚΚΕδες (από έναν προβοκάτορα-ξέρετε εσείς).

  Είστε οι μόνοι που στο κίνημα και στο δρόμο δε συνεργάζεστε με κανέναν μα κανέναν ούτε στα ελάχιστα. Είστε οι μόνοι που θεωρείτε ότι όσοι χώροι και κινήματα δε λέγονται ΚΚΕ απλώς εγκλωβίζουν κόσμο και τον κρατούν μακριά από την πραγματική ταξική πάλη. Είστε οι μόνοι που προσπαθείτε κάθε φορά να καπελώνετε και να ελέγχετε τα κάθε είδους κινήματα με μόνο σκοπό την ενσωμάτωσή τους στο κόμμα σας (με μόνο φυσικά αποτέλεσμα όχι την ενσωμάτωση αλλά το να στέλνεται ο κόσμος σπίτι του).

  Δε σας ζητάμε να αλλάξετε ως κόμμα, αφού δεν πρόκειται. Έτσι και αλλιώς θα συνεχίσετε για πολύ ακόμα να εγκλωβίζετε κόσμο στα σιχαμένα οράματα του σταλινισμού και του εξουσιαστικού «σοσιαλισμού». Σας ζητάμε μόνο ως άνθρωποι (όχι ως μέλη του κόμματος) να πάψετε να είστε τόσο αντι-ανθρώπινοι, μπας και προκύψει κάτι καινούργιο από το ΚΚΕ.

 55. Χα χα χα χα χα

  Αχ αυτό το ΚΚΕ. Στον κόσμο του τελείως!!!!

 56. Συναγωνιστή κατακόκκινε,
  Για το μόνο που θέλω να σου πω είναι σχετικά με το αν το Δίκτυο και η ΑΡιστερή ΕΝότητα έδρασαν υπό την πολιτική ηγεμονία των ΕΑΑΚ.
  1) Ενωτικά πλαίσια: Το δίκτυο εδώ και χρόνια κινούταν στην λογική ενωτικών πλαισίων πάνω στο διακύβευμα και όχι πλαίσια πολιτικές πλατφόρμες για το σοσιαλισμό που δεν θα μπορούσαν να συσπειρώσουν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες και δίχαζαν και την αριστερά όπως ήταν τα πλαίσια που πρότειναν αρχικά τα εαακ(Ενιαία ΠΑνεπιστημιακή και όχι Ανώτατη και διάφορα τέτοια). Ποιος ηγεμόνευσε τελικά?
  2)Συμμαχία με καθηγητές: Δε νομίζω να χρειάζεται να μιλήσω για τους «ταξικούς εχθρούς» καθηγητές. Ποιος ηγεμόνευσε και εδώ?
  3)αναθεώρηση αρ.16 vs αναθεώρηση συντάγματος: Δυο αντικρουόμενες απόψεις στα τέλη του Δεκέμβρη του 2006. Απο τη μία ΠΟΣΔΕΠ Δίκτυο ΣΥΡΙΖΑ κ.α. μιλούσαμε για μια πρωτοβουλία ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, στη λογική του αδύναμου κρίκου της αλυσίδας που αν έστω αυτός έσπαγε τότε θα μπορούσε να καταρρεύσει ολόκληρη η συνταγματική αναθεώρηση (όπως και έγινε) και απο την άλλη η λογική εαακ και μλ που θέλανε πρωτοβουλία ενάντια στην συνολική αστική αναθεώρηση του αστικού συντάγματος. Το ποιος δικαιώθηκε και παλι δε χρείαζεται και πολύ σκέψη. Και σε καλώ να σκεφτείς τι αντίκρυσμα είχε η πρωτοβουλία για το 16 στην κοινωνία και πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε.
  Αυτά αγαπητέ συναγωνιστή

 57. Ο Συνασπισμός υποστηρίζει να καταργηθούν τα ΜΑΤ?

 58. @κατακόκκινος

  σαν να μη μας τα λες καλά..

  1) Η πρόταση νόμου που έκανε ο ΣΥΝ αποσύρθηκε την ημερομηνία της ψήφησης, κατατέθηκε απλά για να καταγραφεί, τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ..
  2) Έκανε ολοκληρωμένη πρόταση για αλλαγή του εξεταστικού συστήματος με ελεύθερη πρόσβαση στην Γβάθμια.

  Σωστά. Άλλη φορά να τον μαλώνουμε γιατί πάει κόντρα στην παραδοσιακή υπερτασική γραμμή που θέλει την αριστερά σε στείρα καταγγελτική θέση, χωρίς προτάσεις, χωρίς θέσεις, να παίζει από τα μετόπισθεν και να μη βγαίνει μπροστά. Να ναι κλεισμένη στο καβουκάκι της. Γι’ αυτό λέμε κάθε πέρισυ και καλύτερα.

  3) Ας μη μιλήσουμε για το Πανελλαδικό Συντονιστικό?!?!, τι συντονιστικό; εργολαβία φοιτητοπατέρων ήταν αυτό..

  4)Άκουσα τις προεκλογικές εκδηλώσεις τις επαναστατικής(?) αριστεράς που χαιδεύανε τα αυτάκια των ενθουσιασμένων ΕΑΑΚιτών..

  Ο Αλαβάνος όταν μίλησε στη βουλή κατά την πρόταση μομφής αναφέρθηκε σε όλες τις συνιστώσες του κινήματος, μια μια ονομαστηκά και αυτός ο χώρος ποτέ δε ξέχασε πώς όλα αυτά ποτέ δε θα ήταν εφικτά χωρίς τους ανένταχτους, κατί που όπως φαίνεται ο δικός σου, θέλει να λησμονά, όπως φάνηκε και στην προεκλογική εκδήλωση του ΜΕ.Ρ.Α

  Τους παράγοντες λοιπόν, να ψάξεις αλλού να τους βρείς..

 59. Δεν βλέπω να θυμάται κανείς, μια που μιλάμε για συνεργασίες, πως την συγκυβέρνηση Τζαννετάκη την υπερψήφισε και ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ τότε(ς) 🙂

 60. διαφορά μεγάλη έχουμε και χαίρομαι για αυτό.
  1 Σας πείραξε που το ΚΚΕ ανέβηκε τόσο πολύ. Εσάς που η κύρια κριτική εναντίον του ΚΚΕ ήταν ότι κάνει κριτική στο ΣΥΝ. (σας προτείνω εάν και εφόσον έχετε την ικανότητα να διαβάσετε την ανακοίνωση της Κ.Ε. δε κάνει κακό)
  2 Το ΚΚΕ σας κατηγορούσε ότι θα συνεργαστείτε μετεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ. Και σπεύσατε να το επαληθεύσετε. Στην ΟΛΜΕ φίλοι μου, όπως σε τόσα σωματία, συνδικάτα και εργατικά κεντρα που έχετε συνεργαστεί…ε, συγγνώμη βρεθεί απέναντι…
  3 Τουλάχιστον εμείς οι κολλήμενοι δε κοροιδεύαμε κρύβοντας τη ταυτότητα μας. Σαλάτα και ανεξάρτητοι bloggers… Εμείς είμαστε περήφανοι γι αυτό που ήμαστε.
  Ασχοληθείτε με κάτι άλλο. Το κόμμα σας έχει εκλογές 11 Νοέμβρη. Εσείς με ποιον είστε?

 61. Είναι μια λυπηρή εικόνα της Αριστεράς αυτή που παρουσιάζεται σε αυτό το σάιτ.

  Το επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης είναι τόσο μα τόσο φτωχό. Αναφέρονται πάλι οι …Δίκες της Μόσχας, ο Στάλιν, τα γκουλάγκ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.
  Τα σημερινά διακυβεύματα όμως δεν αναφέρονται. Η στάση απέναντι στην ΕΕ δεν αναφέρεται. Το θέμα ανατροπή ή διαχείριση δεν αναφέρεται. Φερ’ ειπείν όταν ο Αλαβάνος λέει οτι θα κόψει λεφτά από την άμυνα για να τα δώσει στο κοινωνικό κράτος, αυτό δεν είναι πρόταση διαχίρισης, εξανθρωπισμού του συστήματος;
  Με λυπεί τρομερά η λογική του πράκτορα της αντίδρασης: τα ΚΚ Ελλάδας και Πορτογαλίας ευθύνονται για τις υψηλές κοινωνικές ανισότητες στη χώρα τους. Αυτά είναι αστειότητες.
  Με λυπεί η στάση του ΚΚΕ απέναντι στην υπόλοιπη αριστερά, η άρνηση διαλόγου. Είναι γελοία η άρνηση άθροισης των ποσοστών των αριστερών κομμμάτων. Είναι γελοιότητα. Από την άλλη μεριά όμως για να ΄μαι ειλικρινής δεν βλέπω καποια διάθεση ουσιαστικής ζύμωσης, αλλά μια διάθεση συγκόλλησης. Πάμε μαζί και ό,τι προκύψει. Και βέβαια μια τρομερά αρνητική μικροαστική προδιάθεση για το ΚΚΕ.

  Μίλησε κάποιος για το πολιτικό σχέδιο του Συν για το ΦΚ. Ας είμαστε σοβαροί. Είναι σαφές πως πρόκειται για ένα φτωχό πολιτικό πλαίσιο. Η αντίδραση στην αναθεώρηση του άρθρου 16 μπορεί να ‘ναι πολλά πράγματα αν δεν είναι μέρος μιας ευρύτερης αντι-αναδιαρθρωτικής στρατηγικής. Μπορεί να εκφράζει μικροαστικά στοιχεία (που έχουν ισχυρή παρουσία στα ΑΕΙ) που δε θέλουν «αυτοί που δε διάβαζαν να πάρουν ισότιμα πτυχία με τα δικά μας»!! Συγκλονιστικά αριστερό ε? Το συσπειρώνομαι γύρω από το διακύβευμα είναι δίκοπο μαχαίρι όπως δίκοπο μαχαίρι ήταν και η συμπόρευση με τη συνασπισμένη ΠΟΣΔΕΠ. Υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά τόσο για την αντιπροσωπευτικότητά της όσο και για το αν εξέφραζε συντεχνιακά συμφέροντα κάτω από έναν αριστερό μανδύα.
  Το κίνημα αυτό είχε σοβαρές αδυναμίες και πρέπει επιτέλους όλες οι συνιστώσες του να το καταλάβουν και να πάψουν πια να συμπεριφέρονται λες και έγινε κάποια επανάσταση. Τόσο τα ΕΑΑΚ, τόσο η ΚΝΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ φέρουν σοβαρές ευθύνες για το τι συνέβη στη διάρκεια του κινήματος.

  Λοιπόν η αριστερά πρέπει να είναι μια δύναμη έξω από τα όρια το συστήματος. Δε θέλουμε τη χρήσιμη αριστερά. Αυτό είναι το βασικό διακύβευμα. Και σ’αυτό το θέμα το ΚΚΕ, με το οποίο διαφωνώ σε πολλά, όπως πχμε την άρνηση άθροισης των ποσοστών, έχει πάρει σαφή θέση. Ο ΣΥΝ?

 62. […] του ΚΚΕ γενικότερα, δείτε και ένα άλλο πρόσφατο post στη σαλάτα εποχής που με γλαφυρό τρόπο σχολιάζει τον τρόπο λειτουργίας […]

 63. πρωτη φορα βλεπω αριστερο-εθνικιστικο κομμα
  οι αποψεις τις Κανελλη ειναι ιδιες με του Αδωνι
  γι αυτο ας κραταν μικρο καλαθι

 64. Mια και πολύ πρόσφατα έγραψα ένα επαινετικό σχόλιο για το site σας , δικαιούμαι να σας κατακρίνω όταν είστε άστοχοι .

  Το ότι ξοδέψατε τόση φαιά ουσία για να επιτεθείτε στο ΚΚΕ , είναι θλιβερό . Το ότι δεν έχετε ιδέα γιατί ο κόσμος ψήφισε ΚΚΕ και όχι ΣΥΡΙΖΑ (αυτό το εξηγώ πιο κάτω) , αυτό το περίμενα γιατί πολύ απλά είστε συνασπισμένοι … ας πω πως είναι μια συγχωρητέα βλακεία .

  Λοιπόν ,για να σας ανοίξω τα μάτια , εξαιρουμένων των ορίτζιναλ ΚΚΕδων και ΚΝιτών , ο κόσμος που ψηφίζει ΚΚΕ δεν το ψηφίζει γιατί γουστάρει την ΕΣΣΔ , την Κούβα και τα συναφή αλλά για τους παρακάτω λόγους :

  1. Διότι μπορείς να είσαι σίγουρος ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ θα είναι συνεπείς ενάντια στην κυβέρνηση , όποια κι αν είναι αυτή , από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων . Αχαρακτήριστοι τύποι σαν το γερο-Κύρκο(ακόμα και σ’αυτές τις εκλογές είπε ότι λυπάται που δεν έχετε συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ), τον Παπαγιαννάκη , τον Παπαδημούλη , τον Κουβέλη, τον Κωνσταντόπουλο που ονειρεύονται κεντροαριστερές και άλλα τέτοια δεν υπάρχουν στο ΚΚΕ .
  2. Διότι πάνω απ’όλα το ΚΚΕ βάζει μπροστά τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους , τους αγρότες, τον «απλό λαό» -όχι την «εθνική οικονομία» και την ανταγωνιστικότητα αλλά ούτε και τα προβλήματα των μειονοτήτων . Μας αρέσει που μιλάει για την λαϊκή οικογένεια (που τόσο σας αρέσει να ειρωνεύεστε) και όχι πχ. για τους ομοφυλόφιλους γιατί μας αρέσει να ακούμε να μιλάει για τις δικές μας ζωές και γιατί τα προβλήματα της οικογένειας είναι πολύ σημαντικότερα, τουλάχιστον έτσι όπως τα εκτιμούμε, αν μας το επιτρέπετε .
  3. Διότι είναι το κόμμα που αποδεικνύει έμπρακτα ότι μπορείς να είσαι αλληλέγγυος με τους μετανάστες και παράλληλα να αισθάνεσαι Ελληνας και πραγματικός πατριώτης . Υπάρχουν και στο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιοι άνθρωποι (πχ η ΚΟΕ , ο Μανώλης Γλέζος , ο Λαφαζάνης) αλλά υπάρχουν και αρκετοί άλλοι που στο πάθος τους για να βοηθήσουν τους μετανάστες δείχνουν «ανθέλληνες» , για να το πω καλύτερα δείχνουν σαν να απευθύνονται στο λαό μιας άλλης χώρας.

  Επειδή δεν είναι σκοπός μου να σας επιτεθώ όπως κάνατε εσείς με το ΚΚΕ θα κλείσω με κάτι καλό . Τα τελευταία 2 χρόνια κυρίως χάρις τις κινήσεις του προέδρου του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάει όντως αριστερότερα (υπάρχει πχ το μνημόνιο που αποκλείει τις κυβερνητικές συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ, το γεγονός ότι στηρίζει μαχητικά κινητοποιήσεις και ανακάλυψε τους δρόμους, η θέση να κλείσει η Σούδα) . Είναι μια αρχή , ελπίζω . Αν συνεχίσετε σ’αυτό το δρόμο και απαλλαγείτε από διάφορα πολιτικά βαρίδια , μπορεί η ενότητα της Αριστεράς σε λίγα χρόνια να μην είναι μακρινή . Πχ . και στο (δεξιότατο – αλλά και ευρισκόμενο σε ειδικές συνθήκες) ΑΚΕΛ δεν υπάρχει μία γραμμή για το Στάλιν και την ΕΣΣΔ αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να παλεύουν ενωμένοι για να λύσουν τα ζητήματα του ΣΗΜΕΡΑ και όχι αυτά πριν από 40-50-60 χρόνια .

  Μέχρι τότε , Αλέκα μέχρι Τόκιο (πιο πέρα κι απ’την Πιονγκ Γιανγκ)!

 65. @Anonymous
  Δεν νομίζω ότι πειράχτηκε κανείς στην αριστερά, αλλά και ευρύτερα στον προοδευτικό χώρο, από την άνοδο του ΚΚΕ.Ίσα-ίσα το αντίθετο. Ας πάρει η αριστερά 20% και ας ειναι το 15% του ΚΚΕ.
  Στην ΟΛΜΕ κατά τη γνώμη σου θα ήταν καλύτερο να μείνει ο καθένας στην άκρη του και να πάρει το προεδρείο η ΝΟΥΔΟΥΛΑ; Υπάρχει αριστερή πλειοψηφία και χρειάζεται να εκφράζεται αυτό και στο προεδρείο. Θέλει και λίγο τόλμη το πράγμα.
  Δεν μπορεί να λες ότι έρχονται τα χειρότερα και να μην έχεις ως πρόταγμα την ενότητα. Αλλιώς θα πει ότι δεν σ ενδιαφέρει να πετύχεις άμεσες νίκες παρά μόνο να κομπάζεις για τις καθαρές θέσεις σου που κάποτε θα δικαιωθούν, ασχετο αν δεν θα ζούμε εμείς τότε.

 66. Τουαλέτα μπορούμε να πηγαίνουμε, ή πρέπει να ζητάμε άδεια από την Αλέκα;

 67. «Διότι πάνω απ’όλα το ΚΚΕ βάζει μπροστά τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους , τους αγρότες, τον “απλό λαό” -όχι την “εθνική οικονομία” και την ανταγωνιστικότητα αλλά ούτε και τα προβλήματα των μειονοτήτων . Μας αρέσει που μιλάει για την λαϊκή οικογένεια (που τόσο σας αρέσει να ειρωνεύεστε) και όχι πχ. για τους ομοφυλόφιλους γιατί μας αρέσει να ακούμε να μιλάει για τις δικές μας ζωές και γιατί τα προβλήματα της οικογένειας είναι πολύ σημαντικότερα, τουλάχιστον έτσι όπως τα εκτιμούμε, αν μας το επιτρέπετε .»

  μμμ θα κάνουμε μια ενότητα όλο τρέλα. Με τη λαϊκή οικογένεια. Εξάλλου ποιος τις γ..ει τις μειονότητες σωστά;

 68. 1]ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε κοινό πλαίσιο ενάντια στο αρ.16(είχε και τη κίνηση ρε παιδιά…) εμείς λέγαμε κοινό πλαίσιο ενάντια στην ανάδιάρθρωση σε παιδεία-εργασία , ενάντια σε Ε.Ε κτλ.
  Μπορείς να ανατρέξεις στις αποφάσεις των Γ.Σ
  2]ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΟΧΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Άλλο το ένα άλλο το άλλο…
  3]Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν συγκροτήθηκε το Πανεκπαιδευτικό Μέτωπο προσπάθησε να το μετατρέψει σε ένα «κιτρινο/ροζ» ΠΑΜΕ μιλώντας για γραμματεία του μετώπου και συναφή ανεδαφικά.
  4]Μεγάλο κομμάτι του πλαισίο των φοιτητών στρέφεται ενάντια και σε βασικά σημεία του ΣΥΝ(αν είναι εφικτή μια καλύτερη μεταρρύθμιση?κτλ κτλ)
  Πάντως θα φέρω και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και τη πρόταση των Γ.Σ ώστε να καταλήξουμε…

 69. Δεν ξέρω τι να πω!! Και γαμώ τις δουλειές κάνεις.. Άψογο Post! Μπράβο

 70. Παιδιά ηρεμήστε… ΠΑΣΟΚ το κάνατε εδώ μέσα

 71. Αν αποδομήσουμε το λόγο του «KKE ψηφίζω». Τι θα μας μείνει?
  1. Επειδή σας έχω επαινέσει – δικαιούμαι να σας κατακρίνω. Κοινώς, μου αρέσει μόνο με ότι με βολεύει από τη σάτιρά σας.
  2. Όσοι ψηφίσουν ΚΚΕ δεν σημαίνει ότι γουστάρουν ΕΣΣΔ και συναφή. Φυσικά! κανένας από το ΚΚΕ δεν θέλει να μιλάει για αυτά.
  3.Οι βουλευτές του ΚΚΕ θα είναι συνεπής – ενώ οι άλλοι είναι κατά των λαϊκών συμφερόντων! Ευχαριστούμε ξέρουμε τα συμφέροντά μας καλύτερα.
  4. Το ΚΚΕ βάζει μπροστά τα συμφέροντα του απλού λαού και όχι τα της εθνικής οικονομίας κλπ όπως ο Σύριζαο οποίος είναι υπέρ της «ανάπτυξης». Ας μας πει τί ξέρει το ΚΚΕ από την αειφόρο ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία… κάτι? κάτι ελάχιστο? τίποτα?
  5.Το ΚΚΕ είναι αλληλέγγυο με τους μετανάστες σε αντίθεση με τον Σύριζα… Φυσικά! Το ξέρουν όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στο φόρουμ μεταναστών.
  6. Ο Συριζα, χάρις την αταλάντευτη στάση του ΚΚΕ έχει μετακινηθεί αριστερά. Στην πραγματικότητα ο κόσμος γνωρίζει ότι κινηματική αντιπολίτευση έκανε μόνο ο Σύριζα τα τελευταία χρόνια. Ενάντια στους G8, ενωτικά, κινηματικά κλπ. Η ανάγνωση του «ΚΚΕ ψηφίζω» απλά προέρχεται από έναν ο οποίος δεν έκανε αυτοκριτική σε τίποτα σε ολόκληρο το κείμενό του αλλά επιμένει στην Αλέκα
  Συγχαρητήρια! δεν θα πάρουμε!

 72. @ Κατερίνα
  Τις καλύτερες ατάκες λες. Εκείνη η άλλη ότι «το ΠΑΣΟΚ κάνει αγώνα κατά του δικομματισμού»… ακόμα γελάω. 🙂

 73. @Μ.Κ.
  Μπορώ να σου πω είναι ότι όποιος διαβάσει τα κείμενά μας μπορεί να κρίνει ποιος είναι εμπαθής και ποιος προσπαθεί να διαστρεβλώσει τις θέσεις του άλλου . Αρκει να μην είναι πορωμένος και κομματόσκυλο όπως φαίνεται είσαι εσύ . Ως μηδέποτε υπάρξας ΚΝιτης έχω να πω ότι τέτοια τύφλα και ηλίθιο κομματικό πατριωτισμό για να τη συναντήσω σε ΚΝίτη πρέπει να γυρίσω τη μνήμη μου κάπου 25 χρόνια πριν που πηγαινα ακόμη Γυμνάσιο . Σε κάθε περίπτωση , θα θελα να σου πω πως αυτός ο τρόπος σκέψης αποβαίνει καταστροφικός κυρίως γι’αυτούς που την ακολουθούν .
  Α και κάτι ακόμα : Δεν ήξερα ότι πρέπει να εγκρίνω πάντα ότι γράφετε , κάτι σε ιερά βιβλία μου θυμίζει αυτό .
  Καλό βράδυ .

 74. @»ΚΚΕ ψηφίζω»:
  Μην κρίνεις την εμπάθεια εξ’ιδίων. Ακριβώς επειδή ο καθένας διαβάζει τα κείμενά μας, άφησέ τον να κρίνει και να διακρίνει διαστρεβλώσεις και αγκυλώσεις. Όμως, παλιά σου τέχνη κόσκινο. Εξακολουθείς να του υποδεικνύεις και να υποβάλεις κάνοντας τον καλό. Τώρα απαρνείσαι και το ότι είσαι Κνίτης για να καταλήξεις «Είμαι δημιουργικός και με 25 χρονια πείρα – είσαι στημένο κομματόσκυλο». Έλεος!

 75. Καλα ρε «σαλατάδες»,
  σε διαγωνισμό για δημοσιογράφοι της Ελευθεροτυπίας συμμετέχετε?
  Ή μήπως σας βάλανε να βοηθάτε στα ρεπορτάζ τον Πρετεντέρη τώρα που αυτός είναι απασχολημένος με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ?

  Έλεγα να απαντήσω λίγο στα παραπάνω σχόλια, όμως άλλαξα γνώμη όταν σκέφτηκα οτι οι περισσότεροι απο εσάς δεν έχετε ιδέα τι λέει το ΚΚΕ, γιατι δεν έχετε κάτσει να μάθετε (εμ, όλο ΑΥΓΗ, Ελευθεροτυπία και MEGA…) αλλά κυρίως γιατί ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να μπείτε στον κόπο να το κάνετε. …Μάλλον δεν έχει κανένα νόημα, οπότε σας αφήνω σε εκείνη την Άλλη «Κοσμάρα» σας (την Εφικτή έτσι;)

  Υ.Γ.1: Αντί να πρήζετε το ΚΚΕ με την «ενότητα της Αριστεράς» γιατί δεν πρήζετε του υπόλοιπους «ενωτικούς» (ΜΕΡΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ…)? Εξάλου την ίδια πάνω-κάτω αντίληψη έχετε για την «αριστερά». Να γίνετε ρε παιδί μου μια ακόμα πιο μεγάλη «ΣΑΛΑΤΑ ΕΠΟΧΗΣ»(ή αλλιώς ΣΥΡΙΖΑ).

  Υ.Γ.2: Τελικά τί έγινε? Τις γιαγιάδες που βάζουν φωτιά στα δάση ψήνοντας κόλλυβα, τις πιάσατε?

 76. @Sapakas
  Ρε ΚΝίτη.. με τις κακοήθειες που γράφεις, τον εαυτό σου εκθέτεις. Αλαζονεία, μαγκιά, αντριλίκι, λάσπη και άλλες τέτοιες μαλακίες.
  Το πρόβλημα σε ότι λες δεν είναι μόνο το τι λες. Αλλά κα το τι δεν λες. Σε ένα σχόλιο, έβαλες όλη την αριστερά πλην ΚΚΕ σε ένα καζάνι και μας λες ότι όλοι το ίδιο είναι. Αν μπορείς να το καταλάβεις, δεν είναι οι άλλοι κλειδωμένοι απ’ έξω, αλλά εσύ κλειδωμένος μέσα.
  Και αν αυτό ίσχυε μόνο για την Ελλάδα, θα έλεγα ας πούμε έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και στην Ελλάδα όλη η αριστερά πλην ΚΚΕ είναι σκατά. Άντε να το χάψω. Αλλά τα ίδια λέτε για όλη την υφήλιο. Είστε μόνο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στον πλανήτη γη. Οι σύμμαχοι σας είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Βρίζετε όλα τα αντιπαγκοσμιοποιητικά κινήματα, ακόμα και τους Ζαπατίστας. Στην τελική ακόμα και ο Τσάβεζ συμμετείχε στο Παγκόσμιο κοινωνικό Φόρουμ του Καράκας που εσείς βρίζετε. Είστε πιο μόνοι και από τον αστροναύτη, που απογειώθηκε από την Σοβιετική Ένωση και όταν γύρισε, δεν υπήρχε τέτοια χώρα.
  Είσαι μόνος σου κατάλαβε το.

 77. @ sapakas Ενώ εσύ μόνο Ριζοσπάστη, 902 και Λιάνα Κανέλη!!

 78. @ Sapakas:
  Από ότι γνωρίζουν όλοι (εκτός από όσους διαβάζουν Ρ.) ο Πρετεντέρης είναι ένας αξιοπρεπέστατος σύμμαχός σας. Και ως άριστοι και διαπρέποντες στη ρουφιανιά, φροντίζετε να ξεκαρφώνεστε ο ένας από τον άλλο. Αλλά δεν κρύβονται ο βήχας και ο έρωτας. Έχετε το ίδιο στυλ. Ξεκινάτε από τα κόλλυβα πριν θάψετε την αριστερά.
  Υ.Γ. Ρουφιάνος, είναι αυτός βρωμίζει όλο τον τόπο και μετά καταγγέλλει την καθαριότητα ως μίασμα. Δεν είναι ντροπή, είναι επάγγελμα και αυτό.

 79. Υπερβολικό μεν, υπέροχο δε.

 80. http://plaka-kaneis.blogspot.com/

 81. Poso tha ithela na katastrefotan i laiki oikogeneia…

 82. σας καταγγελω ως σταλινικους απομωνομενους δεινοσαυρικους περιχαρακομενους ψαλτες της δεξιας…
  @me αφου δεν ντρεπεσαι που λες οτι δεν στηριζει το ΚΚΕ τους ζαπατιστας τι να σου πω…επισης οι συντροφοι που πηγαν στο παγκ.κοιν.φορουμ στο λονδινο(εκει ξερω οτι πηγαν οι συγκεκριμενοι) σου στελνουν χαιρετισματα..
  Το πρόβλημα σε ότι λες δεν είναι μόνο το τι λες. Αλλά κα το τι δεν λες(μμμ φιλοσοφια…ρε σεις κ για τον συν κολλαει απιστευτα,thnx)…κινηματα για τον σοσιαλισμο στηριζετε κυριοι;ωχ,sorry για το σοσιαλισμος…για εναν αλλο κοσμο τελοσπαντων..
  Είσαι μόνος σου κατάλαβε το…σε ευχαριστουμε,ηρωας μας ο λουκη λουκ
  Οι σύμμαχοι σας είναι μετρημένοι στα δάχτυλα….πρεπει να εχεις πολλα δαχτυλα…και πολυ χολη…please μην κοψετε κ αυτο το post

 83. @rebel red
  Από άρθρο της Αλέκας ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον «ΡΙΖΟΣΠΑΤΗ» 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006 «…μελετούμε τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα και τη Βολιβία, αλλά και τις θετικές τάσεις που διαγράφονται στο κίνημα των Ζαπατίστας στο Μεξικό. Μελετούμε, όσο μπορούμε, τις θετικές εξελίξεις σε κινήματα ιδιαίτερα στην αμερικανική ήπειρο, που ξεκινάνε από ιθαγενείς, από τον αγροτικό χώρο και τα οποία, αργά και βασανιστικά, αλλά προς το παρόν με θετικό τρόπο, αρχίζουν να συνδέονται και με το εργατικό κίνημα. Να επηρεάζονται στον έναν ή τον άλλο βαθμό από αυτό, έστω και αν αυτό δε βρίσκεται ακόμα στο ύψος των απαιτήσεων».
  Αν και δεν ξέρεις ορθογραφία και επομένως μπορεί να έχεις ελλείψεις και στην απόδοση των κειμένων, επισημαίνω το «δε βρίσκεται ακόμα στο ύψος των απαιτήσεων» και σε βεβαιώνω ότι πρόκειται για πλήρη και ολόπλευρη στήριξη στο κίνημα των Ζαπατίστας ενώ επίσης δεν θα χρησιμοποιήσω ένα από τα δάκτυλα – συμμάχους του Σύριζα για παραδειγματισμό.
  Κατά τα άλλα είναι θετικό ότι χρησιμοποιείς τη λέξη σταλινισμός, ρώτα και τον καθοδηγητή σου το ποιός πρεσβεύει στην Ελλάδα αυτό το «φαινόμενο». Αν διαγραφείς, πήγαινε στην Κουμουνδούρου και ζήτα τους το λόγο. Πες ότι σε έστειλα εγώ.

 84. πλάκα κάνουμε… μην τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς!

 85. Ρε σεις τσυριζιτες, ποσα χρονια πισω με πανε τα επιχειρηματα σας προς το ΚΚΕ…

  Τα ιδια ακριβως ακουγα απο ΟΝΝΕΔιτες του 80!

  Υποτιθεται οτι θελετε να λεγεστε αριστεροι, αλλα δεν κανετε καν τον κοπο να κριτικαρετε το ΚΚΕ χωρις πρωτα να φερετε τα λεγομενα του στα μετρα σας.

  Προβλημα σας να θελετε να του τα χωνετε ταυτιζοντας το με αντιλληψεις που καμια σχεση μαζι του δεν εχουν αλλα, εστω, μη μιλατε μετα και για ενοτητα της αριστερας.

  Εκτος κι αν σας κανει κεφι να αθροιζεστε με πολιτικα απολιθωματα και μπατσους του κινηματος.

  Στη πραξη εχει ταυτιστει η διαδρομη του κομματος σας με τη συναινεση στη σοσιαλδημοκρατια και τις επιλογες της. Δυστυχως, αλλα αυτο το καταλαβαινουν κι οι εργαζομενοι, οι οποιοι ΔΕΝ σας στηριξαν. Μεγαλυτερα ποσοστα ειχατε στα βορεια προαστεια παρα στις λαϊκες γειτονιες. Τυχαιο;

  Και κατι για τις (ανεξοδες) κραυγες προς το δικομματισμο, οπως ελεγε κι ο παπους μου:

  ΟΙ ΚΟΥΦΙΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΘΟΡΥΒΟ!!!

 86. @raveionistis ναι ειδικα το υφακι σου παραπανω(αρκετα πιο πανω)ειναι χαρακτηριστικο χιουμορ…χρησιμοποιω την λεξη σταλινισμος γιατι αν μιλας με συνασπισμενο την ακους πανω απο 200 φορες οποτε αναγκαστικα καταγραφεται στο υποσυνειδητο σου και την χρησιμοποιης κατα κορον…μπα ξερεις κ τον καθοδηγητη μου;τρομερο!τι συμπτωσης!!τρομερο ε;;ειναι καλυτερο να αποκτησεις διαλεκτικο κ πιο ευελικτο τροπο σκεψης απο τον κρινεις ζαπα εσσδ κ τσαβεζ ετσι απλα….τεσπα
  ναι δεν ξερω ορθογραφια,ουτε να μιλαω ξερω..μου αρκει που ξερεις εσυ..

 87. @gogos
  Είσαι από το 80 και μιλάς για «Μπάτσους του κινήματος»? Χμμμ… τι μου θυμίζεις!!! Τι? μα το «μας την είχανε στημένη τη νύχτα στο Χημείο, τα παιδιά της … και μας επιτεθήκαν με ξύλα και καδρόνια και σιδερολοστούς…» Ποιός ήταν ο Μαλάμης? Πρέπει να ήσουν και εσύ εκεί σωστά? θυμάσαι? Σου μιλάω ειλικρινά πως τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τότε.

  @rebel red
  Μην απολογείσαι για το ότι πρέπει να μιλάς με συνασπισμένους. Θα αυτοχειριαστούμε κάποια στιγμή και θα απαλλαγείς.
  Φυσικά, το πρόβλημα δεν είναι τι γράφει στο υποσυνείδητο αλλά τι αυτό παίζει στο κάθε μέρα. Για π.χ., πολύ μου άρεσε αυτό το «να αποκτήσεις διαλεκτικό και ευέλικτο τρόπο σκέψης»! Απίστευτος είσαι! πού πας και τα βρίσκεις!!! Ο Σταλινισμός είναι αυτό ακριβώς! Δεν θα πρόσθετε κανείς τίποτα άλλο!

  Και πάλι σημειώνω ότι πλάκα κάνουμε. Διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Δεν είστε – αναγκαστικά -οι πιο έξυπνοι, οι πιο ψαγμένοι, οι περισσότερο επαναστάτες. Είστε καλά παιδιά αλλά δεν είστε μόνο εσείς. Και το μ.λ. έχει εξαιρετικά παλικάρια και η ΚΟΕ έχει καλά φιλαράκια κλπ κλπ.

 88. @raveionistis

  Απο ποτε βαλαμε καλοπαλικαρομετρο ρε φιλε;

  Καταλαβαινουμε πολυ καλα την πλακα.
  Αν και η σατιρα συνηθως δεν κανει εξαιρεσεις οπως συμβαινει εδω με το Συριζα.
  Οποιος κανει πλακα δηλαδη ειναι υπερανω κριτικης;
  Και μαλιστα κανουμε κριτικη με πολιτικα κριτηρια. Στην τελικη, αυτη επιδιωκουμε να μας γινεται κι απο τους αλλους.
  Εγω εδω και μερες βλεπω αυτο το κομμα να κανει μια αντιπαραθεση στηριζομενη σε διαστρεβλωσεις των θεσεων του ΚΚΕ. Συχνα ξεπερνα και τα ορια της χυδαιοτητας. Και αναφερομε γενικα στο πως αντιμετωπιζουν το ΚΚΕ τα μεσα που προσκεινται στο ΣΥΝ. Αποφευγουν σα το διαολο την αντιπαραθεση ουσιας. Κι αυτο για μενα λεει πολλα.

 89. Και μετά την πλάκα πάρτε και κάτι σοβαρό.

  Το Μάαστριχτ το ψήφισε ο ΣΥΝ μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ ήταν το μόνο που καταψήφισε.
  Στα συλλαλητήρια τότε με την όνομασία των Σκοπίων, θυμάστε, που «η μακεδονία είναι ελληνική» κατέβαινε ο ΣΥΝ στα συλλαλητήρια μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Οι λακεδαιμόνιοι (ΚΚΕ) ήταν οι μόνοι που δε συμμετείχαν.
  Την Πράσινη Βίβλο (πρόσφατο παράδειγμα και επίκαιρο λόγω περιβάλλοντος) την καταψήφισε μόνο το ΚΚΕ. Ο ΣΥΝ απείχε της ψηφοφορίας.
  Από τότε που γίνατε ξεχωριστό κόμμα, σαν ΣΥΝ συνεργάζεστε ΑΝΟΙΧΤΑ με το ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση και λιγότερο ανοιχτά όπου αλλού μπορείτε. Στις τελευταίες εκλογές συνεργαστήκατε σε 10 Νομαρχίες και σε πολλούς κεντρικούς Δήμους. Άλλο πρόσφατο παράδειγμα το αλισβερίσι σας με το ΠΑΣΟΚ στην ΟΛΜΕ αμέσως μετά τις εκλογές.
  Ακολουθήσατε τη γραμμή εξίσωσης του θύτη με το θύμα στον πόλεμο της Σερβίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ, δίνοντας χέρι βοηθείας στον ιμπεριαλισμό. Το 1999 όταν το ΚΚΕ έκανε μπλόκα και σταματούσε τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα και τα έστελνε στη λαχαναγορά δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του στο λαό της Σερβίας, εσείς ψελίζατε «όχι στον πόλεμο-όχι στην εθνοκάθαρση». Το ίδιο και για Αφγανιστάν-Ιράκ, λέγατε «όχι στον πόλεμο-όχι στην τρομοκρατία».
  Υπογράψατε στη ΓΣΕΕ την αύξηση 0,77 ευρώ (!!!) στο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη. Σε όσους δήμους έχετε εφαρμόζετε τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης. Το ΠΑΜΕ λέει για 1400 ευρώ κατώτερο μισθό και 1050 ευρώ κατώτερη σύνταξη. Επίσης για 35ωρο-7ωρο-5μερο, κι όχι 35ωρο τύπου Γαλλίας όπως θέλετε εσείς.

  Κι άλλα πολλά αλλά ας αφήσουμε να τα βρει η σαλάτα και να κάνει κάτι χιουμοριστικό με την τακτική του ΣΥΝ «μιλάω αριστερά-κάνω δεξιά».

 90. @gogos
  Ισχυρίζεσαι πως δεν θες να αποφύγεις ένα διάλογο ουσίας (τον ονομάζεις αντιπαράθεση αλλά ας το πάρει το ποτάμι).
  Ωραία. Κατέγραψε λοιπόν τα ζητήματα που πιστεύεις ότι είναι τα πιο σημαντικά για την κοινωνία και πες στο κόμμα σου να ανοίξει αμέσως συζήτηση και να προκαλέσει τους «άπιστους» να προσέλθουν με τα επιχειρήματά τους.
  Σιγά να μη το κάνει δηλαδή!
  Όσον αφορά στα «μέσα που πρόσκεινται στο Σύριζα» τα οποία είναι χυδαία όπως ισχυρίζεσαι… εντάξει τώρα.. μην παίρνεις παράδειγμα από τον Ριζοσπάστη. Κάπου αλλού, την διαφορετική άποψη δεν την ..διαγράφουν ντε και καλά. Επειδή βέβαια σε τσούζει αυτό το «διαγράφουν» ε.. τί να κάνουμε. Έτσι λειτουργείτε ως κόμμα.

 91. @raveionistis ξερεις που πηγε ο μαλαμης λιγα χρονια μετα;;ναι καλα καταλαβες…μαζι με την μαρια τον αλεκο τον μιμη και μετα ξερεις που;;μαζι με την μαρια τον μιμη…δεν διεκδικουμε καμια πρωτια…δεν ελιωσε ακομα η καραμελα σας;;;το φαντασμα του σταλιν σας κυνηγαει;μαλλον γι αυτο το βλεπετε παντου κ μας ζαλιζετε.και απο οκδε ξερω κατι καλα παιδια μην τους αφηνεις απ’εξω..σταλινικε

 92. @raveionistis

  Λοιπον ακου να δεις. Νομιζω οτι καπου τα εμπλεξες τα πραγματα.
  Μιλαω για αντιπαραθεση κι οχι για διαλογο. Για να κανουν διαλογο τα κομματα μας πρεπει πρωτα υπαρχει κοινη πορεια στο μαζικο κινημα που θα οδηγησει και θα επιβαλει συνεργασιες. Και τετοια δεν υπαρχει. Ο ΣΥΝ προτιμα να συνδιαλεγεται με τους Πολυζογοπουλους για τη διεκδικηση των 0,77 αυξησης. ΟΚ;
  Ως τοτε λοιπον εμεις θα κανουμε αντιπαραθεση ιδεων και θεσεων, κι ο ΣΥΝ ας ονειρευεται να γινει το ΠΑΣΟΚ του 80. Δικο του προβλημα. Κι αυτο απο μονο του δειχνει την τεραστια αποσταση που μας χωριζει. Ως τοτε ομως ας κανει ευκαιριακες εκλογικες συγκολλησεις. Εμεις ΔΕΝ ακολουθουμε.
  Επειδη παρακολουθω το σταθμο του οσο και την Αυγη μπορω να εχω προσωπικη αποψη γι αυτα που γραφω, και αυτο που βλεπω ειναι μια επιθεση που φτανει στα ορια της χυδαιοτητας. Κι αυτο λεω πιο πανω.
  Νομιζω οτι στο κομμα μου εχουμε το δικαιωμα να επιλεγουμε τον τροπο λειτουργιας μας αντιθετα με εκεινους που χρηματοδοτουνται απο την ΕΕ για να εχουν συγκεκριμενη αποψη για την ιδια…

 93. @GRU (γκρου) πράκτορα (άμισθος ελπίζω) του ρώσικου στρατού ενταύθα.
  Δεν έχω να πω τίποτα! μας πιάσατε στα πράσα! Αποκαλύψατε το ρόλο μας σαν αντεπαναστατική μαύρη φάλαγγα. Μπράβο σου πράκτορα GRU! Είσαι λακε-δαιμόνιος!
  Τώρα θες και εσύ να κάνουμε διάλογο ε? Αλλά τι λέω, Σιγά μη θές! τα έχεις όλα τόσο καλά τακτοποιημένα μέσα σου!

 94. @gogos
  «Νομιζω οτι στο κομμα μου εχουμε το δικαιωμα να επιλεγουμε τον τροπο λειτουργιας μας αντιθετα με εκεινους που χρηματοδοτουνται απο την ΕΕ για να εχουν συγκεκριμενη αποψη για την ιδια…»

  Και ένα κόμμα που χρηματοδοτείται από την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και το ΓΕΡΜΑΝΟ, τι απόψεις θα έχει μετά για απεργίες και αυξήσεις στον κλάδο των εμποροϋπαλλήλων ή στον κλάδο των εργαζομένων στο χώρο βιβλίου και χάρτου; Μήπως εκεί τα συμφέροντα είναι αντικρουόμενα;

 95. Δεν το συζητάμε. Δουλεύω στο χώρο του τύπου και η Τυποεκδοτική θεωρείτε κάτεργο. Η επιχείρηση αυτή αποτελεί την Ταϊβάν του ελληνικού τύπου. Ένα σωρό εφημερίδες έκλεισαν τα τυπογραφεία τους και τυπώνονται εκεί γιατί είναι φτυνότερα.
  Μάλιστα κάθε φορά που στο σωματείο τεχνικών τύπου συζητιόταν θέμα απεργίας, όλοι προβληματίζονταν, αν η Τυποεκδοτική θα λειτουργήσει απεργοσπαστικά ή όχι, μιας και εκεί τυπώνονται πάρα πολλά έντυπα.

 96. @ raveionistis
  Αυτή είναι η απάντησή σου; Πολύ πολιτική βρε παιδί μου, εσύ χαραμίζεσαι…

  @me
  Η Τυποεκδοτική είναι επιχείρηση του ΚΚΕ. Οι εργατικές συνθήκες τελευταία φορά που κοίταξα ήταν πολύ καλύτερες από αλλού. Ποτέ δεν έχει απαγορευτεί στο προσωπικό να κάνει απεργία. Αυτά που λες είναι χυδαία ψέματα, όπως κι όλα αυτά περί «Γερμανού». Αλήθεια, η Αυγή δεν έχει άλλες αποκαλύψεις να κάνει για το θέμα; Πες της πάντως να κάνει αποκλειστικό ρεπορτάζ για την Τυποεκδοτική, αυτό το «Ταϊβάν του ελληνικού τύπου» Θα γίνει γαμάτος τίτλος.

  Κι ύστερα αναρωτιέστε γιατί ο κόσμος σας φτύνει κι έρχεται στο ΚΚΕ…

 97. Γεια σας ρε τσυριζακια!!!

  Ο Παγκαλος ωχρεια μπροστα σας σε αντικουκουεδισμο.

  Οπως ειπα και πιο πανω, αποφευγετε συστηματικα να πιασετε την ουσια και να κανετε πολιτικη αντιπαραθεση. Αντιθετα, κανετε το …γερμανο. Επιλογη σας. Οποιος εχει νου καταλαβαινει.
  Καντε τωρα και την προσευχη σας να μη ξανανεβει το ΠΑΣΟΚ και βρεθειτε παλι να ζητιανευετε κανα ψηφακο να μπειτε στη επομενη βουλη.

 98. Ελπιζω να μην κοπει παλι το σχολιο μου.

 99. @GRU άμισθο πράκτορα (αλλά και λοιποί Ζορρό του λαού).
  Δεν μπορώ παρά να υποκύψω και να δεχτώ ότι δεν βρέχει αλλά ότι είμαι φτυσμένος από το λαϊκό κίνημα. Ελπίζω να συγχωρέσετε την αντεπαναστατική μου δράση και τις αντεθνικές μου σκέψεις για την ηγέτιδα Λ.Κανέλλη που κάνω αργά το βράδυ.
  Επίσης σας παρακαλώ στον ελεύθερο χρόνο σας «να ρίξετε και μια ματιά – για επιβεβαίωση -των εργατικών συνθηκών» μου καθότι ανασφαλής.
  .
  Υ.Γ. Επίσης σας παρακαλώ να μην είστε παρτάκηδες και να μοιραστείτε μαζί μου αυτό που καπνίζετε και σας κάνει να τα λέτε τόσο ωραία.

 100. @ gogos

  Δεν νομίζω να έχει κοπεί ποτέ σχόλιό σου, εκτός αν έγραψες κάτι υβριστικό. Γενικώς τα μόνα σχόλια που έχουμε κόψει είναι κάποια ρατσιστικά και κάποια χυδαία υβριστικά. Δεν θυμάμαι να υπήρχε κάποιο τέτοιο από ‘σένα…

 101. Το τελευταιο σχολιο μου.
  Ενω ανεβηκε, μπηκα αργοτερα και δεν υπηρχε.
  Ευτυχως που τα κρατω αντιγραφα. Αν δεν εγινε με προθεση δε τρεχει τιποτα.
  @raveionistis
  Μας εφτιαξες.
  Για καλο πραμα, απευθυνσου καλυτερα στον Ψαριανο. Ξερει αυτος.

 102. Εγώ πάλι που έχω δουλέψει στην Τυποεκδοτική έχω να πω ότι ο μισθός μου ως ανειδίκευτου εργάτη εκεί, ήταν κατά 200 ευρώ μεγαλύτερος από αυτόν που παίρνω τώρα που δουλεύω με πτυχίο στο αντικείμενό μου. Καλά για τις απεργίες ας μην μιλήσουμε καλύτερα.

  Όταν βρείτε και καταθέσετε μαρτυρία απολυμένου, λόγω απεργίας (καλά βρείτε και απολυμένου δεν είναι πρόβλημα)από την Τυποεκδοτική, τότε θα σας βγάλω το καπέλο.

  Για την Κανέλη:

  Πολλά λέτε χωρίς να τα σκέφτεστε. Ο νεοεκλεγής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κοροβέσης, μήπως σε συνέντευξή του τάχθηκε υπερ του Φινλανδικού μοντέλου; Δηλαδή «καλή» δημόσια παιδεία αλλά όποιος θέλει ας την ανταγωνιστεί;

  Μήπως και ο Αλέκος Αλαβάνος στην αντιπρόταση που έκανε στην προηγούμενη Βουλή για την μεταρρύθμιση δεν απέκλεισε την ιδιωτική πρωτοβουλία; Μήπως ξέχασε τα αιτήματα των φοιτητών, τα οποία κατά τα άλλα οικοιοποιήθηκε; Μήπως;

  Η Κανέλλη μπορεί να έχει χίλια δυο κολλήματα, σε χίλια δυο πράγματα, όμως τέτοια τοποθέτηση δεν έχει κάνει ποτέ… Όποιος διαφωνεί ας καταθέσει τα επιχειρήματά του.

 103. Ντόρτια
  Τα επαγγελματικά στελέχη έχουν ΣΣΕ?

 104. @Ντόρτια και ντεμπεγλέρια. Όλα τα έχεις κάνει και όλα τα ξέρεις. Ξέρεις και αν τα επαγγελματικά στελέχη του κουκουέ έχουν ΣΣΕ? Παίρνουν ανθυγιεινό επίδομα συναναστροφής με οπορτουνιστές?

 105. @Ντόρτια και ντεμπεγλέρια. Ξέρεις και αν τα επαγγελματικά στελέχη του κουκουέ έχουν ΣΣΕ? Παίρνουν ανθυγιεινό επίδομα συναναστροφής με οπορτουνιστές?
  Αν δεν παίρνετε, να πούμε στον GRU να έρθει να «κοιτάξει»

 106. Εχεις δικιο ρε ηγετη.
  Μαλλον πρεπει ολοι οι φιλοι και τα μελη του ΚΚΕ να ζητησουμε επιδομα επικινδυνοτητας.
  Με τετοια τουβλα που μας ερχονται ποτε δε ξερεις ποιο θα σε πετυχει.

 107. @Ντερμπεντέρης

  Αν δεν κανω λαθος, η Τυποεκδοτικη ειναι απο τις λιγες εκτυπωτικες που τηρει τη ΣΣΕ, αντιθετα με ελευθεροτυπιες και λοιπους που δηλωνουν τους εργατες τους με αλλη ειδικοτητα για να μην τους πληρωνουν οσο προβλεπεται.
  Σημειωση. Στο χωρο υπαρχει σωματειο με πλειοψηφια τους κομμουνιστες. Ενας λογος που εχει και καλες ΣΣΕ…

 108. Εγώ πάντως όποτε μπαίνω εδώ μέσα και κάνω ένα review των επιχειρημάτων ενάντια στο ΚΚΕ νοιώθω πάρα πολύ καλά γιατί ΟΥΤΕ ΕΝΑ από αυτά δεν είναι πολιτική κριτική. ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ είναι μαλακιούλες, χαζομάρες (τα πιο αθώα) και χυδαία ψέμματα και αντικομμουνισμός στη χειρότερη. Δε μπορούν να μας την πούνε πουθενά. Για να μην πούμε ότι για τα δικά τους κάνουν την πάπια!
  Μπράβο στο ΣΥΡΙΖΑ και μπράβο στη σαλάτα.
  Με αυτή σας τη στάση μόνο καλό κάνετε στο ΚΚΕ.

 109. ΟΙ 5 ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ Β’ ΑΘΗΝΑΣ:
  ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 18,89%
  Ν. ΙΩΝΙΑΣ 18,12%
  ΤΑΥΡΟΥ 16,17%
  ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 15,93%
  ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ 15,32%

  ΟΙ 5 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΣΑ

  Ν. ΠΕΝΤΕΛΗ 13,81%
  Ν. ΣΜΥΡΝΗ 11,92%
  ΧΟΛΑΡΓΟΣ 11,38%
  ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 11,13%
  ΠΕΥΚΗ 10,85%

  ΣΗΜ. Στη Β’ Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την μεγαλύτερη άνοδο.
  Βουλευτικές 2004

  ΚΚΕ 5,9 ΣΥΝ 3,26 ΔΗΚΚΙ 1,79

  ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2007

  ΚΚΕ 8,15 ΣΥΝ+ΔΗΚΚΙ 5,04

  Και παρ’ όλα αυτά πανηγυρίζεται; Όταν ξαναβγούν οι ορδές του Συν στους δρόμους για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης να μην ξεχάσουν να αρματωθούν. Κανείς συνασπισμένος χωρίς ROLEX στο χέρι, εντάξει ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ;

 110. μήπως θέλετε να δείρετε και κανέναν από εδώ κιόλας ή απλά να παραδώσετε στο λαό να κρίνει σε κάνα λαϊκό δικαστήριο?
  Ο ένας είδε στην τυποεκδοτική ότι έπαιρνε 200€ περισσότερα και έφυγε(!). Άρα στην τυποεκδοτική η παραγόμενη υπεραξία γυρίζει στην τσέπη της εργατικής τάξης? (το πιθανότερο). Ιδού το νέο σοσιαλιστικό μοντέλο. Όλοι δουλεύουμε για το κόμμα.
  Ο άλλος κάνει review σε μια λίστα ανεκδότων και χαβαλέ για να βρει επιχειρήματα εναντίον του και χαίρεται που δεν τα βρίσκει ή μάλλον αυτά που βρίσκει δεν τα καταλαβαίνει ως τέτοια.
  Ο τρίτος παίζει με τα ποσοστά και ανακαλύπτει ότι έχει δίκιο επειδή είναι από συνοικία εργατική ενώ οι άλλοι είναι νεόπλουτοι. Δηλαδή iq ραδικιού.
  Το καλύτερο είναι ότι όλοι μαζί χαίρονται που βαδίζουν στο μοναχικό τους δρομολόγιο ομιλούντες ο ένας στον άλλο και αλληλοσυγχαιρόμενοι για το ότι μείναν μόνοι αυτοί.
  Κάτι τσούζει μάλλον και τα παιδιά έχουν ανασφάλειες.

 111. Σε βαριέμαι ρε A.P., μα τόση μιζέρια πια; Κατηγορησέ μας για τα κότερα του Χαρίλαου, τα χιλιάδες παιδιά της Αλέκας που σπουδάσαν όλα στα αμερικάνικα κολέγια.

  Σας βαρέθηκα ρε κινητές μιζέριες. Το ΚΚΕ κάνει το ένα, το ΚΚΕ κάνει το άλλο. Σαν την ψυχοαποικία στο Ιντιμίντια έχετε καταντήσει. «Η ψυχοαποικία κάνει δυο βήματα στον αέρα και πέφτει. Το ΚΚΕ όχι.»

  Δεν βλέπετε ότι ένα κείμενο για το ΚΚΕ, έφτασε τα 110 σχόλια (!!!). Για τράβα κοίτα και στο Ιντιμίντια, υπάρχει λέξη περισσότερες φορές στην αναζήτηση από ότι το ΚΚΕ; (ε μην βάλεις να ψάξεις το «και») Τουλάχιστον χαίρομαι που δίνω νόημα στην ζωή τόσου κόσμου.

  Λοιπόν για να σοβαρευτούμε-είτε όμως λίγο, αν έχετε πολιτική κριτική όπως αυτή που κάνουμε εμείς, ίσως έχει και ένα νόημα να λέμε δυο κουβέντες. Αλλιώς λουφάξτε στην Αυριανή, στο Κους-Κους και τον Πρετεντέρη για να μάθετε τις «βρωμιές» του ΚΚΕ.

  ΥΓ. Απολογούμαι που έφυγα από την Τυποεκδοτική, ενώ έπαιρνα περισσότερα λεφτά, όμως ήθελα να εργαστώ στο αντικείμενο που είμαι σήμερα. Παρόλα αυτά σου ζητώ ταπεινά συγγνώμη.

 112. Τωρα σοκαριστηκα. Μας στριμωξες ασχημα.

 113. Επισηςξερω κι ενα καλο φροντιστηριο μαθηματικων (μερος κι αυτο της καλης ανταγωνιστικης προς το δημοσιο παραπαιδειας).
  Να σας εξηγησει πως δε γινεται να ειναι απομωνομενο το 8,2% και ενωτικο το 5%.

 114. Χαχα! Έλα ρε gogos, αυτά είναι προχωρημένα μαθηματικά, μην τους βάζεις δύσκολα! Που να τους εξηγήσουμε ότι και η διαφορά 3,11% (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ 2007) είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ του 2,73% (2004)! Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι όχι μόνο η απομόνωση ποσοτικά μεγαλώνει αλλά και ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της απομόνωσης αυξάνεται. Άστα να πάνε δηλαδη!

 115. Ρε Γκρου, τα αποπηρες τα παιδια…

 116. Ρε παιδιά αν είναι έτσι να δώκουμε κάτι στα παιδιά, κρίμα είναι!!! Δεν είναι σωστό να δούμε μια μέρα τον Αλαβάνο και τον Αλέξη με ακορντεόν να ζητιανέβουν ψήφους στην Ομόνοια. (Βλέπε Κωνσταντόπουλο)!!!!

 117. Το ακορντεον ειναι πολυ λαϊκατζα.
  Το πιανο θα τους πηγαινει καλυτερα 🙂

 118. Έλα ρε συ, δεν το είπα με κακία, απλά με σεβασμό στη μαθηματική επιστήμη.

  Κι ένα παλιό του Πανούση:

  Εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ γιατί:

  Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ
  Η ΝΔ είναι ΠΑΝΤΟΥ
  και ο Συνασπισμός είναι στην Ελβετία!

 119. ……..Τί λέει η υποπυραγός αδερφή;Πως πήρε φωτιά ο κώλος μας;
  -Πήρε φωτιά ο κώλος μαΑΑΑΑΑΑΑΑς;
  -Πώωωωωωωωωως πήρε φωτιά ο ΚΏΩΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΜΑΣ;
  -Ναί. πήρε φωτιά ο κώλος μας.
  -Α!!! γιατί εγώ νόμισα πώς πήρε φωτιά ο κώλος μας.
  – Αυτό είναι συντρόφια πήρε φωτιά ο κώλος σας.
  Ο δικός μας είχε πάρει από καιρό , και έχει ξαναβλαστήσει.
  Μωρέ δέν αφήνετε τα κνίτικα εδώ μέσα.
  Ρέ πουλάκια μου , παπαρουνόζουμο σάς ποτίζουν;
  Πήρατε γραμμή να διαλύσετε τους ρεβιζιονιστές;
  καί άειντε γιούργια πάμε για επανάσταση στά άγρια κατσάβραχα τής σαλάτας;
  αχαχαχαααααχαχαχαχαχαχαχαχαχχαααααααααααχχ.νάστε καλά.
  Πάνε αυτοί.
  Δέν σάς τόπανε οτι τους έχετε ξεκάνει από καιρο;
  Τά ονοματάκια τους , …μμμμμ θα σας γελάσω!
  Μή και τους έλεγαν, Άρη;
  Μή καί τους έλεγαν Νίκο;
  Ρέ πουλάκια μου,
  ετούτους εδώ τους καινούριους, ούτε οι μαννούλες δεν τους κάνουνε ζάφτι.Καί θά τους κάνετε εσείς;
  Μαννούλες δέν έχετε στο ΚΚΕ
  Αυτές ξέρουν .γιά να τους μανουβράρετε εννοώ.
  Υπάρχει καλύτερο πράμμα απο τή μαννούλα!!!!!!!!!
  Μήν πααίνετε στήν παπαρήγα γιά συμβουλές, καμμιά βάβω έχετε για να σάς πει τί να κάνετε;

  Καί σεις οι άλλοι , τί τά προγκάτε , ε;ΕΕΕΕΕΕΕΕ;
  Θέλετε να σάς κάνει έτσι ο θεός;
  α.είπα.
  δήμητρα

 120. Οπως λεμε, αν ζουσαν ο Αρης κι ο Νικος σημερα θα ετρεχαν στο Πεδιο του Αρεως να χειροκροτησουν τους αγωνιστες της ΓΣΕΕ.

  Πλακα ατελειωτη εχετε!

 121. Ρε Δήμητρα, όταν αποκτήσεις πολιτικά επιχειρήματα και σωστά αρθρωμένο λόγο πήγαινε στην ΚΟΒ ΝΑυτεργατών ή στην ΚΟΒ ΜΕτάλλου ή σε μία ΚΟΒ Οικοδόμων ή σε μία ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων κλπ να σου εξηγήσουν πως και γιατί είναι στο ΚΚΕ και γιατί πιστεύουν αυτά που πιστεύουν. Όλοι όσοι έχουμε σχέση με το συνδικαλισμό ξέρουμε απο πρώτο χέρι την αισχρή πραγματικά στάση των στελεχών του ΣΥΝ υπέρ της εκάστοτε εργοδοσίας. Και τήν ξέρουν και όλοι οι εργαζόμενοι γι αυτό και οι μόνοι που μπορείτε να ξεγελάτε είναι οι φοιτητές. Αλλά κι αυτοί όταν βγουν στην αγορά εργασίας θα καταλάβουν. Το ΚΚΕ υπάρχει 90 χρόνια και παντα θα είναι στο πλευρό του λαού.

  Ανθρώπινος καπιταλισμός, οι άνθρωποι πάνω απο τα κέρδη… Είναι ξεκάθαρη η στάση σας, νυν υπερ πάντων τα κέρδη, δεν τα πειράζουμε με τίποτα. Ε, εμείς θα παλεύουμε για την κατάργηση της εκμετάλευσης ανθρώπου απο άνθρωπο. Κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής. Απλά.

  Όλα τα άλλα που λέτε εσείς είναι μπαρμπούτσαλα για να θολώνετε τα νερά και να μην αφήνετε τον κόσμο να καταλάβει τη δύναμή του. Και γι αυτό ο κόσμος θα θας φτύσει αργά η γρήγορα. Κι όπως φαίνεται μάλλον γρήγορα.

 122. Ρε Δήμητρα με αυτά που λες να ξέρεις ότι υπονομεύεις την ενότητα της αριστεράς, χαλκεύεις το σοσιαλιστικό μέλλον της χώρας μας και κυρίως να ξέρεις ότι πολύ θα θυμώσει ο Αλέξης με όλα αυτά. (Ξέρεις δα πόσο ευαίσθητο παιδί είναι)!!!

 123. Τί να σου πω σύντροφε Γκρου .
  Κατάλαβα το σφάλμα μου και σε παρακαλω μη μέ στείλεις στη ναυπηγοεπισκευαστική.
  Μισή μερίδα γυναίκα είμαι ,50 κιλά όλα κι όλα. έλεος. δέν τη μπορώ την ηλεκτροσυγγόλιση, ούτε το πηλοφόρι και το σφυρί.
  Όλα Όλα Όλα τα σφάλματα μου τα κατάλαβα.
  Μή με στείλετε πουθενά,
  Μή πάψετε να μέ παίζετε
  Μή πάψετε να μου μιλάτε
  Κατάλαβα πως έχω μία τύψη
  ΚΑΙ 100 ΕΥΤΥΧΙΣΜΈΝΕΣ ΑΜΑΡΤΊΕΣ
  Καλά είσαι σοβαρός Γκρου ,
  σού φάνηκα εγώ πως νοιάζομαι άν θα μπορέσω να αρθρώσω το δικό σου πολικό λόγο , ή πώς θέλω να ανακατευτώ μέ τά δικά σου επιχειρήματα περί του πως πρεπει νάναι ο αριστερός;
  Παιδάκι μου , εγώ προσωπικά , ουδόλως ενδιαφέρομαι για το πακετάκι τής ζωής που μου εξυμνείς, και θά σου πω και κάτι που πιθανόν καί να το καταλάβεις.Στό όριο είναι.
  Επειδή ο παππους μου ήτανε χαμάλης στο λιμάνι και αριστερός και μου άφησε και ενα οικοπεδάκι.
  Επειδή ο πατέρας μου ήτανε δάσκαλος και αριστερός
  και μου άφησε ένα σπιτάκι.
  Εγώ επειδή είμαι νοικοκυρά και αριστερή θα κάνω και μιά πισίνα άμα μπορέσω γιατι γουστάρω να πλατσουράω στο νερό.
  Θα κάνω τή σταχανοβίτισα νοικοκυρά στην πισίνα .
  και θά είμαι και αριστερή όπως γουστάρει η ηθική της ιστορίας και τής κοινωνίας, όχι οπως γουστάρει το εκάστοτε του κκε.
  Δυστυχώς για σάς , και ανάγνωση και γραφή ξέρουμε.
  Δέν περιμένουμε να μας εξηγήσει ο Αλαβάνος τι διαβάζουμε.
  δ.
  ΠΡΟΜΠΛΈΜΟ;

 124. Κοπελιά, εγώ κανένα πρόβλημα. Στα λόγια μου έρχεσαι.
  Είστε λοιπόν γιαλαντζί επαναστάτες και το χαίρεστε. Οκ! Οπότε τι σε χαλάει που σου κάνουμε κριτική; Απο αντιΚΚΕ αντανακλαστικό απαντάς προφανώς…

 125. Οπως λεμε, αριστεροι της…πισινας.
  Τα μπρατσακια μην ξεχασετε.
  Και μη ξυπνησετε αποτομα και βρεθειτε στο πατο ρε παιδια.
  Αλλοι κοσμοι…

 126. Χαίρομαι που μ αυτά που λέω σου φαίνομαι γιά κοπελλιά.
  Μούφτιαξες τη μέρα σήμερα.

  υ.γ: Αυτό κατάλαβες εσύ;πως ήρθα στά λόγια σου;
  Ο θεός να σου δώσει φώτιση παιδάκι μου.
  [εκτός των άλλων μήπως είμαι και θεούσα ;:))))]
  δήμητρα.

 127. Αντίς να παίρνεις κουράγιο για το όνειδος του οπουρτουνιστικού μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ, που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει, που έχει πιστοποιημένη κουλτούρα από το σύστημα, που έχει καπηλευθεί κάθε αγώνα που τώρα ανακάλυψε ότι υπάρχει, δες την πολιτική ουσία. Φιλιά πολλά.

 128. Ευχαριστώ κοπελιά, όση φώτιση χρειάζομαι την έχω από την εμπειρία μου και τη σκέψη μου. Όπως και όλος ο κόσμος. Μπορείς να είσαι ότι θες, ποσώς με ενδιαφέρει. Απλά μη λες ότι σου κατεβαίνει στο κεφάλι για το ΚΚΕ γιατί όπως και να το κάνουμε, η πραγματικότητα δεν είναι αυτό που έχεις εσύ στο κεφάλι σου. Το ΚΚΕ 90 χρόνια είναι στο πλευρό του λαού και στην πρωτοπορία των αγώνων του. Ούτε Μάαστριχτ ψήφισε, ούτε είναι ο έμπιστος της εργοδοσίας, ούτε με το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται, ούτε είναι υπέρ του ξεπουλήματος Υγείας-Παιδείας κλπ κι ούτε θα είναι ποτέ. Κοίτα τα του οίκου σου κι άσε το ΚΚΕ. Έχετε (ως ΣΥΝ και ως ΣΥΡΙΖΑ) πολλαπλώς λερωμένη τη φωλιά σας. Ξεκίνα το καθάρισμα, άντε…

 129. @ demetrat το εχεις χαμενο…οχι οτι ειναι κακο,απλα εκνευριστικο…την τυποποιηση βρες την στο μορφωμα του συριζα(κ κοιτα προς ευρωπη μερια για να βρεις το πακεταρισμα)….το κομμουνιστικο κομμα βασιζεται στο μαρξισμο λενινισμο….στους συγκολλητες,τον συν,βασιζεται στο ποιος θα ριξει την καλυτερη «αριστερη»ατακα κ στις πιο cute t.v. φατσες…τα ποσοστα πιο πανω δεν ειναι εκτος πραγματικοτητας…

 130. koita pou mazeuthkan oloi oi oportounistes na kanoun da to kke…re koitaxte th douleia sas pou exaitias sas to kinhma einai me thn plati ston toixo

 131. 9 δεκαετίες αγώνας κ θυσία, το Κάπα Κάπα Έψιλον στην πρωτοπορία!!!

 132. Οπορτούνια, θα γίνετε σαπούνια!

 133. Φωτεινο αστρο δεν ξερω αν ειναι,αλλα εχει μπει για τα καλα στα ρουθουνια του Μπους!Καποια στιγμη πρεπει να το καταλαβετε ψαγμενοι μικροαστοι η ταξικη παλη ειναι πολεμος κ ειμαστε σε αμυνα.Καθε επαναναστατικη φυση νιωθει αμηχανια μπροστα στα σχιστοματικα στρατιωτακια με τις ομοιομορφες στολες της φωτογραφιας αλλα σιγουρα τα προτιμα απο το ΤΙΠΟΤΑ του Αλαβανου κ του Alexis.Τα μεγαλοστομα ισοπεδοτικα λογια δε (χωρις ιχνος αυτοκριτικης κ αυτοσαρκασμου τουλαχιστον) για το μοναδικο πολιτικο σχηματισμο με πανω απο «3 μελη» στην Ελλαδα που εχει ακομα την επανασταση στο προγραμμα του απο χορτασμενα δυτικοπουλα με γρηγορο ιντερνετ μονο στομαχικες διαταραχες μπορει να προκαλεσει.

 134. AN PERIMEMEIS APO POLITIKO KALO UA TO BREIS MONO OTAN EINAI NA TO CHFHSEIS MONO TOTE


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: