Όλα για την Κωνσταντίνα

26 Δεκεμβρίου 2008 στο 11:17 μμ | Αναρτήθηκε στις αταξινόμητα | 8 Σχόλια

konstantina1Επειδή είναι στιγμές που η πλάκα, σοβαρή ή όχι είναι πολύ λίγη για να εκφράσει συναισθήματα, παρακαλούμε δώστε βάση σ’ αυτό και διαδώστε το.

Ο λογαριασμός ενίσχυσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα, της συνδικαλίστριας που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς
DECHEVA ELENA KUΝEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

Σχετικά γράψαμε στο προ-προηγούμενο δημοσίευμα. Επειδή τα έχουμε πάρει στο κρανίο και επειδή το γεγονός έχει θάφτει από τα ΜΜΕ ανάμεσα στα έκτακτά μέτρα της τροχαίας για την έξοδο και τις ευχές του πατριάρχη για τα Χριστούγεννα, ας βάλουμε τα δυνατά μας. Προσφέρουμε ότι μπορούμε όχι από αυτά που μας περισσεύουν αλλά από αυτά που θα μας λείψουν. Δεν πειράζει. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης.

Και φυσικά Δεν μένουμε στην οικονομική ενίσχυση. Διαδίδουμε το μήνυμα το δημοσιεύουμε σε blog και sites και συμμετέχουμε σε κάθε κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης και δράσης.

8 Σχόλια »

RSS feed for comments on this post.

 1. Πολλοί μιλάγαμε από την εποχή Σημίτη για επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα. Που να φανταζόμασταν ότι μαζί με τον μεσαίωνα θα ερχόταν και η Ιερά εξέταση να τιμωρήσει με βιτριόλια τους αιρετικούς που αμφισβήτησαν το θεό κέρδος.
  Μήπως να κάνουμε restart;

 2. Φίλες και φίλοι,
  ο γιος της Κωνσταντίνας Κούνεβα, Εμμανουέλ, είναι μαθητής της Ε΄ Δημοτικού σε σχολείο των Πετραλώνων. Ο πατέρας του εργάζεται στη Βουλγαρία. Η μητέρα του (ιστορικός – που βγάζει τίμια το ψωμί της στη χώρα μας σαν καθαρίστρια) πληρώνει το θάρρος της γνώμης της και την αντίστασή της απέναντι στην βάρβαρη εκμετάλλευση και την ασυδοσία της εργοδοσίας.
  Ο εκπαιδευτικός κόσμος της Αθήνας είναι ανάστατος και συγκλονισμένος.
  Η γυναίκα έχασε το φως της και παλεύει για τη ζωή της.

  Φίλοι και φίλες,
  αυτό δεν πρέπει να περάσει έτσι. Από παντού μας κυκλώνει η ανθρώπινη δυστυχία: δυστυχισμένοι και ταλαίπωροι μετανάστες, ναρκομανείς/ανθρώπινα σκουπίδια, ψυχικά πάσχοντες παρατημένοι στη μοίρα τους, άνεργοι, φτωχοί, άρρωστοι αντικείμενα κοροϊδίας στο ανύπαρκτο ΕΣΥ, σωφρονιστικό σύστημα ευφημισμός, παιδιά έξω από τα σχολεία, δίχως μέλλον, και γυναίκες θύματα της σεξουαλικής εμπορίας… Ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς.
  Ζούμε σε μια κοινωνία εκμετάλλευσης και βαρβαρότητας και ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει όρια. Εθιστήκαμε.

  ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ.
  Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη. Πρέπει να αντιδράσουμε. Με όλους τους τρόπους.
  Με τη συμμετοχή μας σε όλες τις εκδηλώσεις που θα προγραμματισθούν.
  Με το λόγο μας. Ενυπόγραφα. Δεν έχουμε το δικαίωμα να σιωπούμε.
  Με την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στο συγκεκριμένο συνδικάτο.
  Με την απαίτηση για εφαρμογή (και έλεγχο της εφαρμογής) της εργατικής νομοθεσίας. Είναι ντροπή μέσα από την ασύδοτη λειτουργία θεσμών όπως οι εργολαβίες και υπεργολαβίες να γίνεται ενοικίαση/υπενοικίαση εργαζομένων με όρους σκλαβιάς και οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι φορείς και πρόσωπα να βολεύονται και να κοιτάζουν αλλού αντί να κάνουν το καθήκον τους.
  Με την έμπρακτη (και οικονομικά) αλληλεγγύη μας στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και το γιο της.
  Δεν είναι Χριστούγεννα, είναι η κάθοδος στον Άδη γι’ αυτό το αγόρι και τη μάνα του.
  Είναι μαθητής μας, ένα ώριμο παιδί. Θα κάθεται στο θρανίο απέναντί μας.
  Η μάνα του δεν έκανε παρά το σωστό.

  Τι πρέπει να κάνουμε εμείς για να μπορούμε να τον κοιτάμε στα μάτια;

  Χάρης Παπαδόπουλος
  σχολικός σύμβουλος δημ. εκπαίδευσης της 2ης περιφέρειας της Αθήνας

  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

  Επίθεση με καυστικό οξύ στο πρόσωπο, το κεφάλι και τον ώμο της Κωνσταντίνας Κούνεβα πραγματοποίησαν άγνωστοι στις 12 τα μεσάνυχτα της 22-12, που την περίμεναν έξω από το σπίτι της την ώρα επιστροφής από την εργασία της, με αποτέλεσμα η γυναίκα να βρίσκεται έκτοτε στην εντατική και να κινδυνεύει ακόμα να χάσει τη ζωή της, ή να μείνει με βαρύτατη αναπηρία.

  Η Κούνεβα είναι γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακών Εργαζομένων, το οποίο είναι ίσως το πιο ζωντανό σωματείο των επισφαλώς εργαζομένων στην Ελλάδα, που αγωνίζεται σκληρά και ηρωικά για την υπεράσπιση των εργαζομένων που βρίσκονται στην πιο σκληρή εκμετάλλευση και τη μεγαλύτερη εργοδοτική τρομοκρατία, και οργανώνει Ελληνίδες και μετανάστριες – κατά κύριο λόγο γυναίκες.

  Οι συναδέλφισσές της Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Σωματείου καταγγέλλουν ότι η επίθεση προέρχεται από κύκλους της εργοδοσίας, η οποία τρομοκρατούσε όλες τις εργαζόμενες, και σκληρότερα την Κούνεβα επειδή είναι βουλγαρικής καταγωγής και συνεπώς πιο ευάλωτη.

  Η εργολαβική εταιρία στην οποία δούλευε η Κούνεβα είχε δύο μεγάλους κρατικούς πελάτες (ίσως και άλλους) τον ΗΣΑΠ και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΒΟ). Οι καταγγελίες του σωματείου προς τις εταιρίες για τη βαριά εκμετάλλευση των εργαζομένων από τον εργολάβο και για την καταπάτηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν πέσει μέχρι στιγμής στο κενό, δηλαδή οι κρατικές εταιρίες-πελάτες δεν αντιδρούσαν στα παράπονα για τον εργολάβο και δεν παρενέβαιναν για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

  Η τρομοκρατία της επιχείρησης ήταν συνεχής, όποια γυναίκα τολμούσε να ζητήσει βασικά δικαιώματα απολυόταν, και το σωματείο βρισκόταν σε διαρκείς παραστάσεις στην επιθεώρηση εργασίας, το υπουργείο Εργασίας αλλά και τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο, αλλά κανείς δεν προσπάθησε να ελέγξει πραγματικά τον εργολάβο Οικονομάκη που αντιμετωπίζει τις εργαζόμενες σαν σκλάβες.

  Η Κούνεβα όπως και οι άλλες συνδικαλίστριες αυτού του σωματείου, που είναι ανοιχτό στην κοινωνία, είχαν συνεργαστεί με γυναικείες οργανώσεις για την ανάδειξη των προβλημάτων του ασφαλιστικού, με έμφαση στον χαρακτηριστμό του επαγγέλματός τους ως βαρέως και ανθυγιεινού και τις σκληρές αντεργατικές συνθήκες.

  Τέλος τονίζουμε ξανά την ευθύνη των δύο μεγάλων κρατικών εταιριών για την τραγική αυτή εξέλιξη και απαιτούμε, μαζί με τις εργαζόμενες, την πρόσληψη καθαριστριών με κανονικές συμβάσεις εργασίας και όχι την χρησιμοποίηση εργολαβιών.

  Επείγον!!! Οικονομική ενίσχυση για την συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα

  ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!

  ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ

  Αυτός είναι ο λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα που δέχτηκε την δολοφονική επίθεση με βιτριόλι από τους μπράβους των εργολάβων σαν τιμωρία για τη δράση της ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

  5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς
  DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

  Να καταθέσουμε την ενίσχυση μας χωρίς δεύτερη σκέψη και τσιγκουνιές. Όχι από το περίσσευμα μας. Ας μας λείψουν τα χρήματα. Είναι θέμα στοιχειώδους ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης. Είναι δήλωση ότι η εργοδοτική τρομοκρατία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

  Οι νονοί της νύχτας και της μέρας θα μας βρουν απέναντι τους!

  ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!

 3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ»
  Κυκλώπων 6, 118 52 Αθήνα
  τηλ.-fax: 210 3451425 – 210 3469237
  6945295164
  e-mail: sylparthenonas@gmail.com
  Αθήνα 11/12/2008
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ» καταγγέλλει την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Δευτέρας 22/12 με καυστικό οξύ έξω από το σπίτι της στα Άνω Πετράλωνα η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστών-Καθαριστριών και Οικιακών Βοηθών.
  Η εταιρεία στην οποία δούλευε η Κωνσταντίνα, όπως έχει καταγγελθεί, καταπατούσε συστηματικά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ η ίδια και το σωματείο της έχουν καταγγείλει πολλές φορές τη δουλεμπορική συμπεριφορά των εργοδοτών απέναντι στους εργαζομένους.
  Θεωρούμε ότι η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία. Η επίθεση στη συγκεκριμένη εργαζόμενη αποτελεί μέρος μιας συνολικής επίθεσης απέναντι σε οποιονδήποτε εργαζόμενο τολμά να σηκώσει κεφάλι απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
  Ως εργαζόμενοι αλλά και ως δάσκαλοι του παιδιού της – ο γιος της είναι μαθητής σε σχολείο του συλλόγου μας – εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον προσωπικό αγώνα που δίνει αυτή τη στιγμή η Κωνσταντίνα αλλά και στον αγώνα που δίνουν η ίδια και οι συνάδελφοί της στον εργασιακό τους χώρο.

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  H Πρόεδρος

  Αιμιλία Τσαγκαράτου

  Ο Γεν. Γραμματέας
  Φίλιππος Κέγκος

 4. Δεν είναι ανάγκη να δημοσιεύεσετε αυτό το σχόλιό μου, το κάνω απλά για να σας πω ότι μετέφερα το ποστ σας (όπως ακριβώς είναι και με αναφορά στο μπλογκ σας) για λόγους «διακίνησης» (τον ελάχιστο που το βλέπει) και να επιβεβαιώσω ότι είναι οκ.
  Με χίλιες ευχαριστίες ως πολίτης της γαμοχώρας που ζούμε για την έμφαση που δίνετε στο γεγονός.

 5. Συγγνωμη, μηπως υπαρχει ο τραπεζικος λογαριασμός σε ΙΒΑΝ μορφή? Ευχαριστώ πολύ

 6. Για την οικονομική ενίσχυση της συνδικαλίστριας ανοίχτηκε τραπεζικός λογαριασμός (Τράπεζα Πειραιώς, DECHEBA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA, ΙΒΑΝ: GR 28 0172 0120 0050 1201 9021 277, BIC: PIRBGRAA).

 7. Αν και άρτι απολυθείσα έδωσα και εγώ το κατιτίς μου για την Κωνσταντίνα. Ας στηρίξουμε όλοι μαζί μία καλή αγωνίστρια των δικαιωμάτων εργαζομένων που οι επίσημοι κομματο-συνδικαλιστές έχουν ξεχάσει

 8. τυχαίνει να ειμαι κι εγώ παιδί καθαρίστριας, που εργάζεται κάτω απο άθλιες συνθήκες και απειλές στο πανεπιστημιακο νοσοκομείο των Ιωαννίνων. ο εργολάβος σε δημόσιο νοσοκομείο τις αναγκάζει να υπογράφουν πως πληρώνονται το βασικό μισθό, δεν τους χορηγεί τα νόμιμα ένσημα (χαρακτηριστικά τους ανακοινώθηκε πως για ενα χρόνο δουλειάς τους καταβάλλανε μόνο το 1/3 των ενσήμων!!!), χωρίς να χαρακτηρίζονται ως βαρέα και ανθυγιεινα. η συνδικαλιστική δραση της μητέρας μου για τις σκληρές αντεργατικές συνθήκες είχε ως αποτέλεσμα την απόλυσή της και δεν γίνεται λόγος βεβαια γιατί
  η μητέρα μου δεν είναι η μόνη…
  τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού σε δημόσιους φορείς δρουν ανεξέλεγκτα και οι καθαρίστριες στα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού, δεν καλύπτονται συνδικαλιστικά από το ΕΚΑ και την ΓΣΕΕ. τελικά σε αυτή τη χώρα η μόνη διέξοδος είναι το βιτριόλι για μια σιωπή ή η απόλυση? τι λέτε λοιπόν…γιατί τόση αδικία? γιατί τέτοιο κουκούλωμα…???


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: