Δεν άντεξε ο Ζαχόπουλος την κατακραυγή της κοινωνίας για την παράνομη σχέση

26 Δεκεμβρίου 2007 στο 8:12 μμ | Αναρτήθηκε στις "σκάνδαλα", νέα διακυβέρνηση | 19 Σχόλια

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η υπόθεση της απόπειρας αυτοκτονίας του ΓΓ του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου. Ο πρωθυπουργός και η γυναίκα του, προσωπικοί στενοί του φίλοι, φόρεσαν φόρμες του σκι και έφυγαν για τις διακοπές των εορτών, ενώ τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη σε σχετικές ερωτήσεις απαντούν ότι είχαν καιρό να τον δουν και μερικοί δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη του. Όσοι δεν υπεκφεύγουν, δηλώνουν ας γίνει καλά πρώτα ο άνθρωπος και όταν αρχίσει να ξαναπαίζει μπάσκετ θα μιλήσουμε για όλα.

a

Από Αριστερά: Αλέξανδρος Μάντης έφορος Ακροπόλεως, Κώστας Καραμανλής Πρωθυπουργός, Δημήτρης Παντερμαλής υπεύθυνος του νέου μουσείου Ακροπόλεως.

Ο Χ. Ζαχόπουλος που ανήκε στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργικού ζεύγους, και υπήρξε αμετακίνητος στο υπουργείο καθ όλη την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, φέρεται να έχει πέσει θύμα εκβιασμού. Η αστυνομία έχει συλλάβει και κρατά μια συμβασιούχο του υπουργείου που φέρεται να είχε προσωπικές σχέσεις μαζί του, προκειμένου να την εξαφανίσει από προσώπου γης. Η υπάλληλος πιέζεται να ομολογήσει ότι ο εκβιασμός είναι καθαρά ερωτικού περιεχομένου και σχετίζεται με την μονιμοποίηση της, και ότι η υπόθεση δεν συνδέεται με κακοδιαχείριση κονδυλίων, περίεργους αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων και άλλα διοικητικά όργια. Δημοσιογραφικές πληροφορίες ωστόσο συνδέουν την υπόθεση με κακοδιαχείριση κονδυλίων, περίεργους αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων και άλλα διοικητικά όργια. Ο ίδιος ο Χ. Ζαχόπουλος σε γράμμα που έστειλε σε φίλο του πριν την απόπειρα, μίλησε για φαινόμενα νεοφασισμού που επιδιώκουν την εξόντωση του, φωτογραφίζοντας σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους την ερωτική σχέση με τη συμβασιούχο.

2

Η επικοινωνιακή γραμμή της κυβέρνησης κινείται σε τρεις άξονες. Πρώτον να ξεχαστεί η υπόθεση όσο γίνεται πιο γρήγορα. Δεύτερον να τα φορτώσουν όλα στην συμβασιούχο, και εν ανάγκη και σε άλλους συμβασιούχους, περιορίζοντας την υπόθεση στο σεξ, ώστε να προστατευτεί το κύρος της διακυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικώς. Και τρίτον να πειστεί η κοινή γνώμη ότι η κακοδιαχείριση κονδυλίων, οι περίεργοι αποχαρακτηρισμοί αρχαιολογικών χώρων και άλλα διοικητικά όργια, είναι πράγματα απολύτως φυσιολογικά και δεν ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη, που καλά θα κάνει να ασχοληθεί με τη ροζ ιστορία ή έστω με τις μεγάλες προκλήσεις του αύριο και του μέλλοντος, αλλά κυρίως με τα ψώνια των γιορτών.

3

Αν η υπόθεση τραβήξει, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δηλώσει μηδενική ανοχή στη διαφθορά, ότι θα είναι αμείλικτος με ατασθαλίες στελεχών της κυβέρνησης που βγαίνουν στην δημοσιότητα. Αναμένεται επίσης να κάνει την αυτοκριτική του που δεν πρόσεξε την καθημερινότητα του πολίτη, απασχολημένος με τις ιστορικές μεταρρυθμίσεις και την πορεία προς το αύριο.

4

Το μόνο σίγουρο συμπέρασμα από την υπόθεση μέχρι τώρα…

5
Advertisements

19 Σχόλια »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. «Ο Χ. Ζαχόπουλος που ανήκε στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργικού ζεύγους και υπήρξε αμετακίνητος στο υπουργείο καθ όλη την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να έχει πέσει θύμα εκβιασμού.»

  Εντοπίστε την κατόπιν εορτής διπλή τραγική ειρωνεία στο παραπάνω χωρίο και κερδίστε πλούσια ντόρα.

 2. […] – Και δείτε στο χιουμοριστικό blog Σαλάτα Εποχής, μια διαφορετική ματιά για τα γεγονότα στο Υπουργείο Πολιτισμού μετά την […]

 3. Διαβολική σύμπτωση! Ο Ζαχόπουλος παρουσιαζόταν να κοιμάται σε ένα από τα προηγούμενα post της «Σαλάτας»!

 4. Τι γράφει το http://www.press-gr.blogspot.com/ για την εμπλοκή ΓΣΕΕ στην υπόθεση Τσέκου
  Δεκέμβριος 26, 2007
  Εμενα με απέλυσαν παράνομα και καταχρηστικά παραμονή Χριστουγγένων καιοταν προσφεγα κατα της απόλυσης μου κατέθεσαν ψευτο- ανταγωγή 100.000 ευρώ για τρομοκρατία ….ευτυχώς το δικαστήριο αυτη την ανταγωγή … την απέρριψε ως απαράδεκτη …ωστόσο εκανε δεκτή … γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας της ΓΣΕΕ και των εργατολόγων αντιδικων μου οτι οι εσωτερικοί κανονισμοί δεν προσταστεύουν τους εργαζόμενους ( Αυτα τα έλεγε το κεντρικό συνδικάτο της χώρας )…τι τους προστατευουν οι “κασέτες”…και “εκβιασμοί”!
  Από http://www.press-gr.blogspot.com/

 5. Πίασατε όπως πάντα την καρδιά του πολιτικού προβλήματος της μαλλον αλτρουιστικής (τυπου σαμουραι κατα Durkheim) απόπειρας αυτοκτονίας αυτού του ΕΜΟ τύπου.
  Άραγε έχουμε τόσο εύθικτους πολιτικούς και στελέχη, που να μην αντέχουν το βάρος της διαπόμπευσης (και για ποιό λόγο;)
  Εμένα μόνο μια απορία μου μπαίνει στο μυαλό
  ένα φίλο όταν κάποιος τον εκβιάζει και τον έχει πεσμένο κάτω τον βοηθάς, δεν τον παρατάς να βουλιάξει και τον απολύεις
  Εκτός αν φοβάσαι κάτι
  Πάντως είναι σπανια μια απόπειρα για λόγους ηθικής απόγνωσης στην Ελλάδα, άλλοι που κάναν χειρότερα (πχ Τσιτουρ) τους φτύνουν και λένε βρέχει

 6. Κοίταξε. Αν δεν προστατέψουμε τούς εκβιαστές θα μαθευτεί γιατί μας εκβιάζουν.. αυτό είναι το θέμα..

 7. Αν είχε αυτοκτονήσει για το κάψιμο της αρχαίας Ολυμπίας θα τον παραδεχόμουν. Αυτός όμως αυτοκτόνησε γιατί έχασε την κουτάλα της εξουσίας. Αν γίνει καλά εύχομαι το χτύπημα στο κεφάλι να τον χάζεψε και να αρχίσει να τα λέει όλα, όπως σε κάτι καρτούν και έργα. Έτσι μια ευχή κάνω κι εγώ μέρες που είναι.

 8. Να δεις που μ’ αυτά και μ’ αυτά θα βγούμε στους δρόμους απαιτώντας λευτεριά στην Τσέκου..

 9. Φυσικά και αποφυλάκιση. Είναι σκανδαλώδες ότι την κλείσανε μέσα και το κάνανε για να πάρει το μήνυμα «μην μιλήσεις». Γιατί άσχετα αν τον εκβίασε και με ροζ, το άτομο ξέρει και πολλά άλλα. Άλλωστε η προφυλάκιση της στερείτε ουσιαστικού λόγου. Τι δηλαδή θα διαπράξει τα ίδια αδικήματα ή θα το σκάσει στη Βραζιλία? Οι μόνοι που αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή του Ζαχόπουλου πια είναι η κυβέρνηση.

 10. Σκάνδαλο ψευτιάς και υποκρισίας είναι όλη η πρωθυπουργική παρέα.
  Ζαχόπουλος-Νατάσα-Κωστάκης.
  Ο διευθυντής θεατρικής παραστάσεως, το ξεκάρφωμα και ο ψεύτης – mappet.
  Ανταλλάγματα: ένα εξπρές διδακτορικό-σκάνδαλο που… «επιμελήθηκε» στην νηπιαγωγό-μαθήτριά του ο πηδήσασας…
  Και τώρα μας παρουσιάζουν την ιστορία σαν κοινό ροζ σκάνδαλο…
  Ας γελάσω… Σόδομα και Γόμορρα και διαπλοκή.

 11. Και τι ζήτησε στην τελική; Ένα κωλαράκι ζήτησε να πιάσει κι αυτός όπως όλοι οι υπουργοδιευθυντάδες… άτιμη ζωή…

  http://typaki.wordpress.com/

 12. Η υπόθεση Ζαχόπουλου…

  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ

  Για την περίπτωση Ζαχόπουλου που καίει, η WWW. PRESS-BANK.GR αποκαλύπτει:

  1) Τα περί της ΡΟΖ κασέτας που λέγεται ότι κυκλοφορεί, για Ζαχόπουλο και της κυρίας –πάλι δεν θα αναφέρουμε το όνομά της- που ήταν υπεύθυνη επί των Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού! … υπάρχει μια ουσιαστική λεπτομέρεια που αγνοείται αναιδώς από τους παραθυριακούς και συνάμα περιθωριακούς δημοσιογραφούντες. Ιδού η ερώτηση για τον κοινόν νού:

  2) Η κυρία αυτή πήγε και παρέδωσε κασέτα, όπου νόμιζε, για να δείχνει πως «πηδιέται» με τον αξιότιμο κ. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού; Απίστευτο! Τρελό!

  3) Μα είναι δυνατόν, ένα άτομο να θέλει να αυτοευτελιστεί; Να θέλει να δείχνεται συνουσιαζώμενο με τον κύριον… Γενικόν;

  ΟΧΙ ασφαλώς! Γι αυτό και η ιδία αρνείται τα πάντα. Κι ορθώς, διότι αυτό επιτάσσει η φυσιολογία! Δεν υπάρχει η ίδια σε ροζ κασέτα, διότι απλά θα ήταν διαστροφικό άτομο…

  ***Η αλήθεια είναι ότι στην κασσέτα –κατά τις έγκυρες πληροφορίες μας, δεν εικονίζεται η κυρία αυτή, μα άλλες γυναίκες !!!

  ΤΕΛΙΚΑ η λεγόμενη κασέτα αφορά άλλους ,σίγουρα τον τσουτσουνοπαίκτη Ζαχόπουλο,..Μα στα «όργια» δεν μετέχει και η καταγγέλουσα…τέως συνεργάτιδά του!

  *** Θα πρέπει να σημειώσετε και τα εξής σοβαρά: Οι ξένοι ανταποκριτές στην Ελλάδα, που δεν κοπανάνε μύγες όπως οι ΄Ελληνες συνάδελφοί τους γνωρίζουν την ιστορία Ζαχόπουλου κι έχουν στείλει εμπεριστατωμένες ανταποκρίσεις στα μέσα που εκπροσωπούν…εδώ και ένα μήνα, πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο ενταύθα! Δεν δημοσιοποιήθηκαν. Φυσιολογικό. Διότι κάθε μέσο Μ.Μ.Ε έχει τα δικά του τερτίπια και ντιρεκτίβες… Ποια είναι αυτά; Προσέξτε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…

  1) Το υπουργείο Πολιτισμού, δεν ελέγχεται πλέον από την Ελλάδα… αλλά από το Βέλγιο…. Ήδη με όλα αυτά τα νταβαντούρια τα οικονομικά του Υπουργείου Πολιτισμού… πέρασαν στην αρμοδιότητα του Αλογοσκούφη, σπουδαίου βεβαίως…ανδρός, .. Δηλαδή τα του Πολιτισμού μας … περιέρχονται στην αρμοδιότητα του Βελγίου!… Οι ξένοι… έτσι το πορεύουν!

  Αυτοί … οι δολίως και χρονίως βάλλοντες κατά του ελληνικού πολιτισμού… θα διαχειρίζονται … το δικό μας αιώνιο βιός!.

  ΚΑΙ ΕΠ ΑΥΤΟΥ … συμφωνεί ο Κωστάκης Καραμανλής και το ξαδέρφι του ο Λιάπης σιγούν σκανδαλωδώς…

  *** Ποια αγάλματα, ποια σπουδαία δημιουργήματα θα επιστρέψουν στην Ελλάδα;

  Τα Ελγήνεια … σε καμιά περίπτωση…

  Μα ούτε και τα σπουδαία: ο Ναός της Απτέρου Νίκης και πολλά άλλα που έχουν εξαφανιστεί… από εντοπίους.

  ***Μια έρευνα σε εμπλεκόμενους αρχαιολόγους στα σπίτια τους, θα αποκάλυπτε την κλεψιά των αιώνων!

  ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ;…

  Πληροφορούμαστε:… και με τις ανάλογες επιφυλάξεις μεταδίδουμε,- αν και οι πληροφοριοδότες μας είναι έγκυροι.

  Πριν από ενάμισυ μήνα η Αστυνομία μπούκαρε στο σπίτι του Θέμου Αναστασιάδη …που ποιεί και τον δημοσιογράφο κι από την έρευνα –μπουκάρισμα, ανακάλυψαν να έχει εκεί ένα εκατομμύριο ΕΥΡΩ!.. «Μαύρο χρήμα », όπως λένε!

  Πού τα βρήκε, πώς τα είχε; Μόνον η αφεντιά του το ξέρει!

  Η πλάκα είναι ότι η υπόθεση αυτή, δεν ακούστηκε ποτέ… δεν έγινε γνωστή ….ΠΟΤΕ!

  Και τα αστυνόμια γιατί κάνουν του μπεκί; Γιατί καλύπτουν τον τύπο αυτό; … που το παίζει δημοσιογράφος; Ή μήπως όλα αυτά είναι λόγια της …αρβύλας; Και γιατί σήμερα η φημολογία για την κασέτα που προωθήθηκε από το ΘΕΜΑ στου Μαξίμου; Τυχαίο είναι;

  Σοβαρή συνεργάτιδά μας, για όλα αυτά που αποκλειστικά αποκαλύπτουμε…..παρατηρεί:«όλα αυτά είναι τερατουργήματα… κι αγιάτρευτα! Νομίζω ότι δημιουργείται ένας κρατικός ιδιώνυμος στρατός… ο οποίος θα εξαφανίσει την πολιτιστική μας κληρονομιά …αφού η διαχείριση θεμάτων του Υπουργείου μας Πολιτισμού… έχει πια περάσει στις Βρυξέλλες… δηλαδή στην παγκοσμιοποίηση… δηλαδή στην παραλλαγή της ελληνικής φυσιογνωμίας… που ενοχλεί δραματικά τα τζουτζέκια των λαών της υφηλίου!… ΄Ε ΟΧΙ … η φάρσα δεν θα περάσει!»

  Αν όμως η Αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του Θέμου Αναστασιάδη, όπως εμείς αποκλειστικά πληροφορούμαστε, πριν ενάμισυ μήνα, τότε μπορεί να εξηγηθεί α) η μουγκαμάρα του… πως δεν ξέρει, δεν είδε τίποτε… και φυσικά … η πλοήγηση της κασέτας προς του Μαξίμου!… Εμείς τα λέμε όλα και θα τα πούμε προσεχώς….με το ΝΙ και το ΣΙ…

  Διότι Μάκης και Θέμος μας τα έχουν πρήξει πια….

  ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΘΑΝΑΤΙΚΟ!

  –Κρισίμως σταθερή παραμένει η κατάσταση του Ζαχόπουλου στη μονάδα εντατικής.

  Μα τόσο καιρό και με 30 γιατρούς από πάνω του, να μην αναβλέψει,να μη κουνήσει το δαχτυλάκι του; Διερωτάται ο κοινός νούς… Και ο ίδιος κοινός νους προβλέπει:

  –Δεν θα τη σκαπουλάρει ο Ζαχόπουλος…Θα αναχωρήσει… όπου να είναι, άντε να ζήσει κανένα χρόνο ακόμη… λένε και προσθέτουν.

  — Την ίδια θανατική τύχη θα έχει και η βλακωδώς προφυλακισθείσα τέως ερωτική φίλη του…

  Και οι δυό τους πρέπει να φύγουν από τη μέση, αυτό είναι το εθνικό συμφέρον , λένε!

  Εμείς απλά το υποσημειώνουμε…

  Θα πρέπει δε επίσης να σημειώσουμε και την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ρεπόρτερ, που αντιμετωπίζουν ένα απέραντο ντουβάρι σιωπής και δεν μπορούν να σταυρώσουν ούτε μια σημαντική πληροφορία. Φυσικά οι οικείοι των διαπλεκόμενων έχουν ραμμένο το στόμα,αλλά οι καμαριέρες, οι νοσοκόμες οι θυρωροι γιατί σιωπούν; Ποιός τους υποχρεωνεί σε τέτοια άκρατο σιωπή τάφου; Οι ρεπόρτερ τραβάνε τα μαλλιά τους! Υπομονή παιδία… Σύντομα όλα θα βγουν στη φόρα…

 13. Καλά νομίζουν ότι κοροιδεύουν κάποιον με το ροζ παραμυθάκι? Αυτός θα έπρεπε να καμαρώνει αν κατάφερε να κάνει κάτι έτσι όπως είναι. Ούτως ή άλλως κανένα κανάλι δεν θα τολμούσε να το παίξει. Θα δούμε αν βγεί ποτέ η αλήθεια, άρχισε η ατάκα «η δικαιοσύνη θα κρίνει», ξέρετε όπως μάθαμε για τους Πακιστανούς, για τις υποκλοπές..

 14. Διαβάστε για τον Μεξικάνο

  ΕΔΩ

 15. Σιγα τις ηθικες υστερίες?? κοινη λογικη , είναι δυνατόν άνθρωπος τόσο βαθια στην εξουσία διαπλεκόμενος και διακλαδιζόμενος , που διαχειρίσθηκε εκατομμύρια εκατομμυρίων απο πακέτα κοινοτικά και Εθνικά βέρα κυνηγός … και κυνικός να αυτοκτονεί απο …..ντροπή σαν….σαμουράι, έλεος πιά

 16. Μήπως πρέπει να σκεφτεί κάποιος αν ο Ζαχόπουλος εκβιαζόταν από το Μαξίμου να παραιτηθεί; Τότε στον Κορυδαλλό θα έπρεπε να πάεικάποιος ή κάποια από τό Μαξίμου ή από τη Ραφήνα.
  Θυμάται κανένας σήμερα το σύνθημα της κερκίδας του «Καραϊσκάκη» την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή;
  Συνδυάζονται ποτέ αθλητισμός και πολιτική; Χουλιγκανισμός και άσκηση εξουσίας;
  Έτσι για να περνάει η ώρα.

 17. Aφού δεν το σηκώνουν το ξενοπήδημα αυτοί της ΝΔ γιατί ασχολούνται? Έναν σάπισε στο ξύλο απατημένος σύζυγος και ένας φούνταρε. Ενώ του ΠΑΣΟΚ κύριοι, πηδούσαν το σύμπαν και μας στέλναν και το λογαριασμό. Να περιοριστούν οι Νεοδημοκράτες στη μάσα, από αυτήν δεν πέθανε κανένας

 18. Ούτε ροζ το βίντεο, ούτε διαπλοκή στα κονδύλια του Υπουργείου Πολιτισμού. Αυτά μόνο είναι τα ορατά. Βρωμάει το ψάρι ολόκληρο και κυρίως το κεφάλι. Και πίσω από όλα αυτά όλοι αυτοί που τους ψήφισαν να είναι εκεί.
  Να φύγουν. Το συντομότερο.

 19. ΑΜΑ ΜΙΛΗΣΗ Ο ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ,ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ (ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ?)ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗ ΟΤΙ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ,ΑΛΙΩΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΗ ΑΛΙΩΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕ ΑΜΑ ΠΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: