Ένα είναι σίγουρο: Ότι το ΠΑΣΟΚ κατάλαβε ποιο μήνυμα έλαβε

20 Σεπτεμβρίου 2007 στο 10:35 μμ | Αναρτήθηκε στις pasok | 30 Σχόλια

Συνεχίζεται στο ΠΑΣΟΚ ο βαθύς προβληματισμός και η αντιπαράθεση αρχών και αξιών, σχετικά με τα αίτια της εκλογικής ήττας και την επόμενη μέρα. Μετά από 3 μέρες εύστοχων αναλύσεων, τα βασικά σημεία που έχουν ξεχωρίσει είναι τα εξής:
Το λάθος με τη Φώφη, αφού έπρεπε από την αρχή να γνωρίζουν ότι το βαθιά αντιδραστικό δικαστικό κατεστημένο θα έκανε τα πάντα για να εκθέσει το ΠΑΣΟΚ που αποτελεί κίνδυνο για τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο.
Η υπόθεση της Πατουλίδου, η έκβαση της οποίας επηρέασε σημαντικά την ψήφο όσων ζουν με 500 ευρώ τον μήνα καθώς
και των πυρόπληκτων.

8


Θεωρήθηκε ότι το πακέτο «Αναγέννηση» για τα καμένα, υπολειπόταν του πακέτου «Ανασυγκρότηση» του Καραμανλή, γιατί το πρώτο δημιουργεί σύγχυση με την «αναγέννηση του δάσους» και δίνει την εντύπωση ότι δεν θα πέσει σίγουρα και παντού τσιμέντο.
Στα μαθήματα υποκριτικής και κινησιολογίας που έλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου, που δεν ήταν αντίστοιχου επιπέδου με του Κώστα Καραμανλή, που έδωσε κάτι παραπάνω, αλλά έμαθε νεράκι να κάνει την γκριμάτσα «είμαι αποφασισμένος», ή αυτήν «και αυτό είναι δέσμευση», ή την άλλη καταπληκτική «όπου ήταν δάσος θα ξαναγίνει δάσος» χωρίς να γελάει.
Στο φόντο των ομιλιών του Γιώργου Παπανδρέου, που περιελάμβανε την ελληνική σημαία και τα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ήταν ίδιο με αυτό του Καραμανλή, γεγονός που σε συνδυασμό με την ομιλία είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργεί σύγχυση στους κοντούς που δεν έβλεπαν τον πρόεδρο, ως προς το σε ποια συγκέντρωση είχαν πάει.

5Στο ότι δεν έγινε σαφές στους ψηφοφόρους ότι είναι η Νέα Δημοκρατία που αντιγράφει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και όχι το αντίστροφο.
Στους χαμηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους, αφού θεωρείται ότι θα έπρεπε να αναδειχτούν με πιο δυναμικό τρόπο οι διαφορετικές νοηματικές και συντακτικές διατυπώσεις του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το ολόιδιο της Νέας Δημοκρατίας. Άλλα στελέχη εδώ δίνουν έμφαση στην κακή κατανομή των μπούλετς του προγράμματος, καθώς και στο ότι ήταν με καρφίτσα και όχι ράχη που κάνει παραπάνω θόρυβο όταν το κοπανάς σε τηλεοπτικά τραπέζια.
Οι επικοινωνιολόγοι του κόμματος λένε ότι μεγάλο ρόλο έπαιξε και η απάντηση του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, «αυτό το ερώτημα θέλει σκέψη» και το κενό που την ακολούθησε. Είναι καλό είπαν να μην φαίνεται ότι όλα τα υπόλοιπα απαντήθηκαν χωρίς σκέψη.
Κάποιοι στο κόμμα δίνουν έμφαση και στο παρουσιαστικό, αφού ο λεπτός και αθλητικός Γιώργος, σε σχέση με τον καλοζωισμένο Καραμανλή δεν προβάλει την απαραίτητη εικόνα ευμάρειας προς τα λαϊκά στρώματα. Αυτό είναι και το σημείο στο οποίο θέλουν να δώσουν έμφαση από εδώ και πέρα για να μπει το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά νίκης.
Τέλος θεωρήθηκε ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν προέβαλε αρκετά τη λύσσα για εξουσία, ώστε να δημιουργήσει την αίσθηση ότι αν δεν του την προσφέρουν θα τους πάρει όλους ο διάολος, όπως ορθός κάνουν τα στελέχη που τον αμφισβητούν τώρα εσωκομματικά.

2

Ακούστηκαν και μια σειρά άλλων λόγων, μικρότερης σημασίας αλλά εξίσου βαθυστόχαστων όσο και όλοι οι άλλοι που ακούσαμε.
Η κεντρική προεκλογική αφίσα παρουσίαζε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ 10 χρόνια νεότερο, ενώ αυτή του Καραμανλή τον παρουσίαζε 20. Η μη εξωτερική συντήρηση του κτιρίου της Χαριλάου Τρικούπη και της πινακίδας, έδινε μια αίσθηση μιζέριας σε σχέση με τα καλοβαμμένα γραφεία της Ρηγίλης. Το σήμα του κόμματος, έχει πολύ οξείες γωνίες καθώς και η γραμματοσειρά από κάτω, είναι ξεπερασμένη. Το χρώμα του κόμματος έχει συνδεθεί τα τελευταία χρόνια με τον σταθερά δεύτερο Παναθηναϊκό. Τα χαρτάκια που έλουζαν τον Γ. Παπανδρέου στο τέλος κάθε ομιλίας, είναι διαπιστωμένο πως εκνευρίζουν τους bloggers που δεν είναι και λίγοι. :oP

7


Μόνη πετυχημένη κίνηση θεωρείται ότι στην τελευταία του ομιλία ο Γ. Παπανδρέου ανέβασε στο βάθρο τον Κ. Σημίτη που τον θυμούνται όλοι με τα καλύτερα συναισθήματα, τους ξυπνάει μόνο θετικές σκέψεις και επιβεβαιώνει το σύνθημα για «νέα αλλαγή» αύριο και μπροστά. Κανένα ρόλο για την ήττα δεν θεωρείται ότι έπαιξαν τα αδιάφορα πολιτικά ζητήματα της τετραετίας και η στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε αυτά. Άλλωστε η πώληση ενός προϊόντος ελάχιστα σχετίζεται με την ποιότητα του, αλλά κυρίως με τον πλασιέ και τη διαφήμιση.

8

Advertisements

30 Σχόλια »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. επιτέλους ήρθε η δόση μας!! σπάσατε πάλι την ανία μου…είναι τέλειο το ποστ, κείμενο και φωτοσοπιές!!
  ειδικά ο Βενιζέλος-Βοναπάρτης είναι φοβερός, πράγματι η διαστροφή του ενός μοιάζει πολύ με του άλλου.
  Thanks…ένοιωσα καλύτερα ;0)

 2. όλα όσα σκεφτόμουν σχετικά με την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ! ο Βενιζέλος κατέστρεψε ότι πιθανότητες είχε για να εκλεγεί αφού φέρεται σαν ο απόλυτος μονάρχης που θα μας σώσει κατασπαράζοντάς μας…μπρρρρρ…
  keep going….φιλιά

 3. Ακόμα το πρόγραμμα ευχολόγιο του ΠΑΣΟΚ το έδιναν δωρεάν και με τις Δεξιές εφημερίδες κάνοντας τον λαό να πιστέψει πως και η ΝΔ έχει πρόγραμμα ευχολόγιο.

 4. Τώρα χωρίς πλάκα, θα πάω να ψηφίσω μαζι με άλλους «φίλους» του Παshock, γιωργάκι για να κανιβαλιστούν και διαλυθούν μία ώρα αρχύτερα!!!
  χε-χε
  benny φάτους και πάθε έμφραγμα απο βουλιμία!

 5. Το ΠΑΣΟΚ δεν κατάλαβε ένα πράγμα : ότι ο ιδρυτής του Ανδρεας Παπανδρεου διεμβόλισε, διελυσε την Αριστερά και αφομοιωσε, ενσωματωσε ολο εκεινο το κομματι του κόσμου που πίστευε ότι ειχε στηθεί ενα κεντροαριστερό σχήμα. Μετα την εποχή Σημίτη, το πακετάκι μας τελειωσε. κανείς από τα στελεχη αντελήφθη το παραμικρό. Τώρα τρεχουν και δεν φτάνουν. Το ΠΑΣΟΚ εχει κανει τον κυκλο του . Πρέπει για να επιβιώσει ,α να αναθεωρήσει τα πάντα

 6. Τήν Αλέκα τήν είδατε;
  Έδωσε και οδηγίες στούς μαντρωμένους, πώς να βλέπουν , πώς να ακούν . τέτοια.
  Εμένα δέ με τρελλαίνει πού το 2007 κυβερνάει ο Καραμανλής.
  Μέ τρελλαίνει πού το 2007 υπάρχουν 30αρηδες και 20αρηδες πού τους κανει μαθημα η αλέκα.
  …………Άμα σάς πούνε αυτό ,, θά πειτε αυτό.
  ……….. θά πείτε δε σάς χρωστάμε , εσεις χρωστάτε στή μάνα μας στόν πατέρα μας , έτσι θά πειτε .
  Ίσως γιαυτό λαχτάρησε τόσο πολύ η η αλέκα και ξαναέβγαλε διάγγελμα σουμπκομανταντε ,
  …..ΈΣΕΙΣ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΜΑΣ ..ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΔΕ ΣΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ..ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΛΛΙΟΤΡΑΒΙΟΥΝΤΑΙ.
  Αλέκα μου, ξέρεις κάτι που δέν ξέρει ούτε το πασόκ;

 7. Ναι, Ξέρω και παραξέρω.
  Το πασοκ θα γίνει 1000 κομμάτια ,αυτή ήταν η συμφωνία.
  Βρέ ού να μου χαθείς πασοκε συνομοσιολόγε!
  Εχετε γίνει πιό δεξιοί και απο τον Κ.Ο.Κ. και το
  παίζετε γκεβάρες, Βρε ούστ!

 8. Πάντως του στραβού το δίκιο να το λέμε: Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή δίνει μία σκληρή μάχη κατά του δικομματισμού

 9. (ο συγγραφέας δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Βενιζέλο. Γραφεί την προσωπική του γνώμη.)
  Επειδή κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τι πραγματικά έγινε την Κυριακή…
  Λοιπόν όσοι έκοβε το μυαλό τους είχαν αντιληφθεί ότι από την Παρασκευή 14-9 το αποτέλεσμα είχε κλειδώσει υπέρ της Ν.Δ. με διαφορά άνω των 3 ποσοστών. Μόνο στο επιτελείο του κ. Παπανδρέου βαυκαλίζονταν ότι αυτό δεν συμβαίνει. Προσέξτε όχι ότι δεν το ξέρανε αλλά … κάνανε ότι δεν το βλέπανε!!!! Εδώ τα στελέχη της Ν.Δ. πίνανε τα ούζα της νίκης από το Σάββατο και είχαν κλειδώσει το αποτέλεσμα και στην Χαριλάου Τρικούπη … αγρόν ηγόραζαν.
  Παρόλα αυτά, και ενώ από τις 4 το απόγευμα της Κυριακής άρχισαν να καταφτάνουν στα επιτελεία των κομμάτων τα πρώτα αποτελέσματα, στην Χαριλάου Τρικούπη ανέμεναν το … ευτυχές γεγονός. Και ανέμεναν …. Και ανέμεναν…
  Και έρχεται 7 η ώρα και ανακοινώνονται τα exit polls και φαίνεται μια διαφορά άνω των τριών ποσοστιαίων μονάδων αλλά από τη Χαριλάου Τρικούπη … η σιωπή των αμνών. Και περιμέναμε …. Και περιμέναμε … φευ!
  Κατεβαίνει ο Βενιζέλος και λέει στο «πρόεδρο» ότι θα πάει στο Υπ. Εσωτερικών να βεβαιωθεί για το αποτέλεσμα. Γιατί άλλα μηνύματα είχανε από τα μέλη στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα. Εδώ βγάζανε το ΠαΣοΚ 4 μονάδες πίσω από τη Ν.Δ. και ο «πρόεδρος» έψαχνε στο laptop που χάνουμε… και περιμέναμε … και περιμέναμε…
  Έχει πάει 12 το βράδυ, το ΠαΣοΚ είναι ο μεγάλος χαμένος και ο «πρόεδρος» … άφαντος!!! Ρε θα βγει να κάνει δήλωση; Μπααααα!!! Συσκέπτονταν με τον … εαυτό του!!! Και ο Καραμανλής περίμενε να βγει ο Γιώργος να κάνει δηλώσεις για να πάει στο Ζάππειο και αυτός στο τέλος, ως έπρεπε. Αλλά ο Γιώργος πουθενά. Επί 7 ώρες το ΠαΣοΚ δεν υπήρχε…
  Και τελικά ο Καραμανλής βαρέθηκε να περιμένει τον «πρόεδρο» και σηκώθηκε να πάει στο Ζάππειο. Και ω! του θαύματος. Νάτος! Ο Γιώργος! Έχει γράψει μια δήλωση μόνος του, την διάβασε απλώς στα μέλη 5 λεπτά πριν βγει και μετά από μια τόσο βαριά ήττα … έθεσε τον εαυτό του στην επιβεβαίωση των μελών !!!
  Ούτε ένα συγχαρητήρια στον Καραμανλή, ούτε μια παραίτηση, ούτε μια αυτοκριτική. Το ΠαΣοΚ βούλιαξε και ο καπετάνιος που το έριξε στο παγόβουνο ζητά από πλήρωμα και επιβάτες να του πουν αν θέλουν να παραμείνει καπετάνιος. Που; Στο ναυάγιο;
  Και εκείνες τις ώρες που έπρεπε να εμφανιστεί σαν ηγέτης, και να λάβει τις ευθύνες του, αυτός κρυβότανε και κοιτούσε πως δεν θα χάσει την υποστήριξη των παρατρεχάμενών του!!! Λίγος, πολύ λίγος….
  Ε! καλά έκανε ο Βενιζέλος που πήγε στο Ζάππειο και έκανε δηλώσεις. Κάποιος έπρεπε να πει στον κόσμο που εκείνο το βράδυ είδαν το ΠαΣοΚ να βυθίζετε ότι πρέπει να προχωρήσει και να συνεχίσει. Όχι τις βλακείες που έλεγε ο «πρόεδρος» στο μήνυμά του, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι όχι μόνο δεν ξέρει τι λέει αλλά δεν ξέρει και τι να κάνει στις κρίσιμες στιγμές… ότι δεν αντιλαμβάνεται το ελληνικό πολιτικό προσκήνιο και παρασκήνιο. Και εν τέλει ότι … δεν κάνει ρε φίλε! Δηλαδή επειδή ο Χατζηπαναγής έπαιζε μπαλάρα, θα πρέπει και ο γιος του να κάνει το ίδιο;
  Και όσο για τις εφημερίδες, τον Γιώργο τον στηρίξανε ακόμη και την Κυριακή που τα αποτελέσματα της ήττας ήταν γνωστά σε όλους του παροικούντες την Ιερουσαλήμ… πλην του «προέδρου». Όταν όμως αντιλαμβάνεσαι το βράδυ των εκλογών ότι ο άνθρωπος αυτός είναι όχι μόνο λίγος αλλά και ανίκανος να χειριστεί τα πράγματα… τότε πας παρακάτω!!! Ε! τα κουτσά άλογα δεν τα κρατάς ούτε για επίδειξη…

 10. Παιδιά συγχαρητήρια ! Τέλεια και αυτή η παρέμβαση! Όπως είπε και ο πρώτος φίλος (ξανά)πήραμε τη δόση μας !!!
  Στο ΠΑΣΟΚ ή κατάσταση έχει πλάκα !
  Ο Γιωργάκης θυμίζει έντονα τον ήρωα του φιλμ Τελευταίος Αυτοκράτορας (κηπουρός στο τέλος).
  1. Δεν θέλει να είναι (ούτε είναι) αυτό που η μαμά του του είπε ότι είναι.
  2. Ήρεμη δύναμη = αργώ να καταλάβω κι όταν καταλάβω τα φώτα σβήνουνε
  3. Εμπιστεύομαι μόνο συγγενείς και συμβούλους στην Απαγορευμένη Πόλη
  4. Τελείως ΚΙΝΕΖΟΣ. Π.χ1 2,5 Μ στρέμματα καμένα + 75 νεκροί, Αντίδραση = μελαγχολικό χαμόγελο και βλέμμα στον ορίζοντα
  Π.χ2 Συμπαθής γριούλα του φιλά το χέρι και του λέει «γιώργο άλλαξε τα όλα», Αντίδραση = μελαγχολικό χαμόγελο και βλέμμα στον ορίζοντα

  Ο ΑΛΛΟΣ ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ σαν τον Σβαρτσενεγκερ στον Κόναν που το μόνο που λέει σε όλο το έργο με άπταιστα αγγλικά είναι «I WANT MY KINGDOM WHICH I BE PROMISED»
  Γυαλίζει το μάτι του ! Μόνο το Χριστόδουλο (Θου Κύριε) έχω δει τόσο παθιασμένο με την εξουσία.
  Λες και η ΕΞΟΥΣΪΑ είναι κάποια που του χρωστάει λεφτά και την κυνηγάει τσατισμένος στα Εξάρχεια. Προτείνω να τον κάνουμε ΠΡΟΕΔΡΟ του Blog μπας και ηρεμήσει.

  ΑΑΑ! Το τελευταίο με τον Τοτό. Τους πολιορκούν τα εκδοτικά συμφέροντα και αυτοί αντιστέκονται. Λοιπόν, για να γελούν οι νεότεροι και να ξεκαρδίζονται οι παλιότεροι :
  Μαρούδας = Υπουργός ΠΑΣΟΚ1 και έμμισθος του ΔΟΛ
  Καψής = Υπουργός ΠΑΣΟΚ1 και έμμισθος του ΔΟΛ
  Ρωμαίος = Υπουργός ΠΑΣΟΚ1 και έμμισθος του ΔΟΛ
  Μικρούτσικος= Υπουργός ΠΑΣΟΚ1 και έμμισθος του Μεγάρου Μουσικής Λαμπράκη
  Ευθυμίου = Υπουργός ΠΑΣΟΚ2 και έμμισθος του ΔΟΛ
  Ψυχάρης = Διοικητής Αγίου Όρους (!)
  ΠΑΝ-ΠΑΝ = Πρόεδρος ΕΡΤ και έμμισθος ΜπόΜπολα
  Γιαννόπουλος = Υπουργός ΠΑΣΟΚ1+2 και μπατζανάκης του Τεγόπουλου.

  Και πάλι μπράβο !

 11. Σαλατούλα, η επικαιρότητα δεν είναι πάντα αυτή που λένε τα κανάλια και οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων.
  Επικαιρότητα είναι αυτό που εμείς επιλέγουμε ως σοβαρό και το αναδεικνύουμε ως πρώτο… πιάτο (συνήθως πρώτο πιάτο είναι η σαλάτα).
  Τι λες λοιπόν; Μήπως να ορίσεις εσύ την επικαιρότητα και να τη σατιρίσεις;

 12. Χαχαχα αυτή την τέλεια ανάλυση για τα αίτια που οδήγησαν την «υπερ-δημοκρατική» και «σουπερ-ντουπερ-προοδευτική» παράταξη σε ήττα θα την κάνω ακόμα πιο τέλεια προσθέτοντας ένα ακόμα αίτιο.

  Το χαιρετισμό του Γιωργάκη του εγκλωβισμένου από χιόνια αυτοκινήτου όπου κανείς όμως δεν ήταν μέσα. Αυτό οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο Γιωργάκης δεν βλέπει καλά με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε αν θα μας πάει μπροστά ή θα μας ρίξει σε κανέναν γκρεμό. Οι χαρακτηρισμοί «στραβούλιακας», «γυαλάκιας» και «γκαβός» από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους δεν άργησαν να έρθουν.

 13. Σαλάτα τα θέλουμε σε άλμπουμ τυπωμένα.
  Κάτι για να στείλουμε τις γιορτές σε
  ορισμένους αμετανόητους εις το εξωτερικόν…
  Διότι την καζούρα πολύ εμίσησαν…

 14. «ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ….ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΒΘΡΩΠΟ…..ΒΑΛΤΟΝ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ»…..χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα…….παιδιά το βλέμμα του Βενιζέλου καθώς γύρισε να δει ποιός του έριξε την φράπα το προσέξατε????μετά είδε τις κάμερες και φώναζε αφήστε τον άνθρωπο…..χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα…………..

 15. 1)συμφωνο με το οτι το πρασινο ταυτιζεται με τον αιωνια 2ο βαζελο
  2)ξεχασες να γραψεις οτι και ο αρκουδος ειναι αντιτουριστικός

 16. ουάου!
  Αλέκα;
  αρ γιου τόκιν του μί;
  Άν τό είδαμε λέει;Αυτό δέν ήταν βλέμμα.
  όποιος ψαρεύει, έχει δεί σμέρνα από κοντά;

 17. Δράττομαι της ευκαιρίας και μιας που γνωριστήκαμε ζητώ τη φιλοξενία σας για να γράψω ένα γραμματάκι που θέλω:

  » ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

  Προς κο Πρόεδρο, υποψήφιο Πρόεδρο και λοιπά στελέχη ΠΑΣΟΚ

  Κύριοι

  Επειδή διατηρώ τη φρούδα ελπίδα ότι κάποιοι εξ υμών ψάχνουν να βρουν τι γίνεται και ίσως κρυφοκοιτάνε και τα blogs σας απευθύνω την παρούσα από αυτό το χώρο:

  ΕΙΣΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ
  Και ο ένας που έχει γαντζωθεί στην καρέκλα και κλωτσάει αυτούς που τον τραβάνε από τα πόδια και ο άλλος που περνούσε τυχαία από το Ζάππειο, είδε ξαφνικά κάτι κάμερες και λέει ας μιλήσω τώρα, που να περιμένω μέχρι αύριο, και όλοι οι υπόλοιποι που βγαίνετε στα κανάλια και μαλώνετε σαν τα σκυλιά. Όλοι ξέρουμε ότι στα κόμματα υπάρχουν έριδες και μαχαιρώματα, αλλά τέτοιο δημόσιο ξεβράκωμα δεν έχει ξαναγίνει. Δηλαδή όταν βγάλετε πρόεδρο πως θα τον υποστηρίξετε, όποιος και να είναι, που τώρα ο ένας είναι άχρηστος και ο άλλος έχει μαζί του τα συμφέροντα? Κάτι χαζούς σας εμένα που σας ψήφισαν μας έχει πάρει ο κόσμος στο ψιλό και έχουν και δίκιο. Αν με ξαναδείτε να με γράψετε. Και να μην τα βρω με το ΣΥΡΙΖΑ στο Λεβέντη το δίνω, εσάς δεν σας το ξαναδίνω. Και επειδή έχετε ένα πρόβλημα στην ανάγνωση μηνυμάτων εκλογικής βάσης, σας το δίνω περιγραφικά: Όταν σας βλέπουμε στην τηλεόραση να μαλλιοτραβιέστε, βγάζουμε τις παντόφλες και σας μουντζώνουμε με τα πόδια, γιατί με τα χέρια μουντζώνουμε τις φάτσες μας που σας ψήφισαν.
  Αυτά και αντίο

  Μετά καμίας εκτιμήσεως
  Εκλογεύς»

 18. theiko blog!

  stin teleutaia eikona omws to endiaferetai me ai kai oxi me e.

 19. Γεια σας λεβεντόπαιδα!

  Η ανομβρία, μετά την ελληνική φύση, έπληξε και το καταπράσινο ΠΑΣΟΚ. Καθώς, το λοιπόν, έχει καιρό στο κόμμα να «βρέξει καρέκλες» (υπουργικές, επιτροπών κ.ο.κ.), αυτές έγιναν ένα ακόμα είδος προς εξαφάνιση και τώρα πλακώνονται οι καρεκλοκένταυροι (μυθική διασταύρωση χοντρόπετσων γαϊδουριών και ανθρωποειδών) ποιος θα κάτσει στην πρώτη τη τάξει του κόμματος. Αυτό που δεν βλέπουν όμως, ή δεν θέλουν να δουν, είναι το τι καρέκλα είναι η λεγάμενη. Γιατί, το ΠΑΣΟΚ του «έξω οι βάσεις» και της λαϊκής κυριαρχίας έχει γίνει από καιρό μία παράταξη Πρώτο Τραπέζι Πίστα που προσβάλλει τη νοημοσύνη μας και την αισθητική μας χειροκροτώντας τους τραπεζικούς, μεγαλοεργολαβικούς και λοιπούς λαμόγιους αοιδούς. Άρα, ας πάρει την πρώτη θέση στο τραπέζι τους όποιος θέλει. Εμείς, να ευχόμαστε τα αγωνιστικά γαρύφαλλα που κάποιος κόσμος απόθεσε όλο ελπίδα σε αυτό το κόμμα και αυτοί τα έκαναν ιπτάμενα εικοσάευρα στα μπουζούκια, να μαζευτούν πολλά μαζί και να τους φτιάξουν ένα πολύ ωραίο πολιτικότατο κηδειακό στεφανάκι. Και, κύριοι του «ΝΔ PALACE», άντε και στα δικά σας!

 20. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αλλάξει και γιατί η χώρα δεν έχει μέλλον:www.sofistis.wordpress.com

 21. Ίσως χρειάζεται ο τρίτος πόλος για να ξεφύγουν εύκολα κάποια στελέχη από την ουδετερότητα που επιβάλει ο φόβος τους απέναντι στο ΓΑΠ και η αγαρμποσύνη του Ben… !

  Ο τρίτος πόλος θα λειτουργήσει ως σκαλί στην κίνηση των ουδέτερων προς το Βενιζέλο καθώς θα πιστοποιήσει ότι χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας το ΠΑΣΟΚ.

  Θα λειτουργήσει ως λιπαντικό για να γλιστρήσει το κόμμα εύκολα και ανώδυνα προς Θεσσαλονίκη μεριά

  Σε κάθε περίπτωση δηλαδή θα λειτουργήσει εις βάρος του ΓΑΠ και αυτό είναι μάλλον καλό για το ΠΑΣΟΚ και την ενότητα του μετά από την αναμενόμενη ήττα.

 22. Μην στεναχωριέσαι Γιωργάκη.
  Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά σας θά’ναι.
  Γαμω την ατυχία μου…

 23. Ο φίλος Kalamos έγραψε πιο πανω για τον Βενιζέλο:
  «Γυαλίζει το μάτι του ! Μόνο το Χριστόδουλο (Θου Κύριε) έχω δει τόσο παθιασμένο με την εξουσία.»
  Δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω 1000% με αυτό που λέει. Αλλά το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται Σκωτσέζικο ντουζ τις τελευταίες μέρες:
  Μετά τον εφιάλτη της εκλογής του Βενιζέλου και της πιθανής του ανόδου στην εξουσία, έρχεται ένα από τα μεγαλύτερα ανέκδοτα της 10ετίας: Η φημολογούμενη υποψηφιότητα της Διαμαντοπούλου!!!
  Ως τι ρε παιδιά να έρθει αυτή? Τι έχει σπουδάσει? Ποια τα προσόντα της? Τι προϋπηρεσία έχει? Αφισσοκολήτρια του ΠΑΣΟΚ στα νιάτα της?
  Το μόνο πράγμα για το οποίο ίσως να την θυμάται κάποιος, ήταν όταν πριν κάμποσα χρόνια, είχε την φαεινή ιδέα… ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!
  Δηλαδή, το επόμενο βήμα ποιο θα είναι? Να βάλουμε Υπουργό Πολιτισμού τον… Αλλάριχο τον Γότθο?
  Μη χειρότερα…

 24. Το επόμενο βήμα σύμφωνα με τα όνειρά της είναι να γίνει βασιλικότερη του Μπλέρ στο κ*λογλείψιμο στην πατρίδα των πατρίδων αμμουεερικήή και γενικώς να γίνει το νέο αγγλοσαξωνικό τσιάουα
  των επιχειρηματιών με την παιδεία του suv, του golf, της μμπισίνας και του viagra.

 25. Πολύ καλό της Διαμαντοπούλου με τη Θάτσερ και του Αθανασάκη. Ξέχασες το άλλο ιστορικό ονομα όμως του …Πάγκαλου

 26. Tι…? Παίζει να βάλει και ο Πάγκαλος υποψηφιότητα?
  Δεν θα το αντέξω αυτό!
  Άσε που αυτός μετράει για… 2 και θα μαζέψει πιο πολλούς ψήφους! 🙂

 27. Διακρίνω μια έκπτωση στην ποιότητα και διαφορά στο προφίλ των άρθρων του blog τον τελευταίο καιρό. Μήπως η συγγραφική ομάδα έκανε την δουλειά της και την έκανε? Λέω εγώ τώρα!

 28. Μήπως βασικά είσαι ΚΚΕς και δεν σου άρεσε το ποστ για το ΚΚΕ που είναι μετα από αυτό και αποφάσισες να τα χώσεις στο προηγούμενο για το ξεκάρφωμα? Λέω εγώ τώρα!

 29. Πιθανώς έβγαλες το συμπέρασμα ότι είμαι ΚΚΕς από το ψευδώνυμό μου. Δεν είσαι καλός στην ίντριγκα. Λες να έκανα όλη αυτή της σκέψη που ανέλυσες και να έβαζα ψευδώνυμο redshift; (doh!). To red shift έχει σχέση με την φυσική και όχι με την πολιτική.
  Ίσως φάνηκα προκλητικός όταν ανέφερα ότι «η συγγραφική ομάδα έκανε την δουλειά της» κάτι που δεν ήταν στις προθέσεις μου, και το παίρνω πίσω γιατί δεν έχω ενδείξεις για κάτι τέτοιο. Πάντως αντικειμενικά υπάρχει και έκπτωση στα κείμενα και αλλαγή στο προφίλ τους.

 30. Στις 16/9 με τα πρώτα αποτελέσματα συνέβη στο ΠΑΣΟΚ αυτό οπού από το ’96 ήταν αναμενόμενο. Κερασάκι η τελευταία τριετία με το ντελίριο της τηλεοπτικής δικομματικής δημοκρατίας την οποία ξεκίνησε, στην οποία έπαιξε κι ενίσχυσε με αποτέλεσμα την έκπτωση του πολιτικού πολιτισμού.
  Δεμένο στο άρμα του νεοφιλελευθερισμού το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που ξεκίνησε το έργο της ΝΔ(ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ,ασφαλιστικό,παιδεία,εργασιακά δικαιώματα,ρατσισμός)
  Κάτω από την πίεση και τον αγώνα του (φοιτητικού) κινήματος(στο οποίο συμμετείχε στην καλύτερη περίπτωση ως παρατηρητής)ως κέντρο στη μάχη της συνταγματικής αναθεώρησης απο πλευράς της ΝΔ η οποία παρουσίασε τις αναχρονιστικές άγριες διαθέσεις για αυταρχική πολιτική εξουσία, όπου εγκαινιάστηκε με τις υποκλοπές, του κουμπάρους , τους νταβατζήδες και τα αν-ομολόγητα ομόλογα το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε την τελευταία στιγμή να σταματήσει το αντιπολιτευτκό σιγοντάρισμα(βλ.και σκανδαλολογία) στα ουσιώδη της κυβερνητικής πολιτικής. Εν όψει εκλογών θέλησε να »πλησιάσει» με μιντιακά τρυκ και χωρίς πρόγραμμα εκείνο το κομμάτι του κινήματος (κυρίως νέοι)που γνώριζε ότι θα πορευθεί αριστερά. Ουσιαστικά όμως ποτέ δεν το είχε ή το είχε χάσει από καιρό.
  Εξετάζοντας με όρους καθαρά και χυδαία επικοινωνιακούς το »τηλεοπτικό κύρος» του Γ. Παπανδρέου ήταν κατώτερο από του Κ.Καραμανλή, άσχετα κι αν οι δυο κρατάνε από γενιά(ένα ακόμα μειονέκτημα για τους αγωνιστές νέους).
  Μετά το σπαρταριστό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής έγινε κατανοητό το μέγεθος της ήττας και ότι έννοιες όπως σοσιαλισμός, κίνημα δεν είναι οδοντόκρεμα ούτε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος. Οι πολίτες έχουν σκέψη και άποψη ακόμη και μετά το καμμένο φαγητό της τηλεδημοκρατίας.
  Ότι ο κύκλος της σοσιαλδημοκρατίας κλείνει τόσο εδώ πόσο μάλλον και νωρίτερα στην Ευρώπη ήταν ένα γεγονός που το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του έπρεπε να το είχαν αντιληφθεί πολύ πριν τις εκλογές. Τότε ωστόσο άλλα »σημαντικότερα» προείχαν όπως η ανάδειξη του Διαδόχου.
  Αν το ΠΑΣΟΚ είχε προεκλογικά αίσθηση αυτογνωσίας και αυτοκριτικής θα έπρεπε να προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις με τον αέρα του ’81 και με τα μάτια στον παλμό του κινήματος. Θα έπρεπε να προχωρήσει σε γενναίο άνοιγμα προς τον ευαισθητοποιημένο χώρο τόσο της ριζοσπαστικής αριστεράς και της οικολογίας όσο και του αυτιστικού ΚΚ. Θα έπρεπε να προβλέψει και να συζητήσει σοβαρά τη συνεργασία με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς μέσα από την οποία θα έβγαινε και το ίδιο ανανεωμένο. Το »ιταλικό μοντέλο» θα μπορούσε να επιχειρηθεί ανάλογα χρονικα και με πιο ριζοσπαστικούς όρους συνεργασίας.
  Την επόμενη μέρα ξεκίνησε ο απολογισμός καθώς και ο εσωκομματικός πυρετός για την προεδρία μέσα στα πλαίσια μιας επανάληψης του τηλεοπτικού επισοδείου προσωποκεντρικής θεώρησης με σκοπούς ιαματικούς.
  Μπορεί αυτή να είναι η αρχή ενός νέου ξεκινήματος όπου μέσα από το νέο ηγετικό πρόσωπο(το παλαιό φρεσκαρισμένο κατόπιν λαικής εντολής, πιο ευτραφές ή ελκυστικό) θα βρεθεί το χαμένο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ με τις επιτροπές βάσης, τα ισχυρά συνδικάτα, τα δημιουργικά συνέδρια, το λαικό έρισμα;
  Πιο επιτυχής για την επιβίωση του ΠΑΣΟΚ θα μου φαινόταν το άνοιγμα προς τα αριστερά κατά το πρότυπο αρκετών ευρωπαικών χωρών με ΄πρόγραμμα που θα δίνει έμφαση και θα διεκδικεί αιτήματα του ευρύτερου ριζοσπαστικού κινήματος όπως κατοχύρωση εργασιακών,ασφαλιστικών,κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων όπως 35ωρο πενθήμερο 7ωρο, βασικός μισθός>1000Ε,ενδυνάμωση των ασφαλιστικών ταμείων, φορολογικό σύστημα ανάλογο του Σουηδικού, προυπολογισμός για δημόσια δωρεάν παιδεία>10%, σοβαρές και συστηματικές προτάσεις πρόληψης για την προστασία των δασων, νομιμοποίηση όλων των μεταναστών μέχρι και σήμερα χωρίς όρους και προυποθέσεις, διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας ή συνεργασίας αυτών σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, ισάριθμη εκπροσώπηση μεταξύ ανδρών-γυναικών στο κοινοβούλιο(να κάτι με το οποίο θα μπορούσε να ασχοληθεί η κυρία Διαμαντοπούλου αν όχι με το υπουργείο παιδείας),βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος και γενικότερα των θεσμών(άριστος για αυτή τη δουλειά θα ήταν ο Βενιζέλος με υφύπουργο κάποιαν, κάποιον από τους φοιτήτριες, φοιτητές του), ενίσχυση και συνεργασία στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ ως βασικός παράγοντας γεω-στρατιγικής σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου και βοήθεια στη ευρωπαική μεταναστευτική πολιτική(ο πλέον ικανός για αυτό το πόστο είναι ο Γ. Παπανδρέου).
  Όσον αφορά στην ηγεσία γιατί όχι ο Λαλιώτης.
  Στο αλφαβητάρι του οράματος τα όποια βραχυπρόθεσμα μικροκομματικά συμφέροντα βλάπτουν τις προσπάθειες του κινήματος για ισότητα, αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: