Μετεκλογική κινητικότης

18 Σεπτεμβρίου 2007 στο 4:02 μμ | Αναρτήθηκε στις πίσω σκέψεις, αριστερά, νέα διακυβέρνηση, pasok | 91 Σχόλια

Συνεχίζονται κανονικά οι γενναίες και θαρραλέες μεταρρυθμίσεις, μετά την ανανέωση της λαϊκής εντολής στην κυβέρνηση Καραμανλή. Το δημόσιο θα προσλαμβάνει μόνο ενοικιαζόμενους με δεκαπενθήμερες συμβάσεις και 550 ευρώ ανασφάλιστα, στα Πανεπιστήμια εξετάζεται μια ήπια στρατιωτικοποίηση με επαναφορά της πρωϊνής προσευχής, της στολής εξόδου και του καψονιού ώστε να απομονωθούν οι ταραξίες, οι συντάξεις των 480 ευρώ θα παραμείνουν σταθερές προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία, ενώ όσοι μένουν στις άγονες γραμμές θα εξακολουθήσουν να βλέπουν καράβι κάθε δεύτερο Πάσχα καί τον Δεκαπενταύγουστο. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, με την κατάργηση του βασικού μισθού, των αδειών και της αποζημίωσης, που ήταν μέσα στη λαϊκή εντολή, στις τελευταίες σελίδες με πολύ ψιλά γράμματα, μαζί με τα σημεία σέρβις, τους αντιπροσώπους της επαρχίας και τις παρενέργειες.

1
Στην πρώτη μετεκλογική συνέντευξη του, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει όσα δεν πρόλαβε προεκλογικά

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού, διαπιστώνοντας ότι η τακτική που ακολούθησε όλο αυτό το διάστημα, επικεντρώνοντας την προσπάθεια του στο να αποκρύπτει ότι οι διαφορές του με τη Νέα Δημοκρατία είναι ανύπαρκτες, δεν δημιούργησε ρεύμα συσπείρωσης των ψηφοφόρων. Ως εκ τούτου, αναζητείται πλέον μια διάδοχη λύση, που να μπορεί να το αποκρύψει πειστικότερα. Πρόβλημα υπάρχει και επί της διαδικασίας, αφού οι καταστατικές προβλέψεις -ο πρόεδρος εκλέγεται από τον λαό δια βοής και μετά διορίζει κατά το δοκούν όλα τα όργανα, τα οποία συγκαλούνται μόνο για τηλεοπτικούς λόγους- δεν παρέχουν εγγυήσεις δημοκρατικής λειτουργίας πράγμα που μέχρι σήμερα δεν είχε απασχολήσει κανέναν. Παρών για την διαδοχή έχει δηλώσει ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος υποστηρίζεται από όλα τα στελέχη που πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει κοινωνική στροφή και να αποκτήσει ξανά το παραδοσιακό του πρόσωπο, από όλα τα στελέχη που θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αλλάξει ριζικά και παραμένει προσκολλημένο στο παραδοσιακό του πρόσωπο, από όλα τα στελέχη που θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έρθει σε ρήξη με την αντίληψη του Σημιτισμού, και από όλα τα στελέχη που θεωρούν ότι πρέπει να αξιοποιήσει το κεφάλαιο της διακυβέρνησης Σημίτη. Έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια πολιτική και προγραμματική ανασυγκρότηση, που θα δίνει σαφέστερο πολιτικό στίγμα, σε αντίθεση με την ανυπαρξία προγράμματος και σχεδίου που χαρακτηρίζει τη δεξιά και τη συντήρηση.

2
Ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάζει τις θέσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα, σε περιοδικό που ενδιαφέρθηκε σχετικά

Θετικό κλίμα και στην Αριστερά. Το ΚΚΕ σε μια εορταστική ανακοίνωση τονίζει ότι για να είναι περισσότερο εφικτή η προώθηση της αναστολής της νεοφιλελεύθερης επέλασης των αντιλαϊκών μέτρων, πρέπει να οξυνθεί η πάλη κατά του οπορτουνισμού διότι πάει να σηκώσει κεφάλι και προειδοποιεί μην τολμήσει κανείς και αθροίσει τα ποσοστά του με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα του υποβάλλει μηνύσεις. Το ΚΚΕ εκτιμά οτι πήγε εξαιρετικά καλά η συνεργασία του με μία εξαμελή ομάδα της ευρύτερης αριστεράς, πράγμα που επιβεβαιώνει την πολιτική συμμαχιών του και βάζει γερές προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός ευρύτερου πλατιού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία της λαϊκής οικογένειας.

3
Η Αλέκα Παπαρήγα, προτίμησε να μιλήσει σε ένα περιοδικό εργαζομένων

Ευφορία επικρατεί και στον Συνασπισμό, για την άνοδο των ποσοστών, αλλά και για την έδρα που κατέλαβε τελικά στο Ηράκλειο ο Αλέκος Αλαβάνος, με σουτ από την γραμμή της μεγάλης περιοχής, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

4
Έμφαση στην παρέμβαση στη νεολαία δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος στο ΛΑΟΣ επικρατεί ευφορία αφού το κόμμα όχι μόνο κατάφερε να μπει στη βουλή αλλά και άφησε εκτός βουλής το εθνικιστικό και θρησκόληπτο κόμμα του κυρίου Παπαθεμελή, που δημιουργούσε σύγχυση στους καταναλωτές, πουλώντας τα ίδια προϊόντα, σημαίες, Μακεδονίες, Βουκεφάλες και εικoνίτσες της Παναγίας. Από την άλλη δεν μπορούν να κρύψουν και την ανακούφιση τους που στους εκλεγμένους βουλευτές δεν περιλαμβάνονται ακραίοι και γραφικοί, αλλά μόνο μετριοπαθείς ρατσιστές, οπαδοί της επαναφοράς της θανατικής ποινής και της εισβολής στα Σκόπια. Τέλος, επιβεβαιώνοντας ότι το ΛΑΟΣ απευθύνεται σε όλο το φάσμα των ελλήνων, από την 17Ν μέχρι το κέντρο, στην βουλευτική του ομάδα συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί επαναστάτες, δηλαδή άνθρωποι που υποστήριξαν την επανάσταση της 21ης Απριλίου και έχουν δημοκρατικές περγαμηνές υπηρετώντας την επόμενη περίοδο την Ελληνική δημοκρατία που καταλύθηκε 7 χρόνια αργότερα. Ο εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν βελτιωθεί στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τα οποία ανησυχεί ιδιαιτέρως, το ΛΑΟΣ, ενώ ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι στη χώρα πρέπει να παραμείνουν μόνο όσοι μετανάστες μας χρειάζονται για εργασία, γιατί και την δουλεία εμείς οι έλληνες την ανακαλύψαμε.

6

Στους 3 Τροχούς η συνέντευξη του Γ. Καρατζαφέρη, γιατί θέλει το άκρο να κρυφτεί κι χαρά δεν το αφήνει.

Advertisements

91 Σχόλια »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. RESPECT! το εννοώ…

 2. Ωραίο! Ειδικά το «δωρεάν αφίσα Γιώργος Πάντζας» έγραψε!

 3. Αυτό που μου κατάλαβα από το μετεκλογικό σκηνικό είναι ότι για την εκλογή της ΝΔ και την πτώση του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται αποκλειστικά ο Γιωργάκης, τον οποίο κανένας από το ΠΑΣΟΚ δεν χώνευε και τους τον φόρτωσε ο Σημίτης πριν φύγει ενώ αυτοί δεν τον ήθελαν, και για αυτό ο κόσμος ψήφισε ΝΔ, ενώ αν δεν ήταν ο Γιωργάκης και ήταν κανας άλλος ο κόσμος δεν θα έβλεπε την ώρα να ξαναδεί τον Λαλιώτη και τον Κουλούρη και όλη τη γνωστή παρέα στην εξουσία. Εξάλλου είναι γνωστό ότι ο Γιωργάκης έκανε πάντα του κεφαλιού του στο κόμμα. Ευτυχώς όμως τώρα ήρθε ως άλλος Σούπερμαν ο Βενιζέλος να σώσει το κόμμα αλλά και την Ελλάδα γενικότερα, ο οποίος επέδειξε κατά την έναρξη της διαδικασίας διαδοχής ήθος και σεβασμό προς τον κομματικό σύντροφο ανάλογο με αυτό που έδειχνε προς τις φοιτήτριες της Νομικής όταν ήταν καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου

 4. Το εξώφυλλο του «Άστρα και Όραμα» είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

 5. Φοβερό το ποστ!
  Μπράβο ρε σεις

 6. Ο αυτοσαρκασμός θα μας σώσει όλους! Γέλασα με τη ψυχή μου με την αφίσα Γ. Πάντζας.
  Είστε αξιαγάπητοι.
  Συγχαρητήρια στη μπάντα SYRIZA, έσωσαν τη βραδιά. Τελικά δεν θα μάθουμε ποτέ να διαλέγουμε headliners.
  🙂

 7. Μέχρι να βάλει το σουτ από τη μεγάλη περιοχή, κοντέψαμε να φάμε τα νύχια μας από την αγωνία!

  [Διαμαρτυρία: Η Ασημίνα και ο Κουράκης πού είναι; Οεο!?]

 8. Business as usual?
  Τι είχες γιαννη τι ειχα πάντα;;….μοιράστηκαν τα υπουργεία.
  Ο Σουφλιάς παραμένει στο πατροπαράδοτο πόστο του ΠΕΧΩΔΕ. Τα έργα πνοής της Ιονίας έχουν καθυστερήσει και πρέπει να μην χάνουμε χρόνο με ανώφελες διαδικασίες. Business as usual. Για υπουργείο Περιβάλλοντος ούτε λόγος.
  Θα κοιμηθούμε τον ύπνο του δικαίου μέχρι τις πλημμύρες του Οκτωβρίου ή μήπως πρέπει να γίνει κάτι μαζικό να θυμηθούμε τι ζητούσαμε πριν μερικές βδομάδες;

 9. Μετεκλογική κινητικότης (σαλάτα εποχής)

  ..και καταπληκτικά εξώφυλλα περιοδικών, αυτή τη φορά 🙂

 10. είσαστε εντελώς απαράδεκτοι! θέλετε το κακό μας σα τον καραμανλή…
  ο Αλαβάνος με τατουάζ και ροζ καπελάκι το ένθετο Πάντζα και η παπαρήγα εμακ είναι απίθανα!
  Σαλατα για κυβέρνηση και όλα θα πάνε καλά!

  ΥΓ το ΄τρομακρατικό σύνθημα «τα χειρότερα έρχονται» του κκ αξίζουν ένα σκίτσο απο μόνο του τι λέτε;

 11. @Κατερίνα
  έτσι όπως τα λες είναι! Πραγματικά με τα μυαλά που κουβαλάνε, στις επόμενες εκλογές θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να πάρει ακόμα -10%.
  Τα «χώνουμε» στον Γιωργάκη, αλλά όταν τον βλέπεις δίπλα σε Λαλιώτη, Σκανδαλίδη, Πάγκαλο (αυτός κιόλας μετράει για 2), Τσοχατζόπουλο, Διαμαντοπούλου και -ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ- Βενιζέλο… τότε μια χαρά παιδί δείχνει ο Γιωργάκης! Αστέρι είναι!!!
  Κάποιος θα πρέπει να το πει αυτό στους υπόλοιπους.
  Όσο για τον Βενιζέλο… τρέμω μην τυχόν και κυβερνήσει ποτέ αυτός ο άνθρωπος! Τον είδατε στην τηλεόραση την Κυριακή το βράδυ? Δεν είχε καλά-καλά τελειώσει η καταμέτρηση… Το κόμμα του υπέστη συντριβή κι εκείνος είχε ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά! Το έχετε ξαναδει αυτό το πράγμα?
  Ούτε καν τα προσχήματα, ούτε καν κορκοδείλια δάκρυα, ούτε καν «για τα μάτια του κόσμου»… Κάνε λίγο κράτει ρεεεεεεεεεε… Η πολιτική δεν είναι καμμιά μακαρονάδα να την καταβροχθήσεις με το που την δεις μπροστά σου!
  -Μάλλον το μεγαλύτερο λάθος του Γιωργάκη, ήταν που δεν του έβγαλε όλους αυτούς από την μέση.

 12. Ο καλύτερος είναι ο Γλέζος. Παίζει τρομερή ηλεκτρική (πέρα από την πλάκα του πάει πολύ το heavy).

 13. Αγαπητέ φίλε,

  Ξέχασες να συμπεριλάβεις την ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ… Αλλά ξέχασα… Αυτό ήταν ΓΚΑΦΑ του ΓΑΠ από τις εκλογές του 2004!!!
  Μην πυροβολείτε τον… πιανίστα (Γιωργάκη)… Τό… πιάνο έτσι κι αλλιώς είναι ξεκουρδισμένο και έτοιμο για… απόσυρση!!!

 14. Έχετε περίσσιο ταλέντο και σπιρτάδα. Συγχαρητήρια.

 15. Για όσους και όσες ίσως δεν ξέρουν τι εστί Γκοτζαμάνης και τρίκυκλο, που αναφέρονται στο εξώφυλλο του περιοδικού με τον Καρατζαφέρη…

  Στις 22 Μαϊου του 1963 αμέσως μετά τη λήξη μιας συγκέντρωσης φιλειρηνιστών στη Θεσσαλονίκη, ένα τρίκυκλο με επιβαίνοντες τους παρακρατικούς Ε. Εμμανουηλίδη και Σ. Γκοτζαμάνη χτυπά σε μια σχεδιασμένη επίθεση τον Γρηγόρη Λαμπράκη που τραυματίζεται σοβαρά και αργότερα, στις 27 Μαϊου, πεθαίνει. Η επίθεση έχει γίνει με την κάλυψη και της ΕΡΕ, προκατόχου της Νέας Δημοκρατίας.
  Είναι γεγονός σταθμός για την δεξιά και παρακρατική βία κατά της αριστεράς

 16. Ενώ η… αριστερή βία των κουκουλοφόρων του Αλαβάνου είναι… ευλογία για τη Δημοκρατία μας…

 17. …και οδήγησε τον «εθνάρχη της δεξιάς» να πεί «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο», σύντομα έφυγε με το πρώτο αεροπλάνο σαν τριανταφυλλίδης για να μην λερωθεί κι άλλο απο τα γεγονότα που έρχονταν.
  Πρόσωπο τις εποχής ο δεξιός αλλα ίσως ακέραιος δικαστικός Σαρζετάκης.
  Δείτε και το περίφημο «Ζ» του Κώστα Γαβρά.

 18. Τα εξώφυλλα όλα τα λεφτά! Μα όλα λέμε!
  [χάρηκα που σας βρήκα κυρία σαλάτα!]

 19. Ανατρίχιασα με το τελευταίο εξώφυλλο αδέλφια και «σφίχτηκα» ολίγον τί στην καρέκλα μου με το δάκτυλο της πρωθυπουργάρας μας.

  «Γράψατε» και πάλι.

 20. apla teleio!
  exw kseskistei na stelnw link to salata stous gnwstous mou mpas kai ksestravwthoun h tous ftiaksw estw th mera :p
  keep walking

 21. Θαρρώ πως στην πρώτη ανάρτηση δεν υπήρχε το εξώφυλλο του ΛΑΟΣ. Πραγματικά μόνο μάυρο χιούμορ μπορεί να κάνει κανείς με δαύτους (αλλά πολύ πετυχημένο). Να μην ξεχνάμε με ποιούς έχουμε να κάνουμε. Προσβλέπουμε στον ενισχυμένο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για να στηλιτεύονται συχνά πυκνά οι πομπές τους. Πιστεύω πως θα ακούσουμε και θα δούμε πολλά στη νέα Βουλή. Και οι ‘ακραίοι’ να ξεμπροστιάζουν και τους φασίστες της ΝΔ (όταν δεν τους τάζουν λουκουμόσκονη).

 22. είστε όλα τα λεφτά 🙂
  συνεχίστε έτσι πλιζ..

 23. Ως συνήθως ΑΠΑΙΧΤΟΙ!

 24. Νομίζω ότι ο fileleftheros,
  πρέπει να παίρνει ναρκωτικά από την καβάντζα του Πολύδωρα. 🙂 Δείτε τι έγραψε ο άνθρωπος: «αριστερή βία των κουκουλοφόρων του Αλαβάνου»
  Τι να πει κανείς με αυτά τα οργανωμένα βλαμμένα (παντός κόμματος)… Δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις!

 25. Καλά,
  Έχετε σκεφτεί τι χρυσό χειμώνα θα περάσουμε;
  Η Κανέλλη θά γίνει αδερφοποιτή με τόν Βορίδη,καί θα κάνουνε μαζί παρακλήσεις για το Χριστόδουλο. Αλλά όταν θά αγορεύει από το βήμα θά λεει τον Καρατζαφέρη φασίστα.
  Ο Ψωμιάδης θά δαφνοστεφανώνει τα βουνά μαζί μέ τόν Καρατζαφέρη, καί μετά θά τον παίρνει βόλτα μέ άρμα του και τα 4 άσπρα χρυσοστολισμένα άλογα,(τη χλαμύδα τήν κάνει δώρο).(γέλιο)Τό απόγευμα θά βγαίνει στή Δρούζα και θά στηρίζει τόν Καραμανλή και τόν Βενιζέλο.
  Ο Κωστάκης πήρε όλα τα καινούρια λέγκο και τά εχωσε στο παιδικό δωμάτιο, πέταξε όξω τά δίδυμα,το γέμισε προμήθειες ,όμως μόνο γιά δύο χρόνια, γιατί του είπανε πώς μετά θά τον ξαναβγάλουνε όξω.
  Ο γιωργάκης θά τριγυρνάει στά ορεινά της βουλής σάν τήν Αστέρω .ποιός είμαι νύχτα μου εσύ; πού πάω;
  Καί μέσα σ όλα αυτά ο Αλαβάνος μέ το ρόζ καπελλάκι
  νά ψάχνει νά θυμηθεί πού έχει παρκάρει τή Χάρλευ.
  Καί γώ λέω να χωρίσω τόν άντρα μου, γιατί μου υποσχεθήκανε σύνταξη ως ανασφάλιστη.
  Καλά λεφτα.
  χρυσό χειμώνα θα περάσουμε λέει η μάνα μου.

 26. Ντάξει το καλύτερο post που έχω διαβάσει στην blogoσφαιρα εδώ και πάρα πολύ καιρό.

 27. e k p l i k t i k o
  bravo
  mou eftiaxes ti mera
  des ki ayto
  http://kapetank.wordpress.com/

 28. Αν ο @fileleftheros έχει καμμία σχέση με το κόμμα των Φιλελεύθερων (αυτό με το σκουφί) να τους πει άλλη φορά να στέλνουν παραπάνω από 40 ψηφοδέλτια στα τμήματα γιατί βαρέθηκα όλη την Κυριακή να ψάχνω στα σακούλια να ανακυκλώνω τα αχρησιμοποίητα για να δίνω στον κόσμο (όχιότι χρησιμοποίησε κανείς κανένα)

 29. …αλλά έχω να πω ότι έχετε τρελό γέλιο ρε κουφάλες συνασπισμένοι !

  Πάντα τέτοια , μου φτιάξατε τη μέρα !

 30. @ salata
  Επιτέλους επανήλθατε δριμύτεροι. Ήμασταν έτοιμοι να κατεβούμε σε διαδήλωση, με συνθημα «ΔΩ-ΣΤΕ ΣΑΛΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑ-Ο».

  @ fileleftheros
  Ο Αλαβάνος δεν έχει κουκουλοφόρους. Για να επισκέπτεσαι blogs θα πει ότι σκέπτεσαι. Δεν καταπίνεις αμάσητο ό,τι σερβίρουν τα media. Υπάρχουν κάποιοι που αντιλαμβάνονται έτσι την αντίσταση αλλά ούτε ανήκουν ούτε στηρίζουν κάποιο αριστερό κόμμα. Δρουν με τον τρόπο που καταλαβαίνουν, με κουκούλα ή χωρίς, αδιαφορώντας για τις διαθέσεις του κινήματος και του κόσμου που παρακολουθεί. Αν είσαι πραγματικά καλοπροαίρετος σου λέω να κάνεις ένα πείραμα:
  Στην επόμενη πορεία που θα γίνει να ακολουθήσεις αντίστροφη διαδρομή. Θα δεις λοιπόν μαλλιάδες, πάνκηδες, άτομα με τατουάζ και αλφάδια στις μπλούζες κ.ά. παρόμοια, να μιλάνε με τα όργανα της τάξης λίγο πριν πιάσουν «δουλειά». Αυτοί οι τύποι χώνονται ανάμεσα στους τρελλαμένους πιτσιρικάδες και κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να στραφεί ο κόσμος εναντίον των -όποιων- διαδηλωτών. Αυτοί έκαψαν και το φυλάκιο του άγνωστου στρατιώτη σε μια στιγμή τόσο μα τόσο βολική για την κυβέρνηση.
  Και για να μην πάμε μακριά ο Καλαμπόκας και ο Σπίνος, δικοί σας, μέλη της ΟΝΝΕΔ δεν ήτανε;

 31. ante bravo kai sas xreiazomaste energous kai egkathetous! proteino de na typosete leykoma me ta poster sas. to ennoo. 😉

 32. Πολύ πετυχημένα τα εξώφυλλα όντως. Αν και ψηφοφόρος του ΚΚΕ γέλασα πιο πολύ με αυτό που αφορά το ΚΚΕ!! Φοβερή η Αλέκα ως διασώστρια!!

 33. Αν και συνηθως με εκνευριζει ο Α.Καρπετοπουλος, βρηκα αυτο το αρθρο να με εκφραζει απολυτα.

  Δεν ηξερα τι να ψηφισω μεχρι και μεσα στο παραβαν, μιας και ουτε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ηθελα αλλα ουτε και τα μικροτερα κομματα με ελκυαν και για τους λογους που αναφερει ο κος Καρπετοπουλος.

  Το θεωρω τοσο γελειο να χαιρεται το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ για το αποτελεσμα των εκλογων οσο γελοιο ειναι και να το κανει και η ΝΔ που «νικησε». Μαλλον ειμαστε σε ενα πολιτικο τελμα.

  Ακολουθει το αποσπασμα απο το αρθρο του Α.Κ.

  «Καταλαβαίνω την ανάγκη του κόσμου να διαμαρτυρηθεί, δεν μου αρέσουν όμως τα κόμματα που κάνουν εμπόριο διαμαρτυρίας και πολύ φοβάμαι πως ειδικά η ελληνική Αριστερά του καιρού μας δεν κάνει τίποτα άλλο.
  Συνθηματολογεί, κρύβεται από ευθύνες, αναφέρεται σε μοντέλα που δεν υπάρχουν, πανηγυρίζει γιατί ανέβασε τα ποσοστά της χωρίς να τολμάει να μας πει αν έχει διάθεση να μας βοηθήσει να ζήσουμε καλύτερα κυβερνώντας.
  Το χειρότερο; Λειτουργεί όπως ακριβώς τα κόμματα του δικομματισμού που καταγγέλλει: ποντάρει στο εγχώριο life style για να εκπροσωπηθεί από ανθρώπους που ξέρουν τα media (Κανέλη) και αντέχουν τη λάμψη του προβολέα (Γλέτσος, Λίλα Καφαντάρη κ.λπ.), μοιάζει ολοένα και περισσότερο με μαγαζί στο οποίο κάνουν πολιτικές καριέρες συλλέγοντας πελάτες οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι! Ομολογώ ότι συγκλονίστηκα όταν έμαθα ότι μπήκε στη Βουλή ο Γιάννης Μπανιάς: όχι τέτοια ανανέωση, ρε παιδιά, θα πάθουμε τίποτα! «

 34. Εγώ δεν είμαι ψηφοφόρος του κκε πιά.
  Σόρυ αλέκα, σε αγαπώ αλλά…
  Πολύ σωστά τα λές για τον συριζα ως προς το οικονομικό…έχει όμως πιά σημασία;
  Τα καπελώματα, τα κνατ, οι αντιπαραθέσεις στις καταληψεις για ΜΙΑ ΛΕΞΗ τυπου «δυναμικά» με αηδιάσανε.
  Το κκε έπρεπε να είναι μπροστά.
  ο Αλαβάνος έιναι.
  Αμαν πιά με την αισθητική φράου χέλγκα αγέλαστη.
  Αμαν με την μαυρλιλλα-τρομοκρατια «τα χειρότερα έρχονται» λες και το γουστάρετε.
  Αμαν με τι μιζέρια εργατιά
  Ο σοσιαλισμός ποτέ δεν έλεγε για ισότητα προς τα κάτω.
  Ο σοσιαλισμός θέλει γλέντια, γέλια και έξω καρδιά.
  Σαλάτα με κερδίσατε.

 35. Αχ μπράβο καλέ κε filelefthere, επίτέλους και ένας σωστός άνθρωπος σε αυτό το μπλόγκ. Πέστε τους κατάμουτρα όλη την αλήθεια. Όλοι αυτοί που γελοιοποιούν τη (νέαν) δημοκρατίαν μας ανήκουν εις το πύρ το εξώτερον! Ας τους διαβάσει κανείς άγιος πατήρ. Με την ευκαιρία προτείνω εις την εκκλησίαν μας την ανακύρηξη του κου Γκοτζαμάνη ως οσίου δια την υψίστου σημασίας προσφοράν του προς το έθνος. Τέλος θελω να δηλώσω οτι η νεα αυτοδύναμη κυβέρνησις με την βοήθειαν του ΛΑΟΥ θα σταθεί εις το ύψος της έναντι στα παντός είδους αναρχοκομμουνιστικά στοιχεία που ετόλμησαν να εισέλθουν εις την Βουλήν των Ελλήνων Χριστιανών.
  ΥΓ: Το τρίκυκλον του κου Γκοτζαμάνη ήτο Zundapp ή Kreidler; Παρακαλώ όποιον γνωρίζει ας ενημερώσει τον υπουργό παιδείας για την ορθή αναγραφή εις το νέον βιβλίον ιστορίας. Ευχαριστώ.

 36. Πάντως ρε παιδιά αν κάνετε και λίγο αυτοκριτική δε βλάπτει και λίγο…όχι να γελοιοποιούνται έτσι όλοι οι άλλοι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ όχι. Δε νομίζω πως ταιριάζει σ’ενα αριστερό να λειτουργεί με οπαδική συμπεριφορά ποδοσφαιρικού τύπου.Δε μου αρέσουν οι φανατισμοί…

 37. Φιλελεύθερε χαμηλών τόνων και παθητικής ψυχολογίας είσαι μήπως ο υποψήφιος της συμμαχίας του μαζώχ στην Πιερία που δεν είδε ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ (απο τεμπελιά και ελιτισμό προφανώς)
  Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

 38. @πρωηνΚΚΕ

  Βλεπω πασχουμε κι απο ελλειψη φαντασιας ΣΥΡΙΖΑκι.

 39. Βρε, επιμονή ο Πολύδειρας, δεν έμαθε ότι «έκλεισε» η κυβέρνηση;!

 40. Απίθανο πόστ, απίστευτα εξώφυλλα…
  Δεν παίζεστε!

 41. Έχω πέσει από την καρέκλα και γελάω στο πάτωμα… Πολύ καλά όλα!

 42. Μια και βλέπω ότι τα διορθώνετε, στην πρώτη γραμμή της παραγράφου για τον ΛΑΟΣ η «εφορία» είναι «ευφορία».

  🙂

  (και ως γνωστόν, η εφορία ελάχιστη σχέση έχει με την ευφορία…)

 43. περι ελευθεριας του λογου…

  κλικ

  γμτπνγμ!

 44. Δες λίγο αυτό. Θα σε ενδιαφέρει πολύ
  http://www.sofistis.wordpress.com

 45. Μην κάνετε κλικ στο παραπάνω – ένας παπάρας είναι που θέλει hits

 46. Ο/Η πρωην ΚΚΕ έγραψε:
  «Αμαν με την μαυρλιλλα-τρομοκρατια «τα χειρότερα έρχονται» λες και το γουστάρετε.»

  Ρε συ αυτή η φράση με άγγιξε. Είναι αυτό που με εξοργίζει στην αριστερά. Θυμάμαι όταν ήμουν κι εγώ σε ένα αριστερό σχήμα σε σχολή και πλησιάζαμε και εμείς και άλλα αριστερά σχήματα τους πρωτοετείς και τους περιγράφαμε την κατάσταση με τα πιο μαύρα χρώματα. Και φυσικά τα παιδιά εξαφανίζονταν. Όχι φυσικά ότι δεν είναι η κατάσταση άσχημη, αλλά το θέμα είναι να εμπνέεις και όχι να φοβίζεις.

  Η έμφαση στην καταστροφή, είναι χαρακτηριστικό των σωτήρων. Όσοι θέλουν να σώσουν τον κόσμο (βλέπε και Χριστόδουλος) έχουν ανάγκη να μιλάνε για υποχθόνια σχέδια, ασύμμετρες απειλές, και μαύρο μέλλον. Γιατί για να είσαι σωτήρας πρέπει να υπάρχει κίνδυνος. Εντάξει το ΚΚΕ δεν είναι ακριβώς αυτό, αλλά είναι κοντά. Ο αγώνας είναι βαρύ καθήκον, απέναντι στα χειρότερα που έρχονται. Φαντάσου οι άνθρωποι είπαν ότι αν το κόμμα πάει καλά στις εκλογές δεν θα πανηγυρίσουν. Κοσμοκαλόγεροι/γριες δηλαδή.

 47. @ zaffy
  Όλα τα άτομα που αναφέρει ο Καρπετόπουλος ανήκουν στο ΚΚΕ. Συνεπώς, ακόμα και αν είναι έτσι όπως τα λέει, η κριτική του ισχύει μόνο για το ΚΚΕ. Αλλά, αν ένας άνθρωπος που τυχαίνει να κάνει ένα επάγγελμα που τον καθιστά «αναγνωρίσιμο», θέλει να αγωνιστεί για έναν καλύτερο κόσμο και για το λόγο αυτό, στηρίζει ή κατεβαίνει υποψήφιος με ένα αριστερό κόμμα, τι πρόβλημα υπάρχει; Αυτό που βλέπω εδώ είναι ανησυχία μήπως και η αριστερά βγει από τη γωνία της. Μήπως πάψει να είναι μουντή, βαρετή και μίζερη κι αρχίσει πάλι να τη γουστάρει ο κόσμος.
  Ο Γιάννης Μπανιάς, ναι είναι ανανέωση. Γιατί οι ιδέες του είναι πολύτιμες και φρέσκες. Γιατί ζει μια ζωή με συνέπεια λόγου και έργων. Παρακολούθησέ τον στη Βουλή να δεις αν θα σου είναι χρήσιμος.
  Ποιος είπε ότι η αριστερά θέλει πελάτες; Αγωνιστές στο δρόμο θέλει. Το παιχνίδι παίζεται κάθε μέρα.
  Και την εξουσία θέλει. Για να την καταργήσει βέβαια, αλλά με 5% ο ΣΥΡΙΖΑ και 15% το σύνολο της (ΣΥΡΙΖΑ+ΚΚΕ+ΠΡΑΣΙΝΟΙ+ΕΝΑΝΤΙΑ κτλ) νομίζω ότι είναι λιγάκι νωρίς.
  Οπότε βοήθα και συ και ο σύντροφος καρπετό στις ευρωεκλογές του Ιούνη του ’09 να πάρει ένα 30%, ώστε να τεθούν οι βάσεις συνεργασίας και στις επόμενες εθνικές σχηματίζει κυβέρνηση μαζί με τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις!

 48. αγαπητε Asterix,
  Τοσα χρονια ψηφιζω Συνασπισμο, ΚΚΕ, μικροτερα κομματα..κοκ..
  Ε λοιπον μπαιλντισα! Δε με καλυπτουν πια ουτε αυτα.Νιωθω οτι η ψηφος μου παει χαμενη. Τι να το κανω που λενε αληθειες? τι να το κανω που συμφωνω μαζι τους? Αυτη η χωρα εχει αλλαξει προς το καλυτερο? Οι κυβερνησεις ακουνε τις αληθειες μας? τσου.

  Ειμαστε οι γνωστοι τυποι που θα αντιδρουν μια ζωη, μακρια απο την εξουσια και που στην ουσια δεν προσφερουν ουσιαστικα στο να αλλαξει αυτο το σιχαμενο ελληνικο πολιτικο σκηνικο 30 χρονια τωρα.
  Γιατι εμεις μονο γκρινιαζουμε αλλα οι αλλοι κυβερνουν και μας καταστρεφουν.

  Δεν θελω να τα ισοπεδωνω ολα απλα δε με καλυπτει πια αυτο. Θελω περισσοτερα απο το ΣΡΖ ή το ΚΚΕ. Οχι να αλλαζουμε τον κοσμο μονο στα λογια.

  Γιατι συμφωνω με τον Καρπετο, εμενα η μονη εντυπωση που μου δινουν πλεον και τα 2 κομματα ειναι οτι υπαρχουν για να μαζευουν διαμαρτυρομενους και να ταιζουν τα εγω τους οταν περνουν ψηφους (κι ας ειναι διαμαρτυριας μονο, γιατι μη μου πεις οτι μονο αριστεροι ψηφισαν το ΣΡΖ ή οτι το ΚΚΕ απεκτησε 3% παραπανω κομμουνιστες?)

  Και δεν καταλαβαινω, γιατι να περιμενω ως τις επομενες εκλογες μπας και συνεργαστει ο ΣΡΖ με καποιο κομμα? Ποιες ειναι οι λοιπες δημοκρατικες δυναμεις για να κανει κυβερνηση? Με το ΚΚΕ μονο δε νομιζω. 30%? θα ονειρευεσαι βεβαια. Ο ΣΡΖ ειναι πολυ αριστερος για να παρει τετοια ποσοστα. Εκτος αν εννοεις το ΠΑΣΟΚ? κι αν ναι γιατι να μη συνεργαζοταν σε αυτες τις εκλογες με το ΠΑΣΟΚ?
  Μου προκαλει αναγουλα το ΠΑΣΟΚ, αλλα θα ηταν προτιμοτερη μια κυβερνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΡΖ (με το ΣΡΖ να παιζει το ρολο του και να ελεγχει το ΠΑΣΟΚ) παρα της επικυνδυνης ΝΔ.

  Ωραια να αντιδρουμε στο κατεστημενο αλλα μηπως θα ταν καλυτερα να βοηθουσαμε και στη διακυβερνηση της χωρας πιο ενεργα? Γιατι χεστηκε η φοραδα στο αλωνι της ΝΔ αν ο ΣΡΖ και το ΚΚΕ πηραν μεγαλυτερα ποσοστα φετος ή αν τα λεει καλυτερα ο Αλαβανος στο debate. Και τη ΝΔ ή ενα ΠΑΣΟΚ μονο του στην εξουσια τα πληρωνουμε ακριβα ολοι.

  Να δω τι θα το κανουμε το 5% του χρονου που θα καει και η υπολοιπη Ελλαδα φιλε μου…

 49. lol, arIsterix εννουσα 😀

 50. me, μ’εκανες να γελάσω πάλι: ακριβώς έτσι!
  κοσμοκαλόγεροι σέχτα! θρησκεία!
  ε όχι δεν τους ξαναψήφισα (απο εποχής σημίτη μονο κκε)
  Ποτέ δεν βέλαζα κνε
  και ποτέ δεν θα γίνω συνασπιστήρι-κλαψομ..να.
  Το αμάν το είπα όταν είδα τα κνατ και όταν δεν πανηγηρίσαν τη νίκη της υποχώρησης (δε με νοιάζει αν ήταν τακτική-ηττα ηταν) πασοκ απο την αναθεώρηση.
  Τοτε μέσα μου είπα οκ αλέκα σε αγαπάω αλλά χωρίζουμε.
  Αλαβάνος και συριζα μέχρι αυτοί να φύγουν απο μένα!
  Αν δε κατέβει για αργηγός η σαλάτα τότε θα γίνω και φανατικός!

 51. Μία ερώτηση, το κ*λοδάκτυλο που κανει ο καραμανλής
  είναι αυθεντικό ή δικό σας και τι θέλει να πεί το ποιητή;;!!
  Μα καλά κανείς δε το είδε;;;

 52. Άλλος για να κλάψει τη χαμένη του ψήφο μαζί με τον/τη Zaffy υπάρχει?

 53. Είσαι απίστευτος και ανεξάντλητος! Γέλασα με την ψυχή μου. Μπράβο.

 54. Λες Zaffy:

  «Τοσα χρονια ψηφιζω Συνασπισμο, ΚΚΕ, μικροτερα κομματα..κοκ..
  Ε λοιπον μπαιλντισα! Δε με καλυπτουν πια ουτε αυτα.Νιωθω οτι η ψηφος μου παει χαμενη. Τι να το κανω που λενε αληθειες? τι να το κανω που συμφωνω μαζι τους? Αυτη η χωρα εχει αλλαξει προς το καλυτερο? Οι κυβερνησεις ακουνε τις αληθειες μας? τσου. Ειμαστε οι γνωστοι τυποι που θα αντιδρουν μια ζωη, μακρια απο την εξουσια και που στην ουσια δεν προσφερουν ουσιαστικα στο να αλλαξει αυτο το σιχαμενο ελληνικο πολιτικο σκηνικο 30 χρονια τωρα.
  Γιατι εμεις μονο γκρινιαζουμε αλλα οι αλλοι κυβερνουν και μας καταστρεφουν.»

  Αν λένε αλήθειες -όπως διατείνεσαι- και συμφωνείς στ’ αλήθεια μαζί τους, γιατί αποκαλείς την όποια διαμαρτυρία του αριστερού χώρου «γκρίνια»;
  Αν επί χρόνια ψηφίζεις κόμματα ή σχήματα αριστερά, θα ‘πρεπε να γνωρίζεις και τις θέσεις τους. Πού και ποιος σ’ αυτόν το χώρο ισχυρίστηκε ότι η εξουσία είναι για την Αριστερά αυτοσκοπός; Πού και από ποιον άκουσες ότι οι κοινωνικές αλλαγές είναι ξεκομμένες από την παγκόσμια κατάσταση και την οικονομία διεθνώς; Σου έταξε κανείς απ’ την Αριστερά ότι όλα θ’ αλλάξουν ολοκληρωτικά, με μαγικό τρόπο, αμέσως μόλις ψηφίσεις ή μετά από 4-5 διαδηλώσεις;
  Όμως, μικρές νίκες, μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές συχνά συμβαίνουν σ’ αυτά τα τελευταία 30 χρόνια που αναφέρεις. (Από τους αγώνες στη Μαδέμ Λάκκο, στο Μαντούδι, στη ΛΑΡΚΟ και στην ΠΥΡΚΑΛ, 1975-77, ίσαμε τις κινητοποιήσεις για την παιδεία το χειμώνα που μας πέρασε, δεν υπήρξαν μόνο ήττες για το λαϊκό κίνημα. Ψάξε μόνος σου να βρεις τις νίκες, σου δίνω μιαν άκρη για αρχή.) Κι όχι μόνο νίκες σε τοπικό επίπεδο, υπάρχει κι η σύσφιξη των δεσμών με το παγκόσμιο κίνημα (που κι αυτό υφίσταται, δεν κάνει φυσικά τον ίδιο θόρυβο που κάνει η εξουσία, αλλά υπάρχει). Να σου θυμίσω το Σιάτλ, τη Γένοβα, το Ροστόκ – ή μήπως δεν άκουσες τίποτα για την Οαχάκα; Άνθρωποι κάθε ηλικίας απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης διαδηλώνουν και τραγουδάνε, σηκώνουν τη γροθιά και χορεύουν, ερωτεύονται και απαιτούν – όχι μόνο για τον εαυτό τους, μα και για την Παλαιστίνη, για την Αφρική, για τη Λατινική Αμερική.
  Αυτή είναι η πρόοδος και η αλλαγή (εμείς κερδίζουμε χιλιοστά εκεί που το κεφάλαιο καλύπτει έτη φωτός), όμως έτσι είναι αυτοί οι αγώνες, μακρόπνοοι – χωρίς ωράριο, μέσα σε ατέλειωτα σκαμπανεβάσματα, αλλά με ζωντάνια και γέλιο, κάθε μέρα σε όλη μας τη ζωή.

  Για τη σαλάτα εποχής: Η βροντερή κυριολεξία της ψυχαγωγίας! Υγιαίνετε.

 55. Για το εξωφρενικό συμβάν με το φοιτητή στη Φλόριντα, δείτε και στο
  http://www.indy.gr/newswire/ilektrosok-apo-panepistimiak-astynomia-se-foitit-sti-florinta

  Αυτό που με συγκλόνισε ήταν ότι μόνο μια κοριτσίστικη φωνή ακουγόταν να διαμαρτύρεται, από ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, όταν ο συμφοιτητής τους σερνόταν, προπηλακιζόταν, ηλεκτροχτυπιόταν από την πανεπιστημιακή (!) αστυνομία.

  Αυτό που άρχισε στις ΗΠΑ δεν σταματάει εκεί. Κι αν δεν του δώσουμε τη σημασία που του αξίζει, καυτηριάζοντάς το, θα βγει και πέρα από τα αμερικάνικα σύνορα!

 56. Πολύ ωραία! Συνεχίστε απτόητοι….

  Ο τύπος που είναι πλάι στον Αλαβάνο μοιάζει με τον Νταβανέλλο! Είναι αυτός;

 57. Ο Νταβανέλος είναι πράγματι!

 58. Απίστευτο και όμως αληθινό.
  Το ΚΚΕ σιχτιρίζει την ώρα και την στιγμή που περνάει άλλη μια μέρα στον καπιταλισμό. Αφού ο Μαΐλης αποφάσισε λοιπόν τώρα στα γεράματα να διαβάσει Αλτουσέρ και Ντεριντά για να τους αποδομήσει, έρχεται το γλαφυρό χιούμορ του ΤΗΛΕΠΑΘΟΥ (πλάκα κάνω μην ψαρώνετε), να κατακεραυνώσει τους πράκτορες κρυφούς και μη του Ιμπεριαλισμού, και τους διάφορους πεμπτοφαλαγγίτες που θέλουν να κάνουν κακό στην επανάσταση που έρχεται…Νάτη νάτη πετιέται…..!!!!!
  Λέει λοιπόν χαρακτηριστικά ο ΤΗΛΕΠΑΘΟΣ της 19/9/2007, που τον διάβασα και έπαθα……(κάτι ξέρει το κόμμα, για την ακρίβεια τα ξέρει όλα, τα γράφει αυτά για να τα διαβάζουμε εμείς οι συνασπισμένοι να παθαίνουμε εγκεφαλικά και να μας εξοντώσουν έναν-έναν)

  Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΛΕΝΕ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 13%….

  ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΚΕ! ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΡΕΙΟ; (φαίνεται δεν έχουν διαβάσει το άλλο ποίημα του Καβάφη που αναφέρεται στο Πλην Λακεδαιμονίων). Κλείνοντας δε ο τηλέπαθος λέει χαρακτηριστικά….

  ΑΚΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 13%!!…

  Τι έχουμε εδώ λοιπόν;;; Ολόκληρος ο τύπος του αντίπαλου μιλάει για άνοδο της αριστεράς, και το τιμημένο είναι εκείνο το κόμμα που λέει ότι η αριστερά δεν είχε άνοδο…. Τα συμπεράσματα στην κριτική σας ικανότητα που είχε πει και ο Πολύδωρας στον Αλαβάνο όταν αυτός τον είχε ρωτήσει για την υπόθεση των Πακιστανών. Και εις άλλα με υγεία…
  Σαλάτα είσαι άπαιχτη!!!

 59. Καταπληκτικό!Φοβερός ο Γλέζος,έτοιμος να πάρει τη Χαρλευ!Καλά αυτοί οι τυποί σαν το Καρπετόπουλο που αναφέρονται στη και καλά κεντροαριστερά και τη σοσιαλδημοκρατία,που διαόλο το βρισκουν το θρασος και μιλάνε για μοντέλα που δεν υπάρχουν;

 60. Τί να πώ; Εγώ ανήκω σ’ ένα κόμμα πλειοψηφίας που έχει λαϊκή νομιμοποίηση και οπωσδήποτε περισσότερο ήθος και επιχειρήματα. Όσο για τον Αλαβάνο, τους «νονούς» να τους αναζητήσει σ’ αυτούς που καίνε ανθρώπους και δάση για να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 24, για να μην πάει η Ελλάδα μπροστά! Είναι θλιβερό που αρνήθηκε να καταδικάσει απερίφραστα την κοκκκινοφαστιστική τρομοκρατία των κουκουλοφόρων! Τα προσβλητικά και επιφανειακά σχόλια όσων προσπάθησαν να «απαντήσουν» στις θέσεις μου επιστρέφονται.

  http://fileleftheros.wordpress.com/

 61. pantws o synaspismos eskhse sta voreia proastia,
  cayene kai syriza einai poly ths modas teleytaia

 62. pesta re fileleythere giati mas flomwse h poly koultoura. exw mia aporoia, pws antilambanetai o alavanos thn genia twn 700 h’ 400 eyrw? otan o idios ta xodeyei mesa se mia mera!

 63. den nomizo ego eida oti sta voreia proastia poly megala pososta pire to LAOS kai malista apo atoma neolaious me ypsilo «morphotiko» epipedo

 64. Πρός φιλελεύθερον.
  Αυτά είναι τα επιχειρήματα ;
  Ο στρατηγός άνεμος και η ασύμμετρες απειλές;
  α, έχεις μείνει πολύ πίσω,
  νάσ πω;
  εγώ εκείνη τή νύχτα που χτυπήθηκε ο Μωριάς, είδα μιά ακτίνα λέιζερ πού ερχόταν από αστέρι της μικρής άρκτου.
  Όταν δέ, χτυπήθηκε η Ολυμπία ,
  είδα το χριστό φαντάρο
  και τό φάντασμα του Δία να τρέχει ξυπόλυτο ανεμίζοντας τή χλαμύδα πού τή μάζευε με τα δυό του χέρια, ξυπόλητος προς μία δεξαμενή νερού εκείγια παραπέρα .
  Σιγά μή καταλάβετε και τα χειμερινά ανάκτορα.
  Η κομμούνα τής Κροστάνδης σέ ν(.δ.)έες περιπέτειες.
  Ένα δεξιό κόμμα στήν εξουσία είστε, καί μή στηρίζεστε καί πάρα πολύ στό λαό, γιατί αύτός ο συγκεκριμένος λαός έτσι και τού κόψετε τή μάσα , ή την ελπίδα για μάσα,θά πάει αλλού να βοσκήσει.
  Τί να λέμε τώρα.Οι πιό φανατικοί βασιλικοί ήταν οι ξεβράκωτοι και οι αμόρφωτοι.

  υ.γ
  Πάντως γουστάρω τά ωραία αυτοκίνητα ,και μακάρι να τά είχα.
  Καί η χλίδα μ αρέσει.
  Και ι χαβ ε ντριμ
  ΘΈΛΩ ΑΠΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΆ ΝΑ ΓΊΝΩ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ.
  θέλω θέλω θέλω.

 65. Ναι ρε παιδιά σε όλους, αλλά όταν εμένα πριν τις εκλογές μου δηλώνεις ότι δεν συνεργάζεσαι με καμία κυβέρνηση, με μπλοκάρεις. Κυβέρνηση έτσι και αλλιώς εσύ δεν βγαίνεις. Εγώ που συμφωνώ μαζί σου, θέλω να μη βγει αυτοδυναμία και να αναγκαστούν αυτοί να συνεργαστούν μαζί σου για να τους ελέγχεις από μέσα και να περάσεις και κάτι καλό. Αν είναι να σε έχω στην απέξω να γκρινιάζεις τι να σε κάνω? Εκτός αν φοβάσαι ότι αν μπεις μέσα θα βολευτείς και θα με απογοητεύσεις, επομένως γιατί να σε ψηφίσω ούτως ή άλλως?

 66. B.Π. αμερικανάκι φιλελεύθερε με τα προβλήματα μεγέθους και όχι μόνο να είσαι σίγουρος οτι είμαστε τρομοκράτες για τα γούστα σας και δεν πιστεύουμε στην ελευθερία του λογου και των πράξεων με τον τρόπο που πιστεύετε εσείς ( με ηλεκτροσόκ και μπάτσους σε πανεπιστήμιο). Αντιθέτως σε όσους λένε λόγια που κακοποιούν μεγάλη μερίδα του κόσμου (συντάξεις-μισθοί-μεταλαγμένα-υγεία, κτλπ) επιφιλάσσουμε δίκες και ποινές. Αλίμονό σας. μεγαλώνουμε.

 67. @ O airetikos

  Όντως έχεις «αποροία» και σ’ έχει φάει η «πολύ» κουλτούρα καλέ μου… Αναρωτιέμαι πώς σε κάνει παρέα ο Αλαβάνος. Τι; Δεν σε κάνει;; Και τότε πώς ξέρεις πόσα ξοδεύει σε μια μέρα;;;

 68. @ fileleftheros
  Ανήκεις σε κόμμα μειοψηφίας: 42 < 50. Το εκλογικό σύστημα είναι άδικο και θα μπορούσε να δώσει πλειοψηφία εδρών ακόμα και στο δεύτερο κόμμα «αν ήταν ανάγκη» όπως τον παλιό καλό καιρό με το τριφασικό. Τσάμπα χαίρεσαι λοιπόν.
  Η αναθεώρηση του άρθρου 24 περιορίζει την προστασία των δασών. Άρα είναι ένα ακόμα κίνητρο για εμπρησμούς.
  Υπάρχουν συνιστώσες του κινήματος με τις οποίες κάποιος μπορεί να διαφωνεί. Απόδειξη αυτού είναι ότι δεν τους προσφέρει πολιτική κάλυψη. Αυτό που ζητάς εσύ λέγεται «δήλωση μετανοίας» και δεν θα στη δώσουμε. (εκτός κι αν ξανανοίξεις τη Μακρόνησο οπότε θα το ξανασκεφτούμε).

 69. Ο Αιρετικός συμμαχεί με τον Φιλελεύθερο ακόμα και στα blogs. Τελικά αυτή η συμμαχία δεν έχει όρια.Είναι παντού……Και ο νοών νοείτο…..

 70. «τους “νονούς” να τους αναζητήσει σ’ αυτούς που καίνε ανθρώπους και δάση για να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 24»

  Μπράβο ρε «φιλελεύθερε» είχα καιρό να γελάσω έτσι.

 71. ΦΑΣΙΣΤΕΣ + ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ = «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟI»
  ΜΠΟΥΣ + SIKAGO BOYS = συμμαχία/νδ
  ΧΙΤΛΕΡ + american corp = εθνικοσοσιαλισμός
  Σας ξέρουμε εδώ και πολύ καιρό.
  χχχχχχχχχχχχχχχχχχχσααααααααααααααααααααατ-κλατς

 72. Λυπάμαι πολύ, αλλά δεν συμφωνώ ότι το 42% είναι μειοψηφία. Δυστυχώς είναι πλειοψηφία, μας αρέσει δεν μας αρέσει. Και η άνοδος της αριστεράς δεν ήρθε από τη ΝΔ, αλλά από αυτούς που (φρονίμως ποιούντες) μούντζωσαν το ΠΑΣΟΚ. Επειδή δεν μπορώ να πιστέψω ότι το 42% των συμπολιτών μου ανήκει σε οργανωμένα συμφέροντα ή έχει Κορωναίο μπάρμπα στο εσωτερικό της ΝΔ, μόνο με δύο τρόπους μπορώ να ερμηνεύσω τη λογική της πλειοψηφίας αυτής
  α) Τα τελευταία 3,5 χρόνια ήταν καλά. Πολύ καλά. Τέτοια διακυβέρνηση θέλουμε. Και αν υπάρχει κάτι για να βελτιωθεί, μπορούμε να το βρούμε μόνο κοιτάζοντας δεξιότερα
  β) Τα τελευταία 3,5 χρόνια ήταν κακά. Αλλά δεν υπάρχει και κάτι καλύτερο. Μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα. Επομένως ανάμεσα στους στραβούς ψηφίζουμε το μονόφθαλμο και κάνουμε τον σταυρό μας.
  Δεν ξέρω ποιο από τα δύο σενάρια είναι χειρότερο. Ξέρω ποιο μοιάζει να επαληθεύεται. Αν κάποιος έχει και ένα τρίτο σενάριο παρακαλώ να μου το πει γιατί έχω πάθει κατάθλιψη.

 73. Με κάλυψε η Κατερινα λεγοντας:

  Ναι ρε παιδιά σε όλους, αλλά όταν εμένα πριν τις εκλογές μου δηλώνεις ότι δεν συνεργάζεσαι με καμία κυβέρνηση, με μπλοκάρεις. Κυβέρνηση έτσι και αλλιώς εσύ δεν βγαίνεις. Εγώ που συμφωνώ μαζί σου, θέλω να μη βγει αυτοδυναμία και να αναγκαστούν αυτοί να συνεργαστούν μαζί σου για να τους ελέγχεις από μέσα και να περάσεις και κάτι καλό. Αν είναι να σε έχω στην απέξω να γκρινιάζεις τι να σε κάνω? Εκτός αν φοβάσαι ότι αν μπεις μέσα θα βολευτείς και θα με απογοητεύσεις, επομένως γιατί να σε ψηφίσω ούτως ή άλλως?

  Ειμαι οργισμενη και σχεδον απελπισμενη.
  Φηφιζω μικρα (σε απηχηση) κομματα αριστερας ολα αυτα τα χρονια και δε πιστευω οτι εχουν αλλαξει κατι δραματικα στη ζωη μου. Κι οταν βλεπω τα λεγομενα κομματα εξουσιας να καταστρεφουν κυριολεκτικα τη χωρα δε μου ειναι αρκετη μονο η παρουσια και η «γκρινια» και τα μεγαλα λογια για ενα καλυτερο κοσμο. Εδω βγηκαν τοσοι και τοσοι και διαδηλωσαν για την παιδεια αλλαξε κατι? Θα κανει του κεφαλιου της η ΝΔ ναι ή οχι?
  Εμενα προσωπικα ΔΕ με καλυπτει πια αυτη η «προσφορα της αριστερας». Μου τη δινει που λενε «Δε συνεργαζομαστε με κανενα».
  ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ? Οταν το ακουσα αυτο αυτοματως ειπα «οχι» σε ΣΡΖ και ΚΚΕ. Δηλαδη εαν δε θελουν να συνεργαστουν και να κυβερνησουν και να κρατουν ομηρο μια κυβερνηση αλλαζοντας καποια πραγματα Ε ΠΩΣ θα κανουν τη διαφορα δηλαδη??
  Εγω δε το αντιλαμβανομαι.
  Και εν τω μεταξυ η ΝΔ θα συνεχισει το υπεροχο «εργο» της και η ποιοτητα της ζωης μας θα χειροτερευει δραματικα.

 74. Κατερινα υπαρχει και ενα τριτο:

  Οι ψηφοφοροι της ΝΔ ειναι ως επι το πληστον ανω των 55. Και δυσκολα θα αλλαξοπιστησουν.
  Οι γηραιοτεροι αποφασιζουν για το μελλον των επομενων γενιων..γιατι και του ΠΑΣΟΚ δεν ειναι και πολυ νεωτεροι..
  Υπαρχει και κατι αλλο ομως και αυτο ειναι ακομη πιο ανησυχητικο: ξερεις ποσοι νεοι ψηφιζουν αναλογα με την οικογενειακη τους παραδοση και δεν εχουν ιδεα για το τι συμβαινει στη χωρα και ουτε τους ενδιαφερει να μαθουν??
  Σε ποιους νομιζεις οτι απευθυνονται ολα αυτα τα επικοινωνιακα τρυκ του Καραμανλη?

 75. Εγώ κάνω μια άλλη υπόθεση. Οι απόψεις της αριστεράς έχουν πείσει όλη την κοινωνία. Δηλαδή ότι όποιος και να έρθει τα ίδια θα κάνει και ότι τα χειρότερα έρχονται. Αυτό σε συνδυασμό με την άρνηση της αριστεράς να συνεργαστεί με οποιονδήποτε, ή έστω να θέσει κάποιους βασικούς όρους για συνεργασία, δημιουργεί ένα αντανακλαστικό χαμηλών προσδοκιών από το ποιος και πως θα κυβερνήσει, οπότε ο κόσμος ψηφίζει είτε με πελατειακό συμφέρον, είτε με οπαδικό πνεύμα.
  Τι τον νοιάζει αφού δεν έχει τίποτα να περιμένει και αφού δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση, έστω και μειοψηφήκη.
  Γι’ αυτό κατα τη γνώμη μου και η αριστερά δεν πρέπει να ισοπεδώνει και να κινδυνολογεί ασυστόλως και πρέπει να παρουσιάζει εναλλακτικές προτάσεις για την εξουσία, αριστερές και κοινωνικές που να εκθέτουν τα κόμματα εξουσίας. Όταν λες ψηφίστε με για να κάνω αγώνες, τότε λογικό είναι το 80% του κόσμου να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αν πεις «ορίστε η πρόταση μου για την διακυβέρνηση την επόμενη τετραετία, και όποιος θέλει ας την εφαρμόσουμε μαζι, τότε δείχνεις ότι δεν σου είναι αδιάφορο τι θα συμβεί στην εξουσία και ότι έχει πρόταση που πιθανά αρνούνται οι άλλοι.

 76. κατερίνα δεν διαβάζεις καλά τα αποτελέσματα.
  Οι ίδιες ψήφοι που δίναν 40 τώρα δίνουν 42 λογώ αποχής-διαμαρτυρίας και πορ’όλη την αύξηση κατα 500000 των εγγεγραμένων.ΑΡΑ;
  το 3000.0000 + λαος + 0,000000000000% της «φιλελευθερης» και αγοραίας συμμαχίας είναι
  ΠΕΝΙΧΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.(χωρίς να λάβουμε όλο τον ενεργό πληθυσμό υπόψη)
  Η νδ έπεσε ποιο πολύ απο το πασοκ.

  Καιρος να φύγει και η λέξη «σοσιαλισμός» απο το
  δεξιότατο πασοκ και να θυμήσουμε τις εποχές της
  πανίσχυρης ΕΔΑ.
  Να μην ξεχνάμε επίσης οτι τα αριστερά κόμματα τα έχουμε στο πλευρό μας με επιφύλαξη και ο αντικειμενικός σκοπός μας είναι ο Αγώνας και η πάλη νύν και αεί.
  Στους δρόμους λοιπόν και στα πεζοδρόμια ενάντια πάντα στην εξουσία και τις αγκυλώσεις της.
  Η Γιαννάκου και η προσπάθειά της να εξαφανίσει απο την επιστήμη και τα πανεπιστήμια κάθε ανθρωπιστικό και αριστερό λόγο συνετρίβει.
  ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ (χωρίς να τελειώνει εδω) ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

 77. @ Ζaffy, Κατερίνα & Κ.Μ.

  Ο (τ)συριζα(ς) δεν είπε ποτέ πως ό,τι και να γίνει δεν συνεργάζεται. Είπε ότι όσο δεν υπάρχουν οι προγραμματικές συγκλίσεις δεν μπορούμε να μιλάμε για συνεργασίες. Και όσο έχουμε αυτό το εκλογικό σύστημα που βγάζει αυτοδύναμες κυβερνήσεις δεν θα έχουμε και προγραμματικές συγκλίσεις. Αν κάποια στιγμή υιοθετηθεί η … προαιώνια απαίτηση της Αριστεράς για απλή αναλογική (που δεν θα νοθεύει την επιλογή των πολιτών) τότε, φυσικά, θα προκύψει και η ανάγκη για κυβερνήσεις συνεργασίας και άρα -αναγκαστικά- θα προκύψουν και οι προγραμματικές συγκλίσεις. Όσο τα δύο μεγάλα κόμματα (και κυρίως το ΠΑΣΟΚ) αισθάνονται ότι μπορούν να διεκδικήσουν μόνα τους την αυτοδυναμία δεν έχουν κανένα λόγο να μπουν σε διαδικασία αλλαγής του πολιτικού τους προγράμματος. Και όσο είναι έτσι τα πράγματα δεν μπορώ να καταλάβω τί σημαίνει το «γιατί δεν συνεργάζεστε»! Κανείς δεν αρκείται στο να είναι κόμμα διαμαρτυρίας και γκρίνιας μένοντας «απ’ έξω» στο όνομα μιας ιδεολογικής «καθαρότητας». Πώς θα μπορούσε όμως ο (τ)συριζα(ς) να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ που λέει ναι στην αναθεώρηση του άρθρου 16, χαρακτηρίζοντάς το «μετεμφυλιοπολεμικό κατάλοιπο»; Που δεν αντιπολιτεύτηκε την κατ’ αυτό (και κατ’ εμέ φυσικά) «χειρότερη κυβέρνηση» σε κανένα από τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα που άνοιξε; Που ως κυβέρνηση σταμάτησε τη διαδικασία σύστασης δασολογίου και δασικών χαρτών; Που πρότεινε την ανασφάλιστη εργασία (ανεξάρτητα από το αν τo έκανε γαργάρα μετά); Που ακολουθεί την ίδια πολιτική με τη ΝΔ στην κατεύθυνση της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων και της απορρύθμισης του ασφαλιστικού; Που συντείνει στη λειτουργία της βάσης της Σούδας; Και μπορώ να συνεχίσω τη λίστα για πολύ ακόμα…

  Η απάντηση είναι απλή: υπό αυτές τις συνθήκες ΔΕΝ μπορεί. Ο μόνος τρόπος να «κρατήσεις όμηρο μια κυβέρνηση» και να «κάνεις τη διαφορά» είναι να είσαι τόσο ισχυρός που να μην τους επιτρέπεις να έχουν αυτοδυναμία. Αν το ΠΑΣΟΚ βρεθεί στην ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης, σε ένα άλλο εκλογικό σύστημα δηλαδή, τότε ναι, μπορείς να το επηρεάσεις και να του επιβάλλεις ως ένα σημείο τουλάχιστον την ατζέντα σου. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να καταλάβει η Αριστερά ότι μόνο ενωμένη μπορεί να αποκτήσει την απαραίτητη ισχύ που θα αλλάξει τους συσχετισμούς και άρα θα γύρει τη ζυγαριά προς το μέρος της. Όσο είναι πολυδιασπασμένη, οι περίπου 1.000.000 ψήφοι, που πήραν όλοι οι αριστεροί και αριστερόστροφοι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις προχθεσινές εκλογές, είναι αναποτελεσματικές. Για σκεφτείτε στη βάση μιας κοινής (μη μαξιμαλιστικής προφανώς!) συμφωνίας να συναθροίζονταν αυτές οι ψήφοι. Για σκεφτείτε να υπήρχε ένας τρίτος πόλος με 15+% στο σημερινό πολιτικό σκηνικό. Θα άλλαζε το τοπίο τότε; Η απάντηση είναι προφανής…

 78. To 42% είναι μειοψηφία (<50%) απλά ειναι η μεγαλύτερη. Αν υπολογίσεις και το ποσοστό της αποχής καταλαβαίνεις τι ποσοστό των ελλήνων πραγματικά γουσταρει τη ΝΔούλα. Όσο για το τρίτο σενάριο είναι ο δρόμος. Τι κατάθλιψη κι αηδίες… κατέβα στο δρόμο να δείς την ελπίδα για τον τόπο. Άλλωστε η αντίδραση δεν σταμάτησε αυτή την γελοία αναθεώρηση αναγκάζοντας το Γιωργάκη να αναθεωρήσει??
  Όσο για τον φίλο που λέει για συνεργασίες της αριστεράς θα έρθω να συμφωνήσω απόλυτα. Δηλαδή σε αυές τις εκλογές τι θα γινοταν αν βρισκόντουσαν 0,4% λιγότερο μαλάκες να ψηφίσουν ΝΔ?? Θα αφήναμε τον Καρατζαφέρη να μπεί στην κυβέρνηση μην τυχόν και δυσανασχετήσει το σκληροπυρηνικό αριστερό ακροατήριο που θεωρεί την συνεργασία με τους μεγάλους προδοσία?
  Καλά για το ΚΚΕ δεν το συζητώ… οι ανθρωποι αρνήθηκαν μέχρι και να αρθροίσουν τα ποσοστά τους με τον «οπορτουνιστικό» ΣΥΡΙΖΑ. Αλλα βέβαια το (Μ-Λ) ΚΚΕ (μ-λ) έχει πάρει εργολαβία την αριστερά . Όλοι οι άλλοι ειναι βρωμερά οπορτουνιστικά-ρεφορμιστικά σκουλήκια. Κρίμα γιατί κάτι τέτοιες μεσσιανικές αντιλήψεις κρατούν πολύ κόσμο μακριά απο την αριστερά.

 79. Parolo pou den symfono me ton phileleuthero kai olous tous phileleutherous neous kai palious, einai aneu ousias enas antiamerikanismos kai malista toso chydaios. Diladi otan eginan auta pou eginan sto Seattle itan kaloi h’ kakoi oi amerikanoi tote? H’ mipos o ellinas kapitalas mas gdernei pio tryphera apo tous amerikanous? Gia synelthete… O epektatismos einai idion charaktiristiko tou kapitalismou kai se opoio epipedo mporei emfanizetai anexartita apo ti chora proeleusis

 80. @ what’s left εγώ συμφωνώ απόλυτα με όσα λες και μακάρι. Αλλά εγώ μίλησα για τις εκλογές του 2007 και αυτό είναι το εκλογικό σύστημα του 2007 τι να κάνουμε τώρα. Και εμένα προσωπικά δεν με παίρνει να περιμένω πολλές τετραετίες ακόμα κάνοντας ευχές, σε λίγο θα έχω να ανησυχώ σε προσωπικό επίπεδο μόνο για τη σύνταξη. Και περιμένοντας την Αριστερά να ενωθεί ήμουνα νια και γέρασα. Και έχω έναν γιο δεκαέξι μηνών και του κάηκαν τα δάση και τα έχω πάρει στο κρανίο. Και τους βλέπω να αλωνίζουν και τα παίρνω ακόμα περισσότερο. Και καλός είναι ο δρόμος, και από το δρόμο έρχομαι, αλλά θέλω κάπου να πηγαίνει ο δρόμος αυτός, κατά προτίμηση στη Βουλή.

 81. @ Kατερίνα

  ε, πώς γίνεται ΚΑΙ να συμφωνείς απόλυτα μαζί μου ΚΑΙ να λες «αυτό είναι το εκλογικό σύστημα του 2007, τι να κάνουμε τώρα»;; αν συμφωνείς ότι στις εκλογές του 2007 δεν υπήρχαν τα περιθώρια για συνεργασίες, τότε συμφωνείς ότι καλά έκανε ο (τ)συριζα(ς) και δήλωσε ότι δεν συνεργάζεται. αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ενισχύσουμε τις ενωτικές προσπάθειες της Αριστεράς προς την κατεύθυνση που περιέγραψα παραπάνω. εσύ τί άλλο θα έβλεπες δηλαδή;

  υ.γ. ο δρόμος οδήγησε τον (τ)συριζα στη βουλή με θριαμβευτικό τρόπο. έχουμε όμως ακόμα πολύ … δρόμο μπροστά μας. και είμαστε εδώ για να τον διανύσουμε.

 82. Tα παιδια του seatle καψαν την αμερικανική σημαία και δηλώσαν αντίθετοι με όσα αυτή πρεσβεύει απο εποχής Ινδιανικού ολοκαυτώματος.
  Θυμάμαι έναν να μου λέει τι τυχερός είμαι που μένω Ελλάδα!
  Οχι πολίτικαλ κορέκσιον πλήηηζ.

 83. Κατερίνα
  Άκουσα στο 105,5 Στο Κόκκινο, ότι η πάλη του Λαού της Καισαριανής, ανέστειλε την δημοπράτηση του μεγαλοπρεπούς ναού που θέλει να χτίσει το παπαδαριό στο πάρκο του Αι Γιάννη…
  Δεν λέω βέβαια οτι η μόνη λύση για τα κοινωνικά προβλήματα είναι να παίρνουμε τους δρόμους και να βγαίνουμε στην ρούγα να στήνουμε ξώβεργες. Αλλά θεωρώ οτι η κριτική σου (που καλώς την κάνεις) είναι λίγο άδικη. Ο ΣΥΡΙΖΑ και προτάσεις είχε και έχει, τόσο για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, και ιδιαίτερα το περιβάλλον….Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθετε τις προτάσεις του για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, για την παιδεία με την ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια, ώστε να κοπεί η γάγγραινα της παραπαιδείας, πρότεινε συνολική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης (γιατί αυτοί που θα φύγουν απο τα φρονιστήρια μέσω της ελεύθερης πρόσβασης πρέπει να έχουν εργασία οι άνθρωποι), και τόσα άλλα που θα ήταν αγένεια να τα απαριθμίσω άφ ενός λόγω χώρου, και αφ ετέρου απο σεβασμό στον αναγνώστη. Να σαι καλά!!! ))

 84. είσθε η πιο απολαυστική και υγιεινή σαλάτα εποχής.

 85. Παιδιά εγώ όταν μίλησα για συνεργασία δεν εννοούσα ξεβράκωμα. Σαφώς υπάρχεισκληρός πυρήνας που είναι αδιαπραγμάτευτος. Από εκεί και περα υπάρχει καλύτερο, καλό, κακό και χειρότερο. Μερικές φορές δίνεις κάτι κακό για να πάρεις κάτι καλύτερο και να αποφύγεις κάτι χειρότερο. Αυτό όμως που δέχομαι και που αν μου το θέσετε ως επιχείρημα το βουλώνω είναι ότι οι γραμμές μεταξύ διαπραγμάτευσης, ισορροπίας, πλήρους συμβιβασμού και διαφθοράς είναι λεπτές και η μέχρι τώρα εμπειρία είναι πικρή.

 86. Opos mporei na gnorizeis, to kapsimo simaias stis triskatarates Hnomenes Politeies einai syntagmatiko dikaioma, eno stin Ellada peftoun theoi kai daimones pano sou etsi kai to tolmiseis. Auto kati leei kai gia ton politiko politismo stin Ellada

 87. (κατόπιν νεοτέρας σκέψης:) Τώρα θα μου πεις βέβαια κάτσε να συνεργαστούν αυτοί μεταξύ τους και μετά βλέπουμε εμείς τι θα κάνουμε ……

 88. Βασικός κανόνας ζωής:
  Παζάρια κάνουμε απο θέση ισχύος, απο κατώτερη
  θέση παζάρι δεχόμαστε να κάνουμε μόνο όταν προταθεί, επαναλαμβάνω, ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε.
  Εν πάσει περιπτώση δεν βιαζόμαστε να πουληθούμε!
  κερδίζουμε περισσότερα περιμένοντας αυξανόμενοι και αγωνιζόμενοι.-
  Αυτοί θα έχουν το πρόβλημα, έχουν δε πάρει τέτοιο θράσος που νομίζουνε οτι πχ στη Γαλλία θα σκίσουνε την γάτα πολεμώντας το συνδικάτο της SNSF
  Ξέρετε τι θα πεί Γάλλος σιδηροδρομικός;
  Οι μπολσεβίκοι ήταν του παρθεναγωγίου μπροστά τους .

 89. SNCF Societe nationale des chemins de fer

 90. φιλε, φιλη, οι φιλοι της σαλατας, Ευγε!
  αλλά αυτο που κανετε ειναι πρεπον?

  θα παθω ακρατια απο τα γελια!!!

 91. δεν ξερω καν αν σχολιασα στο τελευταιο ποστ…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: