Τι Πανάγος, τι Καυστήρας.

15 Σεπτεμβρίου 2007 στο 12:34 μμ | Αναρτήθηκε στις πίσω σκέψεις, νέα διακυβέρνηση, pasok | 19 Σχόλια

Με την κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού, έκλεισε η προεκλογική περίοδος. Ο κ. Καραμανλής έκανε μια τελευταία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου, λέγοντας ότι τις τελευταίες εβδομάδες δημιουργήθηκαν 15000 θέσεις εργασίας, στους τομείς της αφισοκόλλησης και της διανομής προεκλογικών φυλλαδίων. Κάλεσε για μια φορά ακόμα τον λαό να στηρίξει την ισχυρή οικονομία, γιατί έχει σκάσει από το πολύ φαΐ και δυσκολεύεται πολύ να σταθεί στα πόδια της. Είπε επίσης ότι πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί, ώστε να μπορεί να βρει ο καθένας από δύο ή τρεις για να τα φέρει βόλτα, και ότι θα αυξηθούν κατά 20% οι συντάξεις, ως προς το όριο ηλικίας που απαιτείται για να σου τις χορηγήσουνε. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη φροντίδα του για το περιβάλλον, ειδικά το πρωθυπουργικό, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει και την ασύμμετρη φορολογία. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε για πέμπτη συνεχόμενη φορά την έκπληξη και την συγκίνσή του, που οι συγκεντρωμένοι ανέμιζαν μόνο ελληνικές σημαίες, τις οποίες τους είχανε μοιράσει πριν απο είκσι λεπτά.

e

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε το νέο μοντέλο διακυβέρνησης, που θα είναι μικρό και ευέλικτο με συγχωνεύσεις Υπουργείων. Εντύπωση προκάλεσε η συγχώνευση των υπουργείων Αιγαίου, Τουρισμού, Πολιτισμού και ΜΜΕ, προφανώς κατόπιν κληρώσεως. Το Υπουργείο Ανάπτυξης, συγχωνεύτεται με το Υπουργείο Βιομηχανίας και σχηματίζουν το υποργείο Αμηχανίας. Δημιουργείται ξεχωριστό Υπουργείο Περιβάλλοντος με έδρα τη Χαλυβουργική ενώ το υπουργείο Παιδείας ενσωματώνεται με τα Υπουργεία Άνευ Χαρτοφυλακίου και Παρά τω Πρωθυπουργώ, και έτσι εξοικονομούνται τουλάχιστον δύο υπουργικές λιμουζίνες. Άλλη μια λιμουζίνα εξοικονομείται με την μεταφορά του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης στην Άνω Χώρα της Σύρου. Τέλος δημιουργείται υπουργείο Εθνικού Οράματος, Ευθύνης και Καλών Τρόπων, με στόχο την καλλιέργεια φτηνών και ανταγωνιστικών εντυπώσεων.

g

Δηλώσεις έκανε και ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Λαλιώτης. Ο κ. Λαλιώτης δήλωσε ότι καλό θα ήταν να μη καταφέρει να μπει η Αριστερά στη Βουλή, αλλά αφού αυτό δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, θα μπορούσαν τουλάχιστον οι αριστεροί να ψηφίσουνε ΠΑΣΟΚ, που στο κάτω κάτω ξεσκίστηκε στην αντιπολίτευση, έχει ξεκάθαρες θέσεις για το μπροστά και το πάνω ενάντια στο χθες και το πίσω, υποστηρίζει την αναθεώρηση του άρθρου 16 σε αντίθεση με την δεξιά που το υποστηρίζει επίσης, έχει στο πρόγραμμά του πολύ πιο καλόγουστες διατυπώσεις για την ανασφάλιστη εργασία και την κατάργηση των συντάξεων και γράφει και πιο ωραία στην τηλεόραση. Δεν καταλαβαίνω την Αριστερά, που της δίνουμε υπουργεία και δεν τα παίρνει είπε ο κ. Λαλιώτης και απείλησε ότι αν δεν τα πάρουμε θα τα δώσει στον Μπίστη και τη Δαμανάκη και θα μας τα πρήζει άλλα είκοσι χρόνια με το δίλημμα τι Παπάγος τι Πλαστήρας, στο οποίο η απάντηση είναι Πλαστήρας, ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος στον 21ο αιώνα.

 

Μη μασάτε. Δαγκάστε τους!

d

Advertisements

19 Σχόλια »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Μα τι σκατά σκεφτόταν ο νομοθέτης (προφανώς σκατά). Πώς θα ζήσω μια μέρα χωρίς πολιτικούς στα παράθυρα; πώς θα αντέξω χωρίς παντελώς άγνωστους υποψήφιους να μην ξέρουν τι λένε;

  Άτιμη ζωή, τελείωσε η προεκλογική περίοδος!

 2. να στε καλά ρε παιδες για το χαμόγελο που μας χαριζετε

 3. Η τελευταία φωτοσοπιά τα σπάει. Ελπίζω μόνο η αναμενόμενη άνοδος της ενωτικής Αριστεράς (call me SYRIZA) να μην αποδειχτεί μετεωρίτης 😉

  Ζήτω τα θηλαστικά!

 4. Μια μέρα σκοτώθηκε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγαλοστέλεχος στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές. Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Άγιος Πέτρος και της λέει:
  – «Που θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;¨» Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει:
  – «Δεν είμαι σίγουρη.»
  – «Τότε», λέει ο Άγιος Πέτρος, «θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις.» Η πολιτικός συμφωνεί. Πάνε λοιπόν, στην Κόλαση. Εκεί η πολιτικός βλέπει όλους τους πολιτικούς φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ. Ακόμα και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα και πικάντικα ανέκδοτα. Όλα πολύ ωραία και η πολιτικός περνούσε υπέροχα. Πριν να το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Άγιος Πέτρος να την πάρει να πάνε στον Παράδεισο. Ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μιλάγαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με τον Θεό που ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος. Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν να το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Άγιος Πέτρος να τι ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη. Η πολιτικός το σκέφτεται λίγο και του λέει:
  – «Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση.» Ο Άγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και την στέλνει στην Κόλαση. Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα, ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι της πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και τους διέταζε συνεχώς. Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και τον ρωτά:
  – «Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν.» Και ο Διάβολος της απαντά:
  – «Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας ψήφισες!!!»

 5. Εγώ φοβάμαι την μετεξέλιξη του Τσίπρα. Λέτε να γίνει η νέα Δαμανάκη σε πιο φουσκωτό και ευειδές;

 6. Είστε το μικρό παιδί που φωνάζει «καλέ αυτοί είναι τσίτσιδοι!». Εξαιρετικοί, αν και με μικρή δόση αυτοσαρκασμού, που και αυτός χρειάζεται, θα είστε τέλειοι.

 7. Οι σκιές και κρυφές ατζέντες είναι πολύ…καλές!
  Δεν συμφωνώ με το σκίτσο που τους εμφανίζει σαν
  διπλόδοκους (αμάν το διπλο και δοκός σωστό ακούγεται) χορτοφάγους.
  ΤΥΡΡΑΝΟΣΑΥΡΟΙ-REX σαυρκοφάγα-ultra predators είναι.
  ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΤΟ. ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ. ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΛ ΤΩΡΑ!

 8. Ας αρχίσουμε όμως πια να ετοιμαζόμαστε για την ‘Επόμενη Μέρα’…

  Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, όποια νάναι αυτά που μεταξύ μας δεν μπορούμε να περιμένουμε θαύματα…

  Μετά τον ορυμαγδό αυτών των εκλογών-φιάσκο που γίνονται ενώ ακόμη μυρίζει η χώρα φωτιά και στάχτη και ενώ έχουν ήδη αρχίσει οι καιροσκόποι να στήνουν χορό πάνω στα πτώματα τόσων ανθρώπων που άδικα χάθηκαν και πάνω στην μαυρισμένη και βάναυσα βιασμένη γη, προγραμματίζοντας άνομες αγοραπωλησίες και βέβηλες συμφωνίες, ας αρχίσουμε όλοι εμείς οι στοιχειωδώς λογικά σκεπτόμενοι να φανταζόμαστε πως θα αυτο-οργανωθούμε και πως θα πάρουμε τη τύχη στα χέρια μας… Αυτό φοβούνται άλλωστε περισσότερο από οποιαδήποτε αντιπολίτευση.
  Τις αυθόρμητες, μαζικές, με απόλυτη αντίληψη της πραγματικότητας και ώριμες διαμαρτυρίες σαν αυτές μπροστά στη Βουλή, κινήσεις και διεκδικήσεις πολιτών.

  Να δείξουμε ότι κανείς μας δεν εφησυχάστηκε, ούτε θα εφησυχάσει, να γίνουμε η φωνή του δίκιου, η φωνή του δάσους…

 9. 3η παράγραφος, 5 γραμμή από το τέλος, το «τις» είναι κανονικά «της».
  («Δεν καταλαβαίνω την Αριστερά, που τις δίνουμε υπουργεία»).

  Και επί της ουσίας, η αριστερά (όπως εκφράζεται και από το Συνασπισμό) θα είναι πραγματική μόνο όταν ξεπεράσει τις «anti-global» αγκυλώσεις της.

  Ας γίνουν πραγματικές επαναστάσεις, με φαντασία και ΚΥΡΙΩΣ με γνώση και βάσανο. Δεν υπάρχει χρόνος για πολυτέλειες τύπου «ζηλεύω τα 70s», η ζωή είναι μικρή.

  Επίσης, οι φωτοσοπιές σας δεν παίζονται. Όσον αφορά τα κείμενα, αν και συνήθως απολαυστικά, ελπίζω να μην μπαινοβγαίνουν στο λούκι των ίσων αποστάσεων. Δεν είναι απαραίτητο, ειδικά από ανθρώπους που, όπως φαίνεται, ξέρουν να χτυπάνε στο ψαχνό.

  🙂

 10. Κι άλλο ένα ανέκδοτο, αν και όχι τόσο άμεσα σχετικό!
  ————————————-

  «Ένας μαύρος λοιπόν, λέει σε έναν άσπρο:

  Εγώ… όταν γεννήθηκα ήμουν μαύρος,

  όταν μεγάλωσα ήμουν μαύρος,

  όταν κάθομαι στον ήλιο είμαι μαύρος…

  όταν κρυώνω είμαι μαύρος.

  όταν τρομάζω είμαι μαύρος,

  όταν πεθάνω είμαι μαύρος.

  ———————————

  Εσύ… όταν γεννήθηκες ήσουν ροζ.

  όταν μεγάλωσες ήσουν άσπρος.

  όταν κάθεσαι στον ήλιο είσαι κόκκινος.

  όταν κρυώνεις είσαι μπλε.

  όταν τρομάζεις είσαι κίτρινος.

  όταν αρρωσταίνεις είσαι πράσινος.

  όταν πεθάνεις είσαι γκρι.

  ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΕΓΧΡΩΜΟ;»

  ———————————–
  κάπως έτσι μας βλέπουν οι πολιτικάντηδες

 11. Gilletina έχεις δίκιο.
  Κι εμείς για τυρανόσαυρους ΡΕΞ ψάχναμε για την εικόνα, αλλά δεν βρήκαμε κατάλληλους και σε καλή ανάλυση.
  Όταν μάλιστα όλα αυτά γίνονται την ώρα που είσαι στην δουλεία…

 12. Εγώ αρχικά και μετά την Πάρνηθα σκεφτόμουν να ψηφίσω Οικολόγους Πράσινους. Τα είχα πάρει και έλεγα ότι κάτι πρέπει να γίνει με το περιβάλλον.

  Μετά όμως προβληματίστηκα γιατί διάβασα ένα φυλλάδιο τους και στην ουσία και από καλή πρόθεση, θέλουν (εμμέσως το λένε, αλλά υπάρχει και το παράδειγμα της Γερμανίας), να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ για να προωθήσουν περιβαλλοντικά θέματα. Αλλά δεν καταλαβαίνω πως μπορείς να στηρίζεις μια πολιτική που θα είναι εξοντωτική για τους ανθρώπους (βλέπε, μισθούς, ελαστικότητα, συντάξεις, ΜΑΤ κλπ) στο όνομα να κάνεις κάποια πράγματα για το περιβάλλον. Δεν λέω ότι οι οικολόγοι, συμφωνούν αναγκαστικά με αυτά, αλλά όπως το είδα στο φυλλάδιο δεν τα έχουν στις προτεραιότητες. Δεν νομίζω ότι μπορώ να το αποδεχτώ αυτό. Και δεν μπορώ να στηρίξω κάποιους που σε σημαντικά θέματα δίνουν κάτι σαν λευκή επιταγή στο ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι λίγο υποκρισία? Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να χτυπά τα εργασιακά δικαιώματα του κόσμου και να εφαρμόζει ταυτόχρονα πολιτική υπέρ του περιβάλλοντος? Θα ήταν σχιζοφρένεια.

 13. Σιγά μην φτάσει ο Τσίπρας και την Δαμανάκη. Μέχρι Βούγια μπορεί να πάει! (και πολύ του είναι, δεν γράφει και ποιήματα!)

 14. μετα τη γραμμη (τι το θελατε αυτο ρε μαγκες..) που επεσε, ξενερωσα απιστευτα..

 15. Κοντος ψαλμος ,αυριο θα δουμε ποιος εχει τους περισοτερους πελατες ,αν δεν μπορουμε να αποφυγουμε το αποτελεσμα ας το απολαυσουμε….

 16. Ναι ρε. στο ΠΑΣΟΚ θα πάει ο Τσίπρας. Δεν έχει τη συναισθηματική νοήμοσύνη του Μάκη Μαϊλη, ούτε είναι απο άφθαρτο επαναστατικό υλικό, που δεν χαλάει με το χρόνο, όπως η Αλέκα, ούτε είναι μονολιθικός, άκαμπτος και αταλάντευτος όπως ο μαρμαρινος Λένιν στο κτίριο του Περισσού. Και κυρίως δεν έχει στο μάτι αυτή την αγωνιστική ταξική τσαντίλα, που εκπέμπουν τα κνιτόπουλα.
  ΚΑτά τα άλλα καλά; ΤΑ μερίσματα απο το Γερμανό πως πάνε; Αντε και φέτος θα ξαναγίνουν κινητοποιήσεις στα ΠΑνεπιστήμια, να φτιάχνετε δικά σας συντονιστικά και να τρέχετε χώρια.

 17. ΑΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΛΟ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ

  ΓΙ ΑΥΤΟ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (ΟΚ ΣΥΡΙΖΑ) ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΚΛΟΓΩΝ.

  ΑΝ ΒΓΕΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 16 ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 17 ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΝΕΝΟΗΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩς ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ…

  ΑΥΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΡΥ, ΣΦΑΛΙΑΡΙΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

 18. Μπορούμε και να νικάμε ξέρετε. Ο αντίπαλος κοινός. Ας δούμε τι μας ενώνει. Είναι πολύς ο κόσμος που παρακολουθεί το ΣΥΡΙΖΑ. Πόσοι θα ψηφίσουν τώρα δεν έχει τόση σημασία όσο η δυναμική που δημιουργείται και μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους. Όταν με το καλό στις επόμενες κατεβει η αριστερά ενωμένη και πάρει ενα 20% (τουλάχιστον) θα γίνουν και συνεργασίες. Όπως τις θέλουμε. Κι ο σύντροφος Τσάβες δεν τις πήρε μόνος με την αποψάρα του τις εκλογές.
  El pueblo unido, jamas sera vencido!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: