Η «Σαλάτα» ψηφίζει…

11 Σεπτεμβρίου 2007 στο 4:28 μμ | Αναρτήθηκε στις αριστερά | 130 Σχόλια

1

Γιατί με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

Γιατί δεν θέλουμε να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε τράπεζες, εργοδότες, εργολάβους, χρηματομεσίτες, μεγαλοξενοδόχους και εφοπλιστές, να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

Γιατί δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τις διαφορές ανάμεσα στις «δεσμεύσεις για ένα καλύτερο αύριο» του Κ. Καραμανλή και τις «δεσμεύσεις για ένα καλύτερο μέλλον» του Γ. Παπανδρέου, που θεωρούν τους ανθρώπους ανόητους.

Γιατί δυσκολευόμαστε να αποφασίσουμε αν είναι καλύτερο να χάνουν τα ταμεία μας δισεκατομμύρια, στο χρηματιστήριο ή σε κρυφά ομόλογα.

Γιατί όταν λένε ότι «θέλουν ισχυρή λαϊκή εντολή», εννοούν ότι θέλουν να κυβερνάνε γράφοντας τον κόσμο στα τέτοια τους.

Γιατί τα έχουμε πάρει στο κρανίο με την τεράστια οικολογική καταστροφή για την οποία και οι δύο είναι υπεύθυνοι. Θεωρούν ότι η «ανάπτυξη», το τσιμέντο και τα κέρδη είναι πάνω από το δημόσιο φυσικό πλούτο, και το αποδεικνύουν συστηματικά τα τελευταία δέκα χρόνια, με νόμους, αποχαρακτηρισμούς και με την προσπάθεια να αναθεωρηθεί το άρθρο 24.

Γιατί και οι δύο είναι συγκεκριμένοι όταν μιλάνε για ελαστική απασχόληση, απελευθέρωση απολύσεων, άνοδο των ορίων συνταξιοδότησης, ενώ είναι γενικόλογοι και ασαφείς -ακόμα και προεκλογικά-, όταν μιλάνε για μισθούς και συντάξεις.

Γιατί και οι δύο προτιμάνε να δίνουν δισεκατομμύρια σε πολεμικές αγορές και να χαρίζουν χρέη και φόρους σε επιχειρηματίες, εκκλησία και ΠΑΕ, παρά να τα διαθέσουν για παιδεία, υγεία, προστασία του περιβάλλοντος, κοινωνική πολιτική.

Γιατί και οι δύο είναι με τις κάμερες στους δρόμους, τα κάγκελα στις παραλίες, τις βίλες στα δάση και τα ΜΑΤ παντού.

Γιατί δεν ξεχνάμε την λεηλασία των δημοσιών χώρων και της οικονομίας που έγινε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να καταλήγουν σήμερα εγκαταστάσεις και χώροι σε ιδιώτες για εκμετάλλευση.

Γιατί είμαστε αναποφάσιστοι ανάμεσα στην Μαριέττα και τον Χρυσοχοϊδη στο υπουργείο Παιδείας.

Γιατί είμαστε ακόμα πιο αναποφάσιστοι ανάμεσα στον Πολύδωρα και τον Πάγκαλο για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Γιατί είμαστε με την αναδιανομή του πλούτου προς όφελος της κοινωνίας, με την δημόσια και δωρεάν παιδεία, με το περιβάλλον, με τα δημοκρατικά κοινωνικά δικαιώματα.

Γιατί είμαστε με τους φοιτητές που βγήκαν στο δρόμο και όχι με τον ΣΕΒ.

Γιατί είμαστε με τα No Global κινήματα, με τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια φόρουμ, με τις διεθνείς διαδηλώσεις στη Γένοβα, το Παρίσι, το Ροστόκ, την Αθήνα και αλλού, και γιατί μας τη δίνει η μιζέρια της «ιδεολογικής καθαρότητας» και του απομονωτισμού, σε στυλ, «εμείς, εμείς, οι μόνοι ταξικά συνεπείς».

Γιατί είμαστε με την ενότητα και δεν θεωρούμε ντε και καλά εχθρούς όλους τους αριστερούς που δεν συμφωνούν μαζί μας.

Γιατί οι ισχυρές φωνές της αριστεράς και της αντίστασης και στο κοινοβούλιο, είναι κάτι που ενοχλεί και μπορεί να έχει και αποτελέσματα.

Γιατί πρέπει να ενισχυθούν όλα τα μικρά κόμματα, εκτός από τους ακροδεξιούς, τους λαϊκιστές και τους φασίστες.

Kαι γιατί ξέρουμε ότι όποιος από τους δύο και να νικήσει, μας προορίζει για την ίδια θέση

2

 

 

 

 

Advertisements

130 Σχόλια »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. H φωτογραφία είναι από διαμαρτυρία Αυστραλών, το Μάη του 2000 στην παραλία του Σύδνευ Bondi, ενάντια στην κατασκευή στάδιου beach volley 10.000 θέσεων για τους ολυμπιακούς αγώνες εκείνης της χρονιάς.

 2. Θα περίμενα λίγο περισσότερη αιτιολόγηση γιατί ΣΥΝ και όχι κάποιο άλλο από τα μικρά κόμματα.

 3. Είναι φανερό. Γιατί αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ψήφους από την υπόλοιπη, αριστερά δεν κάνουμε τίποτα. Το θέμα είναι μα μειωθεί ο δικοματισμός.

 4. Ορθόν! Το θέμα είναι να ροκανίσει τις αριστερές ψήφους του ΠΑΣΟΚ και να αλώσει τους αδιάφορους της αποχής και του ΔΞ/ΔΑ.

 5. χεχε, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές όλοι παίρνουμε τις θέσεις μας. Έτσι και εμείς στα αντιεκλογικά.

 6. πάντως σε μια δημοσκόπηση που κάνουμε στον ευρύτερο περίγθρό μας, ο ΣυΡιΖα, μαζί με το ΜέΡΑ φαίνεται να κλέβει τις προτιμήσεις….

 7. Πόντε,
  Το κακό είναι πως όλοι τους ερωτεύονται και λίγοι τους παντρεύονται. Άρα, καλό είναι να δούμε τη Δευτέρα τι λέει το «ταμείο».

 8. Πάντως inlove το αντιεκλογικό έχει νόημα σε μία φάση που οι εκλογές είναι ή τείνουν να είναι απονομημοποιημένες. Σήμερα είναι απλός μια έντιμη στάση με τα αντίθετα φοβάμαι αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει. Οι εκλογές δεν είναι πεδίο ιδεολογικής τοποθέτησης αλλά τακτικής παρέμβασης. Το αποτέλεσμα τους επηρεάζει τη ζωή μας και καλό είναι αυτό να είναι όσο θετικότερο είναι δυνατόν.

 9. Φοβάμαι ότι ο Αλαβάνος σιγοπαίζει το παιχνίδι ενός κακώς εννοούμενου, αδιέξοδου και οπισθοδρομικού αριστερισμού στο θέμα της παιδείας. Χθες σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 όρισε τα πανεπιστήμια ως χώρους «κοινωνικών αγώνων». Όχι, κύριε Αλαβάνο, εδώ και 34 χρόνια δεν έχουμε πια δικτατορία: τα πανεπιστήμια είναι χώροι παραγωγής γνώσης και επιστημονικής έρευνας. Ας σημειωθεί ότι ο ΣΥΝ είναι το μόνο κόμμα που ψήφιζα όταν ψήφιζα. Αλλά πλέον βλέπω ότι απευθύνεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο target group. Και νομίζω ότι αν και κόμμα αξιοπρεπέστατων ανθρώπων έχει καταντήσει σε αρκετές περιπτώσεις, για λόγους πολιτικής επιβίωσης και μόνο, να χορεύει στο ρυθμό που του σφυρίζει το κάθε «αριστερό» τσογλανάκι (ας μου συγχωρεθεί η τελευταία λέξη, δε συνηθίζω να εκφράζομαι έτσι αλλά…).

 10. Δεν ψηφίζω Σύριζα …γιατι ποτέ δεν μύριζα…

  Και όπως είπε και η Αλέκα…»οι πρώην θα είναι πάντα πρώην» χιχιχιχιχιχι

  Σοβαρά τώρα… καλά τα λέει ο Αλαβάνος αλλά και μόνο απο τη φάτσα του Τσίπρα που έχει μονίμως την έκφραση «magnum»( όποιος έχει δεί το zoolander θα καταλάβει)είναι φανερό πως πρόκειται για ένα κόμμα με τραβεστί ιδεολογία.

 11. Ευτυχώς ο Συνασπισμός δεν έχει πρόβλημα με τις τραβεστί. Πιο ενοχλητικό δεν είναι να ψάχνεσαι ιδεολογικά, όσο να είναι η ιδεολογία σου παγωμένη εδώ και 70 χρόνια και αυτό μάλιστα να το ονομάζεις και συνέπεια.
  Ναι στην αριστερά της αναζήτησης, ναι στις Τραβεστί.

 12. Άγιε μου Γεράσιμε θαυματουργέ! Τα πανεπιστήμια είναι χώρος γνώσης και πάλης προοδευτικών ιδεών, σε όλα τα επίπεδα (είτε έχει να κάνει με κουλτούρα, είτε με επίστήμη, είτε με πολιτικές ιδέες…). Δεν χρειάζεται να έχεις χούντα για να αγωνίζεσαι. Για να μην πω ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατάφεραν πολλά περισσότερα από όσα επεδίωκε η Χούντα (πτρίς-θρησκεία-οικογένεια). Ο περίφημος Γαλλικός Μάης του ’68 που ξεκίνησε από τη Σορβόνη -ένα ιδιαίτερα συντηρητικό πανεπιστήμιο στα Παρίσι- χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως χούντα. Αν δεν είναι οι νέοι που θα εισηγούνται ριζοσπαστικές απόψεις ποιος στην ευχή θα τις εισηγηθεί;
  Όσο για σένα κουρδιστό μανταρίνι σε συμβουλεύω να δεις την ταινία Κουρδιστό Πορτοκάλι. Οπότε δεν θα σε ενοχλεί η φάτσα του Τσίπρα κια του κάθε Τσίπρα και θα δίνεις σημασία στο τι λένε και στο τι κάνουν.
  (Και ναι η αριστερά λέει ναι στις Τραβεστί. Άντε μπράβο!)

  p.s. Η Σαλάτα κάνει πολύ καλά και παίρνει θέση. Τι σήμερον ημέρα που θεωρείται in να μην παίρνεις θέση, καλό είναι να σπάμε τα στερότυπα.

 13. Ε, όχι και με την Αριστερά της ενσωμάτωσης και της Υποταγής. Σας περίμενα λίγο πιο σοβαρούς.

 14. δικτατορία μπορεί να μη είναι αλλά σίγουρα δεν είναι δημοκρατία η μονοπώληση του πολιτικού από τον υποτιθέμενο μονόδρομο του δικομματισμού και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, την υποτιθέμενη ισότητα ευκαιριών, την εξύμνηση της ατομικότητας και του ανταγωνισμού ως αρετές, την υποτίμηση κάθε μορφής ομαδικής δράσης, τον πολιτισμό της κατανάλωσης και του λάιφ στάιλ, την απαξίωση των αγώνων ως καθοδηγούμενων από άκαμπτες μειοψηφίες,την απαξίωση των ιδεολογιών και την επικράτηση του απολιτίκ, την καταστροφή του περιβάλλοντος, την ανεργία, την άκρατη κερδοφορία των επιχειρήσεων, των τραπεζών, των κουμπάρων κτλ. και το πανεπιστήμιο είναι και πρέπει να παραμείνει χώρος αμφισβήτησης των παραπάνω.

 15. angie
  Έτσι κι αλλιώς η Σαλάτα δεν παρουσιάστηκε ποτέ ως σοβαρή. Άλλωστε η σοβαρότητα είναι η στάση αυτή του σώματος που προδίδει έλλειψη πνεύματος.
  Πράγματι κάποιοι κατηγορούν τον Συνασπισμό για αριστερά της υποταγής. Είναι συνήθως οι ίδιοι που έχουν σαν ίνδαλμα την αριστερά του Μπρέσνιεφ, του Γιαρουζέλσκι και της Στάζι. Οι ίδιοι που δεν πατάνε στις διεθνείς διαδηλώσεις στα αντί-G8 και τα φόρουμ γιατί θεωρούν ότι όλοι, σε όλο τον πλανήτη είναι αριστερά της υποταγής, εκτός από το ΚΚ Βοημίας.

 16. νομίζω είναι προφανές πως ο σύντροφος αλέκος είναι φανατικός αναγνώστης της σαλάτας 🙂

 17. Καλή μου Foufoutina ευχαριστώ για την…αγιοποίηση, αλλά δεν θα πάρω: προτιμώ το σκέτο Γεράσιμος. Τώρα όσον αφορά τον ‘περίφημο’ Μάη του ’68 επίτρεψέ μου να παραθέσω in extenso τον…εαυτό μου (είμαι και ολίγον αυτοαναφορικός τύπος): ‘Τα γεγονότα του Μάη – των οποίων ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής, ο Daniel Cohn-Bendit, δήλωσε αργότερα ότι ο ίδιος και ο αδερφός του διάβαζαν τα άρθρα του Καστοριάδη στο Socialisme ou Barbarie στη δεκαετία του ’60 και ότι η επιρροή του περιοδικού αποτελούσε τμήμα του ιδεολογικού υπόβαθρου των γεγονότων του Μαΐου του ’68 – μπορεί κανείς να τα ερμηνεύσει ποικιλοτρόπως. Αντί για μία γνήσια επαναστατική έκρηξη, εμπνευσμένη μεταξύ άλλων και από τις ιδέες του Καστοριάδη, ο Μάης του ’68 μπορεί να ερμηνευθεί και ως μία φοιτητική εξέγερση που έπασχε από την έλλειψη βάθους και στερεότητας των ιδανικών της και από μία σύγχυση γύρω από τους στόχους της. Ο Μεξικανός ποιητής Octavio Paz είπε κάποτε ότι τα γεγονότα εκείνου του Μαΐου αποτελούσαν ‘το θέαμα, τη φιέστα της επανάστασης’ ή ‘[μία] φιέστα προς τιμήν της επανάστασης’, και ότι στο γαλλικό Μάη του ’68 ‘η τελετή ήταν πραγματική, αλλά η επικληθείσα θεότητα ήταν ένα φάντασμα.’ Αν θα συμφωνούσε κανείς με τον Paz δεν θα μπορούσε παρά να αναρωτηθεί αν μία ‘άδεια’ ή ‘κούφια’ επανάσταση όπως ο Μάης του ’68 κατά τον Paz αποτελεί τη μοναδική μορφή που η ριζική κοινωνική κριτική μπορεί να πάρει σήμερα στη Δύση. Άσχετα από το αν συμφωνεί κανείς με τον Paz ή όχι, μοιάζει προτιμότερο να μιλά κανείς, όπως ο Καστοριάδης, όχι για μία βίαιη κινητοποίηση ενάντια στο σημερινό status quo ante αλλά για μία αλλαγή στην ανθρωπολογική δομή των σημερινών ανθρώπων που θα οδηγήσει στην εμφάνιση μιας άλλης μορφής ύπαρξης και δράσης.’ (Από το βιβλίο μου ‘Κορνήλιος Καστοριάδης: κριτική επισκόπηση της σκέψης του’ Αθήνα ‘Υψιλον 2004 σελ. 37-8.)

 18. Μια μικρή υπόμνηση:

  Τα πανεπιστήμια (στην Ελλάδα ή αλλού) παράγουν γνώση. Συχνά αυτή η γνώση έρχεται σε αντίθεση με κάποια (καλά και) συμφέροντα.

  Θέλετε ένα πρόσφατο παράδειγμα που βγάζει μάτι; Το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ο τρόπος που το μελετάνε στις ΗΠΑ. Ο τρόπος που κόβουν τις επιδοτήσεις όταν κάποιος προσπαθεί να το μελετήσει. Ο τρόπος που λογοκρίνονται τα συγγράμματα του συγκεκριμένου θέματος. Ο τρόπος που η πετρελαιοβιομηχανία (και όχι μόνο) επιβάλλουν να μιλάμε για «κλιματική αλλαγή» αντί του Ευρωπαϊκότερου & περιγραφικότερου όρου «υπερθέρμανση του πλανήτη».

  Όποιος θεωρεί ότι η παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου το περασμένο Σ/Κο στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν πρόβα τζενεράλε για κάτι μεγαλύτερο, απατάται οικτρά.

  Όποιος θεωρεί ότι η παρακολούθηση των Αθηναίων από αερόστατο με κάμερες και μικρόφωνα και η καταγραφή δεν ήταν πρόβα για την καταπάτηση του ιδιωτικού μας χώρου, δεν ξέρει τι του γίνεται.

  Όποιος θεωρεί ότι δεν ήταν προβοκατόρικη η ερώτηση του Εισαγγελάτου στον Αλαβάνο (στον ΑΝΤ1) «Αν κάποιος ρίχνει μολότοφ στο αυτοκίνητό σας απ’ έξω, δεν πρέπει να επέμβει η ΕΛ.ΑΣ;» … απατάται ακόμα πιο οικτρά.

  Τα πράγματα είναι απλά: έχουμε κάποια στοιχειώδη δικαιώματα. Δεν τα βρήκαμε κάτω. Μας τα κληροδοτήσανε οι γονείς μας και οι παππούδες μας, κατόπιν αγώνων. Δεν έχουμε ηθικό δικαίωμα να τα παραδώσουμε αμαχητί. Δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα απέναντι στις επόμενες γενιές, να επιτρέπουμε να τα καταπατάει κανείς.

  Και στο κάτω κάτω … είμαστε υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα να υπερασπιζόμαστε την εφαρμογή του, και με όπλα, άμα λάχει.

  [ 120. 4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία. ]

  Αυτά και pardon για το σεντόνι. 😉

 19. Συμφωνώ απόλυτα με τα επιχειρήματα της Σαλάτας αλλά θα ήθελα να επισημάνω ότι σε αυτές τις εκλογές κατεβαίνουν οι οικολόγοι πράσινοι με ατζέντα ιδεολογικά συγγενή με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ενώ θέτουν ως βασικό άξονα των πολιτικών τους την πράσινη πολιτική, πράσινη επιχειρηματικότητα και μία ριζική και επείγουσα οπτική όπου το περιβάλλον σε συνάρτηση με τον άνθρωπο έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και δεν είναι απλά το πεδίο κερδοσκοπικών επιχειρήσεων! Όσο είναι επείγον να σπασει ο δικομματισμός τόσο έχει ανάγκη η χώρα και την ύπαρξη αυτής της φωνής στην Βουλή.
  Παρακαλώ σκεφτείτε το και δείτε και το πρόγραμμα όσοι πορβληματίζεστε για την απόφαση της Κυριακής:

  http://www.ecogreens.gr

 20. Ναι, σε όποιον δεν μοιρίζει καλά το ΣΥριζα αλλά θέλει μία «νέα αλλαγή» ας ψυφίζει πράσινους (όχι τους παλαιούς το ΠΑΣΟΚ), αλλά τους οικολόγους. Νωμίζω ότι είναι συμπαθέστατοι και αλθρουϊστές. Θα κάνουν τα πάντα για τη Γη μας και για την Ελλάδα πάνω της.
  Το ΣΥΡΙΖΑ όμως μπορεί με μεγαλύτερες δυνάμεις στη Βουλή να βοηθήσει το σκοπό αυτό.

 21. Απίστευτο. Η Σαλάτα ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ!. Πέφτω από τα σύννεφα! Τα προηγούμενα posts δεν έδειχναν καθόλου κάτι τέτοιο.

  Πλάκα κάνω παιδία, δεν ειρωνεύομαι. Είναι υπέρ σας που παίρνετε ξεκάθαρη θέση για τις εκλογές και μάλιστα με επιχειρήματα. Πολλοί τα μασάνε φοβούμενοι να μην προκαλέσουν αντιπάθειες ή νομίζοντας ότι έτσι αποκοτούν αξιοπιστία (ενώ συμβαίνει το αντίθετο).

  Εγώ πάντως βλέπω διαφορές ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, τις οποίες θεωρώ και προφανείς. Ίσως έχετε πολιτική μυωπία, ίσως δεν έχω πολλές απαιτήσεις όσον αφορά τις διαφορές που μπορούν να έχουν δύο αστικά κόμματα εξουσίας την σημερινή εποχή. Ελπίζω να μην έχουμε ακόμα χειρότερες εκπλήξεις από την νέα δεξιότερη κυβέρνηση.

 22. stis suzitiseis gia synergasia syriza- oikologvn, o syriza zitise apo tous oikologous-prasinous desmeusi gia mi-sunergasia me to pasok, kai oi teleutaioi arnithikan.kanena allo sxolio.

  psifo ston syriza.

 23. ερωτηση:Το salata.wordpress.com θα συνεχιζει να ανεβαζει post και μετα τις εκλογες;;;

 24. Όμορφα τα λες…όταν ξέρεις ότι αυτά που λες και υπόσχεσαι δε θα εφαρμοστούν ποτέ. Τάζεις λαγούς και πετραχήλια. Το θέμα είναι τι κάνεις εάν είσαι κόμμα εξουσίας. Γιατί έξω από το χορό…
  Γιατί οι άλλοι δύο κάνουνε χίλια στραβά, αλλά κάνουν στραβά γιατί κυβερνάνε, λάθος τις περισσότερες φορές. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά.

 25. Βρε παιδιά μια χαρά το πηγαίνατε μέχρι τώρα το θέμα! Γιατί τα κάνατε σαλάτα σήμερα???
  Το blog ήταν μια χαρά όσο διακωμωδούσε την πολιτική επικαιρότητα. Ήταν ανάγκη να δείξετε και ποιοί είστε? Θα προτιμούσα να μην εκδηλώανατε τι θα ψηφίσετε!

 26. redshift γιατί το πρόγραμμα της συνεργασίας είναι του σύριζα; την περίπτωση πως νδ και πασόκ πρόκειται να καταδικαστούν για τις πολιτικές που προωθούν την έχεις σκεφτεί; γιατί να μιλάς για μυωπία της αριστεράς απέναντι στις πολιτικές νδ και πασόκ και όχι των νδ και πασόκ απέναντι στους ψηφοφόρους; και γιατί να αυτοαναλύετεαι ο σύριζα για την ακαμψία του και να μην προβληματίζονται τα αστικά κόμματα και να αναθεωρούν τις πολιτικές που προτείνουν; μήπως αλλού είναι η μυωπία τελικά και μας έχουν εγκλωβίσει σε έναν τρόπο σκέψης όπου θεωρούμε πως η ισχυρή κυβέρνηση και ο δικομματισμός είναι ο κανόνας; το ότι μπορεί ο σύριζα να αποτελέσει τη δύναμη που θα ξεδιπλώσει μια δυναμική και θα μπουν στο προσκήνιο πολιτικές και όχι εικόνες το έχεις σκεφτεί;

 27. το πρόβλημα της συνεργασίας εννοώ…

 28. 2ο σχόλιο λόγο κεκτημένης ταχύτητας του πρώτου…
  (απολογούμαι)
  Δεν είπα ένα εύγε στ(?) blogger που εκφράζεται πολιτικά και λέει τη γνώμη τ(?) ξεκάθαρα!!!

  btw… εγώ δεν ψηφίζω στο Ελλάντα… 🙂

 29. χε-χε,
  εμείς σας είχαμε καταλάβει απο την αρχή 🙂
  «σύστημα» sexy Τσίπρα!
  Καυτά φιλιά…
  Σήμερα ο Αλαβάνος ήταν σπέσιαλ!
  Συμπληρώνω: «Απόψε ψόφησε ο Πρετεντερισμός» (ού να μου χαθεί η κρυφή).

 30. Για τον αγαπητό πρέζα-TV (και όχι μόνο)
  Η αλήθεια είναι ότι η σαλάτα όταν φτιάχτηκε, όπως λέει κι ο υπότιτλός της, είχε στο μυαλό να σχολιάζει τα προεκλογικά τεκταινόμενα, όντας σίγουρη ότι θα δούμε και πάλι τα απίστευτα. Δεν υπήρξε κάποια σοβαρή σκέψη από πριν για το μετά, ούτε και προσδοκία τέτοιας μεγάλης ανταπόκρισης, η οποία δυστυχώς οφείλεται περισσότερο στην οικολογική καταστροφή και τα συναισθήματα που παρήγαγε για όλους και όλες μας.

  Τη συνέχεια σίγουρα όλοι θα την γουστάραμε και γι’ αυτό κάτι μου λέει ότι θα υπάρξει. Αλλά και το αφεντικό έχει ήδη ψυλλιαστεί ότι όλο σκασιαρχείο στο internet και το photoshop κάνουμε, και δεν λέει να χάσουμε το μεροκάματο. Τη συνέχεια της σαλάτας θα την μάθουμε λοιπόν όλοι στη συνέχεια.
  Όσο για την ψήφο της Σαλάτας, είμαστε καθαροί/ες.

  Στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για συγκεκριμένους λόγους, αλλά δεν έχουμε σκοπό να ιδρώσουμε για να πείσουμε κάποιον που ψηφίζει άλλα αριστερά κόμματα, ή οικολόγους, να αλλάξει γνώμη. Καλή τύχη για όλους εκτός από τους 2 μεγάλους και τους ακροδεξιούς. Απλά και καθαρά.

 31. γερασιμε πες αλεύρι η Gilletina σε γυρεύει…

 32. Πάντως το γεγονός ότι ο ΣΥΝ δεν έχει μιλήσει καθόλου προεκλογικά ούτε στοιχειωδώς για το νεοφιλελευθερισμό (κάτι που είχε κάνει στις προηγούμενες εκλογές) και ότι έβαλε το ΚΚΕ στο ίδιο σακί με το ΛΑΟΣ και τους διάφορους εθνικόφρονες για το βιβλίο της ΣΤ Δημοτικού είναι απογοητευτικό για ένα κόμμα που θέλει να βρίσκεται «απέναντι» στην εξουσία.

 33. Ε όχι και Σύριζα ρε παιδιά. Αυτοί Σ(φ)υρίζουν υπερατλαντικά, τώρα θα τους μάθουμε. Το σχέδιο Ανάν ήταν η απόδειξη. Μόνο το ΚΚΕ είναι λύση απάντηση στο δικομματισμό.

  Ψήφο στο μόνο αριστερό κόμμα της Ελλάδας. Το ΚΚΕ.

 34. συμφωνώ με το τελευταίο σχόλιο της σαλάτας σύνταξης.Επίσης, όλα καλά με τους οικολόγους πράσινους ΑΛΛΑ αναρωτιέμαι, ή θέση τους για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης λόγω των φωτιών στην πελοπόννησο που τόσο απερίσκεπτα εξέφρασαν δεν δημιουργεί τουλάχιστον ερωτηματικά και αμφιβολίες σε αυτούς που θέλουν να τους στηρίξουν; και πόσο κοντά είναι αυτό σε μια ριζοσπαστική πολιτική πολύ δε περισσότερο στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον;καλή θα ήταν μια απάντηση γιατί υπάρχουν εύλογες απορίες ακόμα και σε δικό τους κόσμο

 35. Φίλτατη Σαλάτα είναι σαν να μας λες οτι πριν φτιάξεις ένα καθαρά «πολιτικό» blog δεν είχες ιδεολογικό προσανατολισμό και πρίν δυο μέρες σου ήρθε η επιφώτηση να ψηφίσεις τον συ.ρι.ζα.

 36. @ ikonikos: δεν έχεις δίκιο: η αντίσταση στο νεοφιλελευθερισμό αναφέρεται σε όλους τους τόνους στα προεκλογικά κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ και είναι και «οδηγός δράσης» στις κοινές κινητοποιήσεις του σχήματος τα προηγούμενα χρόνια
  αναφορικά με το ΚΚΕ: ΠΟΤΕ δεν θα το βάζαμε στην ίδια θέση με το ΛΑΟΣ… έχουμε διαφορές στην αριστερά και τις συζητάμε έντονα, αλλά η ακροδεξιά είναι «θανάσιμος» αντίπαλός μας…

 37. @ kourdistomantarini: στη «συνταγή» μας ήδη λέγαμε «από αριστερή σκοπιά και με σαφείς ιδεοΛΟΓΙΚΟΥΣ προσανατολισμούς»… δεν μας ήρθε καμμία επιφοίτηση!

 38. Καλό, κουρδιστό μανταρίνη ας μην κάνουμε σα να μας είπαν ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Είτε είχε άποψη από πριν η Σαλάτα είτε δεν είχε (που είχε) δεν είναι το επίδικο της συζήτησης. Έκανε πάρα πολύ εύστοχα σχόλια, αρκετά τολμηρά, πάντα πολιτικά. Έχει κάθε δικαίωμα να πάρει θέση και σε όποιον/α αρέσει. Συμφωνείς ή διαφωνείς. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ξαφνικά το χιούμορ της (και ταυτόχρονα οι θέσεις της) δεν ισχύει. Καθείς με τις απόψεις του. Εγώ π.χ. επιλέγω να σκεφτώ πάνω στους προτεινόμενους λόγους της Σαλάτας γιατί να ψηφίσω Συριζα.

 39. η λέξη αριστερά δεν προδίδει καμία ιδεολογία φίλτατη σαλάτα…είναι απλά ένα τοπικό επίρρημα.
  Ιδεολογία είναι ο Σοσιαλισμός, ο Κομμουνισμός, ο Καπιταλισμός, ο Σταρχιδισμός κλπ κλπ

 40. ο συριζα μπορει να ειναι με τους φοιτητες, οι φοιτητες όμως δεν ειναι με το συριζα. ΕΑΑΚ – ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α

 41. @ kourdistomantarini:
  ώστε αριστερά είναι τοπικό επίρρημα? δηλαδή πως λέμε, στο πρώτο στενό αριστερά και μετά ευθεία?
  Θα σε καλύψω όμως: «σοσιαλισμός με δημοκρατία και ελευθερία»
  και πάνω από όλα: σαλατΙΣΜΟΣ 🙂

 42. κι άλλοι ανοίγουν τα χαρτιά τους και παίρνουν θέση:

  http://pitsirikos.blogspot.com/2007/09/blog-post_11.html

 43. Το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει γεννήσει στις καρδιές μας την ελπίδα και φέρνει στα πρόσωπά μας και πάλι το χαμόγελο. Μας λένε ουτοπιστές και ότι ο κόσμος ήταν πάντα έτσι και ποτέ δεν θ αλλάξει.. Κι όμως αλλάζει! Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι θα είναι θετικό και γι αυτό η ευθύνη μεγάλη. Να μείνουμε ενωμένοι και
  συνεπείς στον αγώνα. Το καζάνι βράζει και αν δεν υπάρξει αριστερή προοπτική τότε ο δρόμος θα μείνει ανοιχτός στους καρατζαφέρηδες.

 44. Den jerw re paidia, alla otan se merika xronia den 8a mporeite na kanete ta mpanakia sas sthn N. Krhth giati kati containers 8a koboun bolta, kai otan 8a trwte to ispaniko karpouzaki pou den exei kammia ousia epeidh kapoioi ejupnoi 8eloun na «kapsoun» kai auta pou den kaigontai, tote 8a deite pws oi suzhthseis «poios einai o poio kalos» den exoun ousia. Sas dinw to epishmo site gia na to xrhsimopoihsete ws arxiko shmeio stis anazhthseis sas:
  http://www.portheraklion.gr/olh.php Me tis ugeies mas.

 45. > stis suzitiseis gia synergasia syriza- oikologvn,
  > o syriza zitise apo tous oikologous-prasinous
  > desmeusi gia mi-sunergasia me to pasok, kai oi
  > teleutaioi arnithikan

  Η άποψη των ΟΠ επί του παραπάνω είναι λίγο διαφορετική:
  http://www.ecogreens.gr/ekloges/egfiles/ElectionFAQ.html#5

  Και, ανεξάρτητα από τους ΟΠ, πώς γίνεται ένα κόμμα να είναι εναντίον της αυτοδυναμίας και ταυτόχρονα εναντίον των συνεργασιών;

 46. Ε όχι και οι φοιτητές με το ΕΝΑΝΤΙΑ. Επειδή δύο τάσεις των ΕΑΑΚ συνεργάστηκαν με το ΣΕΚ, το οποίο έφτυναν ως ΠΑΣΟΚους μέχρι χτες, δεν δικαιολογεί να μας λες τέτοια βλακεία. Το να λες ότι είσαι με τους φοιτητές είναι θεμιτό. Το να λες ότι οι φοιτητές είναι μαζί σου (ΕΝΑΝΤΙΑ) είναι καπέλωμα. Προφανώς ένα μεγάλο φοιτητικό κίνημα είναι ανεξάρτητο-αυτόνομο και δεν είναι ως σύνολο με κανέναν.

 47. Μαζί μου; Ποιος είμαι εγώ για να είναι μαζί μου; Αν ψάχνεις για παπαγαλάκια ψάχνεις σε λάθος μέρος. (Στον καθρέφτη δοκίμασες ίσως;)Εγώ εξέφρασα μία πεποίθηση ή και ευχή αν θες. ΔΕΝ είπα ότι όλοι οι φοιτητες ακολουθούν αυτό που εγώ επιλέγω (ΕΝΑΝΤΙΑ). Μια πρόταση είναι όλη κιόλη διάβασε την καλά. Στοιχεία για αυτά που λέω πάντως μπορείς να βρεις στις ίδιες τις διαφημίσεις του σύριζα με εικόνες από φοιτητές. (κάτι για καπέλωμα είπες;)

  Όσο κι αν έχεις αντιρρήσεις πάντως για το ποιον ενισχύουν οι φοιτητές, εξακολουθώ να επιμένω για το ποιον ΔΕΝ ενισχύουν.

  Αυτά από εμένα, μακάρι να μπορούσα να κάνω πιο ουσιαστικό πολιτικό διάλογο αλλά δεν είναι εύκολο για πολλούς (πρακτικούς) λόγους…

 48. κοίτα πώς αποκαλύπτονται όλοι!
  το μόνο που μπορώ να πω υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως είναι ο μόνος πολιτικός χώρος με χιούμορ. Όλοι άλλοι ΔΕΝ έχουν!

 49. Αν και 29 αυθεντικοί μαρξιστές – λενινιστές εγγυώνται ότι θα παραμείνουν μόνοι αμετακίνητοι στη θέση τους για να συντριβεί (πάνω τους!) το κύμα του νεοφιλελευθερισμού και του ιμπεριαλισμού.
  Για κάτι άλλους τυχοδιώκτες και αλαφροϊσκιωτους που δοκιμάζουν να συνασπισθούν με κάθε αριστερής καρυδιάς καρύδι και μας κοροϊδεύουν ότι μπορεί αύριο να είναι μια καλύτερη μέρα, τους αφιερώνω το «The bright side of life» των M.P.

 50. Μακάρι να ενισχυθεί η Αριστερά στις εκλογές. Προσωπικά θα ψηφίσω ΚΚΕ, γιατί θεωρω ότι είναι πιο ξεκάθαρο στο πεδίο της οικονομίας από το ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει ακόμα λήξει αν είναι με την ανατροπή ή τη διαχείριση. Μια φιλική κριτική. Για μένα πάντως θα ‘ναι θετικό να ανέβει πολύ ο Συνασπισμός και γιατί ο Αλαβάνος κοσμεί, κατά την προσωπική μου άποψη, τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας. Μου άρεσε χθες στην Εθνικής Αντίστασης.

  υγ: οι εικοσάρηδες της Αθήνας θα ψηφίσουν Αριστερά σε ποσοστά 20-25%.

 51. Η Κοινοβουλευτική δράση των πολιτικών αρχηγών

  Δίνονται τα παρακάτω στοιχεία, με βάση το ηλεκτρονικό αρχείο Βουλής, σχετικά με την κοινοβουλευτική δράση των ηγετών των τεσσάρων κοινοβουλευτικών ομάδων για την περίοδο από τις εκλογές του 2004 μέχρι τη διάλυση της Βουλής το 2007.

  ……………………….Καραμανλής….Παπανδρέου…Παπαρήγα…Αλαβάνος

  Ομιλίες Ολομέλεια………43………………58……………50………….170

  Ομιλίες Επιτροπής…….…0………….…2……………..0…………..69

  Επίκαιρες ερωτήσεις
  προς Πρωθυπουργό…..…-………………0………..……3…………..29

  Απλές ερωτήσεις…………-………………0………..……0…………..275

 52. To KKE έχει το ίδιο target group με ΛΑΟΣ και ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ…κρίμα για τους αγώνες του κοσμάκη στο παρελθόν! Όχι στους ανέραστους!
  Θα το ρίξω ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να είμαι φανατικός για χτύπημα ΟΧΙ ΜΟΝΟ του δικομματισμού αλλά και του ΚΚΕ της αυθεντίας και του τραμπουκισμού στις πορείες kai της ανυπαρκτης οικολογικης συνείδησης.

 53. Λοιπόν, επειδή στη συνέχεια θα εκφαρσθώ άσχημα, ας ηεκινήσω από τα καλά. Θεωρώ τη δουλειά που κάνετε πολύ καλή. Και το Blog και κάθε ανάρτηση ξεχωριστά είναι πολυ ενδιαφέρον. Στα άσχημα, τώρα. Θεωρώ άκρως ανέντιμή τη τακτική που ακολουθήσατε, μη αποκαλύπτοντας τη ταυτοτητά σας παρά μόνο πριν τις εκλογές, όταν εμφανίστηκε και η ανάγκη. Έπρεπε από την αρχή να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας. Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί δεν υπήρχε λόγος να μη το κάνετε, εκτός και αν ντρέπεστε (δε το πιστευω σε καμία περίπτωση) για τις πολιτικές απόψεις ή αν ήταν εξαρχής σχεδιασμένο.
  Θα μπορούσατε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε το επιχείρημα, πως αν το είχατε κάνει το blog δε θα ήταν εκεί που είναι. Σ αυτό έχετε δίκιο δυστυχώς. Αλλά το ζήτημα, εφόσον αποκαλέιτε τους εαυτούς σας ριζοσπάστες είναι να αλλάξει ακριβώς αυτή η συνείδηση. Άκρως ανέντιμο.
  Η δουλειά σας είναι πολύ καλή και ελπίζω να τη συνεχίσετε. Καλή συνέχεια

 54. Συμφωνώ απόλυτα με τον «προλαλήσαντα» compassocap…

 55. Η φωτογραφία θα ήταν 100% ελληνική, νομίζω, αν υπήρχε και ο στρατηγός μαλάκας.
  http://www.swell-swell.blogspot.com/2007/08/updated.html

 56. Συγνώμη παιδιά αλλά η ελευθερία έκφρασης περιλαμβάνει ΚΑΙ την πρόθεση ψήφου. Το ότι εξέφρασε αυτή την πρόθεση το παρόν blog δε σημαίνει ότι κάνει «προπαγάνδα» ή ο,τιδήποτε άλλο, ούτε συνιστά ανακολουθία ή εσχάτη προδοσία τίνος πράγματος (;). Δε νομίζω ότι είχε δηλώσει ποτέ ότι είναι α-πολιτικό. Πραγματικά ΔΕΝ καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να καλείται σε απολογία οοποιοσδήποτε εκφράζεται ανοιχτά και με ειλικρίνεια.

 57. Ο ΑΛΑΒΆΝΟΣ Πρόεδρος η Παπαρήγα γραμματεύς!
  (φαλλοκρατικό μήπως;)
  Φαλλοκρατικό είναι το γεγονός οτι υπάρχουν σαν ξεχωριστά ανεξάρτητα αριστερά κόμματα τόσα όσα και οι φαλλοί των αρχηγών τους. Αμάν πιά.
  Κάθε κουτσαβάκης με το Αρσενικό ΕΓΩ του και ένα κόμμα. Φτάνει, να είσαστε τάσεις σε ένα ενωτικό συνασπισμό. Ο Αλαβάνος μίλησε τόσο παραδοσιακά αριστερά όσο και συγχρονα. Απο Γλέζο μέχρι οικολογία. Οταν απο την άλλη έχεις μόνο πασοκονουδούλα ελεγχόμενους απο το σύστημα μητσοτάκη-μπαμπά μπούς και Βασ. Σοφίας, ψηφίζεις κάποιον με άμεση προοπτική.
  Σόρρυ πολυαγαπημένη μου Αλέκα γι’αυτή τη φορά.

 58. Εγώ πάλι παιδιά θα πάω κατευθείαν στο ΠαΣοΚ (όπως το γράφει το και το έγκριτο ΒΗΜΑ). Για ποιο λόγο να βάλω διαμεσολαβητή τον Αλαβάνο ή τον Παπαγιανάκη; Θα πάω μόνος μου. Λοιπόν θα ψηφίσω ΠαΣοΚ για τρεις λόγους.
  1ον: Για να φύγει η επάρατη δεξιά (όπως θέλει και ο Αλαβάνος…),
  2ον: Γιατί διάβασα ότι στη κυβέρνηση του Γιώργου θα είναι και ο Σημίτης, άρα η Ανανεωτική Αριστερά (που κυβέρνησε επί οκτώ χρόνια με τον Σημίτη…) θα εκφραστεί και κυβερνητικά.
  3ον: Γιατί με ενοχλεί να βλέπω έναν βολεμένο, πολύ πλούσιο, μεσήλικα να το παίζει αριστεριστής. Προτιμώ τον Γιώργο Παπανδρέου που στο κάτω κάτω της γράφης έχει προτείνει και να καλλιεργούμε χασισάκι στη γλάστρα μας. «Μαζί για τη νέα νίκη» παιδιά. Κανένας δεν περισσεύει…

  Τάκης

  Υ.Γ. Ελπίζω να μην «κοπεί» το μήνυμα. Εξάλλου τι σόϊ «αριστεροί ριζοσπάστες» θα είστε στη «σαλάτα» αν κόβετε τις αντίθετες απόψεις… Σωστό;

 59. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ: ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ
  ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ: ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΕΕ¨ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΩ…
  ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ: ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΟΥΣ

 60. Εγώ θα σου πρότεινα να ψηφίσεις ΚΚΕ.
  Έκανε ότι μπορούσε να διαλύσει τις κινητοποιήσεις για τα πανεπιστήμια, και στήριξε και την δεξιά στην ιστορία της ασύμμετρης απειλής.
  ΚΑι είναι και ανοιχτό στο διάλογο, όχι σαν τους σταλινικούς του ΣΥΡΙΖΑ που κόβουνε τα σχόλιά σου.

 61. Το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κάτι νέο.
  Και μετά τις εκλογές του 2004 έπεσε τρελλό καπέλωμα, αφού την επόμενη μέρα έπαψε να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και έμεινε μόνο ο ΣΥΝ…

  Συμφωνώ πάντως με τον σχολιογράφο από πάνω που είπε πως θα έπρεπε να δηλώσετε την προτίμησή σας νωρίτερα.

 62. «Γιατί με ενοχλεί να βλέπω έναν βολεμένο, πολύ πλούσιο, μεσήλικα να το παίζει αριστεριστής»

  ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΝ ΤΆΚΗ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΤΗ.

  αριστερός είναι λοιπόν μόνο ο ψωμολυσσασμένος που με την πρώτη ευκαιρία «αρπάζει την καλή», γίνεται χειρότερος απο τα πρώην αφεντικά του και ορμά στην κοστοπουλαίηκη ζωή του αέναου θανάτου; (για να ψηφίσει…….gioooooorgaaakis-fils a mama.
  axaxaxaxaxaxaxaxaxaxa)

 63. ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ φυσικά!!! Τι άλλο θα μπορούσαννα ψηφίζουν άνθρωποι με χιούμορ και νοημοσύνη που αγωνιούν για την υπεράσπιση του Ορθού λόγου και της στοιχειώδους δικαιοσύνης. Την ανατροπή εμείς θα την κάνουμε όταν φτιάξουμε τους όρους στην κοινωνία. Εκείνοι που την επικαλούνται νυχθημερόν όταν γύρω μας χάνονται τα αυγά και τα πασχάλια (από κεκτημένα δικαιώματα) είτε είναι χαζοί είται τη σαμποτάρουν και το ξέρουν. Καλό Βόλι

 64. Το ΚΚΕ αγαπητά μου παιδιά έχει πολλά προβλήματα. Θα εστιάσω σε ένα: Θεωρεί την ομοφυλοφιλία αρράωστια του Καπιταλισμού και εγγυάται ότι στον Σοσιαλισμό που οραματίζαται δεν θα υπάρχούν ή δε θα φαίνονται (κάπου θα τους μανρώσουν). Το έχει πει δημόσια ο Παφίλης και φαντάζομαι και άλλοι. Δεν καταλαβαίνω γιατ ί αυτό είναι λιγότερο φασιστικό από τις θέσεις του Καρατζαφέρη για τους μετανάστες. Και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος προοδευτικός άνθρωπος σκεφτεται να ψηφίσει το ΚΚΕ χωρίς να κοκκινίζει απέντι στο 10% των συνανθρώπων του. Αφού οι περισσότεροι και από τους αριστερούς και γενικά προοδευτικούς ψηφοφόρους του αν κέρδιζε το ΚΚΕ και εφάρμοζε πλέρια την «λαική εξουσία» θα έψαχναν καράβι να φύγουν.

  ΣΥΡΙΖΑ γιατί εκτός από αριστεροι είμαστε και κανονικοί άνθρωποι!

 65. μου κοβουνε τα σχολια οι προοδευτικοι αντισταλινικοι…

  με φιμώνουν

  μου καταπατούν τα δικαιώματα

  θα διαμαρτυρηθώ στον alexis για τη σταση σας.

 66. Πολύ πρόστυχο αυτό το «πες πες» και κάτι θα μείνει Γκεμπελικό ή μάλλον.. Μπεριανικό. Πώς γίνονταν «αντεπαναστάτες» οι ανεπιθύμητοι μπολσεβίκοι- διαφωνούντες ξέρετε? κάπως έτσι. Ο σταλινισμός έχει μεγάλη ιστορία «εξόντωσης» αντιπάλων. Αλλά τί να λέμε, εδώ κοτζάμ Φαράκος, Γ.Γ. της ΚΕ τους, και πήγε άκλαφτος.
  Πάντως, -και προς το παρόν – οι μόνες έγκυρες και μάλιστα άνευ αρχών – παρά φύση συμμαχίες που έχουν γίνει, τις έχει κάνει το κόμμα τους. Αυτές εννοώ με τη ΝΔούλα στις Δημοτικές εκλογές.
  Όπως λένε και οι στίχοι των «Ομίχλη» για τα 80χρονά τους- «80 χρόνια μόνο για λεφτά – 80 χρόνια σκέτη ρουφιανιά»

 67. Α και να μην ξεχάσω, ξεπληρώνω το ΚΚΕ για την τελευταία πορεία των κινητοποιήσεων για την παιδεία, a la TREKKING-TSOUMELEKA των 7′ συνταγμα-ομόνοια-σύνταγμα οταν τα κνατ πήραν τον λογο και διεύθυνση. Αυτά πληρώνονται…

 68. Πολυ ωραια τα λετε παιδια…γι αυτο μενω στην αποχη. Καλο βολι!

 69. Και μόνο από τη λύσσα των ΚΚΕδων σε αυτά τα σχόλια να μην ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ποιος είναι ο μόνος εχθρός τους. Έτσι κι αλλιώς δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και ασχολούνται μόνο με το να τα χώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ μας και πάρουν κανα ψήφο από εκεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η σχέση κριτικής προς ΣΥΡΙΖΑ και τους φασίστες του ΛΑΟΣ που κάνει το ΚΚΕ είναι 10 προς 1.
  Εγώ δεν το πάω το ΚΚΕ όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί τα καθεστώτα που στήριξε, δηλαδή το όραμα του για μια άλλη κοινωνία είναι εφιάλτης. Μην παραμυθιαζόσαστε από τις κριτικές που κάνει προς το σύστημα. Ρωτήστε τους γιατί στηρίζουν καθεστώτα που επιτρέπετε να υπάρχει μόνο ένα κόμμα και γιατί πιστεύουν ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (Γκούλακ) ήταν απαραίτητα. Και θα δείτε ποιοι είναι. Το είπε και κάποιος σε σχέση μ τους ομοφυλόφιλους.
  Μαύρο σε αυτούς που πίνανε νερό στο όνομα απολυταρχικών καθεστώτων, δικτατόρων τύπου Γιαρουζέλσκι που κατέπνιξε την εργατική τάξη της Πολωνίας και υπερασπίζονται την κοινωνία χαφιέδων της Στάζι στην Ανατολική Γερμανία.

 70. Σκεφτείτε μόνο αυτό για το ΚΚΕ:
  Αν είχε την εξουσία το internet θα ήταν όπως στην Κίνα. Όλη αυτή η κουβέντα δεν θα υπήρχε και θα πηγαίναμε στις παρελάσεις να κουνάμε τα σημαιάκια του ενός και μοναδικού κόμματός.

 71. καλά ποιος σας είπε οτι ειμαι κκε ρε παίδες?

 72. Συγκινητική η χτεσινή εικόνα της πλατείας Κοτζιά με την πολύχρωμη – αν και αρκετά ετερόκλητη – και μαζική συμμετοχή. Θύμισε κάτι από τις συγκεντρώσεις του παλαι ποτέ ενιαίου ΣΥΝ. Μακάρι να είχε ανάλογη ουσία και προοπτική. Τέλος πάντων, καλά αποτελέσματα στο ΣΥΡΙΖΑ.
  Προς λοιπούς συντρόφους που υποστηρίζουν το εξής: «Και μόνο από τη λύσσα των ΚΚΕδων σε αυτά τα σχόλια να μην ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ποιος είναι ο μόνος εχθρός τους». Αγαπητοί σύντροφοι – έστω πρώην – την χορτόπιτα που σερβίρουν τα κανάλια (Λιάτσοι & ΣΙΑ), προσέχετέ τη πριν την δαγκώσετε. Είναι κουτό να σε σερβίρει ο κάθε Λιάτσος και να καταπίνεις αμάσητο. Εάν τουλάχιστο δε θέλεις να κάνεις αυτά που κοροϊδεύεις.

 73. Δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να καταλάβω γιατί είναι «ανέντιμη τακτική», όπως γράφει ο φίλος ή η φίλη compassocamp, το να υποστηρίζουν δημόσια οι της «σαλάτας» έναν εκλογικό συνδυασμό στις εκλογές.

  Με ποιον τρόπο προέκυπτε ότι τόσο καιρό η «σαλάτα» θεωρεί όλους τους εκλογικούς συνδυασμούς άξιους για μαύρο;

  Τα παιδιά κάνουνε μια φανταστική δουλειά σάτιρας τόσους μήνες, νομίζω ότι μας συντροφέψανε με το χιούμορ τους σε δύσκολες καταστάσεις, εμένα προσωπικά μου έδωσαν αισιοδοξία και κουράγιο. Το τι υποστηρίζουν στις εκλογές είναι δικό τους θέμα και αν δεν έχουν το «δικαίωμα» να το εκφράσουν στο blog τους, που θα το κάνουν;

  Παραδοσιακός ψηφοφόρος του άκυρου-λευκού, σε αυτές τις εκλογές έχω το περίεργο δίλημμα να έχω δύο θετικές επιλογές για ψήφο (Οικολόγους, γιατί μου αρέσουν οι θέσεις τους και θέλω να χτιστεί ένας αυτόνομος οικολογικός πολιτικός φορέας στην Ελλάδα, και ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει κάνει μεγάλα βήματα προς μια αριστερά πολυτασική, πραγματικά σύγχρονη και αισιόδοξη). Οπότε με ενδιαφέρει σαφώς και η επιχειρηματολογία όσων εκτιμώ, και την «σαλάτα» την υπερ-εκτιμώ.

 74. μου κάνει εντύπωση που πάθαν όλοι μια έκπληξη με τη στήριξη της «σαλάτας» στο ΣΥΡΙΖΑ.
  Και τα ποστ και τα λινκς ήταν σαφέστατα.
  Δεν κατάλαβα γιατι δε θα έπρεπε να πάρουν θέση? για να είναι ενάρετες κόρες αρεστές σε όλους?

  καλά αποτελέσματα για την αριστερά να έχουμε.

 75. Οχι Gilletina δεν πρέπει για να είσαι αριστερός να είσαι ψωμολυσσασμένος που με την πρώτη ευκαιρία “αρπάζει την καλή”, γίνεται χειρότερος απο τα πρώην αφεντικά του και ορμά στην κοστοπουλαίηκη ζωή του αέναου θανάτου. Οχι βέβαια. Αλλά δεν μπορεί ένας άνθρωπος που ΔΕΝ έχει δουλέψει ποτέ του,καθώς από το 1981 (σε ηλικία μόλις 31 χρόνων) μέχρι το 2004 ήταν Ευρωβουλευτής (με το ΚΚΕ αρχικά και με τον ΣΥΝ στη συνέχεια…δηλαδη 23 ολόκληρα χρόνια)και από το 2004 βουλευτής και παράλληλα είναι από τους πλέον πλούσιους ελληνες πολιτικούς με ακίνητα και μετοχές (ωραία αριστερά…) να μιλάει σαν αριστεριστής της δεκαετίας του ’70. Λίγη τσίπα χρειάζεται. Δεν έχουμε πάθει λοβοτομή. Επειδή η πολιτική έχει ξεφτιλιστεί δεν σημαίνει ότι θα πιστέψουμε τους Αλαβάνους… Υπάχρουν επιλογές…Εξάλλου είπαμε. Στο ΠαΣοΚ πάμε μόνοι μας…

  Τάκης

 76. δυο λόγια για τους οικολόγους: όταν γίνονταν οι διαπραγματεύσεις για συνεργασία με τον συριζα τους ζητήθηκε να δεσμευτούν ότι μετά τις εκλογές ό,τι κι αν γίνει δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν από την κεντρική γραμμή του συριζα σε σχέση με ενδεχόμενα συνεργασιών κι εκείνοι αρνήθηκαν. είπαν ότι αν έχουν δικούς τους βουλευτές δεν πρόκειται να δεσμευτούν από κεντρική απόφαση του συριζα και ότι θα κάνουν ό,τι νομίζουν. το μόνο που θέλουν είναι να έχουν δικό τους βουλευτή που θα παίξει το ρόλο ρυθμιστή και άρα θα αναβαθμίσει το πολιτικό βάρος ενός χώρου που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τρόπο να διατηρηθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή. αυτά…

  όσο για την περιουσία του αλαβάνου, παρ’ ότι θεωρώ ότι είναι πολιτική συζήτηση καφενείου και απέχει πολύ από το να είναι θέμα σοβαρής πολιτικής επιχειρηματολογίας (φτάνει στα επίπεδα της κακοήθειας) θα πω ότι αφ’ ενός δεν καταλαβαίνω που είναι το επιλίψιμο στο να έχει κάποιος περιουσία από κληρονομιά (με απλά λόγια, δεν έχει βγάλει χρήματα από την πολιτική) αφ’ ετέρου δεν καταλαβαίνω γιατί είναι προς κριτική το γεγονός ότι αντί να είναι στην κούβα και να πίνει ρούμι, να καπνίζει τα πούρα του και να τρώει τα λεφτά της οικογένειάς του κάθεται και τρώει τα συκώτια του, αγωνίζεται για αυτά που πιστεύει, κατεβαίνει στους δρόμους, μάχεται στη βουλή κ.ο.κ. φτάνει πια με το στερεότυπο της μίζερης και κακομοίρας αριστεράς που προσπαθεί απλά να αυξήσει το κομμάτι της πίτας στο οποίο έχει πρόσβαση.

 77. Διαβάζω και πάλι τη σαλάτα και χαίρομαι. Διαβάζω τα σχόλια κι αναρωτιέμαι τί μας έπιασε ξαφνικά… αλλά το τελευταίο σχόλιο του/της witch τα λέει όλα. Απλά και με σαφήνεια…
  άντε ρε παιδιά, πολύ στην αθωότητα το ρίξαμε και μέσα στην αθαωότητα ξεχάσαμε ότι κάθε ένας/μία ακόμα κι αν είναι σαλάτα έχει δικαίωμα να πει τι ψηφίζει και ν αεξηγήσει γιατί.
  Μέχρι τώρα κι εγώ θα έλεγα γενικά «καλή δύναμη στην Αριστερά»… έχω όμως αηδηιάσει με τις επιθέσεις από πλευράς ΚΚΕ. Κρίμα δεν έιναι;
  Άντε, καλή δύναμη στις παραλιο-σαλάτες που στηρίζουν Σύριζα και στον ίδιο τον Σύριζα.
  ΥΓ Άλλωστε, νομίζω πως όλοι καταλάβαμε την πολιτική προτίμηση της Σαλάτας όταν παραχώρησε τα υλικά της για φυλλάδια του Σύριζα (τα οποία είδαμε κι όσοι διαβάζουμε εφημερίδες και περπατάμε στους δρόμους)

 78. Δεν νομίζω πως πέσαμε και από τα σύννεφα!

  ΤΟ είπε κάποιος προηγουμένως πως το μόνο (κοινοβουλευτικό) κόμμα με χιουμορ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

  Καλά αποτελέσματα παιδιά!

 79. Αντιθέτως με όσα λέει ο ΤΑΚΗΣ (και κάποιοι ακόμα), τον τιμά τον Αλαβάνο ως άνθρωπο το γεγονός ότι ενώ είναι χοντρά ματσωμένος, δεν ασχολείται με την άνοδο του Dow Jones … αλλά ασχολείται με την άνοδο του δικού μου μισθού και της δικής μου σύνταξης.

  Λυπάμαι, αλλά εφόσον ο άνθρωπος έχει τόσο χρήμα ώστε να μην χρειάζεται να εργαστεί, μπορεί να καταντήσει Καραμανλής (χοντρός, καπιτάλας, κλπ) ή μπορεί να μπαίνει μπροστά στις πορείες, να τρέχει από άκρη σε άκρη της Ελλάδας για να μιλήσει με εργαζόμενους, με φυλακισμένους, με μετανάστες, με κόσμο που χρειάζεται στήριγμα και ελπίδα.

  Μην τρελαθούμε!

 80. Επίσης, καταθέτω ότι θλίβομαι για λογαριασμό κάποιων. Δεν είναι δυνατό, 3 μέρες πριν τις εκλογές να μαλώνετε σαν τα παιδάκια του δημοτικού …

  Επιτέλους, αφήστε τα κόμπλεξ σας στο σπίτι και στρωθείτε να γίνει μια σοβαρή δουλειά. Πρέπει να αλλάξει κάτι σύντομα, αλλιώς θα μας πάρει όλους ο γερο-διάολος, μαζί με τους πενιχρούς μισθούς μας, τη «δωρεάν παιδεία», τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, τα δάση που κάποτε είχαμε, το μέλλον μας, τα όνειρά μας.

  Σοβαρευτείτε!
  Δε θα λύσουμε τις ιδεολογικές διαφορές της Αριστεράς σήμερα.
  Ούτε σήμερα, ούτε εδώ.

  Αντί να μαλώνετε, πάρτε τηλέφωνο τους συγγενείς σας, τους φίλους σας, κάθε άνθρωπο που σκέφτεται να μην ψηφίσει ή να ρίξει λευκό και εξηγήστε του τι παίζει.

 81. Και ποιος είπε ότι όποιος θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ δε θα σταθεί κριτικά απέναντί του μετά τις εκλογές; (είναι πολύ κοντινά παραδείγματα οι Ευρωεκλογές και οι Δημοτικές/Νομαρχιακές). Αυτό που ορίζει μια σκέψη και μια πολιτική ως αριστερή είναι η κριτική στάση. Μακάρι να είχαν όλοι το θάρρος να σταθούν κριτικά απέναντι στην ιδιώτευση και την απογοήτευση που έχουν οδηγήσει όλα αυτά τα χρόνια οι αψιμαχίες.
  Κι αλίμονο αν αριστερά είναι (ή κάποιοι θεωρούν ότι είναι) η Αλέκα, ο Αλέκος και ο Αλέξης, και μόνο. Είμαστε όλοι εμείς και τα όνειρά μας που δε χωρούν σε αυτόν τον κόσμο κι αυτό το σύστημα που μας έχουν ετοιμάσει και διαχειρίζονται δίχως εμάς για εμάς.
  Καιρός είναι να φανεί κι αυτή αριστερά, κι αυτά τα κινήματα, κι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στην άλλη όχθη και έχουν δώσει χρώμα στο γκρίζο τοπίο της απολιτικής πραγματικότητας. Και αυτό είναι το πιο δύσκολο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, να δώσει πνοή και όραμα σε όλους αυτούς.
  Κι όσοι θέλουν να πορεύονται μόνοι τους και καθαροί, ας πορεύονται…
  Κι όσοι θέλουν να γκρινιάζουν, ας γκρινιάζουν…
  Κανείς δε θα χαριστεί στη μιζέρια τους.

 82. Καλά τα λέτε για τον Αλαβάνο που έχει χρήμα. Να πούμε με την ευκαιρία και για τον Ένγκελς που είχε εργοστάσια. Άσε και την Παπαρήγα που πήγε την κόρη της στο αμερικάνικο κολέγιο.

 83. ….και την γιωργάκαινα που σκούπιζε και σφουγκάριζε, έπλενε πιάτα και άλλα στην αβάστακτη εξορία της σουηδίας και πήρε το κόμμα με την αξία (της μαμάς του και της CIA)..
  ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΏΜΑΤΟΣ.
  ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙς ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ! so eat your heart out takiss

 84. Είχα αφήσει κάποιο σχόλιο, με αφορμή τα λεγόμενα για τους τραβεστί, αναφέροντας πως κάποιοι θα επικρίνουν το ΣΥΡΙΖΑ για τραβεστί ιδεολογία. Επίσης, παρέθεσα παράδειγμα που καταδεικνύει τη λογική αδυναμία των θέσεών του («θέλουμε όλοι να ταξιδεύουν στην Α’ θέση», ενώ το ζήτημα είναι να μην υπάρχουν θέσεις). Δυστυχώς (ή, μάλλον, ευτυχώς) σβήστηκε.

  Μόλις άκουσα τον Παπαγιαννάκη να λέει στο ΣΚΑΪ YouTube debate, πως δεν πρέπει να γίνεται συσχετισμός της ιδιωτικής ζωής με τις ιδέες για τις οποίες παλεύει κάποιος (με αφορμή την περιουσία του αρχηγού του).

  Είναι ένα περίεργο, κυρίαρχο, μεταμοντέρνο μόρφωμα ετούτο. Συναντάται σε πολιτικούς και κοσμικούς χώρους. Ας πούμε, η φυγόπονη Αλέκα έστειλε το παιδί της στο ιδιωτικό, επειδή δε βόλευαν τα ωράρια. Η εύκολη λύση, ενώ άλλοι κάνουν τρεις δουλειές, κοιμούνται ελάχιστα και περπατάνε/ταξιδεύουν χιλιόμετρα για να μορφωθούν. Επίσης, στήσαμε κρατική πασαρέλα για το Τσουνάμι, στην οποία μαζεύτηκαν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χρήματα, απ’ όσα μαζεύτηκαν για τους ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ πυρόπληκτους (και μόνο ο Τσακνής είχε αναφερθεί στην υποκρισία του εγχειρήματος).

  Η σύγχρονη μορφή αγιοποίησης: κάνε το καλό, αρκεί να είσαι πρώτο τραπέζι πίστα.

  Γι’ αυτό και η κριτική επί των θεμελίων, όχι επί των θέσεων – από αυτές, έχουμε πολλές όλοι και δεν κοστίζουν.

 85. το «θέσεις έχουμε πολλές όλοι και δεν κοστίζουν» δικό σου είναι ή παραφθορά αυτού με τις κωλοτρυπίδες?

 86. Όλα αυτά τα μικρά θεωρητικά κατεβαίνουν για να κερδίσουν την εξουσία. Δεν έχουν όμως έστω και υποτυπώδες πρόγραμμα. Απλά ζητιανεύουν ψήφους διαμαρτυρίας. Πολύ γκρίνια ρε παιδί μου. Άρα φίλε ευχαριστώ δεν θα πάρω. Συνέχισε με τις ωραίες photoshopιές και άσε τα εύκολα τα αριστερά.

 87. ναι ρε συ! επομένως δεν δικαιούνται να υπάρχουνε, οπότε άσε τα μεγάλα κόμματα να κυβερνάνε και εμεις να πίνουμε φραπε, ο καθένας τη δουλειά του. Αυτό κι αν είναι ευκολία, ε;
  Μ’ άρεσε και αυτό με το υποτυπώδες πρόγραμμα. Τα προγράμματα των μεγάλων τα έχεις δει; Η ΝΔ, δεν έχει βγάλει καν.
  Άσε ρε φίλε, που δεν ξεχνά και η Ηλεία.Είδες πως τον καθαρίσανε τον ΚΑϊάφα που τον είχανε στο μάτι; Ούτε δύο βδομάδες δεν έχουν περάσει.
  Άντε, καλόν ύπνο. ΟΙ φωτοσοπιές δεν είναι για σένα

 88. Παίδες υπήρχε ένα σχόλιο με το όνομα SIGAMINSOUPW

  Έλεγε για την περιουσία του Αλαβάνου και πως αυτό είναι αντιφατικό αφού ως αριστερός είναι απ’ τους πιο πλούσιους ενώ έλεγε και για κάποιον του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ανάμειξη στο σκάνδαλο Παντείου.

  Το σχόλιο αφαιρέθηκε!!!!!!!!!!

  Το έψαχνα γιατί ήθελα να δω αν έχει blog…αλλά δυστυχώς εμφανίστηκε ανώνυμος… και τώρα το σχόλιο δεν υπάρχει! Εξαφανίστηκε….

  Άμα ψάξετε έκανε και 2ο σχόλιο που λέει εύγε στο blogger γιατι υποστηρίζει δημόσια τις απόψεις του. Ξεκινάει έτσι… «2ο σχόλιο» ενώ λείπει το πρώτο!!!

  Αν οι bloggers έχουν πλέον φωνή… εγώ ως blogger μένω άφωνος!
  Αν οι bloggers είναι όπως λένε η νέα δημοσιογραφία τότε αρχίζω και τρομάζω με αυτή τη λογοκρισία…

  Τελικά… τα κάναμε σαλάτα!

 89. @Αnonymous

  Οι τελευταίες κοστίζουν: είτε είναι δικές μας, είτε των άλλων – με πολλούς και διάφορους τρόπους. Οι πρώτες είναι ανέξοδες.

  Σχετικές συζητήσεις γίνονται από την αρχαιότητα έως σήμερα, επομένως δε διεκδικώ δάφνες πρωτοτυπίας.

 90. @ anafandon: το σχόλιο στο οποίο αναφέρεσαι και αναπαράγεις δεν δημοσιεύθηκε καθόλου γιατί μας φάνηκε εξαιρετικά κακοήθες.
  πάντως, καθώς για την περιούσια του Αλαβάνου συζητήσαμε αρκετά, μπορείς να μας δώσεις ένα link για τα περί σκανδάλων που λες;

 91. Ρε παιδιά… καλή η πολιτική συζήτηση…
  Αλλά η Σαλάτα μας είπε γιατι ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ όχι γιατί να την ψηφίστετε εσείς…

  Πάντως εύχομαι να συνεχίσει με τα καλά κείμενα μετά τις εκλογές…κι ας ψηφίζει και ΛΑΟΣ χαχαχαχα (Θεός φυλάξοι!!!)

 92. Ρε σεις το σβήσατε; Εντάξει είπαμε της αριστεράς και της προόδου, αλλά εφόσον δεν είναι υβριστικό ή εκτός θέματος και παραθέτει μια άλλη άποψη το άρθρο μου γιατί το σβήνεται; Τόσο κομματικοί είστε; έλεος. εντάξει σύριζα θα ψηφίσουμε.

 93. Πάντως ό,τι και να λέτε για τον αλαβάνο, τα λαϊκά στρώματα ΚΚΕ ψηφίζουν. Δείτε τα αποτελέσματα ανά δήμο της β’ Αθήνας και θα καταλάβετε.

  Ο ΣΥΝ και κυρίως οι ψηφοφόροι του δε νοιάζονται για την ανατροπή του συστήματος. Κάποιες επιφανειακές βελτιώσεις θέλουν μόνο γιατί προέρχονται από ανώτερα εισοδηματικά στρώματα. Η ανατροπή θα τους έθιγε.

  επαναλαμβάνω: μακάρι να τα πάει καλά ο ΣΥΝ αλλά όχι με ψήφους που στις επόμενες εκλογές θα ‘ναι και πάλι στο πασοκ για να φύγει η κακιά δεξιά.

  υγ: το ΚΚΕ δε μίλησε για ασύμμετρη απειλή, απεναντίας την έκραξε την κυβέρνηση. είπε αυτό που όλοι σκεφτήκαμε εκτός από το πασοκ κ τον συν: δεν μπορεί όλα αυτά να είναι τυχαία.υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο. η αναπαραγωγή της πασοκικής προπαγάνδας δείχνει πολλά πάντως.

 94. ….ΘΑΡΑΛΕΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΑ…. ΜΑΓΚΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ….
  ΗΛΙΘΙΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ π.χ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΔΕΞΙΑ!!!
  ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!!!!

 95. Σύντροφοι,

  με έκτακτο ψήφισμα της Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπης του ΚΚΚ και ύστερα από απόρριψη σχετικού αιτήματος του ΚΚΕ, αποφάσισα(μετην μεταγραφή 2,500,000 κινέζων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους της Ηλείας, Αρκαδίας, Ευβοίας και Βορείων Σποράδων(ε), με σαφή εντολή για ψήφο στο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και στόχο το 18% και κυβέρνηση συνεργασίας με τους οικολόγους-πράσινους. Οι νέοι αυτοί ψηφοφόροι έχουν εντολή να συγκεντρώνονται έξω από τα εκλογικά κέντρα βροντοφωνάζοντας «Όλη μέτα τσίριζα και το ριχνα στο σύριζα» με σκοπό να δημιουργήσουν συνθήκες πολιτικής αποσταθεροποίησης, προβληματίζοντας τον έλληνα ψηφοφόρο γα το αληθινό του δίλημμα: «να ψηφίσω ή να κάνω τον κινέζο;», προσφέροντας μια αξιόπιστη και έμπρακτη απάντηση.

  Με την ευκαιρία, προτείνουμε στο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ φόρμουλα συνεργασίας σε επίπεδο εξαγωγών/εισαγωγών (εξάγουμε ψηφοφόρους και εισάγουμε σάλτσες για σαλάτες). Η επιλογή αυτή έρχεται ως αντίδραση στην επί δεκαετίες σταθερή πολιτική γραμμή του ΚΚΕ, το οποίο εμμένει να ζητά αγνή κομματική βοήθεια (4,000,000 μεταξωτά λάβαρα από αθάνατο κινέζικο ύφασμα με εκτυπωμένο το σφυροδρέπανο ετησίως, πρώτη ύλη για φτηνές εργατικές συνειδήσεις, 300,000 υποχρεωτικές δεκαετείς συνδρομές του Ριζοσπαστη στην επαρχία Σετσουάν και 6,000,000 ψηφοφόρους για την Β’ Πειραιά), προσφέροντας ως αντάλλαγμα πίστη και αφοσίωση (σκέτο).

  Παρόλο που ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. δεν ζήτησε τη βοήθεια μας, εμείς του την προσφέρουμε απλόχερα, αλλάζουμε τον εκλογικό χάρτη της Ελλάδας, δημιουργούμε νέα ήθη στην εξαγωγική πολιτική της χώρας μας, εισάγουμε στη δίαιτα μας τα προϊόντα της οπωροκηπευτικής σας ανανεώνοντας την κουζίνα μας με σαλάτα εποχής και ελπίζουμε σε ένα μικρό θαύμα την Κυριακή το βράδυ…

  (μακάρι σε όλες τις εκλογές που θα ρθουν, να ναι τόσο ξεκάθαρο και στο νού και στην καρδιά που πρέπει να πάει η ψήφος… παράταυτα, καλή επιτυχία σε όλους τους αριστερούς)

 96. Μου κάνει πολύ εντύπωση που ένα blog που μας χάρισε τόσο ωραίες στιγμές γέλιου και προβληματισμού (και ελπίζω να συνεχίσει να το κάνει), μόνο και μόνο επειδή ανακοίνωσε την πρόθεση ψήφου του δέχεται τέτοια επίθεση! Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι οι εν λόγω bloggers ανήκουν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ (γιατί γράφτηκε και κάτι τέτοιο) αυτό θα έπρεπε να μας χαροποιεί, όχι να μας δυσαρεστεί. Θα έπρεπε να χαιρόμαστε που τέτοιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ή αν το θέλετε ανήκουν σε ένα κόμμα, γιατί τέτοιους ανθρώπους έχουμε ανάγκη να βλέπουμε στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας. Ή για να το θέσω καλύτερα τέτοιοι άνθρωποι λείπουν από την πολιτική της χώρας μας. Έχουμε πείξει στους συντηρητικούς γραφειοκράτες – μαρκετίερς που δεν γνωρίζουν ούτε καν πού πέφτει το Περιστέρι.

  Εγώ πάντως ψηφίζω Αμετακίνητα ΣΑΛΑΤΑ!

 97. Να ‘σαι καλά Πρόεδρε Μάο!

 98. Πουστίτσα ?

 99. Εγώ δεν ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ για έναν μόνο λόγο.
  1. Γιατί η πιο εύκολη (και μόνιμη) δουλειά του κόσμου είναι να πληρώνεσαι από τον δημόσιο προϋπολογισμό απλώς και μόνο για να διαμαρτύρεσαι, όντας σε μία κοινωνία που πάντα (μα πάντα) θα έχει προβλήματα (εξ ορισμού).

 100. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗ, Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ, ΞΕΧΝΑΩ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑ ΕΓΩ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑς ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ

  ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ, ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ (ΔΕΙΓΜΑ ΕΥΦΥΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ)
  ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ
  (ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΘΕΩΡΩ ΟΥΚ ΑΝΕΥ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΛΕΦΤΑ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΓΚΑΡΑΝΤΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ, ΔΙΟΤΙ)

  ΙΚΑΝΟΙ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ)
  ΚΑΙ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΑΝΟΣ …

  ΥΓ.
  ΚΙ ΕΧΩ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΑΚΥΡΟ ΜΟΥΡΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΠΙΣΤΟΥΣ

 101. Και το τυπάκι ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει.

  Επίσης, προτείνει σε μερικούς-μερικούς εδώ μέσα να βρουν να κάνουν κάτι καλύτερο με το χρόνο τους από το να τη λένε στη Σαλάτα και να διαφημίζουν/δυσφημίζουν άλλους.

  Καλό σας βράδυ.

 102. 3 μέρες πριν τις εκλογές, η salata επιβεβαίωσε ότι είναι «ταγμένη» με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Δεν έπεσα και από τα σύννεφα βεβαίως.
  Και το περίεργο: Υπό άλλες συνθήκες ίσως να είχα σπαστεί πολύ άγρια, αλλά… να… συμπτωματικά (;) είχα καταλήξει κι εγώ στο ίδιο συμπέρασμα με τη salata!
  Τους τελευταίους μήνες ήμουν ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ, με κλίση προς το ΚΚΕ, μιας και εκείνοι έδειχναν πιο «έτοιμοι», πιο «διαβασμένοι» και πολλοί εκπρόσωποί τους ήταν εμφανώς λιγότερο μίζεροι από άλλους του ΣΥΡΙΖΑ.
  -Μπράβο όμως στο ΚΚΕ που κατάφερε τις 2 τελευταίες βδομάδες να αντιστρέψει τις όποιες θετικές γνώμες (όχι μόνο την δική μου).
  -Μπράβο στο ΚΚΕ που κατάφερε να ΜΗΝ εκμεταλλευτεί την αγανάκτηση του κόσμου απέναντι στα 2 μεγάλα κόμματα, προκαλόντας μεγαλύτερη αγανάκτηση απέναντι στο ίδιο!
  -Μπράβο στο ΚΚΕ και στην «εξωκοινοβουλευτική» Αριστερά του, που κατάφεραν να διώξουν τα όποια σκεπτόμενα μυαλά είχαν με το μέρος τους και να χάσουν σίγουρες ψήφος από «αναποφάσιστους». (αυτή η εμφάνισή τους με κουμουνιστικά πανώ στο Σύνταγμα την ώρα που 10.000 άτομα φορούσαμε μαύρα… χοντρή παπαριά!!!)
  Αντίθετα… ο Αλαβάνος και πολλοί βουλευτές του εμφάνισαν ξαφνικά έναν πολύ συγκροτημένο λόγο.
  Οι μόνες αντιρρήσεις μου:
  -O Tσίπρας, αν δεν αλλάξει ύφος και στάση θα αποτελέσει την μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την πολιτική ζωής της χώρας μας. ΜΠΟΡΕΙ το παιδί, αλλά όχι να γίνει ένας «μικρός Βενιζέλος»!
  -Ακόμα ρε παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την ηλίθια γραμμή περί «μη συνεργασίας με κανέναν». Δηλαδή, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ? Ότι θα βγουν… αυτοδύναμη κυβέρνηση αυτοί?
  Δηλαδή σου δίνεται η ευκαιρία να ανέβεις κι εσύ στην εξουσία, να κάνεις τις εξαγγελίες σου (έστω εν μέρει) πραγματικότητα, να ελέγξεις κάπως την ασυδωσία των «μεγάλων», να βοηθήσεις τον τόπο «εκ των έσω»,… κι εσύ λες: «ΟΧΙ, ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΑΠ’ ΕΞΩ. ΝΑ ΦΩΝΑΖΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ»?
  Με ποια λογική το λένε αυτό, αν όχι με αυτή της πόλωσης και του φανατισμού? Λίγο ρεαλισμό ρε παιδιά. Το έχουμε χάσει τελείως?

 103. νάστε καλά ωρέ παλληκάρια (κολλησα απο τον πολύδωρα όταν χτυπήθηκε ο Μωριάς ),
  τί μου θυμίσατε τώρα!!
  Τότε πού μέσα στά μπαρ μετριόμασταν και βγαίναμε πλειοψηφία.(γιατί βλέπεις μόνο εμείς πηγαίναμε στα μπαρ, οι άλλοι ήταν αντάρτες στο βουνό).
  Καί πηγαίναμε ευτυχισμένοι γιά ύπνο ,γιατί λέει ο έλληνας αποφασισε να τιμωρήσει το δικοματισμό.
  Ε, μετά γινόταν οι εκλογές μάς μέτραγαν και ξυπνάγαμε.
  Όσο γιά τη σαλάτα,τί έγινε ρέ παιδιά;κρυφό τό είχε; φαίνεται μέ το πού μπαίνεις μέσα στό μποστάνι ,πώς τα λαχανικά είναι φρέσκα και νόστιμα.

 104. α ! ξέχασα
  Κάτι γιά τους ακάθιστους και ακοίμητους επαναστάτες.
  Όταν χρειάστηκε να βγήτε στο δρόμο μέ τούς ..άλλους, περιμένατε τόν πατερούλη νά σάς πεί κατά πού να πάτε.
  Ακόμα καί τίς γκόμενές σας σας διάλεγε τό κόμμα.
  Τή μουσική πού ακούγατε σάς τη διάλεγε το κόμμα.
  Τά βιβλία πού διαβάζατε σάς τά διάλεγε τό κόμμα.
  Τόν τρόπο πού διασκεδάζατε σάς τον διάλεγε τό κόμμα.
  Τά ρούχα πού φοράγατε σάς τά διάλεγε το κόμμα.
  Τά ταξίδια πού κάνατε σάς τά διάλεγε τό κόμμα.
  Τή γυάλα πού μπαίνατε μέσα σάς την διάλεγε το κόμμα.
  Ούτε κάν χρωματιστό γυαλί δέν ήταν.
  Ακόμα καί σήμερα δέν μπορώ να ξεχάσω τήν πείνα και τόν φθόνο στο βλέμμα για τή ζωή πού πέρναγε απο δίπλα σας.
  Καί λυπάμαι βέβαια που σάς το χαλάω, αλλά , άν φαντάζεστε τον εαυτό σας Τσε Γκεβάρα, και φτιάχνεστε, και ο Τσέ από πλούσια οικογένεια ήταν.
  Γιατί ρέ μανάρια δεν πάτε σέ κανα ψυχίατρο, μήπως και μάθετε να ερωτεύεστε.
  Δέν υπάρχει τίποτα χειρότερο
  απ τόν κομπλεξικό και τον πεινάλα πού τού δίνεις εξουσία.

  δήμητρα

 105. Βαρέθηκα.
  Βαρέθηκα να ακούω ανούσιες συζητήσεις για τα πορτοφόλια των πολιτικών αρχηγών, ενώ έξω γίνεται χαμός!
  Εγώ θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Το είχα αποφασίσει πολύ καιρό πριν, μέσα στο εκπαιδευτικό κίνημα. Για δύο λόγους κυρίως:
  1) Γιατί δεν γουστάρω άλλη διάσπαση. Γιατί δεν γουστάρω όταν τρώω δακρυγόνα, τα κνατ να κάνουν την πάπια. Τι να την κάνω τη συνέπεια στον (ξύλινο) λόγο, όταν στην πράξη είναι μηδενικά? Κοιτάζουν το μαγαζάκι τους, τους δικούς τους, κι αν φάει καμια γκλομπιά παραπάνω ο συρριζάς στη διπλανή πορεία, και τι έγινε?
  2) Γιατί έχει χιούμορ. Όχι γιατί το χιούμορ με κάνει και γελάω, αλλά γιατί το έξυπνο χιούμορ με βάζει σε σκέψεις. Και αυτό το πράγμα λείπει πολύ. Η κριτική σκέψη. Ένας χώρος της αριστεράς χρειάζεται κριτική σκέψη, όχι γραμμές. Και γουστάρω τρελά πολυφωνία, πολυχρωμία, αναζήτηση!
  Α, και δεν μ’ενδιαφέρει να πείσω κανένα. Αυτό που βλέπω είναι ότι οι ελεύθερα σκεπτόμενοι είναι φιλικοί προς το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά!

  ΥΓ. Το να βγει κάποιος και να στηρίξει έναν πολιτικό χώρο θέλει θάρρος. Μπράβο, salata!

 106. Απατημένοι/ες, προδομένοι/ες και απογοητευμένοι/ες φίλοι/ες (sic) του salata.

  Μεθαύριο είναι μία μέρα από τις 1460 της τετραετίας. Τα παιδιά του salata θα ξυπνήσουν το πρωί, θα φτιάξουν έναν καφέ βραζιλιάνικης προέλευσης που αγόρασαν με ευρωπαϊκό νόμισμα και θα ανοίξουν το κινεζικής κατασκευής (με προσοχή) ραδιόφωνό τους. Μετά, θα φορέσουν τα ισπανο-ιταλο-γερμανο-αμερικάνικα ρουχαλάκια τους και, αφού καβαλήσουν τις γιαπωνέζικες μηχανές τους, θα κατευθυνθούν (καίγοντας βενζίνη αφρο-ασιατικής προέλευσης) προς κάποιο εκλογικό κέντρο για να ρίξουν το σουηδικής προέλευσης χάρτινο ψηφοδέλτιο (με τους υποψήφιους του συ.ριζ.α.) στην κάλπη από βαλκανικό πλέξι των εκλογών MADE IN GREECE 2007. Είναι εξώφθαλμο! Πρόκειται για πράκτορες του πολυεθνικού κεφαλαίου! Αυτοί είναι ο εχθρός, που με αέριο γέλιου (υλικό μείζονος επικινδυνότητας για την πολιτική σταθερότητα του τόπου) δηλητηρίασαν τον πεντακάθαρο αέρα μιζέριας, μελαγχολίας, σωματιδίων και αποκαηδιών της καθημερινότητάς μας. Ντροπή τους που δεν μας έκαναν μία σαφή δήλωση των κοινωνικών και κομματικών τους φρονημάτων από την πρώτη στιγμή, για να γνωρίζουμε εκ των προτέρων εάν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας ή όχι να συμφωνήσει μαζί τους! Γιατί, πάνω από όλα, είναι ΤΟ ΚΟΜΜΑ!
  Εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω κανένα κόμμα. Προτιμώ τα κινήματα, όπου μπαίνεις ελεύθερα, νιώθεις ελεύθερα, εκφράζεσαι και διαφωνείς ελεύθερα, αγαπάς ελεύθερα, δρας ελεύθερα και υποστηρίζεις ελεύθερα. Κι ευτυχώς υπάρχει (τουλάχιστον) ένα τέτοιο, και χαίρομαι πάρα πολύ που έχει κοντά του τομάτες (μερικές φορές οι ιπτάμενες κάνουν θαύματα), αγγούρια (πολλά τα φάγαμε, ώρα να επιστρέψουμε μερικά), «μαρούλι» (τι έχουν ακούσει ρε αλέκο τα αυτιά σου) και φρέσκο, βιολογικό και θρεπτικό καρότο για όλους και όλες.

 107. @ Manolis

  Ετοιμαζόμουν να γράψω ένα σχόλιο-απάντηση σε διάφορους αλλά τα είπες όλα!

 108. Και γιατί όχι με:
  τους Οικολόγους-Πράσινους…;
  την ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α….;
  το ΜΕ.ΡΑ….;
  το ΚΚΕ (μ-λ)…;

  Ρωτάω εγώ ρητορικά!!!

 109. Επιτελους καποιος το ξεκαθαρισε! ! !

  Μην ψηφισετε κομματα, ψηφιστε «κινηματα».Λεγε με ΣΥΡΙΖΑ

  Να μπορουν κι αυτα με τη σειρα τους να στηριξουν αλλα κινηματα, λεγε με ΠΑΣΟΚ, στο θεαρεστο εργο της κεντροαριστερης συνεργασιας. Λεγε με Προντι. (Ωχ! πιπερι θα μου ριξω. Αυτος βομβαρδιζε τη Γιουγκοσλαβια μαγκα μου! Τι κι αν πανηγυρισαν μερικοι μερικοι με το κεντροαριστερο σεναριο της Ιταλιας).

  Ενταξει συριζιτες, προσεξτε μονο και μετα τις εκλογες να παραμεινετε «κινημα», γιατι χαθηκατε τα προηγουμενα 3,5 χρονια.

 110. Dora…
  Τα μεστά πολιτικά σου επιχειρήματα με κλονίζουν. Έλεγα να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ αλλά εσύ άγγιξες την καρδιά μου.

 111. Ωπ! τωρα το ειδα!

  Λεει ο ellie:
  » Γιατί δεν γουστάρω άλλη διάσπαση. Γιατί δεν γουστάρω όταν τρώω δακρυγόνα, τα κνατ να κάνουν την πάπια. Τι να την κάνω τη συνέπεια στον (ξύλινο) λόγο, όταν στην πράξη είναι μηδενικά? Κοιτάζουν το μαγαζάκι τους, τους δικούς τους, κι αν φάει καμια γκλομπιά παραπάνω ο συρριζάς στη διπλανή πορεία, και τι έγινε?»

  Ενταξει ρε φιλε αλλα θα μας τρελλανεις εσυ.
  Απο τη μια καταγγελεις τα κνατ κι απο την αλλη ζητας την προστασια τους; σαν περιεργα μας τα λες…
  να υπαρχουν ή να μην υπαρχουν;
  to be or not to be;;;;

 112. @MAC

  Για μεστα επιχειρηματα σε αλλα blog, εδω μονο salata

 113. ξερει κανεις το τραγουδι που ακουστηκε στη συγκεντρωση του συριζα στη πλατεια Κοτζιά

 114. @ eleni

  Αν εννοείς το τραγούδι του κλεισίματος ήταν το El Vals de Obrero των SKA-P.

  Aν εννοείς αυτό που έπαιξε στην αρχή πριν την ομιλία του Αλαβάνου ήταν το SVARNO της Βάσως Αλαγιάννη.

 115. Αχ ρε Dora, σε ποιό κόσμο ζείς άραγε;
  Αν τα αγαπημένα σου κνατ είχαν κάποια συνέπεια, θα έπρεπε να στηρίζουν τους καημένους «προλετάριους» «εξεγερμένους», ή ότι άλλο ξύλινο λόγο μπορείς να χρησιμοποιήσεις, για τους οποίους τόσο κόπτονται στο λόγο τους. Εκτός και αν υπάρχουν δύο είδη «προλεταρίων»… οι δικοί σας και οι άλλοι. Ξέρεις… είμαι κι εγώ ανάμεσα σ’αυτόν τον τόσο αγαπημένο σας Λαό, που υποτίθεται ότι στηρίζετε. Αν πρέπει να συμφωνήσω με τη γραμμή σας για να με στηρίξετε σε μια πορεία ενάντια στον (κατά τη γνώμη μου) κοινό εχθρό, τότε συγνώμη που θα στο πω, αλλά είστε οι χειρότεροι ελιτιστές που έχω δει στη ζωή μου…

 116. @ellie
  Ο.Κ.
  Ειναι ξυλινος λογος να λες εργατες τους εργατες.
  Ειναι ομως επισης ξυλινο το να περιφρουρεις τους αγωνες σου απο ασφαλιτικες προβοκατσιες;(παλι ξυλινος λογος)
  Αν δεν το κανει η οργανωση σου ή η σχολη σου τι περιμενεις; να ερθουν να σε σωσουν οι κνιτες; οι οποιοι τωρα πρεπει να αισθανθουν κι αναβαθμισμενοι με το ρολο του φυλακα των πορειων που τους δινεις;
  Τι προσπαθεις να μου πεις; οτι οταν καποιοι οργανωνουν πορειες, αλλοι κανουν μπαφους κι ερχονται κατοπιν νατους καπελωσουν;

 117. Και τίθεται το μείζον ερώτημα:
  Ένας εργάτης που κάνει μπάφους είναι προλετάριος ή όχι;

 118. Οχι,
  salad bar ειναι

 119. Και τίθεται το μείζον ερώτημα:
  Ένας εργάτης που κάνει μπάφους είναι προλετάριος ή όχι;

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ELLIE ΣΤΟ ΨΗΤΟ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
  (ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΣΥΣΦΙΞΗ ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ)

 120. υπάρχει και πιό μείζον ερώτημα
  Ένας εργάτης πού αυνανίζεται είναι κομμουνιστής ή ρεβιζιονιστής;ε;

 121. παιδιά, τα τελευταία ποστ το έχουν ξευτιλίσει λίγο το ζήτημα. Σύριζα είμαι άλλα δεν νομίζω ότι η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται σε αυτό το επίπεδο. Άλλο το χιούμορ και άλλο οι ερωτησούλες που εκφυλίζουν και οράματα και ιδανικά. Βέβαια το ΚΚΕ τα έχει συκοφαντήσει εδώ και καιρό αλλά αυτό δεν αποτελεί άλλοθι…

  άντε και σημερα, ΣΥΡΙΖΑ και τα μυαλά στα κάγκελα…

 122. σύντροφε future, οι ερωτησούλες που νομίζεις πως εκφυλίζουν οράματα και ιδανικά,δέν ειναι ρητορικές .Μακάρι νά ήταν.
  Αλλά τίς είχαν εφαρμόσει στην πράξη στά ξερονήσια οι μεγάλοι επαναστατες και ιδεαλιστές κουκουεδες και κοντεψαν να τους τρελλάνουν τους ανθρωπους.
  Ρώτα και κανα παλιό.
  Γελάς ελλάς αγελάς
  δ.

 123. Το ορθό θα ήταν να το ειχατε δηλώσει εξ’αρχής που ανήκετε και όχι στο τέλος,λιγο πριν τις εκλογές.

 124. Πολλοί blogers έχουν δηλώσει σαφώς τι θα ψηφίσουν, ή τι δεν θα ψηφίσουν. Δεν το είχαν δηλώσει εξ αρχής, και δεν θα υπήρχε τίποτα πιο κουφό, από το να ανοίγεις ένα blog λέγοντας τι ψηφίζεις. Άλλωστε στόχος της salatas ήταν κυρίως να τονώσει την κριτική σκέψη και όχι να κάνει προεκλογική εκστρατία. Στο τέλος, και αφού θα γίνονταν εκλογές, σαν ομάδα του blog εκφραστήκαμε δημόσια. Τα ποια είναι η πολιτική μας προτίμηση ήταν σαφές από τα συμφραζόμενα των κειμένων και τη «συνταγή». Μην το κάνουμε θέμα.
  Η δημιουργικότητα του blog μας δείχνει ότι ό,τι κάναμε το γουστάραμε πραγματικά και δεν το κάναμε απλά για 5 ψήφους. Και σιγά μην είναι η σαλάτα που θα υπαγορεύσει ψήφο. Μια πρόταση κάναμε.
  Φιλικά…

 125. σιγά μην απολογείστε κιόλας ρε σαλάτες! αν είναι δυνατόν! τί έπρεπε να πείτε δηλαδή; καλημέρα σας, είμαστε με τον (τ)συριζα; αφήστε που όποιος παρακολουθούσε το μπλογκ σταθερά θα μπορούσε πολύ εύκολα να καταλάβει σε ποιο χώρο κινείστε.

 126. Έ! τώρα
  Δέ μάς κορόιδεψε και κανένας μέ καραμέλες.
  Μήπως να τό ψάξεις γιατί σού άρεσε τελικά;
  δ.

 127. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΑ ΝΕΟ;

 128. TORA OLOI OI ANARXIKOI, OI APLITOI,TA PREZONIA,OI GNOSTOI AGNOSTOI,POU KATASTREFOUN KAI KAINE TIN ATHINA KAI TIN THESSALONIKOI THA EXOUN KAI POLITIKI EKPROSOPISI STIN VOULI TOUS KOKKINOUS FASISTES TOU SY.RI.ZA. RE OUST.

 129. […] - «» […]

 130. sigoyra erixe salata sthn kalpi


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: