Φτώχεια Καταραμένη

22 Αυγούστου 2007 στο 8:25 μμ | Αναρτήθηκε στις αριστερά, κοινωνική πολιτική?, νέα διακυβέρνηση | 11 Σχόλια

1Δραστικά κοινωνικά μέτρα κατά της φτώχειας εξήγγειλε η κυβέρνηση δια του Υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη. Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι τα μέτρα εντάσσονται στο ευρύτερο πακέτο φτηνών προεκλογικών εντυπώσεων, ενώ θα βοηθήσουν χιλιάδες συμπολίτες μας να ξεπεράσουν, έστω και ελάχιστα, το ψυχολογικό όριο των 480 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, δρομολογείται άμεσα η ίδρυση ταμείου αλληλεγγύης κατά της φτώχειας, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, άρτιο εξοπλισμό, καλαίσθητη επίπλωση και υψηλόμισθα στελέχη. Οι κοινωνικοί πόροι με τους οποίους θα χρηματοδοτηθεί το ταμείο, θα προέλθουν από τις περικοπές άλλων κοινωνικών πόρων, που αναμένεται να δρομολογηθούν αμέσως μετά τις εκλογές. Η διανομή επιδομάτων θα ξεκινήσει το 2010, εκτός αν μέχρι τότε οι φτωχοί έχουν σταματήσει να είναι φτωχοί, πράγμα που με τα σημερινά δεδομένα δεν θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό.

2
Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι οι πόροι του ταμείου δεν θα διατεθούν με την μορφή της απ΄ ευθείας χρηματικής βοήθειας, διότι αυτός ο τρόπος θεωρείται ξεπερασμένος και αντιπαραγωγικός. Αντιθέτως θα διατεθούν σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, εκκλησιαστικές ή άλλες που θα δημιουργηθούν ειδικά για την περίσταση, έτσι ώστε να έχουν τους απαραίτητους πόρους να οργανώσουν εράνους και να βγάλουν και αυτές κάτι, στα πλαίσια της νέας επιχειρηματικότητας. Ότι περισσέψει θα προωθηθεί στους φτωχούς μέσω στοχευμένων προγραμμάτων, που θα ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους, όπως η ενίσχυση της εκλογικής πελατείας του κυβερνώντος κόμματος, καθώς και τοπικών παραγόντων της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης. Στα πλαίσια αυτά μελετάται για τα προγράμματα κατά της φτώχειας και η καθιέρωση χορηγιών, του τύπου «το πληγούρι ήταν μια προσφορά του Βουλευτή Πιερίας κ. Φτηνιάρογλου», καινοτόμος πρακτική που καθιερώθηκε την εποχή των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων.

 

3

Παράδειγμα στοχευμένων δράσεων κατά της φτώχειας και αξιοποίηση όλων των πόρων

Μερικά παραδείγματα «στοχευμένων προγραμμάτων» κατά της φτώχειας, που σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή είναι: α) Η επιδότηση της παραγωγής του σήριαλ «Καλημέρα Ζωή», ώστε να ανεβάσει την ποιότητά του, μια και οι περισσότεροι φαν του είναι φτωχοί. β) Η γενναία ενίσχυση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ώστε να προωθήσουν στην αγορά πακέτα για φτωχούς, όπως πχ κάρτες του 1 ευρώ. γ) Η στήριξη των σούπερ μάρκετ ώστε να αγοράσουν περισσότερα καροτσάκια, δεδομένου ότι οι πολλοί φτωχοί έχουν την τάση να τα κλέβουν και να τα ιδιοποιούνται. δ) Η χορήγηση οικονομικής βοήθειας στις τράπεζες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος λειτουργίας και τον φόρτο, από τους φτωχούς που θα προσέλθουν να εισπράξουν τα επιδόματα. ε) Η παροχή οικονομικών και νομικών διευκολύνσεων προς την Εκκλησία για ανέγερση πολυτελών ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας και στην Πεντέλη, προκειμένου, μέρος των κερδών να προωθηθεί σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Απo την πλευρά της, η Αλέκα Παπαρήγα εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον Συνασπισμό.

4

Απόλυτα διαφανής η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων

 

Advertisements

11 Σχόλια »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. όλα καλά και άγια αλλά αυτή η μιζέρια σας, αυτή η ανεκδιήγητη απαισιοδοξία σας:
  «το 2010, εκτός αν μέχρι τότε οι φτωχοί έχουν σταματήσει να είναι φτωχοί, πράγμα που με τα σημερινά δεδομένα δεν θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό.»
  Και μόνο η σύμβολη στην αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης που θα προκύψει από την ίδρυση του ταμείου αρκεί σχεδόν. Αν δε το ταμείο και οι δορυφορείς του επενδύσουν σε δομημένα ομόλογα … τελειώσε.

 2. ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΟΥΣ» (ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ)ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ!

  ΠΑΙΔΙΑ, ΧΑΡΑ ΣΤΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ ΣΑΣ!
  ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ, ΑΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ (ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ) ΔΟΥΛΕΙΑ. ΣΠΑΝΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ!

 3. Σίγουρα μέχρι το 2010 θα έχουν μειωθεί οι φτωχοί, ιδίως αυτοί που είναι σε γιατρούς του ΙΚΑ. Οπότε μ’ένα σμπάρο δυό τρυγόνια: ΚΑΙ μείωση των φτωχών (που σα δε ντρέπονται βουτάνε και τα καρότσια του σούπερ μάρκετ και ξεβολεύουν τον κοσμάκη) ΚΑΙ λιγότερη δουλειά στους τίμια εργαζόμενους γιατρούς του ΙΚΑ, που δεν τους έφτανε τόσο διάβασμα που έριξαν για να περάσουν στην Ιατρική, έχουν και τον κάθε φτωχό που δεν του φτένει να βουτάει καροτσάκια, θέλει να φροντίσει και την υγεία του.

 4. Eiste tromeroi! Keep up the good work!

 5. παιδιά είστε τόσο καλοί που δεν μπορώ πιά να γελάσω, γιατί αυτά που γράφετε είναι τόσο τραγικά όσο αληθινά, η πραγματικότητα ταυτίζεται με την φαινομενική υπερβολή της σάτιρας…
  Απορώ με αυτούς που δεν τα βλέπουν ή κάνουν ότι δεν τα βλέπουν, τόση αρρώστια πιά…

 6. Παρέχεται και δωρεάν αποκωλοτρυπιδοποιητής (ή αλλιώς φελλός), που θα προσφέρει στους φτωχούς:

  α) οικονομία στο χαρτί υγείας
  β) αίσθημα κορεσμού και άρα λιγότερα γεύματα
  γ) αργό και επώδυνο θάνατο

  Επίσης, δωρεάν λογαριασμός στη google ή τη wordpress για να φτιάξουν blog της αρεσκείας τους και να διασκεδάζουν τη φτώχεια τους (μην τους πείτε όμως ότι ούτε οι άλλοι πληρώνουν).

 7. το 2010, εκτός αν μέχρι τότε οι φτωχοί έχουν σταματήσει να είναι φτωχοί, πράγμα που με τα σημερινά δεδομένα δεν θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό.

  Πιθανότατο εγώ το βρίσκω :). Μπορεί να πάψουν να υπάρχουν γενικώς :).

 8. Φτώχεια Καταραμένη

  Δραστικά κοινωνικά μέτρα κατά της φτώχειας εξήγγειλε η κυβέρνηση δια του Υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη. Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι τ…

 9. Με τα σημερινά δεδομένα, το 2010 η φτώχεια θα έχει νικηθεί. Δεν θα υπάρχουν πλέον φτωχοί. Θα τά’χουν τινάξει όόόλοι.

 10. Οι εικόνες α-πι-στευ-τες!!!!!!!

 11. Με βαση τους αριθμούς, οι φτωχοι ειναι πολυ λιγότεροι συγκριτικά με τις προηγουμενες δεκαετίες.. Υπαρχει ενα προβλημα …νεόπτωχων, αλλά αυτοί αποτελούν κομματι της μικροαστικής , μεσαιας ταξης, η οποια δεν εχει αλλους πόρους εκτός από τους μισθούς. Και για να ειμαστε απολύτως ειλικρινείς στην Ελλαδα τα πραγματα δεν ειναι τραγικά με τους χαμηλοσυνταξιούχους γιατί υπάρχει η βοήθεια από τα παιδιά… δηλαδή η υπόθεση των συγκοινωνούντων δοχειων και ο σταθερός κοινωνικός ιστός εχει βοηθήσει αρκετά.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: