Ατάκες Εποχής

Από το στρατηγό ανεμο στο ναύαρχο αστυνόμο.Στον κο Χηνοφώτη αφιερώνουμε το «Ναύτης βγήκε στη στεριά για περιπολία»

Ανθοδέσμη έστειλε ο Αλαβάνος στον Πρετεντέρη για τη διαφήμιση που έκανε στο Συριζα από τις στήλες του Βήματος. Στην κάρτα έγραφε «Γράφε ό,τι θέλεις για μένα, αρκεί να γράφεις σωστά τ’ όνομά μου. Αλ Καπόνε»

1Την καθαρά Δευτέρα 19/02/2007 , ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, προσπάθησε για δεύτερη φορά να αμολήσει έναν γιγάντιο χαρταετό ανάλογο δηλαδή με το πνευματικό και ηθικό ανάστημα του εαυτού του. Και να το αποτέλεσμα.
Γιατί το αναφέρω; Δεν ξέρω γιατί αλλά είναι το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό όταν έμαθα ότι είναι ο υπεύθυνος νομάρχης για να σώσει τη λίμνη Κορώνεια, από την ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή ή μεταρρύθμιση, που υπέστη

Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι υποδέχτηκαν αυθόρμητα με χειραψίες και αγκαλιές τον Πρωθυπουργό στα Στίρα Ευβοίας. Ή ηλίθιοι ή εκπρόσωποι οικοδομικών συνεταιρισμών. Εκτός και αν ήταν από αυτούς τους εξωγήινους της ασύμμετρης απειλής που όπως σε κάθε αμερικανική Β-movie που σέβεται τον εαυτό της, μπορούν και παίρνουν την μορφή ανθρώπου. Ο μόνος που δεν τα κατάφερε ήταν ο ίδιος ο Καραμανλής.

Οι επικοινωνιολόγοι του Κωστάκη του το είπαν καθαρά. Πρέπει κάθε βράδυ στα δελτία των 8 να κάνεις μία εξαγγελία. Κάτι για τους πυροπαθείς και ό,τι άλλο σου κατέβει. Να σε βλέπουν να θυμούνται ότι υπάρχεις. Για αυτό κι αυτός μας έχει τρελάνει στην αερολογία. Μάλιστα κάνει αντιπολίτευση στη ΝΔ και δηλώνει: Ο κρατικός μηχανισμός δεν δούλεψε όπως έπρεπε. Ο μόνος που μπορεί να ανασυγκροτήσει το διαλυμένο κράτος που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι η Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή εγγύηση.

Αλέκα Παπαρήγα said: Χαμένη πολιτικά η ψήφος σε Συνασπισμό. Αυτοί έχουν εγκαταλείψει το Μαρξισμό. Να σκεφτείτε ότι δεν τους άρεσε ο Στάλιν, ο Μπρέσνιεφ, ο Χόνεκερ, ο Γιαρουζέλσκι. Πού θα πάνε τη χώρα μας χωρίς τέτοια πρότυπα μαρξισμού;

Σκηνές από τα προσεχώς: Εθελοντές, πρόσκοποι και φοιτητές του πανεπιστημίου Πατρών πήγαν μαζί με τον πρύτανη και τον Φούρα, δήμαρχό Πατρών του ΠΑΣΟΚ, στην αρχαία Ολυμπία και άρχισαν να συμμαζεύουν το καμένο τοπίο. Ο Φούρας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει –on camera– το Μίνω Κυριακού που τους το επέτρεψε!!! Αν ο άνθρωπος εργάζεται ως θυρωρός ή φύλακας της Ολυμπίας για να συμπληρώσει μεροκάματο, πάω πάσο. Ξέρει κανείς να μου πει; Ναι, φυσικά και το είδα στον ΑΝΤ1.

Στιγμιότυπο: Τέσσερις γάλλοί εθελοντές, προσπαθούσαν μαζί με του κατοίκους να σβήσουν τη φωτιά στο Κυπαρίσσι Αρκαδίας. Ο ένας σε σπαστά ελληνικά ρώτησε με απόγνωση: «Πού είναι η πυροσβεστική; Γίνεται χαμός. Θέλουμε νερό». Και συνέχισε με κλαδιά να χτυπάει τις φλόγες. Πώς να του εξηγήσεις γιατί είχε κάμερες αλλά όχι πυροσβεστικά; Επανίδρυση του κράτους; Ασύμμετρη απειλή; Πολύδωρας; Θα καταλάβει;

Δίνουν και παίρνουν οι «εμπεριστατωμένες» αναλύσεις για τους εμπρηστικούς μηχανισμούς. Δείχνοντας ένα μεταλλικό κουτί με φιτίλι από αυτά που έχουν οι δάδες κήπου του πράκτικερ, (και που κάλλιστα μπορεί να ήταν εκεί χρόνια αφημένο από κάποιους κατασκηνωτές) ο «έγκριτος» «δημοσιογράφος» είπε: «Είναι σαν μολότοφ, αλλά παλιότερης τεχνολογίας!!! Μεταλλικό κουτί σαν κονσέρβα με σκοινάκι = Τεχνολογία!!! Μην σας κάνει εντύπωση αν η μανία να δικαιολογήσουν την ανικανότητα του κράτους τους οδηγήσει να μας δείξουν κανα κουτί σπίρτα για εμπρηστικό μηχανισμό.

Εκτός από την «επανίδρυση του κράτους» η Νέα Δημοκρατία είχε στις διακηρύξεις της και το νεοφιλελεύθερο «λιγότερο κράτος». Το δεύτερο το πέτυχε.

Αποστάσεις πήραν από τις δηλώσεις Ντόρας και Βύρωνα περί ασύμμετρης απειλής, ο Δημήτρης*, ο Θοδωρής** και ο Βαγγέλης***. Ωραίοι φίλοι ρε.
*Αβραμόπουλός, **Ρουσσόπουλος ***Μεϊμαράκης

Κώστας Καραμανλής, 31/8/2007, ώρα 11:35 π.μ.: «Όλες οι καμένες εκτάσεις, όπως είναι αυτονόητο, κηρύσσονται αυτόματα αναδασωτέες». Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός κάνει αυτή την δήλωση τις τελευταίες 4 ώρες. Ίσως θα μπορούσε να της δώσει ένα νούμερο. Π.χ. Δήλωση Νο 5. Η δήλωση Νο 4, μπορεί να είναι «όπου ήταν δάσος, θα ξαναγίνει δάσος». Έτσι θα μας έλεγε: «Έλληνες και ελληνίδες Νο 4, και είναι αυτονόητο Νο 5 και αυτό είναι δέσμευση.

Η έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αναγκάζει την κυβέρνηση, να ανατείλει την παροχή αποζημιώσεων, στους περσινούς πυρόπληκτους της Χαλκιδικής, που είχε προγραμματιστεί για την παραμονή των εκλογών του 2011. Τα χρήματα θα δοθούν στους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου, οι οποίοι θα τα χρωστάνε σε αυτούς της Χαλκιδικής. Μετά ας τα βρουν μεταξύ τους.

Σαν να το ακούω και να το βλέπω. «Καιρός γαρ εγγύς, ασύμμετρης απειλής». Αν δεν δω τον Λιακόπουλο να το πουλάει από Οκτώβρη, θα χάσω πάσα ιδέα.

Μεγάλο σχέδιο ανασυγκρότησης για την δυτική Πελοπόννησο ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της Σαλάτας, υπεύθυνος του σχεδίου θα τοποθετηθεί ο Βύρων Πολύδωρας. Ήδη οι κάτοικοι αρχίζουν να εκκενώνουν την περιοχή.

Τα ΜΑΤ και ο Πολύδωρας ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν στο Σύνταγμα την περασμένη Τετάρτη. Τα παιδιά που έπαθαν εγκαύματα από τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, είχαν πάει εκεί, γιατί δεν αντέχουν να βλέπουν τα δάση, τους ανθρώπους και τα ζώα να καίγονται, ανησυχούν για το μέλλον και το περιβάλλον, θέλουν να δράσουν και όχι να μείνουν κολλημένα μπροστά στην τηλεόραση, ή να περιμένουν μόνο τις εκλογές. Αυτά τα παιδία είναι ένας κίνδυνος για την κοινωνία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατακεραύνωσε την κυβέρνηση γιατί εμπορευματοποιεί τον δημόσιο πλούτο των δασών. Αυτό δεν μου κάνει εντύπωση. Εντύπωση μου κάνει, πως συγκρατιέται και δεν γελάει όταν τα λέει αυτά.

Υποσχέθηκε πως θα χτίσει ξανά ΟΛΑ τα σπίτια που κάηκαν ο Πρωθυπουργός. Πέφτει τόσο χαμηλά μόνο και μόνο, μπας και κερδίσει τις εκλογές. Πιο αξιοπρεπές θα ήταν να υποσχεθεί ότι αν κερδίσει θα εγκαταλείψει τη χώρα. Τότε η νίκη θα ήταν σίγουρη.

Υιοθετεί σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» την εκδοχή της ασύμμετρης απειλής ο Χριστόδουλος, αν και το μόνο ασύμμετρο που βλέπουμε είναι η ενίσχυση με το «υπέρογκο» ποσό των 500.000 ευρώ από την εκκλησία για τους πυροπαθείς.

Αυτή η εκδοχή με την ασύμμετρη απειλή δεν με πείθει. Πιο λογικό μου φαίνεται ότι τις φωτιές τις έβαλαν τα κανάλια.

400 ευρώ για βοήθεια στους πυρόπληκτους, πρόσφερε διμοιρία των ΜΑΤ. Η βοήθεια δόθηκε με την μορφή 6 βομβών κρότου-λάμψης που ρίχτηκαν χτες βράδυ στο Σύνταγμα.

Ούτε ένα ευρώ #1#, από τα εγκεκριμένα 33 εκατομμύρια ευρώ, δεν έχει απορροφηθεί από την χρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής της ΕΕ για την «προστασία των δασών» από το 2000 έως σήμερα. Και μετά μου λέτε εσείς ότι δεν υπάρχει ασύμμετρη απειλή.

Το CNN υιοθέτησε την εκδοχή της κυβέρνησης για ασύμμετρή απειλή. Πηγές του πενταγώνου δηλώνουν έτοιμες να βομβαρδίσουν τα Εξάρχεια και τη Γη του πυρός.

Breaking News! Σεισμός στην Αυλίδα. Δύο Canadair στέλνει ο υπουργός δημοσίας τάξης. Την υπόθεση ερευνά η αντιτρομοκρατική. Στις παρυφές του αντιεξουσιαστικού χώρου οι ύποπτοι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσσόπουλος, σε μια εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα, κατανάλωσε το 90% του χρόνου του να μας λέει τον αυριανό καιρό. Τις θερμοκρασίες, που και πόσο θα φυσάει, ποιες θα είναι οι ζώνες υψηλού κινδύνου. Έτσι είναι αν δεν έχεις να πεις τίποτα για συντονισμό, μέσα και σχέδιο. Μην σας κάνει εντύπωση όταν στην επόμενη ενημέρωση θα μας πει και τα ζώδια.

Μήπως είναι -λέω εγώ τώρα- η κατάλληλη στιγμή να διεκδικήσουμε τη μόνιμη τέλεση των ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα;

Ανέκδοτο με δύο λέξεις: Ασύμμετρη απειλή.
Καλύτερο ανέκδοτο με δύο λέξεις: Επανίδρυση του κράτους.

826874_b.jpg Μην ακούσω κανέναν κακοπροαίρετο να λέει ότι η αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στην καταστροφή δεν ήταν άμεση!

 

 

Το κανάλι του καταπατητή Κυριακού, ο ΑΝΤ1, πρωταγωνιστεί στην φιλοκυβερνητική προπαγάνδα και την προσβολή της νοημοσύνης μας. Μετά το κάψιμό του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας είχε σταθερό υπότιτλο: «Καίνε τον πολιτισμό μας»! Μια μικρή λεπτομέρεια είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε δεκάδες χιλιόμετρα μακριά και απλά το κράτος και εκεί απέτυχε. Ποιοι καίνε λοιπόν τον πολιτισμό μας?

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνης έχει δίκιο! Το προ-ολυμπιακό και το ολυμπιακό καλοκαίρι (2003 & 2004) προφανώς και δεν κάηκε τίποτα γιατί είχαμε σχέδιο. Αλλά δεν είναι δυνατόν αυτό το σχέδιο να εφαρμόζεται ανά πάσα στιγμή. Μόνο σε εθνικώς κρίσιμες περιόδους (βλ. Ολυμπιακοί Αγώνες) μπορούμε να ασχολούμαστε με την πρόληψη και να σβήνουμε τις φωτιές πριν καλά καλά ανάψουν. Την ίδια αξία έχουν οι τουρίστες και οι αθλητές με τους ντόπιους χωριάτες και τα φτωχοκάλυβά τους;;;

Έμαθα ότι οι αναρχικοί θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Γιατί είναι η μόνη κυβέρνηση που κατέλυσε το κράτος.

Neron

O Πολύδωρας το είπε καθαρά, όπως και όλα τα στελέχη της κυβέρνησης.»Ασύμμετρη απειλή». «Οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών». «Στόχος η Ελλάδα». Το είχε πει και ο Νέρωνας όταν έκαψε τη Ρώμη. Η Ιστορία λοιπόν επαναλαμβάνεται και όπως λένε την δεύτερη φορά σαν φάρσα.

 

Ρε παιδιά τι έγινε; Κόψανε από την τηλεόραση τις προεκλογικές διαφημίσεις της Νέας Δημοκρατίας με τις επιτυχίες της κυβέρνησης; Κρίμα! Και δεν είχα προλάβει να τις αποστηθίσω.

Αφήστε τους δήθεν ψαγμένους αναλυτές να αερολογούν για το τι φταίει για την καταστροφή. Εμείς ξέρουμε! Ένα μικρό γεγονός που πέρασε απαρατήρητο κρύβει την μεγάλη αλήθεια. Φεύγοντας για το Μαϊάμι ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σε μια ανθρώπινη εξομολόγηση (φυσικά στα κανάλια) -που δεν είχε καμία σχέση με προσπάθεια υπαγόρευσης ψήφου- είπε συγκινημένος: «ο Πρωθυπουργός μου έδωσε το προσωπικό του φυλαχτό».
Πώς να γλιτώναμε λοιπόν την καταστροφή όταν ο Πρωθυπουργός μας έχει μείνει χωρίς φυλαχτό;

Η κυβέρνηση αφού έφερε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτής ανάγκης, μετά την κήρυξε σε κατάσταση έκτακτής ανάγκης. Αν την εκκενώσουμε όλοι για να γλιτώσουμε, θα την κηρύξει σε κατάσταση εκκένωσης. Αν καταστραφεί ολοκληρωτικά, θα την κηρύξει σε κατάσταση ολοκληρωτικής καταστροφής. Αυτό θα πει να έχεις συναίσθηση της κατάστασης.

Αιφνιδιάστηκε η κυβέρνηση. Δεν περίμενε τα μελτέμια του Αυγούστου, να ξεσπάσουν Αύγουστο. Αλλά ούτε και να γίνονται εμπρησμοί στα δάση και να έχουμε καύσωνες καλοκαιριάτικα. Γι’ αυτό ίσως ανακοίνωσε την πρόσληψη πυροσβεστών για το φθινόπωρο. Tότε θα αρχίσει η αντιπυρική περίοδος και να δείς που δεν θα καεί τίποτα.

Θυμάστε τη σύσκεψη για τις φωτιές στο Μαξίμου μετά την Πάρνηθα και τα μέτρα που πάρθηκαν τότε;
Ούτε εγώ.

Θυμάστε παλιά έναν πολιτικό που τον λέγανε Βύρων Πολύδωρα;

«Αλλάζουμε την Ελλάδα» είναι το κεντρικό σύνθημα της ΝΔ. Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι έχει δίκιο; Πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα έχουν αλλάξει τόσο που δεν θα τα αναγνωρίσετε.

Η Πελοπόννησος καίγεται. Απ’ ότι φαίνεται μάλλον ο υπουργός δημόσιας τάξης σχεδιάζει να παρατάξει τις δυνάμεις στον ισθμό για να μην περάσει η φωτιά στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Εγκαινίασε ο πρωθυπουργός το «Πάρκο Καλλιτεχνών». Θα ήταν καλύτερα να ονομαστεί «Πάρκο Ηλίασης Καλλιτεχνών» γιατί έχει φυτευτεί με γρασίδι και χαμηλή βλάστηση, χωρίς δέντρα και είναι αδύνατο να κάτσεις εκεί αν δεν πέσει ο ήλιος. Βρίσκεται απέναντι από το Γκάζι στην αρχή της Ερμού και μια μικρή λεπτομέρεια είναι ότι υπάρχει πάνω από 1 χρόνο… πριν τις εκλογές!
Α! Στην ίδια βόλτα ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε και την ταμπέλα μουσείου μοντέρνας τέχνης στο Φιξ στη Συγγρού, που κι αυτή έχει μαυρίσει από το καυσαέριο, τόσους μήνες που είναι εκεί.

Λες να εγκαινιάσει και την Ακρόπολη;


 

25 Σχόλια »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. επιτέλους, η κυβέρνηση βρήκε τη λύση. τα προβλήματα που προκάλεσε το ολοκαύτωμα θα λυθούν πολύ γρήγορα. ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο ρουσόπουλος θα κατέβει στο επικρατείας. έτσι… περαστικά

 2. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για θεωρίες συνομωσίας θα πρέπει να σκεφτούμε πάρα πολύ σοβαρά πρώτα «ποιος» αποκομίζει μετρήσιμο και πραγματικό όφελος από μια τέτοια καταστροφή. Το λέω αυτό διότι πάντα πίστευα ότι όλα τα γεγονότα πόσο μάλλον τα Ιστορικού μεγέθους, (και η συγκεκριμένες πυρκαγιές είναι τέτοιες) έχουν ΕΝΑ κίνητρο. ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ.

  Άκουσα από κάποιους απόψεις για τον μεγαλύτερο εχθρό την ανθρωπότητας και των “Ελ”λήνων… Άκουσα από άλλους απόψεις για ύπαρξη σχεδίων από τους Τούρκους. Μόνο θεωρίες για εξωγήινους πολιτισμούς δεν άκουσα ακόμα.

  Φοβάμαι πως τα πράγματα δυστυχώς μπορεί να είναι πολύ πιο απλά, και πολύ πιο «εσωτερικά», αν θελήσουμε να πούμε ότι τελικά υπάρχει συνομωσία.

  Quiz : ποιός πολιτικός χώρος χρησιμοποίησε προς όφελός του την αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος περισσότερες φορές μέχρι σήμερα στην ιστορία ??? (Ελληνική και Παγκόσμια)

  Ακόμα:
  «…Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που επικαλείται η «Ελευθεροτυπία», αυτά τα επικίνδυνα σενάρια στρώνουν το έδαφος για ενδεχόμενη αναβολή των εκλογών, με το επιχείρημα ότι απειλείται η εθνική ασφάλεια (άρθρο 48 του Συντάγματος)… »
  το πλήρες άρθρο: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=826831&lngDtrID=244

  Προσοχή λοιπόν στις θεωρίες συνομωσίας γιατί λειτουργούν πάρα πολύ περίεργα. Και ξέρετε κάτι φίλοι μου ? Δυστυχώς φοβάμαι ότι θα δούμε πολύ πολύ χειρότερα πολύ πολύ σύντομα. Μακάρι να διαψευστώ.

  Προσωπικά ωστόσο, θα προτιμήσω να πω ότι η αδιαφορία μας ως λαός για το περιβάλλον σε συνδυασμό με το ότι μέχρι σήμερα οι έλληνες «διοικούν» την χώρα με μόνο γνώμονα την τσέπη (όπερ και επιλέγουν τους εκάστοτε «ανίκανους» άρχοντες) τους δίνουν μια πάρα πολύ καλή εξήγηση για το ποιος φταίει για αυτό που έγινε.

  Σκεφτείτε ότι μόλις χθες που πήγαινα για πυροπροστασία στη Ρέα-Διόνυσο 11.30 βράδυ είδα με τα ίδια μου τα μάτια τύπο από αυτοκίνητο με ανοιχτό παράθυρο να πετάει τσιγάρο στο δρόμο.

  Λέω εγώ τώρα…

 3. Τον αδικείτε τον Πολυδωρα αφού αυτός το έχει γράψει κιόλας ότι Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙ…
  http://www.polydoras.gr/keimena.htm

 4. Το όφελος που αποκομίζουν τα τηλεοπτικά ΜΜΕ σε μία χώρα που πλήττεται από την παθολογική εξάρτηση με το μικρό κουτί είναι τεράστιο.Δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ υποψήφιοι ηθοποιοί…καταστροφικών τελεολογικών σεναρίων.
  Ο πανικός σπείρεται εύκολα σε μία χώρα αμιγώς ‘κυκλοθυμικη’.
  Οι πολίτες Έλληνες είμαστε καθ’έξιν υπερβολικοί, αθλίως ατομοκεντρικοί,κακόβουλοι και τεμπέληδες.Το περιβάλλον ωστόσο είναι προτεραιότητα.Αν δεν μάθουμε να ενεργούμε τουλάχιστον τα 20χρονα θα καταλήξουμε χειρότερα και από Πολύδωρες χτίζοντας αυθαίρετες βίλλες σε καμμένα βουνά για μαλακισμένα εγγόνια.

 5. Διαβάζω πως και ο Εγκέλαδος είναι «ασύμμετρος» και χτύπησε την Αυλίδα. Λέτε να πλακώσουν και ακρίδες, βατράχια και οι υπόλοιπες πληγές του «στρατηγού» Φαραώ;

 6. θελουμε την αδεια σας, για να χρησιμοποιησουμε τις χιουμοριστικες σας εικονες σε εκδηλωσεις μας στο Βυρωνα
  Ευχαριστουμε και περιμενουμε την απαντηση σας
  Φιλικα απ το ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ

 7. Βεβαίως παιδιά. Καλη δύναμη.

 8. epesa kata tixi pano tou kai axizei na to deite…peri mme…:

 9. Καλημέρα, μια συγκέντρωση με κόκκινα σήμερα 5/9/07 στο Σύνταγμα ισχύει; Την έχουν διαδώσει bloggers? Όποιος ξέρει ας μου πει.

 10. Το να μαζευτουν 1000 και 2000 η και 50000 ατομα ντυμενα στα μαυρα μπροστα απο τη βουλη δεν ηταν ασχημη ιδεα. Πολυ καλυτερη ιδεα ομως ειναι να παρευρεθουν τα ιδια ατομα, ντυμενα στα μαυρα, με μαυρα γυαλια ηλιου, αμιλητα, αγελαστα, σε ενιαιο μπλοκ, και μαλιστα απο νωρις στη πρωτη γραμμη, σε ολες τις προεκλογικες ομιλιες των μεγαλων κομματων. Ησυχα και σιωπηρα σαν σε κηδεια. Θα μπορεσει, αραγε, να βγαλει το λογο του ο καραγκιοζης; Θα μπορεσουν να φωναξουν τα συνθηματα τους οι κομπαρσοι;

 11. σε ποια διευθυνση (στο ιντερνετ) μπορώ να βρω το χιουμοριστικο φυλλαδιο τυπου «Lidl» που μοιρασατε?

 12. … δεν είναι 1 αλλά τουλάχιστον 2.2 τα εκατομμύρια στρέμματα που κάηκαν ….

  …. το site, θα το βγάλετε και σε cd να το δείχνω και στην κόρη μου όταν θα μεγαλώσει και θα με ρωτάει για τη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας ????

  κάτι σαν Alamanac ας πούμε ..

 13. Ηρώ,
  Δοκίμασε εδώ :
  Καλοκαιρινές προσφορές

 14. Είμαι 27 χρονών και μέχρι στιγμής έχω καταλήξει να υποστηρίζω ένα πολιτικό χώρο όσο λιγότερα φανατισμένα γίνεται.
  Μεγάλωσα και ζω σε ένα νησί του Αιγαίου, ακριτικό νησί. Καλοκαίρι του 1989 ζήσαμε τον χειρότερο πύρινο εφιάλτη μας (το θυμάμαι κ ας ήμουν μόνο 9 χρονών, κ ας μην βρέθηκα κοντά στην φωτια), το θυμάμαι γιατί επί 8 μερόνυχτα το μεγάλο μας βουνό φεγγοβολούσε από την φωτιά… Αποτέλεσμα να περάσουν χρόνια ξηρασίας (δεν αντιμετωπίσαμε μεγάλα προβλήματα πλημμυρών, ευτυχώς) και από το 1999 να μπορούμε να λέμε ότι σαν νησί έχουμε πράσινο.
  Στα καμμένα δεν χτίστηκε τίποτα, κάποιες περιοχές αναδασώθηκαν, και όπου δεν μπορούσε να γίνει τίποτα στήθηκαν λίγες ανεμογεννήτριες. Μόνο σε κάποιες περιοχές οι κτηνοτρόφοι περιόρισαν τις προσπάθειες αναδάσωσης. Δεν κόψαμε κανένα καμμένο δέντρο, ευτυχώς, γιατί σε μεγάλο βαθμό δεν είχε επηρεασθεί το χώμα και η φώτια δεν είχε κάψει έως την κορφή τα δέντρα, και τώρα απολαμβάνουμε ένα θέαμα καμμένου κορμού αλλά με φύλλα και δίπλα στα παλιά καμμένα πεύκα να έχουν ξεπεταχτεί και θεριέψει νέα και υγιή.
  Κάθε καλοκαίρι, και ειδικά φέτος το καλοκαίρι, με το που φυσούσε 4 μποφόρ μας έπιανε ένας πανικός μην τυχόν και ξεσπάσει φωτιά. Γιατί είναι αλήθεια πως ο άερας είναι ο χειρότερος εχθρός σε αυτή την περίπτωση, ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις πύρινα μέτωπα μέσα σε χαράδρες με αγκαθωτούς θάμνους και πέυκα, σε περιοχές όπου η δασική υπηρεσία δεν άνοιξε δρόμους (είτε γιατί δεν μπορούσε πραγματικά είτε επειδή είναι κολλημένοι).

  Νομίζω ότι όλοι είμαστε σε θέση να καταλάβουμε πότε μία πυρκαγιά ξεκινά από εμπρησμό και πότε από ανθρώπινη βλακεία. Πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό οι πυρκαγιές στην Ηλεία, στον Ταϋγετο, Πάρνωνα, Πήλιο ήταν εμπρησμοί. Τώρα για τις ευθύνες του κράτους??? Αν δεν κινητοποιηθώ εγώ να σώσω τον τόπο μου δεν θα το κάνει κανένας. Ούτε μπορώ να έχω την αξίωση οι πυροσβέστες να πέσουν στη φωτιά να καούν για να σωθεί η περιουσία μου επειδή είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
  Δεν άκουσα τίποτα για κινητοποίηση κανενός δημοτικού ή νομαρχιακού συμβουλίου ή οποιουδήποτε φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης.
  Απόδειξη οι περσινές εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης. Πέρσυ και τα φρεάτια είχαν καθαρισθεί από νωρίς και τα δάση είχαν καθαρισθεί… τώρα που οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν εξασφαλίσει τη θέση τους δεν νιάζονται, εδώ δεν νιάζονται να στηρίξουν τα κόμματα που τους προώθησαν.

  Θέλω να σημειώσω ότι πέραν κομμάτων, κυβερνήσεων και φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, μεγάλη ευθύνη, αν όχι την μεγαλύτερη, βαραίνει την Δασική Υπηρεσία, όπου οι υπάλληλοι κατά τόπους είναι τόσο κολλημένοι(πραγματικά) που για να μην κόψουν ενα δέντρο δεν ανοίγουν δρόμο, ούτε βοηθούν στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών (όσοι είστε μηχανικοί έχετε αντιμετωπίσει την βλακεία αυτού κλάδου).
  Και όσον αφορά την Ολυμπία πραγματικά θα ήθελα να δω αρχαιολόγους να συμμετέχουν στην πυρόσβεση, όχι απλά να διεκδικούν το οποιοδήποτε αρχαίο τύχουν και βρούν σε οποιαδήποτε οικοδομή (και καθυστερούν έργα,ακόμα και δημόσια, ανάλογα με τις προθέσεις ανωτέρων).

  Μου κάνει εντύπωση πώς ξαφνικά γίναμε όλοι οικολόγοι και λαχταράμε για το πράσινο. Η υποκρισία του κόσμου και ειδικά των ΜΜΕ είναι πολύ μεγαλύτερη αυτής των πολιτικών. Τέτοιο αφιέρωμα για την πυρκαγιά στην Πάρνηθα!!!!!!! ΔΕν δικαιούστε οι Αθηναίοι να παραπονιέστε όταν έχετε οικοδομήσει ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ σας, ΟΛΑ…..
  Αλήθεια όλοι όσοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα πού είναι η κατοικία τους???? Γιατί αν μένουν σε Διόνυσο, Πεντέλη, Εκάλη κλπ κλπ, για ποιο λόγο κατεβαίνουν και διαδηλώνουν???
  Αντί να διαδηλώνουν έξω από την Βουλή, να πάρουμε όλοι μπουλντόζες, αλλά ΟΛΟΙ, και να περιμένουμε απ’ έξω από την Πάρνηθα…. όπως έκαναν στην Γερμανία.
  Με τις πορείες στους δρόμους ξεγελάμε τον εαυτό μας οτι και καλά κάτι κάναμε και η ουτοπία μας είναι μεγαλύτερη αν έχουμε πάρει παράσημα από τα ΜΑΤ. Η ουσία όμως είναι ότι τίποτα δεν κάναμε. Οι πορείες παίρνουν τέτοια τροπή που οι συμμετέχοντες σε αυτή, ενώ αγωνίζονται για δικαιώματα, την στιγμή της πορείας καταπατούν δικαιώματα των συμπολιτών τους (και πιστέψτε με το λέω από προσωπική πείρα). Και πραγματικά δεν έχω καταλάβει γιατί η κατάληξη μιας πορείας πρέπει να είναι η βουλή, ο τόπος συγκέντρωσης 300 κουφών αναίσθητων αρχιτεμπελχανάδων. Αυτοί είναι αφαλισμένοι μέσα στη βουλή, ενώ η μέρα γίνεται κόλαση για όλους τους υπόλοιπους που τους έφερε η μοίρα εκείνη την ώρα στο κέντρο.

  Αυτά, ευχαριστώ για τον χώρο που μου δώσατε και όπως λένε οι γονείς μου και οι φίλοι μου ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ

 15. ενας τροπος ευκολος να γινει καποιος χειρουργος,
  ειναι να σπουδασει νηπιαγωγος.Μετα, παντρεύεσαι
  πρωθυπουργό και γίνεσαι γιατρος.

 16. nai alla oxi opoion kai opoion. Pantreyesai gay poy psaxnei xekarfwma.

 17. Το κακό το άρχισε ο κ. Σημίτης, ο οποίος έδωσε το «δαχτυλίδι» στον Γιωργάκη (προκειμένου να αποφύγει ο ίδιος την επερχόμενη τότε ήττα τού 2004) λες και το κόμμα ήταν φέουδο και μεταβιβαζόμενο τιμάριο.

  Την αθλιότητα αυτήν επέτεινε και βάθυνε ο γιος του Ανδρέα διαλύοντας το κόμμα του (υπό τις επευφημίες παπαγάλων, αφελών, πονηρών και ηλιθίων) κι αναγορεύοντας εαυτόν «αρχηγόν διά βοής» -με 1.000.000 ψήφους, όποιου ήθελε, έβλεπε φως κι ανέβαινε να ψηφίσει.

  Νεωτερισμοί για εκστασιασμένες Φώφες!

  «Γιώργο άλλαξέ τα όλα» παραληρούσε τότε η κερκίδα παραμυθιασμένη και, πράγματι, τους άλλαξε όλων τα φώτα.

  Και να «που φθάσαμε ώς εδώ!». Είμαι ο τελευταίος που θα συμπαρασταθώ στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ. Ηταν προειδοποιημένοι. Σε τίποτα δεν άλλαξε (εκτός απ’ τις επιφανειακές φλουφλιές) τα πράγματα ο Γιώργος. Το κόμμα του παρέμεινε περιεσφιγμένο στις διασυνδέσεις που του επέβαλλαν οι εκσυγχρονιστές – ένα κόμμα νεοφιλελεύθερο με πήλινα ψευδοσοσιαλιστικά πόδια. Του τα ‘κοψε κι αυτά το εκλογικό σώμα, αλλά μυαλό δεν έβαλε.

  Ανεδύθη δελφίνος ο κ. Βενιζέλος. Επισείων ένα ακόμα «δαχτυλίδι» απ’ τον κ. Σημίτη πάλι· σαν εκείνο το άχαρο που είχε δώσει ο Πιπίνος ο Βραχύς στον Γιωργάκη.

  Μια απ’ τα ίδια: εκσυγχρονιστές κι ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα συμμάχων θα συγκρουστούν με εκσυγχρονιστές κι ένα άλλο συνονθύλευμα συμμάχων.

  Οι δύο άνδρες (δεν θέλω να πω ότι οι ορδές) θα αναμετρηθούν. Τα νήματα πάλι θα κινούν Δυνατοί και συγκροτήματα ΜΜΕ, οι εργολάβοι και οι Τραπεζίτες.

  Διότι πρόκειται για σύγκρουση Ηγεμόνων.

  Θα συγκρουστούν θέσεις; ιδέες; προγράμματα; θα γίνει Συνέδριο; ζυμώσεις; θα δοθούν δεσμεύσεις μπροστά στον λαό; θα παραχθούν και θα προταθούν νέες ιδέες;

  Τίποτα απ’ αυτά.

  Ο κάθε Ηγεμών περιστοιχισμένος απ’ τα παπαγαλάκια του, καλυπτόμενος απ’ τους Δυνατούς του θα παρατάξει τα κουκιά του απέναντι στα κουκιά του άλλου, τους δικούς του Δυνατούς και τα δικά του παπαγαλάκια. Η ίδια παθογένεια.

  Αδιέξοδο;

  Αδιέξοδο! Αυτό το παιχνίδι είναι στημένο: σημασία δεν έχει ποιος Ηγεμών θα νικήσει, χαμένοι είναι οι πολίτες εις όσα αφορά τη ζωή τους αυτή η φάρσα. Ολοι οι πολίτες, όχι μόνον οι Πασόκιοι. Ολοι.

  ΣΤΑΘΗΣ Σ. 18.ΙΧ.2007 stathis@enet.gr

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 18/09/2007

  Για την αντιγραφή
  Άρης

 18. Για να διαπιστώσουμε την ριζοσπατικότητά του Βενιζέλου, ας ξεκινήσουμε από τα απλά…

  Ποιά είναι άραγε η θέση του για τον περιβόητο διαχωρισμό Εκκλησίας -Κράτους;;;;

 19. Αδελφέ νησιώτη (που μάλλον είσαι από την Σάμο)
  Θα σου απαντήσω με ηπιότητα, διότι ήπια είναι η επιστολή σου.
  Διαφωνώ με όλες τις τοποθετήσεις σου.
  α. Η δασοπυρόσβεση είναι επιστήμη και διδάσκεται ως μάθημα στο Πανεπιστήμιο. Οι φωτιές σβήνουν με διάφορες τεχνικές, χωρίς να κινδυνεύσει κανείς. Οταν δεν υπάρχει τεχνογνωσία, οργάνωση, διοίκηση και θέληση
  β. Οι κάτοικοι των χωριών δεν είναι δασοπυροσβέστες και κανείς δεν τους εκπαίδευσε να σβήνουν φωτιές ή πως να ενεργούν οργανωμένα (βλ. κράτος)
  δ. Οι αρχαιολόγοι δεν είναι δασοπυροσβέστες.
  γ. Καμμία πρόληψη δεν υπάρχει τα τελευταία έτη για τον καθαρισμό των δασών, των υπαρχουσών αντιπυρικών ζωνών και την διάνοιξη νέων.
  δ. Η φωτιά είναι η μοναδική φυσική καταστροφή, η οποία ξεκινά αππο μικρό μέγεθος και είναι δυνατόν να ελεγχθεί. Καμμία μέριμνα δεν υπάρχει επί τούτου και οι πυροφύλακες έχουν σχεδόν καταργηθεί.
  ε. Το κράτος έδειξε εγκληματική αμέλεια σε όλες τις περιπτώσεις μεγάλων πυρκαγιών (Πάρνηθα, Αίγιο, Ηλεία – Αρκαδία – Μεσσηνία). Οτι η φωτιά ανεβαίνει στην Πάρνηθα, το είδα από το πλοίο που ταξίδευα στις 17:00, η πυροσβεστική εμφανίστηκε στις 18:30 !!!.
  στ. Τις φωτιές του Αιγίου και της Ζαχάρως (Ηλεία) την έβαλαν ασύμμετρες γριές !!!
  ζ. Γιατί κάηκαν – δολοφονήθηκαν τόσοι αθώοι άνθρωποι; ποιός όφειλε να τους προστατεύσει; ποιός να τους καθοδηγήσει; που ήταν;
  η. Το ότι η φωτιά πάει προς την Ολυμπία το κατάλαβα με την φορά του ανέμου και την θέση του μετώπου από το πρωί (δεν θέλει και πολύ μυαλό), γιατί δεν έγινε τίποτα για να προστατευτεί;
  θ. Εκεί που είναι η Βουλή ήταν τα ανάκτορα, μήπως προτιμάς τον Βασιλιά;
  ι. Τις πορείες τις αμαυρώνει τις περισσότερες το ίδιο το κράτος με τα όργανά του, ένστολα και μή.
  Αυτά καί άλλα πολλά …

  Ως μεγαλύτερος σου δίνω μία συμβουλή, μάθε να μελετάς καλά όλες τις συνιστώσες ενός θέματος, να σκέπτεσαι ανεξάρτητα και στο τέλος θα μάθεις να κρίνεις για να γίνεις ένας σκεπτόμενος πολίτης.
  Με φιλικούς χαιρετισμούς
  Δημήτρης

 20. με του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ το μπλα μπλα ………θα νικήσουμε τον ΧΟΝΤΡΟΜΠΑΛΑ

 21. apisteyta sxolia!!gia gelioa kai gia klammata!!!
  meteklogika exw na pw ena : oi laoi exoun tis kyberniseis pou tous axizoun. Kai emeis exoume gia deyteri fora aytous giati oli i Peloponnisos tous xanapsifise….asxeto:mipos emeina kamia kalamia gia na tin apoteliwsoun tou xronou?

  kai ola ayta enwso i EYDAP exei arxisei na xtizei ton Ymmito sto ypsos tou Papagou!!!
  Nigiria giname apo ti diafthora AISXOS!!

 22. ti egine?den yparxei ananeosi?yparxei provlima-3erei kaneis???

 23. DEN YPARHEI ANANEOSI TI THA KANUME? ANTE ANANEOSTE. TRELENOMAI

 24. teleiose ;

 25. «Αιφνιδιάστηκε η κυβέρνηση.»
  …………………………

  Σπίθας:
  Η πολιτική γραμμή της είναι: «Πολιτική της ημέρας»
  Δεν αιφνιδιάζονται οι αιφνίδιοι…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: